Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Muzeális készülékek-alkatrészek restaurálása
Lapozás: OK   81 / 582
(#) Malfox válasza mustang74 hozzászólására (») Okt 29, 2009 /

Bővebben: Link Itt van a bekötése. Ez alapján tudsz mérni. Van 1 db AZ1-esem, + tudok szerezni ha kell.üdv
(#) moltam hozzászólása Okt 29, 2009 /

Hellosztok.
Ez milyen tipusu cső szerintetek? Lekopott a felirat.

DSC00001.JPG

(#) moltam válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Okt 29, 2009 /

Kössz...
(#) gkari válasza mustang74 hozzászólására (») Okt 29, 2009 /

És Tungsram adatok.
Üdv
(#) mustang74 válasza Malfox hozzászólására (») Okt 30, 2009 /

Köszönök mindent!
(#) mustang74 válasza gkari hozzászólására (») Okt 30, 2009 /

szintén zenész!
(#) Norberto hozzászólása Nov 1, 2009 /

Nézzétek csak meg, ezt itt ni: LINK

Ha legközelebb Köbzoli felé járunk, úgy kell menjünk, hogy oda is betévedünk és körülnézünk! :yes:
(#) Müszi válasza Norberto hozzászólására (») Nov 1, 2009 /

Lenne sok pénzem az útra, tuti, hogy élőben is megnézném :yes:
(#) djhans válasza Norberto hozzászólására (») Nov 1, 2009 /

Ez egy nagy élmény. Én már voltam ott Imivel.
(#) BEAG hozzászólása Nov 2, 2009 /

Sziasztok!

Van egy erősen hiányos, de szép állapotú EC-44 rádióm.

Szívesen odaadnám annak, aki tudna vele kezdeni valamit és így nem a szemétben végezné. Hiányzik belőle a táp-trafó, a hangszóró, a kimenőtrafó, a csőfoglalatok és a csövek (hozzám is így került).

A készülék (vagyis ami maradt belőle) Budapesten található. Ha érdekel, kérlek, írj egy üzenetet.

Üdv: Gábor

EC-44.jpg

(#) djhans válasza BEAG hozzászólására (») Nov 3, 2009 /

Valaki biztos erősítőt készített a kitermelt alkatrészekből.
(#) BEAG válasza djhans hozzászólására (») Nov 3, 2009 /

Ez könnyen lehet.
(#) Malfox hozzászólása Nov 5, 2009 /

No,mit szereztem? Revox A77 HS(high speed) MK-II
(#) lapose válasza Malfox hozzászólására (») Nov 5, 2009 /

Szia!

Erre egy jó mondat van:Wáááóóó!

Régen de vágytam egy ilyenre.
(#) Action2K válasza Malfox hozzászólására (») Nov 5, 2009 /

Ezt nem hagyom annyiban. Pár hetes szerzeményem a képeken. Első átnézés után beindítottam, kicsit nyávog :eek2: (laza a mechanika, kinyúlt a rugó), és a jobb oldal gyengén, halkan picit torzan szól. Potik éppen hogy csak recserésznek.
Oldalanként két ECL82 van benne, ha jól emlékszem. Ez a cső a RIAA és a végfok egyben. Köbzoli barátomnak mondom, hogy igen, ez az a Supraphon amit már említettem.
(#) Malfox válasza Action2K hozzászólására (») Nov 5, 2009 /

Ebben egy deka RIAA nincs A kristályos hangszedő akkora jelet ad,hogy nem kell külön előerősítés.
Nekem ilyen Supraphon-om van :

DSCF3493.jpg

(#) Action2K válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Nov 5, 2009 /

Most még egyben van, remélem egy darabig így is lesz. Az egy két hibáját kijavítom, s düböröghet is rajta az ILLÉS koncert s a többiek. Az eredeti, lecsatolható hangfalai sajna nincsenek meg hozzá, de nem annyira baj a sajátjaimon szebben szól. Persze muzeális értékileg jó lenne, ha meglennének.
A RIAA-t azért hittem, mert szintén nem oly rég lett egy egycsöves, talán az ECL86-ossal megvalósított emlegetve a csöves topikban.
Remélem találok kapcsirajzot hozzá, nem kell majd visszarajzolnom.
(#) Videotonman hozzászólása Nov 8, 2009 /

Üdv Mindenkinek!

Bemutatom az egyik új szerzeményemet. Magam is nehezen hittem el, hogy lehet még ilyent valahol is találni. Na, de a vásárban mindig vannak meglepetések... Egy "Kiev-4" rádiókitről van szó. Saját kis dobozával és terjedelmes összeszerelési útmutatójával. A papirosban említést tesznek az ellenállások színkódjairól illetve a tranzisztor felépítéséről. A zsebrádió összeszerelése meg se lett kezdve, ennek külön örülök. A hangszóró és a ferritrúd zsírpapírba van csomagolva. A készülék hosszú és középhullám vételére alkalmas. 9 V-ról működik. A használati útmutató szerint 1992-es évjárat. Összerakni nem fogom, hisz ennek így van a legnagyobb értéke
(#) xantia hozzászólása Nov 8, 2009 /

Helló mindenki !
Kicsit off vagyok de tán mégse, a www.retronom.hu-n is van egy jó pár régi elektronikai cucc és egy két cikk is ilyen témában.
Néhány képet felrakhatnátok oda is

Nekem van a telken egy lomtalanításból(!) szerzett Grundig STEREO (!!!) tévém ~15-20 éves lehet.
A képminősége tökéletes,távirányítós....
Ilyeneket miért dobnak ki?? Mondjuk nekem jól jött
Jó ez a topic !
(#) Action2K válasza xantia hozzászólására (») Nov 8, 2009 /

Szia!
Ismerem azt a jó kis nosztalgiázós helyet.
A TV-t miért dobták ki? Hogy Neked legyen egy jó kis TV-d. Amúgy biztos újgazdagéknál beficcent helyette egy plazma. De sok-sok dologra rákérdezhetnénk, hogy ezt most miért dobták ki, s nem mindig kapnánk egyértelmű határozott, megindokolt választ.
(#) moltam válasza xantia hozzászólására (») Nov 9, 2009 /

Hogy a fenébe tudtad megelőzni a rezeseket? Nekem is lene már egy pár jó TV m csak sajna amit találtam mind szét volt verve... De legalább lett egy marék BC337 esem...
(#) kocos hozzászólása Nov 9, 2009 /

Üdv! nem tudja valaki, hogy a pacsirta nagy ovál hangszórója pontosan milyen Orion (?) típus ? Valami OPD-xxx-et sejtek. Csak úgy érdekességképpen Ja és jól sejtem, hogy AlNiCo-s? Köszi!
(#) lpcollector válasza kocos hozzászólására (») Nov 9, 2009 /

Fejből meg nem mondom, de ha estig ráér, otthon lekapom a rádió hátlapját és megnézem...
(#) kocos válasza lpcollector hozzászólására (») Nov 9, 2009 /

Ráér persze, köszi! Már, ha van rajta valami, az enyimen nincs...
(#) lpcollector válasza kocos hozzászólására (») Nov 9, 2009 /

És az aktuális Kádár Géza könyvben sem említik a típusát?
(#) kocos hozzászólása Nov 9, 2009 /

háát, az sajnos most 180 km-re van tőlem ..
(#) (Felhasználó 17788) válasza Videotonman hozzászólására (») Nov 9, 2009 /

Szia! Gratulálok a kincshez! Igazad van nem szabad összerakni. Üdv.
(#) Videotonman válasza (Felhasználó 17788) hozzászólására (») Nov 9, 2009 /

Üdv! Köszönöm szépen!
(#) Videotonman válasza kocos hozzászólására (») Nov 9, 2009 /

Hali! A típusa OPD 231.
(#) kocos válasza Videotonman hozzászólására (») Nov 9, 2009 /

köszönöm szépen! Elég tetszetős hangú kis hangszóró szép magasakkal, kicsit tolakodó közepekkel, bár ez inkább az akusztikai rövidzár miatt kioltódott mélyek hiány miatt lehetett. Építek neki lehet egy mini-Karlson ládát, valami hulladékokból , Aztán ha tetszik szerzek egy másikat
Következő: »»   81 / 582
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem