Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Forrasztópákák - melyik miért jó
Nem ismertek egy olyan webáruházat ami megbízható, és tudnék onnan pákát rendelni? köszi
Én a Weller WHA 900-at tudom ajánlani. Használtan ki lehet fogni nagyon jókat olcsón. Az én tanácsom az, hogy legalább 375W legyen a meleg levegős páka és 21 mm az átmérője. A Weller sajna 22mm de van hozzá gyári átalakító. A legtöbb gagyi kínai cucc 21-es.
Szétnéztem. A Fahrenheit márka milyen? megbízható? Használható?
Attól függ milyen célra szeretnéd használni
Sok mindenre, de mégse profi szinten. Most egy ezeréves ruszki pillanatpákám van, szóval után már szinte bármi jobb volna.
Én egy ilyet használok. Én elégedett vagyok vele, hobbi dolgokra teljesen jó, a 40 lábú SMD IC-t is simán beforrasztja. Hegy csak 1féle van hozzá, az is csak abban az 1 boltban. Ha nem töröd le, nem kell cserélni... Kapcsoló üzemű a hőszabályzó.
Névtelen kínai cucc, úgyhogy nem mondom, hogy ajánlom, de jól működik.
Végül is kettő választásom maradt:
Fahrenheit 28020 -4-5k Fahrenheit 28003 -10-13k Megérné a drágábbra áldozni? az mivel nyújtana többet?
Szia!
Az első kapcsolgatja a fűtést de nem figyeli a hőfokot. Pontatlanabb működés. A második már beépített hőérzékelővel rendelkezik. Tehát a beállított hőt tartja.
Szia!
köszi a választ. Megérné a drágább?
Jó páka mindkettő! Ezt neked kell eldönteni mire szeretnéd majd használni. Mennyire fontos neked a pontos hőmérséklet. Én a drágábbat venném.
Úgy látszik én is azt fogom. Köszi a segítséget!
Sziasztok!
A Lidlben csüt-től lesz 30W-os 220-as forrasztópáka ,ocsóér. A kérdésem az,a 30Watt elég ? Csak hobbiszinten használnám,kábelek forrasztásához van egy eredeti KGST-s pisztolyom(~20 éves )ami bírja. Szóval elég-e a 30 Watt?
Ja ,és így néz ki.
http://www.lidl.hu/hu/home.nsf/pages/c.o.20091029.p.Forrasztopaka Őszinte leszek 3dolog miatt tetszik -szerintem olcsó -már vettem itt(ausztriában)szerszámkészletet és tökéletes -közel van a bolt
Mit csinálsz ha már nem kapsz hozzá hegyet?
Inkább ilyet vennék már. Ehhez legalább kapható többfajta hegy is. >>>> KATT <<<<
Helló
Forrasztó állomás vétel előtt állok és lenne 1 kérdésem. Kinéztem magamnak itt a HEstoreon ezt a páka állomást. Sajna vidéki vagyok és rendelni kéne. Bementem egy elektronikai boltba a kisvároskámba bízva abba hogy hátha lesz ott is. Sajna ilyen nem volt de az eladó ajánlott egy másikat még pedig ezt. Azt mondta hogy az állomás ugyan mint a solomoné csak más van ráírva és ehhez is sok hegy kapható. A kérdésem az hogy tényleg egyforma tudású a kettő? A válaszokat előre is köszönöm!! üdv szaky27
Szia
A SL20-N ólommentes forrasztáshoz is jó, míg a SMA 050 egy régebbi típus. Igazándiból nincs különbség a kettő között. Üdv: Dani
Helló! Vegyél egy Solomon pákát 1600.- Ft. És építs hozzá egy forraszó állomást így a feléből kijőn. A solomonhoz olcsó a pótalkatrész is. Én pl. solomon hegyet használok a kattogós welleremhez. 300.-Ft és nem 1800.-.
Ezt hogyan csinálod? átteszed a solomon hegybe a wellercsúcs vasötvözetét?
Az első kísérletnél a solomon végéből leesztergáltam és rá sajtoltam a hőérzékelőt. Aztán rájöttem, hogyha leveszem egy hegyről és beleteszem a fűtőtest csövébe a páka akkor is működik holott a hegy nincs is benne. Én szinte csak 6-os hegyet használok. Most benne van egy érzékelő a csőben és utána tettem a hegyet. A solomon hegy kicsit hosszabb, kb 5 mm-et vágni kell a végéből. Kitűnően működik hónapok óta, pedig nincs olyan nap, hogy ne legyen használva. Ha mégis ki kell venni akkor van egy egyszerű célszerszámom, egy műanyag pálcára rá van ragasztva egy kis neodinium mágnes ami befér a csőbe és azzal kiveszem a hőérzékelőt.
Már jó rég szóltam hozzá a topikhoz
Hogyan lehet tönkretenni egy eredeti Weller hegyet? Én négy fajta hegyet használok /LT sorozatból/ de ipari használat esetén sem kell évente cserélnem. Egy LT-GW-t tettem tönkre a saját hülyeségem miatt, de az is húzott fél évet. Viszont találkoztam már "hamis" Weller heggyel is, ami az eredetihez hasonló csomagolásban volt. Nem volt a megmunkálása az a megszokott felület, visszaküldtem a cégnek, hogy mégis ezt hogyan gondolják? A válasz pedig az volt, hogy ezt biztosan nem ők gyártották. Azért kicserélték őket Mondjuk a postaköltség az USA-ba több volt a három hegyre mint 10 eredeti hegy... Szóval Weller hegyet csak biztos forrásból szabad venni.
Szia! A hegyek bevonata előbb utóbb elöregszik, berepedezik. Utána már csak idő kérdése, hogy a szó szoros értelmében "elpárologjon", mint nagyapó dióverő pákájának a bevonat nélküli réz-hegye. Ehhez hozzájárul a fokozottan dinamikus hőterhelés, valamint a hegyet érő különféle mechanikai és kémiai hatások. Kellően túlhasznált hegyek totálisan kilágyulnak és szemmel láthatóan elvékonyodnak, illetve egy idő után nem fut rajtuk az ón. Elöregedésüket sietteti az ólommentes technológia is. Fénykoromban pákánként 2-3 hegyet elhasználtam évente, de még most is, hogy kevés a munka, egyszer kicserélem... A hamis hegyekhez pedig annyit tennék hozzá, hogy az utángyártottak is kritikán aluli minőségűek.
Köszönöm a választ. Az állomás építést még megfontolom.
Annyi lenne még a kérdésem h ehhez is lehet olyan hegyet kapni amivel lehet SMD alkatrészeket is forrasztani? Az előző kérdésemre köszi a választ sokat segít a döntésbe, nekem végül is csak hobbi célra kéne.
üdv szaky27
Szia, igen lehet hozzá kapni, elég nagy a választék.
Üdv: Dani
Hello Na szóval az lenne a baj, hogy ez a r*kes forrasztó égeti a rezet, de mint rongyot Pedig több hónapot ki kéne egynek bírnia, de nem, ez éget! Hegy-csere sem segít Régen egyáltalán nem csinálta ezt, na de szétkaptam Egy érintkező a csomó használattól szenes volt, kicseréltem, de hiába Vmi összeérhet, vagy trafó hiba van? Vagy + és - csere történt?
Hello
Keresek tcp 24-es 50w-aos párkámhoz trafót. Ha valaki tud segiteni jelleze. Köszi.
Szerintem a HQ video-nál találsz trafót ami jó hozzá.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |