Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
250 iből igen sok A4 formátumú lap kijönne. A postázás is nagyméretű boritékba téve se lenne több 3-400Ft-nál 10-20db esetén. Mindenesetre nagyon megfontolandó.
Most hirtelen arra gondoltam hogy bemegyek a nagy papirboltba és a leirt tipusra ráérdeklődök. Hátha be tudják szerezni. Ha igen akkor helybe hoznák és lehet hogy olcsóbban mint a postai egyedi küldözgetéssel.
A papircsomagban található cimke infót írtam le, egyébként ez egy fotópapir szines lézer másoláshoz és
nyomtatáshoz 135 gr-os, hasonló mint a műnyomó ugyanilyen súlyu változata. Kiszerelését a papirbolt végezte, nyilván a nagykertől szerezte be. Kb. 10 perc áztatás után átlátszóvá válik,mint a pergamen papir, nem málik szét,egyik sarkát megfogva óvatosan lehúzható. Kevés papirhártya visszamaradhat, azt a vízben, egy szivacsdarabbal letörölhető. Valószínű hogy Rumcájsz fórumtárs ezzel a papirral találkozhatott.
Elképzelhető, nem értek a papirokhoz!
Nagyon meglepődtem mert mikor beletettem lanygyos vizbe a vasalás után, szinte egyből magába szivta a vizet és egyből le lehetett húzni a panelról. SEMMI nem maradt vissza a papirból. Valóban olyan volt a felülete mintha valalmivel be lett volna vonva. (viasz vagy valamilyen spéci réteg) Nem hagyományos műnyomó papir volt az biztos. A 2. panelnál kicsit meg is szivtam mert a rányomttott fekete ábra is rávasalódott a panelra. Le sem jött róla.
Sokféle papírt kipróbáltam, ha túl fényes a papír akkor
a felülete műanyagos, vagy műviaszos akkor a toner por nem akar rajta megmaradni és áztatni sem lehet, mint például az etikett cimke hordozója. Ezeket vasalás után ha kihűlt a lap le lehet választani, hátránya hogy a toner minősége kritikus, gyengébb, kevésbé fekete porral készült nyomat vékony nem jól fed, maratásnál alámaródik, kráteres lesz a lenyomat. Műnyomó papírnál jobb a helyzet mert a tonerbe beleragadnak a papírrostok amik a fedést javítják, csak ott meg a maradék papírrostok eltávolítása körülményes, könnyen leválhat a nyomat súrolás hatására. Hát ez van. A papir amit használtál valamilyen mintás félfényes szórólap volt?
Nincs mit. Jó kis nyomtató ez.
viszont ha rádobsz még egy 10-est az árára, akkor 1200X1200 as felbontásút is vehetsz. Kérdés, hogy szükséges-e? Nekem az 1200X600 is nagyon jót nyomtat. Ne izélj már. Csak nem áttérsz a vasalásra
Nem tudom mi szükség lehet egy monochrom nyomtatónál ilyen nagy 1200x1200-as felbontásra ? Otthoni használatra elég egy kisebb felbontás is (fényképet úgyis színes nyomtatóval készít/ünk/tenénk)Így is fejlődés lesz a 360x180-as mátrixomhoz képest...
Idézet: „egyből le lehetett húzni a panelról. SEMMI nem maradt vissza a papirból. Valóban olyan volt a felülete mintha valalmivel be lett volna vonva. (viasz vagy valamilyen spéci réteg) Nem hagyományos műnyomó papir volt az biztos.” Az általam korábban írtak alapján kijelenthetem: nekem is pont ilyen tulajdonságú papírra lenne szükségem. :yes:
Mert gondoltam sose árt, ha nagyobb a felbontás
Rumcájsz. Megmondhatnád konkrétabban, hogy melyik reklámújságból szaggattad ki a lapot, ami ilyen jó volt erre. :yes:
Holnap megpróbálok utánanézni, hátha van valahol ilyen papír a környékünkön. Úgyis kellene vennem komolyabb dekorációs papírt...
Én megvárom a mintadarabokat, azután majd mesélek. Nekem csak az alkatrészlistához kell, bár azt fóliával is meg tudom csinálni, csak az sötétkék.
Kíváncsian várom majd a tapasztalatod a papírral kapcsolatban. Ha megfelel az igényeinknek szerintem lennénk néhányan innen a fórumról, hogy összedobjuk rá a pénzt..
üdv!
Túl sok UV fény, vagy túl hosszú megvilágítási idő, milyen látszatot kelt? Milyen jelenség lesz előhíváskor? Nálam a probléma az, hogy homályosak a vonalak, sőt inkább halványak. Lehet ettől? üdv: Dávid
heló mindenkinek.
vasaláshoz melyik papír a legalkalmasabb? + tud valaki linket küldeni ahonnan egyszerűen tudok rendelni??? mert egész siófokon beszerezhetetlen a műnyomó + tojás stb.... már kezdem feladni a beszerzését..
Gondolom előhívás után ugye?
Vagy nincs eléggé levilágítva, vagy nem hívtad elő rendesen.
Hát, ha tovább várnék az előhívással, akkor leszedné az írásokat, és szépen sorba mindent...
Ezek szerint nincs jól levilágítva? Megemeltem a csöveket, most közelebb vannak a NYÁK-hoz, és 9 percig világítom.. Nem lett jobb. Valaki azt mondta, hogy túl erősek a csövek, és túlvilágítom.
Mekkora csövekkel világítasz? Tesztet csináltál? Mert ha nem akkor nem ártana..
Ez könnyen kideríthető, ha nem sajnálod mártsd bele a nyák szélét a maratóba, ha láthatóan megkezdi a szabad részt akkor túl van világítva, ha nem akkor meg nincs eléggé levilágítva.
Ebből a csőből van 2 db. Teszt alatt nemtudom mit értessz, de NYÁK-al tesztelem.
Fogsz egy darab nyákot, nyomtatsz egy maszkot ami mondjuk 2 percenként be van osztva, ezt ráteszed a levilágítóba. 2 perc elteltével eltakarod egy fekete papírlappal az első osztást, majd 2 perc múlva a következőt és így tovább. Előhívod, maratod és ekkor megnézed hogy melyik idővel lett a legtökéletesebb, ez lesz a levilágítási időd.
Szia! Az előző oldalakon épp ezt tárgyaltuk, találsz 1-2 linket is. Szerintem megrendelni egymagad nem éri meg némely boltból 2-3000Ft a szállítási költség. Esetleg ha többen összefogunk , és esetleg egy a bolthoz közel élő személy elvállalja a vásárlás-postázás nemes feladatát .. (persze fontos a kölcsönös bizalom!)
Udv mindenkinek!
Elhataroztam,hogy megprobalkozom a vasalasos nyak keszitessel,de mar rogton az elejen problemaba utkoztem.Eloszor is osszevalogattam azokat a nyakrajzokat amiket szeretnek elkesziteni.Eddig ok! A nyakrajzokat a netrol toltottem le.pl egyik itt a hobbielektro oldalon talalhato a kapcsolasok kozott,de ez mellekes is. Nos 4 db nyakrajzot nyomtattam ki egy baratommal mivel nekem nincs nyomtato. Egyik sem lett meret aranyos Vagy tul nagy vagy tul kicsi Tudtok e abban segiteni,hogy hogyan lehetne meretaranyos rajzot kinyomtatni? Mellekeltem is 2 altalam letoltott rajzot.Ezek is kilettek nyomtatva,de egyik sem aranyos
Az én régi levilágítómban 5 db 8w os cső volt , kb 3cm re egymástól és 5 cm re a nyáktól , evvel 5-7 peres
időket "futottam" DE arra mindíg ügyeltem hogy a film festékes oldala legyen a nyákhoz szorítva , így sosem volt szellemkép alávilágítás .
Értem.. Amugy nem olyan rossz, tehát ha csinálok egy kisebb próba panelt, simán maratnám a végeredményt. De az elkészítendő NYÁK ( nemtudom miért talán a mérete miatt ) rosszabb. A túl sok megvilágítás mit eredményez?
Ha a fólia jó akkor semmi gondot nem okoz a túlvilágítás (ha teljesen fényzáró a nyomat )
Akkor ez kilőve. 2 réteget szoktam nyomtatni, tökéletesen egyberagasztva. A nyomtató is szépen nyomtat, igazából 1 is elég lenne. Akkor viszont nemtudom.. A csöveket megemeltem, most 4-5 cm-re vannak a NYÁK-tól, egymástól pedig 2 cm-re kb.
Ennek mennie kellene, szerintem.
Sziasztok!
Szerintetek ezekből a csövekből: Bővebben: Link mennyi lenne az ideális egy A4es méretű levilágittóhoz? Érdemesebb a blb-s csöveket megvenni vagy ezek a sima bl-s csövek is ugyanolyan jók? Üdv. |
Bejelentkezés
Hirdetés |