Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TDA7375 quad

Témaindító: Kovidivi, idő: Márc 16, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   7 / 15
(#) Frodo94 válasza Kovidivi hozzászólására (») Szept 26, 2009 /

Ja oks bocs a hülye kérdésért.
(#) Frodo94 hozzászólása Okt 29, 2009 /

Sziasztok újra!

Na megépítettem ezt a kapcsolást, ami végülis működik, csak egy gond van vele. A bal csatornán van egy állandó búgás. Akkor is ezt csinálja, ha nincs csatlakoztatva bemenő jel, úgyhogy szerintem nem földhurok. Kiforrasztottam a bemenő jelkábeleket, hogy nem az szedett-e össze valamilyen zavart, de nem

Ha van ötletetek legyetek szívesek segítsetek.

Köszi!
(#) Frodo94 válasza Frodo94 hozzászólására (») Okt 29, 2009 /

Na átnéztem minden forrasztást, de a hiba továbbra is fenn áll.
Még annyit vettem észre, hogy ha a bemeneteket közösítem, akkor a másik hangszórón is megjelenik a búgás.
/Tennék fel képet, csak nem találok egy feltöltött akksit.
(#) edgaar válasza Frodo94 hozzászólására (») Okt 29, 2009 /

Hali !

Tehát csak az egyik csatorna búg?
Próbáld ki úgy, hogy, fogsz egy darab mono jelet (a nem bugó csatorna jelét), ezt kötöd rá csak az egyik aztán csak a másik csatornára. Ha ez igy egyiken se búg akkor a bemenő szteró jeled másik csatornájával van a gond, még az erősitőn kivül. De ha ez a búgásmentes jel ami oké az egyik csatornán, viszont a másikon meg búg, akkor az erősitőd másik csatornája a ludas. Remélem érthető volt többé kevésbé..

Edgár
(#) Frodo94 válasza edgaar hozzászólására (») Okt 29, 2009 /

Köszi a választ!

Csak az a probléma, hogy akkor is búg, amikor nincs csatlakoztatva bemenő jel. Vagyis alapból van egy kis búgás, de érdekes mód csak az egyik csatornán...

Hmmmm.... akkor az erősitőben van a gebasz mindenképp.
Első körben én megnézném az elkót azon a csatornán.. Az egy dolog hogy szemre jónak tűnik, de lehet h ki van száradva vagy valami.. próbálj bele másikat ..

Oké, kicserélem.
Bár zsír új benn minden alkatrész.

valószinü h nem ez lesz a baja ha zsir uj, de 1 probát megér, legalább kicsukod ezt a hibaforrást. nem egy vadiuj gyári cucc bugását fékeztem már meg azzal, hogy egyszerüen kicseréltem pár elkót..

Kicseréltem az elkót, és a fóliakondit is a másik (működő) csatornáéval, de most se jó.
Még annyit, hogy ha stand-by üzemmódba van, akkor nem búg. (de nem is szól )

Esetleg ránéznél a nyákra, hogy valamit nem baltáztam-e el?

egyébként melyik csatorna búg? mármint h a nyákrajzon le lehessen követni?
nem lehet amúgy, h az ic belsejében van a hiba? előferdülhet hibás ic. de ki kéne kérni a nagyok véleményét, hátha tudnak valami okosat

A jobb (nyákon felső) csatorna búg.
Kiforrasztottam a 2 elkó, és a 2 fólia csatoló kondit is. Így nem búg. Cserélgettem a kondikat ide oda (ezt a 4-et), és mindig az a csatorna búg. Vagyis a kondik jók. Ellenállásokat nem kevertem össze, nyák rajzon szerintem nincs hiba, úgy hogy nem tudom mi a gond...
(#) hajospeti hozzászólása Nov 12, 2009 /

Hello!

Nekem is ugyanezzel az IC-vel és kapcsolással van a problemám. Nem kapcsol be, vagyis csak annyi, hogy a visszajelző LED világít, és ennyi. Az előző megoldást nem tudom értelmezni, mert a kapcsoláson nincs is mit levenni, hiszen csak a kondi egy lába nyúlik bele csak a Vezérlő jelbe/Stand by jelére.
Másik kérdésem az lenne, hogy van a két oldalán egy-egy kondi (C1,C2) semmi paraméter nincs megadva hozzájuk, úgyhogy 47µF-osat tettem be( az volt kéznél ), ez mire való, kell ez bele?

Előre is köszönöm a választ!

kapcsolás
(#) titi válasza hajospeti hozzászólására (») Nov 12, 2009 /

Hali!
A vezérlés bemenetet hová kötötted?

Háát ahova mutassa az ábra.
Elvileg az a stand by része

A 7-es lábon lévő 10k-s ellenállás másik végére, ahová az van írva, hogy "vezérlés" +12V-ot kell kötni.
Szóval azt kérdeztem, hogy ezt a pontot hova kötötted, adtál neki 12V-ot?
(#) hajospeti válasza titi hozzászólására (») Nov 12, 2009 /

Igen, adtam neki 12V-ot.

Az a C1, C2 nem fontos, de ha mégis , akkor csak 100n-s kerámiát tegyél be.
De kép nélkül nem igazán lehet többet mondani...biztos valamit elkötöttél...

értem!
Teszek fel képeket, de elvileg semmi baja nincs a kapcsolással, mármint aminek kell az kapcsolódik.

Mondjuk azok a vonalak nem túl szépek... A forrasztások jók? Nincs valahol kontakthiba, vagy zárlat?

Elvileg nincs! Egy szaktanárt is megkértem nézze át, és ő is ezt igazolta... nem szép, de jónak kell lennie.
(#) kadarist válasza hajospeti hozzászólására (») Nov 12, 2009 /

Szia!

A beültetési rajzon látható két C1 jelű kondikra gondoltál? Oda ne építs be semmit. Próbáld ki így.
(#) titi válasza hajospeti hozzászólására (») Nov 12, 2009 / 1

Na, elsőre én se vettem észre, de az a helyzet, hogy másik nyákot kell csinálnod, és ha szerencséd van, akkor talán nem halt meg az IC.
Ugyanis tükrözve kellett volna elkészíteni a nyákot.
Hasonlítsd össze a a nyákodat az általad linkelt oldalon lévő nyáktervvel, akkor talán megérted, mire gondolok.
(#) kadarist válasza titi hozzászólására (») Nov 12, 2009 /

Igen, ezt tényleg elszúrta.
(#) hajospeti hozzászólása Nov 13, 2009 /

Kipróbálom! Remélem sikerül megcsinálni!
Addig is köszi a válaszokat!
(#) hajospeti hozzászólása Nov 13, 2009 /

Semmi változás! Ugyanúgy nem csinál semmit...
(#) kadarist válasza hajospeti hozzászólására (») Nov 13, 2009 /

Kivetted a C1-eket?
(#) hajospeti válasza kadarist hozzászólására (») Nov 13, 2009 /

Hopp, valamiért nem vettem észre az előző hozzászólásotokat...
Komolyan mondom, kb 10X átnéztem, hogy jól nyomtattam-e, tehát akkor mégsem. Fel kell dolgoznom.

Megvan!!! Nagyon köszönöm!!! Átépítem, holnap kiderül...
(#) hajospeti hozzászólása Nov 15, 2009 /

Hali!

Azt, hogyan tudom leszűrni, hogy bekrepált-e az IC?
(#) Dempsey válasza hajospeti hozzászólására (») Nov 15, 2009 /

Szia!
Onnan pl hogy melegszik mint az állat akkor is ha teljesen jó az áramkör. Vagy ha szól is az erősítő akkor nagyon torzít kis hangerőn is!
(#) kenikl hozzászólása Nov 20, 2009 /

Sziasztok!

Én is szerettem volna megépíteni a fent belinkelt kapcsolás, de sajnos én is elakadtam. A led szépen világít de sajnos a hangszórók némák maradtak.

Kérlek segítsetek hátha ti megláttok olyat amit én nem. A forrszemek nem szépek de elviekben nincs köztük szakadás vagy zárlak.

Légyszíves segítsetek.

Kenikol
Következő: »»   7 / 15
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem