Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   767 / 3610
(#) szamóca hozzászólása Okt 26, 2009 /

Most látom Frankye mester a bemutatkozó képeden, hogy Te vagy a hópihés vérmodi!
(#) zoly15 válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Okt 26, 2009 /

Létezik ilyen toll?
Mekkora hő kell neki?
(#) _ampervadasz_ válasza szamóca hozzászólására (») Okt 26, 2009 /

Ez halálos! Még mindig nemtudom abba hagyni a nevetést.
(#) _ampervadasz_ válasza zoly15 hozzászólására (») Okt 26, 2009 /

Nem nagy, éppen hogy csak elhúzod a lágját, és azonnal eltűnik. Aszthiszem a házonkívül ben is szerepelt a téma.
(#) _ampervadasz_ válasza zoly15 hozzászólására (») Okt 26, 2009 /

(#) vtsoftware hozzászólása Okt 26, 2009 /

Sziasztok

Egy gyors segítség kellene nékem...
Egy kis szöveget szeretnék ha valaki lefordítaná angolra. A többit privátban.

Előre is köszi
(#) Frankye válasza szamóca hozzászólására (») Okt 26, 2009 /

Idézet:
„Most látom Frankye mester a bemutatkozó képeden, hogy Te vagy a hópihés vérmodi!”

Nem nem, Szami barátom, az Deguss Mester. Én a hóhérmodi vagyok.
(#) moltam hozzászólása Okt 26, 2009 /

Testvéremnek kimosták a NOKIA6300 ját...
Elkezdtem hajszáritóval száritani és bekapcsolt háttérvilágitás nélkül. Egy kis idő múlva visszajött az is
de a memcardot nem olvassa. A memcard a telefonnal együtt ki lett mosva. Szerintetek fogja még valaha olvasni a memóriakártyát?
(#) _ampervadasz_ hozzászólása Okt 26, 2009 /

Nemtudom ki tud rólla, de most voltam fenn az időkép portálon, és nem láttam a kompozit radarképet. Nem a böngészővel volt a probléma, hanem az OMSZ keményített be. Azthittem leesik az állam, mikor elolvastam, meghalgattam a rádiós beszélgetést. Érdemes megnézni.
(#) Ricsi89 válasza moltam hozzászólására (») Okt 26, 2009 /

Én egy hete tiszta alkohollal mostam át egy ázott alaplapot. Azóta is tökéletesen megy. Szerintem ennek sem ártana, hogy kimossa a bent maradt lerakódásokat. Persze utána egy napig nem lehet visszarakni a telefonba. Leteszed az asztalra, vagy valahová és másnap próbálhatod. nekem be sem kapcsolt a telefon úgy, most meg tökéletes és egész nap nyúzom direkt, hogy most jöjjön elő a hiba ha van.
(#) _ampervadasz_ válasza moltam hozzászólására (») Okt 26, 2009 /

Próbáld ki másik telefonban, ha abban sem jó, akkor kártya elszált. Ha működik, akkor csak a slot szennyeződőtt el, amit meg kell tisztítani.
Nem véletlen aranyozottak az érintkező csúcsok.

Továbbá egy kapcsoló is van benne, ami a kártyát érzékeli. Ezzel is lehet probléma.
(#) moltam válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Okt 26, 2009 /

Az OMSZ még a radarképre való linkelést is megtiltotta... De legalább a videó megmaradt.
Ezzel tönkretették egy nemrég irt progim is ugyanis az is a terkep.idokep.hu ról nyerte a képeket...
(#) moltam válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Okt 26, 2009 /

(#) _ampervadasz_ válasza moltam hozzászólására (») Okt 26, 2009 /

Átolvastam az egészet, mindent tudok én is, és elképesztő.
(#) Stadi válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Okt 26, 2009 /

Idézet:
„Ez ezért érdekes, mert nekem olyanom nincsen. Az előfordulhat, hogy egy ismerősőm ( gyanítom a faterom ) ismerősi közötti valaki "látogatott meg" ?”

Ampi, ne vegyél már mindent komolyan. Ott a szmájli a vonatkozó mondat végén...

Idézet:
„valami csomagelkapó program amivel kilehet valamit deríteni”

Packet sniffernek hívják az ilyen programokat. Én még nemigen használtam ezeket, de a titkosítatlan kommunikáció (POP3, SMTP, FTP stb.) könnyen követhető velük, jelszavastul.
(#) zolee1209 hozzászólása Okt 26, 2009 /

Mi volt az eddigi rekord? Már nem emlékszem rá...

talán....JPG

(#) Action2K válasza zolee1209 hozzászólására (») Okt 26, 2009 /

782?
már 783.
Na megyek 4400-át nézni. Talán jövök még.
-1 olvasó.
(#) sándor válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Okt 26, 2009 /

Hello! Viszont a startlap-ról eltűnt az időkép linkje... vajon miért..?
(#) _ampervadasz_ válasza sándor hozzászólására (») Okt 26, 2009 /

Pont ezért... tudom.
(#) sándor válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Okt 26, 2009 /

Vajon miért gondoltam én is erre..?
(#) _ampervadasz_ válasza sándor hozzászólására (») Okt 26, 2009 /

...mert egyedüli nagy konkurenciát jelent a startlap időjárási részlegének, és mert a botrány kialakulása óta, mégaktívabbak a rákattiántások száma az időképre... ?
(#) vtsoftware hozzászólása Okt 26, 2009 /

Óóó, az OMSZ/Időkép beszélgetés annyira aranyos.
De legalább az Időkép szembe mer szállni az OMSZ-el.

Azért mikor hallottam a beszélgetés végén, hogy milyen "segítségük" van, leesett az állam.
És honnan indultak... egy versernyre szánták az oldalt, ma meg már mi lett belőle, az OMSZ-el "harcol".

Az OMSZ mongyon' le...
(#) _ampervadasz_ válasza vtsoftware hozzászólására (») Okt 26, 2009 /

Azért az durva, hogy az Időkép képes elnyomni az OMSZ -t, ami nem meglepő, mert amatőr időjárás állomásokat is becsatlakoztat, közönség koncetrikus, és pontosabb információkkal látja el a közönségét, mint az OMSZ a milliárdos órjás mikróhullámú palacsintasütőjével.
(#) zenetom válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Okt 26, 2009 /

És akkor úgy gondolta az OMSZ hogy ha nem tőle értesülnek az emberek, akkor ne értesüljenek senkitől?
Szépek, mondhatom...
(#) Norberto válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Okt 26, 2009 /

Teljesen logikusan belátható, hogy az egész dolog mögött egy valami van a háttérben, de az nagyon: irigység

És képzeljétek el, mennyit agyalhattak a számukra megfelelőnek tűnő megoldáson, hogy ezt a tul. képp nem túl sokat elérjék. 4 év kellett ehhez az OMSZ-nél, hogy valami alá ásni próbáljanak. Ebből is csak az látszik, hogy nem ülnek náluk semmiféle agyilag penge emberek, csak félnótás fadarabok, amik irigykedni képesek.
(#) _ampervadasz_ válasza Norberto hozzászólására (») Okt 26, 2009 /

Nemutolsó sorrendben, eszükbe jutott, ha már mindenki törvényszegő akkor miért ne lehetnének ők is azok, és visszaélnek monopólium helyzetükkel.

Annyira birtam, hogy az OMSZ elnöke terelt, és ködös semmit sem mondó, sőőt saját magát cáfoló "érveket hozott fel", és még csak nem is cáfolta az időkép emberkéjét. Ebből látszik, hogy egy 8 osztályos emberrel állunk szemben aki sokat hisz magáról, vagy túl biztosnak hiszi magát, afelől, hogy azt csinálhat amit akar.

Kiváncsi leszek ennek a histórának végére, de az OMSZ -nek nem lessz jóvége, és mi adófizetők, fizetjük meg neki ezt is, ha esetleg egy milliárdos csekket kap majd.
(#) vtsoftware válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Okt 26, 2009 /

Na épp ezért mondtam hogy aranyos volt.

Azért akárhogy is nézzük, az OMSZ az állami cég, mivel az állam is ad nekik pénzt, hogy indult el?
Naagy, nagy állami segítséggel.
Az Időkép? Az meg a nulláról.

Az pedig hogy az Időkép az OMSZ radarképeivel lett "nagy" az teljesen törvényes. Mivel köztulajdon...

Avval próbált az OMSZ-es csákó érvelni, meg nyilatkoztak is, hogy a radarkép, amelyik nyilvános, amit most fizetőssé tettek, abban van szellemi érték.

Oké, akkor tegyék nyilvánossá a csupasz radarképet, magát a radar adatait, akkor abban már semmi szellemi tulajdon nincs.
Erre mit mondanak? Hogy a radarokat gyártó céggel - vagy hogy - osztoznak a tulajdonon. Tehát a gyártónak is van tulajdona a csupasz adatokból.

Jaajdefáj... ki van ez találva.
Én is kíváncsi leszek... elég nagy visszhangja van a dolognak.

... még valami.
Idézet:
A további lépésekről az OMSZ hivatalos válaszának függvényében döntünk, amelynek legkésőbb 15 napon belül kell megérkeznie, pontosabban - ha bebizonyosodik az elutasítás indoklásának jogtalansága - akkor az eredeti kérés korábbi kelte miatt - 8 napon belül már magukat a mérési adatokat is át kell adnia, méghozzá nem csak az Időképnek, hanem bármely más privát (magát profitorientáltnak tekintő, vagy sem) szervezet, oldal vagy média számára, tetszőleges felhasználás céljából.”

Na én ennek a végére leszek kíváncsi, meg hogy arra a lépésre hogy reagál az OMSZ.
(#) _ampervadasz_ válasza vtsoftware hozzászólására (») Okt 26, 2009 /

Idézet:
„Erre mit mondanak? Hogy a radarokat gyártó céggel - vagy hogy - osztoznak a tulajdonon. Tehát a gyártónak is van tulajdona a csupasz adatokból.”

Ebben legyen igazad, de akkor az OMSZ -nek kötelessége olyan formátumba konvertálni az adatokat, hogy az semmijen jogi akadályba, az általad elmített radarokat gyártó cég -gel se ütközzön, és egyszerre eleget tegyen a 2005 -ös kormányrendeletnek! jelen esetben semmilyen infomácót nem közöl, csak egy töredékét feldolgozott információkból, és amég a mérési adatokat se teszi közzé, és beáraz egy olyan szolgáltatást - már ugye mióta árazhat be bármit is - ami közérdekű információnak számít?!
(#) Norberto válasza vtsoftware hozzászólására (») Okt 26, 2009 /

Idézet:
„radarkép, amelyik nyilvános, amit most fizetőssé tettek, abban van szellemi érték.”

És melyik a szellemi érték? Hogy a számítógépük megszínezi a megadottak szerint? Hogy ők állítják be, hogy melyik szín mit jelentsen? EZ a hozzáadott szellemi értékük? Vagy meg kellett rajzolniuk Magyarország határait ceruzával, hogy rátehessék on-line mérési adatokat? Ezt amúgy kétlem... szóval mi az, amit ők szellemileg erőteljesen hozzátettek, amire ennyire büszkék lehetnek?
(#) vtsoftware válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Okt 26, 2009 /

H_lye lenne.

Megvan hogy miért nem adják ki a nyers adatokat:
Idézet:
„A nyers adatok előállíátási módja, formátuma és dokumentációja a radar gyártója által jogvédett, így az nem kiadható”

Kötelessége? Ki kötelezi rá? Állam-bácsi nem fogja a saját zsebéből kivenni a pénzt... Ő csak kapni szeret.

Azért hogy átkonvertálja, azért meg megint kérhetne pénzt, mivel azon is ők dolgoznának, esetleg beállít pár szervert, az is pézbe' van.

Nortberto: ezt nem értem én sem, ezért is hülyeség az egész.

Idézet:
„"[...] A radarképet nem tartjuk közérdekűnek"), - hogy a radarkép "már nem egy mérési adat", hanem az OMSZ értéknövelt, belső terméke/vizualizációja, amelynek a nyers adatokból történő előállítása az Intézmény szakembereinek rendkívül értékes, hozzáadott szellemi többlet értékével valósul meg.”

Itt jön a kérdőjel. Hol nyúl a publikus radarképbe bárki egy újjal is.
Idézet:
„A nyers adatok előállíátási módja, formátuma és dokumentációja”
Tehát az végülis amit belenyúlnak, az az üzemeltetéshez tartozik. Szerintem.
Következő: »»   767 / 3610
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem