Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   785 / 3610
(#) Szebence válasza Georgee hozzászólására (») Okt 31, 2009 /

Köszi, de ez teljesen saját jellegű, csak egy itthoni próbálkozás lett volna
(#) Georgee válasza Szebence hozzászólására (») Okt 31, 2009 /

A fenébe. Azért, ha ugyvan akkor szívesen súgunk.
(#) sprofan hozzászólása Okt 31, 2009 /

Találtam egy elég érdekes oldalt, ahol napjaink Magyar 100 legsikeresebb fejlesztését, innovációját mutatják be. Azokat, melyeket lehet, hogy ismer már az egész világ, de kevesen tudják, hogy a siker hátterében magyar fejlesztés áll. Itt van: Bővebben: Link
Ugyan ez videókkal a TV2 műsorán (itt visszanézhető minden rész) Bővebben: Link Nekem személy szerint az alumínium hab tetszik a legjobban.
(#) Szebence válasza Georgee hozzászólására (») Okt 31, 2009 /

Oké, köszi!
(#) lapose válasza Szebence hozzászólására (») Okt 31, 2009 /

Szerintem.
R=60.54mm
r=11.39mm
alfa=252.7°
Csak nagyjából számoltam, remélem nem tévedtem sokat..
(#) Norberto válasza sprofan hozzászólására (») Okt 31, 2009 /

Hú, itt marha nagy érdekességek vannak! :eek2:
(#) sound.man válasza Norberto hozzászólására (») Okt 31, 2009 /

Ilyen amikor valakinek nagyon sok ideje van...
(#) Norberto válasza sound.man hozzászólására (») Okt 31, 2009 /

Naja...

Csak ezt az időt 2-féleképpen lehet eltölteni:

1: haszontalanul: plázákban sétálgatva, nézelődve, vásárolgatva, várva arra, hogy valami izgi dolog történik, amit el lehet dumcsizgatni a bariknak és barinőknek

2: hasznosan: a linkelt oldalon lévő módszerekkel, gondolkozva, kísérletezgetve, értelmesen
(#) sound.man válasza Norberto hozzászólására (») Okt 31, 2009 /

Nem tudom te hogy vagy vele, de én szeretek a barátaimmal beszélgetni, hülyülni szabadidőmbe.
(#) sándor hozzászólása Okt 31, 2009 /

Sziasztok! Én is sajnálnám ha eltűnne a két kereskedelmi rádió de:..Remélem találnak valami megoldást hogy továbbra is hallgathassuk őket!
(#) Stadi válasza lapose hozzászólására (») Okt 31, 2009 /

Nekem is ez jött ki.
(#) SALáta hozzászólása Okt 31, 2009 /

Elköltöztem ma, remélem munkám is lesz hamarosan. Ha bejön a tervem akkor lehet 3 hónap HE elvonásra leszek kényszerítve egy héten 120 órában.
(#) lapose válasza Stadi hozzászólására (») Okt 31, 2009 /

Szia!

Akkor nem írtam hülyeséget..
(#) Norberto válasza SALáta hozzászólására (») Nov 1, 2009 /

És mikortól indul a HE-elvonás? Azért előtte köszönj be nekünk, hogy 3 hónap múlva pontban csöngetni tudjunk!
(#) Stadi válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Nov 1, 2009 /

Ampi mi van, megmakacsolta magát a gép? Már hiányolunk itt...

SALáta: Nézd a jó oldalát. Keresel egy kis pénzt, és még mindig marad heti 48 órád (hétvége?) HE-zni.
(#) zolee1209 hozzászólása Nov 1, 2009 /

Üdv minden esti bagolynak!
Jelentkezem Győrből, egy nagy buli után Tomi20-tól! Diszkó után beteszteltük nyitott ablak mellett (mert meleg volt) Tomi erősítőjét, mely nem állt másból, mint egy sztereo TDA7294-ből...
Épp elég hangerőn hallgattuk így Mindenszentek hajnalán, mikor a rend őrei kifáradtak hozzánk, hogy az erősítőt talán alacsonyabb hatásfokon is üzemeltethetnénk (talán?!)... Majd jelentkezem, lassan fekvés alvás, de lehet, lesz még egy kis éjjeli városnézés, amúgy is olyan ritkán járok erre!

Most jut eszembe... Lényegében kaptunk egy szóbeli warnt!
(#) SALáta válasza Norberto hozzászólására (») Nov 1, 2009 /

Norberto: Nem tudom de elvileg dec 7 től, reménykedek benne bejutok a csoportba. Lehet nem is lesz elvonás elvégre wlan van a gépen, de ezt nem akarom kihasználni ha lehet.

Stadi: Lényegében igen de ezt a kis időt a jegyesemmel kellene tölteni, talán marad pár óra a HE re is.
(#) Stadi válasza SALáta hozzászólására (») Nov 1, 2009 /

Idézet:
„ezt a kis időt a jegyesemmel kellene tölteni”

Egyértelmű. Inkább vele foglalkozz, mint hogy itt lógjál egész nap. Csak órára pontosan írtad az időt.

Erről eszembe jutott az ex-töritanárom, aki valamelyik alkalommal benyögte, hogy nekem x órám volt felkészülni a tárgyából, mire én majdnem mondtam neki valami cifrát. Persze, beszorozta a napokat 24 órával. Csak néha aludni is kell, enni, tisztálkodni és nem csak az ő tárgyából kell készülni.
(#) fihu válasza Stadi hozzászólására (») Nov 1, 2009 /

Idézet:
„majdnem mondtam neki valami cifrát”

Ezt aláírom. Nagyon sok tanár képzeli azt, hogy csak az ő órája a fontos, de az nem jut eszükbe, hogy lehet valakinek napi 8 is van. Ő megtartja a napi 1-2 óráját, és azt hiszi ennyi. Nem értem az ilyen tanárokat....
(#) Stadi válasza fihu hozzászólására (») Nov 1, 2009 /

Azóta felfelé bukott. Ő lett a diri.

Amúgy kevés embert utáltam életemben, a tanárokkal se volt igazán semmi bajom, de őt sosem kedveltem.

Másik emlékezetes megnyilvánulása az volt, hogy az egyik osztálytársam (aki mellesleg a legjobb volt az osztályban történelemből és érdekelte is a téma) feleltetése végén közölte vele, hogy hármast tud neki adni, de ne csüggedjen, a hármas az már majdnem négyes és a négyes az majdnem ötös. Vááá....
(#) zenetom válasza fihu hozzászólására (») Nov 1, 2009 /

Apropó... Vége az őszi szünetnek
Ez olyan rossz érzés
Nembaj legalább végre működik a hangszínszabályzós erősítőm (mi más lenne mint TDA2030 ). Annyit szenvedtem vele (mert mindig kapkodok) hogy már eszmei értéke van
Most meg tanulni kéne, de 'nem visz rá a lélek'
(#) fihu válasza Stadi hozzászólására (») Nov 1, 2009 /

Sok tanár pofára megy! Nem teszik neki az illető, és eldönti, hogy szívatni fogja. Nekünk töriből jó fej volt a tanár Mi a magyar tanárt utáltuk nagyon. Nála fennállt a feljebb említett dolog (csak az ő tárgya).

Zenetom Igen! Ennek is vége, de lesz "nemsokára" téli szünet És gratula a hangszínszabályzós erősítőhöz
(#) Stadi válasza zenetom hozzászólására (») Nov 1, 2009 /

Idézet:
„Annyit szenvedtem vele (mert mindig kapkodok) hogy már eszmei értéke van”

Addig nincs baj, amíg nem ezt írod: "már csak eszmei értéke van".

Idézet:
„Most meg tanulni kéne, de 'nem visz rá a lélek'”

Ez az érzés nagyon ismerős.
(#) zoly15 hozzászólása Nov 1, 2009 /

Hali mindenkinek!
Lenne egy kérdésem.
Ha én OTP bankkártyáról szeretnék utalni szintén OTP bankkártyára, akkor csak akinek küldeném a pénzt, annak a számlaszámát kell beírni?
Mennyibe kerülne az utalás?
Előre is köszönöm!

Üdv!
(#) zenetom válasza fihu hozzászólására (») Nov 1, 2009 /

Köszi

Stadi Sőt, semmire se visz rá a lélek. Mindenki Tud valaki valami kedvcsinálót?

szerk.: apropó bankkártya... nekem is lenne egy fontos kérdésem. Lehet itthonról neten keresztül átutalni pénzt bankkártyáról számlaszámra? Vagyis gondolom lehet, de hogy?
(#) Stadi válasza zoly15 hozzászólására (») Nov 1, 2009 /

Bankkártyáról???

Úgy tudtam, számláról utalunk számlára. Persze lehet, hogy az ATM-ekben is van ilyen funkció.

Cél számlaszám kell, illetve ha bankfiókból utalsz személyesen, akkor szokták kérdezni a számlatulajdonos nevét, nehogy elgépelés legyen. OTP-n belül szerintem ingyenes az utalás (és lényegében azonnal megtörténik), de ezt bármelyik bankfiókban megmondják, akár telefonon is. Esetleg a neten is fent lehet valami szabályzatban.
(#) zoly15 válasza Stadi hozzászólására (») Nov 1, 2009 /

Anyukám intézné..
Ő már utalt át a yodafonnak egyszer ATM-ről..
Most egy másik személynek kéne átutalnom..
Akkor leírom neki a számot és a nevet ha esetleg kérné..
Köszöntem a válaszodat!
(#) Stadi válasza zenetom hozzászólására (») Nov 1, 2009 /

Netes utaláshoz szerződés kell. Kapsz egy felhasználónevet (számkód...), megadsz egy jelszót meg egy mobilszámot és ennyi. Legalábbis OTP-nél. Belépéshez a felhasználónév, jelszó, számlaszám kell, aztán küldenek SMS-t a mobilodra, és az abban levő kóddal tudsz effektíve belépni. Az SMS-ben kapott kód minden tranzakciónál játszik megerősítésképp. A szolgáltatás havidíja azt hiszem elég nevetséges, valami 99 Ft rémlik. De lehet, hogy az SMS-ezést is felszámolják, nem tudom. (Nekem csak a céges számlához van ilyen szerződés, ott meg tutira mindent felszámolnak, persze nem tételesen, nehogy ki tudd deríteni, melyik összeg micsoda...)
(#) titkovics válasza zoly15 hozzászólására (») Nov 1, 2009 /

Valóban inkább számláról lehet utalni számlára, de sebaj, értjük a kérdést!
Az utaláshoz kell a kedvezményzett neve, számlaszáma.
OTP-n belül 115 Ft az utalás eseti díja, ezen kívül pedig 190 Ft ha jól emlékszem. Az átutalt összeg OTP-n belül az átutalás kezdeményezésétől számított másnapra megérkezik általában, OTP-n kívül 2-3 munkanap.
(#) zoly15 válasza titkovics hozzászólására (») Nov 1, 2009 /

Köszönöm a választ!
Elnézést ha pontatlanul fogalmaztam, valójában, én sem tudtam hogy a számláról beszélünk
Következő: »»   785 / 3610
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem