Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   766 / 3610
(#) _ampervadasz_ válasza hadnagyakos hozzászólására (») Okt 26, 2009 /

Idézet:
„arra hivatkoztak, hogy biztonásgi okokból nem adhatják ki a törlés okát”

Ez azért eléggé érdekes indok.
A tvn.nél ilyen probléma nincsen szerencsére, és tárhely is van bőven. A blogom üzemeltetem rajta, és ellgé jól működik. Volt korábban egy weblapom is, csak nem fejeztem be, aztán csak "háttértárnak" használtam, ha valakinek kelett egy program, vagy valami hasonló. Ezért aztán idővel kitiltottak onnan. Ez az extraponthu -volt. Ez a tárhely nemolyan jó, mint a tvn. Mindig volt valami probléma vele.
(#) Action2K válasza hadnagyakos hozzászólására (») Okt 26, 2009 /

Bővebben: Link Én itt vagyok. Nézd át mit ad ennyiért. Sok éve megvagyok elégedve velük.
(#) deltasjimmy válasza Action2K hozzászólására (») Okt 26, 2009 /

Sziasztok,

Nem tud valaki nekem küldeni egy meghívót a TorrentTanyára?
Be voltam én regelve csak hosszú ideje nem tudtam belépni, ezért törölték még az e-mail címemet is az adatbázisból.

Fontos lenne.
Ha esetleg valaki tud, akkor ide jöhet:
Köszi a segítségetek előre is.
Üdv,
Jimmy.
(#) hadnagyakos válasza Action2K hozzászólására (») Okt 26, 2009 /

Köszönöm, szerintem ez lesz a megfelelő. Nagy tárhely és olcsón. Szerintem biztos jobb, mint egy ingyenes tárhely.
(#) zenetom hozzászólása Okt 26, 2009 /

Mik vannak
Töltenék le egy zenét, mondom kikapcsolom a tűzfalat, ilyenkor mindenféle hirdetés jön előfele, aztán látom a jobb alsó sarokban hogy ez a kis szemét azt is tudja hol lakom. Na ezt hogyan csinálják? Tényleg ki lehet deríteni IP címből?
A hozzászólás módosítva: Júl 21, 2014
(#) Stadi válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Okt 26, 2009 /

Ez igazi kandikamerába illő ötlet. Nem is kell hozzá sok dolog. Két ember, egyik bemegy vásárolni, a másik a kasszán kívül várja laptoppal és hordozható nyomtatóval. Megbeszélik, hogy pl. 5000 Ft összegű legyen a vásárlás. Külső cimbi látványosan betölti az 5000-es képét a laptopra. Aztán nyomtatás, üres patronnal és trükkösen tárazott pénzformájú papírokra: az első lap kicsit rövidebb, annyival, hogy a másodikat, ami az igazi 5000-es, fel tudja venni a gép (persze gyűretlen pénz kell). Az első lapot hozzá kell aztán celluxozni a többihez, de úgy, hogy kívülről ne látsszon és az igazi pénz akadálytalanul ki tudjon csúszni. Pénztáros csaj kezébe a "nyomtatott" bankó, és nézheti elkerekedett szemekkel, hogy az az UV fényben is eredeti.
(#) Stadi válasza zenetom hozzászólására (») Okt 26, 2009 /

Maglódot nem ismerik. Monor, Monorierdő, Csévharaszt, Pécel, meg ilyesmi jön fel helyette.

Bővebben: Link

De most, hogy néztem, valamelyik oldal Nagykőröst adta fel. :eek2:
(#) zenetom válasza Stadi hozzászólására (») Okt 26, 2009 /

Jézus ez megdöbbentő
(#) Doncso válasza Stadi hozzászólására (») Okt 26, 2009 /

Nálam, is mellé lövöldözik, kiderült ,hogy Szigethalom helyett Dunavarsányba lakom
(#) Georgee válasza Doncso hozzászólására (») Okt 26, 2009 /

Ha jól tudom ezek a programok a központot mérik be, nekem azt irta, hogy hungarian telecommunication Miskolc
(#) Doncso válasza Georgee hozzászólására (») Okt 26, 2009 /

Jaa, akkor már értem.
(#) _ampervadasz_ válasza Georgee hozzászólására (») Okt 26, 2009 /

Valóban jól mondod! Alközpontot / központot méri be, nem a te számítógéped közvetlen, mert az akapcsolat csak közötted és a szolgáltató kiszolgálója között él.
(#) _ampervadasz_ hozzászólása Okt 26, 2009 /

Húú basszus majdnem sikerült 130Giga jelentős adatot kidobálnom az ablakaon.

Az a helyzet, hogy van egy pici 160GB -os SATA vinyóm, amit pendriveként használok. Egy Y kábelel hosszabítottam meg a tápkábelt, hogy kényelmesen kiérjen az asztalra. Persze ezt már nem most csináltam. A mai nap pár óraja elkezd felpörögni, vadul "kocogni".
Ezután a rendszer meg is fagyott, mert várt a lemezre, mert kiolvasás volt éppen rólla. Miután semmit nem csinált a rendszer, nem reagált a merevlemez újraindítására (ekkor még a merevlemez inicializáló parancsára újrakellett volna csatlakoztatnia a rendszernek a kötetet), ekkor egy gyors reset. Indul a gép, már jönne is be az üdvözlő képernyő, erre semmi nemtörténik, legalább is látszólag. Azt lehetett hallani, hogy ciklikusan próbálja rendszer elérni a merevlemezt, majd újraindul a lemez és elölről kezdi az egészet. Gyorsan lehúztam a SATA kábelt, és ezután már ugrott is tovább randszer, és be is töltött. Rádugom a merevlemezre a SATA kábelt ismét, és ujraindítottam a lemezt, ekkor a rendszer fel is ismeri, de gyanusan sokáig várt. Telepíteni tudta, de a merevlemez kötetet már nem tudta csatlakoztatni.
Ekkor meg is állt DRIVER_CORRUPTED_MMPOL STOP hibával.
Eltudtam még képzelni, esetleg, a regedittel beszúrok a rendszerindításba egy autochk* parancsot, akkor a merevlemezellenőrzője, az elhullott particióstáblát visszatudja állítani. Így is lett, és összesen 4Kbyte adat veszett oda, amit most nyerek vissza.

Tanulság: soha nem használj ócska minőségű toldókábelt. (Most gyártottam egyet, jó minőségű kábelből, és csatlakozóból.)
(#) levii válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Okt 26, 2009 /

Régen én is szívtam egy tápkábellel. A tápegységről jött le egy kábel és volt rajta egy molex csati. A vinyóval állandóan gond volt, lefagyott a gép, kékhalál, stb. Sok idő eltelt így hogy nem működött rendesen a gép és egyszer valamiért vettem egy Y kábelt és azzal kötöttem be a vinyót és láss csodát működött rendesen. Most nincs semmilyen Y kábel a gépbe mert a tápnak több mint elég ága van sőt egy-két vezeték be sincs kötve a tápra. Más téma: Titeket nem zavar ez a korai sötét? Engem nagyon idegesít az előbb kinéztem az ablakon és azt hittem hogy esik az eső és azért van sötét, jobban megnéztem hát nem esik semmi csak sötét van.
(#) _ampervadasz_ válasza levii hozzászólására (») Okt 26, 2009 /

Dehogynem, szerintem ezzel mindannyian így vagyunk, habár ha nyár lenne se tudnék semmit csinálni, mert itt környéken egy normális ember nem lakik, akivel el lehtne valahová menni egyet szórakozni stb. Csak egy pár fiatal van akik a szombatesti ivászatból, és vizipipázásból, meg az idétlen Dj zenikkel vannak el, és rongálják akörnyezetet.

Amikor méég dolgoztam, tervbe volt véve egy kajak megvétele ( tudom sokba kerül), hogy az említett problémát ellensúlyozni lehessen, úgy is egy bazinagy folyó melett lakom, de hát ez a munkaniélküliség beáltával, nyomtam egy pausét.

Nyáron általában nem unatkozok, meg legalább van egy kis természetes fény, most viszont ami egyedül emlékeztet a napsütésre az egy melegfehér Osram fénycső. A napokban sem unatkoztam ugyanis elszórakoztam egy barkácsolt kompresszorral meg némi maradék mű. 2es csővel. Sikerült egy elég jó légpuska szerűséget csinálnom. A kompresszor pedig még 25bar nyomásnál is vígan dolgozik. Meg egy régi biciklit szereltünk a haverommal. Szívesen készítenék valami elektromos cuccot is mondjuk PICel vagy AVRel de nincs ötletem hogy mit kéne.

Nállam mindenre a korlát a pénz hiánya. Nélküle, nemtudok venni semmit a boltban, de még megélni sem lehet. Minden nap ezelőtt a gép előtt ülök, és azon keresztül bámulok ki a nsgyvilágba.
Már rég lehetett volna bármim, ha akkor elköltöztem volna otthonról, amikor munkát kaptam. Mert besegítettem nem is kicsit az anyagiakba, és még meg sem lett becsülve. Ilyen a világ.

Én még tanuló vagyok úgyhogy még nem kell dolgoznom. Sok korombeli dolgozik pl.: a McDonaldsban de szerintem alacsony a fizetés és sokat kell ott lenni. Szerencsére az anyagiakkal nincs gond itthon, mondjuk néha kapom az oltást a villanyszámla ami állítólag miattam annyi amennyi.

Tudom láttam, és értelek is, csak irtam hogy nállam ez helyzet.

Bridgestone-ról semmi hír?
(#) moltam válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Okt 26, 2009 /

Hogy lehet a parancssor hátterét kékre állitani?
(#) _ampervadasz_ hozzászólása Okt 26, 2009 /

Akinek van Skype programja az segítene nekem? Jónéhányhszor indokoltlanul magas akimenő forgalom és a csatlakozási pontok. A képen,csak egy pár csatlakozási pont található jelenleg, de valamikor a sokszorosára növekszik, és egy - kettőn teljesen kitelíti afeltöltési sávszélességem. Egyáltalán mi lehet ez?
(#) _ampervadasz_ válasza Stadi hozzászólására (») Okt 26, 2009 /

Nem, és szerintem nem is hivnak vissza, na persze megigérték, de tudod szerintem te is, hogy ezt nem lehet készpénznek venni egy multival szemben.
(#) _ampervadasz_ válasza moltam hozzászólására (») Okt 26, 2009 /

Az aktív cimsorra kattintasz jobbegérrel, és a tulajdonságokban mindennek meglehet adni a betűszínét, típusát, hátteret, ablakméretet, sor,- oszlop méretet.
(#) moltam válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Okt 26, 2009 /

Kössz.
(#) _ampervadasz_ válasza moltam hozzászólására (») Okt 26, 2009 /

Szívesen.

A Skype egy halom szemét. (Sajnos ez lesz a legtöbb ingyenes program sorsa.) A régebbi gépeket alaposan megfogja induláskor, úgyhogy azon sem csodálkozom, hogy a programozók a netkapcsolat kezelését sem optimalizálták.

Amúgy jó beszélgetőpartnereid lehetnek. Kettő Afrikában, egy Izraelben. (WHOIS)

Idézet:
„ezt nem lehet készpénznek venni egy multival szemben”

Sőt! Multival szemben csak a készpénzt lehet készpénznek venni. :yes:
(#) SALáta válasza zolee1209 hozzászólására (») Okt 26, 2009 /

Lehet kapni UV tollat..
(#) _ampervadasz_ válasza Stadi hozzászólására (») Okt 26, 2009 /

Pedig nem is legújabb verzióját használom, mert az egy fos valóban. Azt is anno apámnál láttam, és erősen kiakadtam, hogy ez egy új verzió.

Ez ezért érdekes, mert nekem olyanom nincsen. Az előfordulhat, hogy egy ismerősőm ( gyanítom a faterom ) ismerősi közötti valaki "látogatott meg" ?

Azt hogyan lehet lenyomozni, hogy a skype mit küldözget? Esetleg valami csomagelkapó program amivel kilehet valamit deríteni? Idegesít eléggé, és szerencsére nincsen sok ismerősőm, így ott nem vagyok fenn gyakran.
(#) _ampervadasz_ válasza SALáta hozzászólására (») Okt 26, 2009 /

..sőt még olyan tollat is lehet kapni, amivel ha ráirsz a papírra eltűnik hő hatására. (már mint nem a toll, hanem a tinta. )Vállakozók gyakran szeretik így kitölteni a munkavállalói kiskönyvet, úgy ,hogy aki dolgozik, mindig tartson magánál egy öngyújtót, dohányosok előnyben.
Következő: »»   766 / 3610
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem