Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Muzeális készülékek-alkatrészek restaurálása
Témaindító: Kutyuli, idő: Márc 29, 2008
Témakörök:
Bővebben: Link Itt van a bekötése. Ez alapján tudsz mérni. Van 1 db AZ1-esem, + tudok szerezni ha kell.üdv
Hellosztok.
Ez milyen tipusu cső szerintetek? Lekopott a felirat.
És Tungsram adatok.
Üdv
Nézzétek csak meg, ezt itt ni: LINK
Ha legközelebb Köbzoli felé járunk, úgy kell menjünk, hogy oda is betévedünk és körülnézünk! :yes:
Lenne sok pénzem az útra, tuti, hogy élőben is megnézném :yes:
Ez egy nagy élmény.
![]()
Sziasztok!
Van egy erősen hiányos, de szép állapotú EC-44 rádióm. Szívesen odaadnám annak, aki tudna vele kezdeni valamit és így nem a szemétben végezné. Hiányzik belőle a táp-trafó, a hangszóró, a kimenőtrafó, a csőfoglalatok és a csövek (hozzám is így került). A készülék (vagyis ami maradt belőle) Budapesten található. Ha érdekel, kérlek, írj egy üzenetet. Üdv: Gábor
Valaki biztos erősítőt készített a kitermelt alkatrészekből.
![]()
No,mit szereztem?
![]()
Szia!
Erre egy jó mondat van:Wáááóóó! Régen de vágytam egy ilyenre. ![]()
Ezt nem hagyom annyiban.
![]() Oldalanként két ECL82 van benne, ha jól emlékszem. Ez a cső a RIAA és a végfok egyben. Köbzoli barátomnak mondom, hogy igen, ez az a Supraphon amit már említettem.
Ebben egy deka RIAA nincs
![]() Nekem ilyen Supraphon-om van :
Most még egyben van, remélem egy darabig így is lesz. Az egy két hibáját kijavítom, s düböröghet is rajta az ILLÉS koncert s a többiek. Az eredeti, lecsatolható hangfalai sajna nincsenek meg hozzá, de nem annyira baj a sajátjaimon szebben szól. Persze muzeális értékileg jó lenne, ha meglennének.
A RIAA-t azért hittem, mert szintén nem oly rég lett egy egycsöves, talán az ECL86-ossal megvalósított emlegetve a csöves topikban. Remélem találok kapcsirajzot hozzá, nem kell majd visszarajzolnom.
Üdv Mindenkinek!
Bemutatom az egyik új szerzeményemet. Magam is nehezen hittem el, hogy lehet még ilyent valahol is találni. Na, de a vásárban mindig vannak meglepetések... ![]() ![]()
Helló mindenki !
Kicsit off vagyok de tán mégse, a www.retronom.hu-n is van egy jó pár régi elektronikai cucc és egy két cikk is ilyen témában. Néhány képet felrakhatnátok oda is ![]() Nekem van a telken egy lomtalanításból(!) szerzett Grundig STEREO (!!!) tévém ~15-20 éves lehet. A képminősége tökéletes,távirányítós.... Ilyeneket miért dobnak ki?? ![]() ![]() Jó ez a topic !
Szia!
Ismerem azt a jó kis nosztalgiázós helyet. A TV-t miért dobták ki? Hogy Neked legyen egy jó kis TV-d. Amúgy biztos újgazdagéknál beficcent helyette egy plazma. De sok-sok dologra rákérdezhetnénk, hogy ezt most miért dobták ki, s nem mindig kapnánk egyértelmű határozott, megindokolt választ.
Hogy a fenébe tudtad megelőzni a rezeseket? Nekem is lene már egy pár jó TV m csak sajna amit találtam mind szét volt verve...
![]()
Üdv! nem tudja valaki, hogy a pacsirta nagy ovál hangszórója pontosan milyen Orion (?) típus ? Valami OPD-xxx-et sejtek. Csak úgy érdekességképpen
![]()
Fejből meg nem mondom, de ha estig ráér, otthon lekapom a rádió hátlapját és megnézem...
Ráér persze, köszi! Már, ha van rajta valami, az enyimen nincs...
És az aktuális Kádár Géza könyvben sem említik a típusát?
Szia! Gratulálok a kincshez! Igazad van nem szabad összerakni. Üdv.
Üdv! Köszönöm szépen!
Hali! A típusa OPD 231.
köszönöm szépen! Elég tetszetős hangú kis hangszóró szép magasakkal, kicsit tolakodó közepekkel, bár ez inkább az akusztikai rövidzár miatt kioltódott mélyek hiány miatt lehetett. Építek neki lehet egy mini-Karlson ládát, valami hulladékokból
![]() ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |