Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   779 / 3610
(#) DuMatyi hozzászólása Okt 29, 2009 /

Van itthon a polc tetején NDK Nem, nem nyert! Nem kivehető ajtós turmixgép! melegszendvics sütő. Az a felnyitható tetejű (valamiért az NDK-ban szerettek nyitogatni) melegszendvics sütő. Annál finomabban semmi nem tudja megpirítani a sajtot a kenyér tetején. Volt itthon egy kissé szikkadt kenyér, gondoltam beüzemelem. Milyen jól tettem: kenyér, rá vékony sajt, hogy piruljon. Nyamm :finom:
(#) Ricsi89 válasza DuMatyi hozzászólására (») Okt 29, 2009 /

Én olyan szoktam csináltatni anyával, hogy vajjal vékonyan megkent kenyér, erre szalámi, paprika, paradicsom, esetleg uborka, majd még egy kis pirosarany, rá reszelt sajt, majd be a sütőbe vagy 10-15 percre. A kenyér szépen megpirul, a sajt ráolvad, nagyon finom. Szerintem holnap az lesz a vacsim. Minden héten eszek ilyet, a kedvencem. :finom:
(#) szamóca válasza DuMatyi hozzászólására (») Okt 29, 2009 /

Mi lesz így az Adoniszi alakoddal?
Este van, este van,
Matyi kaja pirul,
NDK-s hevítő zabagép beindul.
Telíti a hasát sok-sok kJ-lal,
Befekszik az ágyba nagy dirrel, meg durral.
(#) DuMatyi válasza Ricsi89 hozzászólására (») Okt 29, 2009 /

Igen, az is egy megoldás. Ebben egy boyler fűtőbetéthez hasonló fűtőszál van. Felülről fűt, és az elején felnyitom a tetejét, ekkor az egész kenyér és sajt szép lassan átmelegszik. Utána rácsukom, ekkor pillanatok alatt megpirul a sajt. A sütős megoldás szerintem szárítja a kenyeret, nem pirít. Ha látok valahol kiszuperálva, megmentem neked. Semmi más nem tud hasonlót készíteni. Esetleg tirisztoros előszabályozással megpróbálhatnád rossz mosógépből kimentett fűtőbetéttel. 6-800 watt elég, az említett betét meg 2 kW-os.
(#) DuMatyi válasza szamóca hozzászólására (») Okt 29, 2009 /

Adoniszi... Tablettában szeded, vagy alapjáraton ilyen vagy?
(#) mark.budai válasza szamóca hozzászólására (») Okt 29, 2009 /

Ez jó volt!
Matyi, Ricsi! Most mehetek enni! Kell a kajáról beszélgetni...
(#) Ricsi89 válasza DuMatyi hozzászólására (») Okt 29, 2009 /

Lehet, hogy szárítja, de pirul is, meg ropogós lesz. És pont ez a jó benne. vagy nekem egy 2kW-os fűtőbetétem, szerintem rezsóból való lehet, mert olyan kör alakú, csak valahogy vezetéket kellene rá varázsolnom, mert majdnem tőből ki van szakadva az egyik szál. Meg persze forrasztani sem lehetne, mert elég mekeg van ott, meg az ón se fogja meg. tavaly azzal fűtöttem a műhelyemet. A keletkező hőt meg egy ventilátor fújta el. Jó meleget csinált 15 perc alatt. Kb 10 fokot emelkedett a hőmérséklet.
Márk.: Én most épp sajtot zabáltam, de van még, úgyhogy szerintem még eszek. Más kajám már úgyse nagyon van.
(#) SALáta válasza DuMatyi hozzászólására (») Okt 29, 2009 /

Ha kell és nem dobták ki tudok ilyet. Meg ha ingyen adják.
(#) DuMatyi válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Okt 29, 2009 /

Épp azért mondom, hogy tirisztorral visszafoghatod a teljesítményt, mert elpukkanna. A mosógépbe való az 2Kw-os, ez meg 6-800 wattos. Ha ragaszkodsz a száraz fűtőbetéthez, akár rá is vasalhatod. Vasalásos NYÁK-készítés után vasalásos melegszendvics-készítés? A sikerekről számoljatok be, különösen az, akinek van gőzölős vasalója! :hehe:
(#) DuMatyi válasza SALáta hozzászólására (») Okt 29, 2009 /

Köszönöm, Ricsit szerettem volna megismertetni a NDK melegszendvicssütő fantasztikus ízeivel! Arra vigyázok, ami van. Azt javaslom, Te is próbáld ki, mert meg fogod szeretni!

Más: Éljen: Yardbirds - Evil Hearted You De jó lenne lemezen is megszerezni...

@Simpi: Bocs, nem írtam, csak akartam!
(#) bankimajki válasza Ricsi89 hozzászólására (») Okt 29, 2009 /

Csak nem kolis vagy?

Szenes vasaló már nem is jó?

Csak rácsatolsz egy porzsákot, és. PORcukor készítéséhez tökéletes. Látom, nálatok ETA turmixol. Nálam KRISZTINA hozza ágyba a reggelit. Pontosabban: mikor ki... :hehe:
(#) Ricsi89 válasza bankimajki hozzászólására (») Okt 29, 2009 /

Nem, albérletben vagyok és fogytán a kaja. Holnap megyek haza, így van kiszámolva, hogy hétvégére elfogyjon.
(#) _ampervadasz_ válasza szamóca hozzászólására (») Okt 29, 2009 /

Ez nagyon durva!

Ezen még egy évig nevetni fogok.

Nem. Magyar gyártmányú, szétnyíló lábas. Köbzoli rakott fel róla képet.
(#) SALáta válasza DuMatyi hozzászólására (») Okt 29, 2009 /

Hmmm.. Nekem KATI hozza a reggelit vagyis ő csinálta a szendvicseimet.
(#) DuMatyi válasza DuMatyi hozzászólására (») Okt 29, 2009 /

Illetve szabályos időközönként (havonta egyszer) beragad a mechanika, és nem hajlandó szétnyílni. Ekkor piros betűs (nemzeti) ünnepre hivatkozik az output (néha input) periféria.

Ha nincsen óvszer, 9 hónap múlva lesz kislábas. Vigyázni kell, mert egész edénykészlet lesz.
(#) _ampervadasz_ válasza DuMatyi hozzászólására (») Okt 29, 2009 /

Ez jó volt.

(#) DuMatyi válasza DuMatyi hozzászólására (») Okt 29, 2009 /

Ezért csomagolják be a Vasedényben a lábosokat nejlonba. Képzeljétek pár hét alatt hogy elszaporodnának!
(#) DuMatyi válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Okt 29, 2009 /

Ezentúl ha izzadok, wc papírral kell letörölnöm a homlokomat?
(#) _ampervadasz_ válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Okt 29, 2009 /

Akkor valami probléma lehet nállam, mert én abba fújom az orrom. Az a hely homlokomtól egy kicsit lejjebb található részeségem.
(#) _ampervadasz_ hozzászólása Okt 29, 2009 /

Látom eltünt mindenki, akkor én is megyek.

Jóéjt mindenkinek. :integet2:
(#) mineral válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Okt 30, 2009 /

Azért vagyunk még egy páran. Csendben visszaolvastam a "lemaradásom". A Rádiós történetektől a "Magyar gyártmányú, szétnyíló lábas..."-ig. Meg kell hagyni jókat nevettem. Főleg hajnal kettőkor a bagzó macskának a hangutánzása. 7:50 től Még a könnyem is kifolyt úgy röhögtem.

Egyébként én is sajnálom azt ami a rádiókkal történt. De ennél tovább nem megyek bele mert az politika lenne. Azt meg nem akarom, hogy erre a remek helyre is begyűrűzzön...

Gyerek koromban amikor a Danubius rádión kívánság műsor ment akkor sokat üldögéltem a rádiósmagnó előtt. És ha megtetszett valami szám akkor gyorsan lecsaptam a Pause gombra. De számtalan esetet feltudna sorolni szinte mindenki ami egy kicsit a szívéhez köti a megszűnő rádió(ka)t.
(#) _ampervadasz_ válasza mineral hozzászólására (») Okt 30, 2009 /

A Blogomra írtam is ezigyüben, persze politika mentesen.

Amikor nagyon fiatal voltam, állandóan a tesómmal azon veszekedtünk hogy ki vegye fel a zenét a rádióról kazettára, de így utólag belegondolva teljesen mindegy, mert a magnó másolni is tudott.

Jó kis TO$IBA TDA2009A -s végfokkal. 50W -os Orion hangszórókkal használtuk. Szépen szólt.

Akkor még dolgoztam, és éppen tartottam hazafelé az M1 -esen Pestről, amikor halottam a Bumeráng ismétlését. Majdnem leszaladtunk az útról a röhögéstől.
(#) _ampervadasz_ válasza mineral hozzászólására (») Okt 30, 2009 /

Jelenleg is hallgatom, egy percet nem mulasztok el, mert többé úgy sem lessz....
(#) Ricsi89 válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Okt 30, 2009 /

Jó reggelt hajnali baglyok! Én is hallgatnám a rádiót, ha nem épp az iskolában kellene ülnöm...
(#) _ampervadasz_ válasza Ricsi89 hozzászólására (») Okt 30, 2009 /

Ne tudd meg milyen volt 6.03 -kor hallgatni. Lajos szó szerint sírt, amikor felolvasta a személyesen nekik írt, nem kicsit megható üzenetet. Nagyon durva volt.
(#) radocziandras válasza Ricsi89 hozzászólására (») Okt 30, 2009 /

Lehet azt hallhgatni órán is némi ügyeskedéssel.
Következő: »»   779 / 3610
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem