Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » A műhely (bemutató topik, ahol az alkotások készülnek)
Témaindító: Müszi, idő: Okt 19, 2006
Témakörök:
Ez a műhelyünkről készült képek, leírások, mi miért oda került, hogy lehetne még jobb hozzászólások témája.
Ellenállás mérés pontossága, normál 2 vezetékes módban:
200 -> 0.004%+3 digit 2K-200K -> 0.0028%+2 digit >=2M -> 0.023%+3 digit Mérőáramok: 200-2K: 1mA 20K: 100uA 200K: 10uA 2M: 5uA 20M: 0.5uA 4 vezetékes üzemben 200Ohm méréshatárban 1mOhm felbontás
Egy hasonló multim van nekem is a fluke és a philips is gyártotta PM2525. Sajnos egy hibája van, hogy háttérvilágitás nélküli LCD. Egyébként egy kiváló műszer amire valóban illik a multiméter jelző.
Hello ma elkészült a szkópomnak egy polc a műhelybe. Gondol.tam teszek fel képet. Kicsit kupi van pedig nemrég raktam rendet.
Nincs egy kicsit magasan? Amúgy szerintem nincs kupi, ennyi kell, hogy kiigazodjon az ember. Ennél nagyobb rendben én már semmit nem találnék
Nagyon remélem hogy nincs. De majd menet közben kiderül. Azért tettem ilyen magasra hogy alatta legyen hely pakolni. Mikor leültem a székre nem tűnt magasnak.
Egy időben én is ilyen magasra raktam hasonló megfontolásból. Nem volt kényelmes. Szerintem akkor jó a magasság ha a szemed látóterében van a munkád és a müszered is.
Majd a láncfűrésszel alacsonyabbra veszi. Vagy a szkóp aljából is lehet vágni ha magas, és még az asztal lábát sem akarom kihagyni.
Tök jól rövidre lehet zárni a szkóp érintkezőjével mondjuk két alkatrész lábat míg fél méterrel odébb pillantasz "csak egy pillanatra", aztán lehet bütykölni hogy újra mérhess...szerintem is közelebb kellett volna tenni a munkaterülethez.
Ma használtam nem volt zavaró.De lehet majd alacsonyabbra veszem bár nálam minden ilyen "hülye" méretű mert az asztal is magasabb egy "normális" asztalnál...
Kívánom, hogy soha ne legyen vele problémád.
Sziasztok. Egy csipeszes meroeszkoz, ezt ma este hoztam ossze, a csoves erositom epitesenek konnyitesere. A kepen az eredeti meroceruza, a masikon pedig az altalam krealt.
Szia Topi! Hadd kérdezzem meg, hogy mennyi magyar (vagy bármilyen ) pénzt emésztett fel a kalibrálás, és milyen hosszú az érvényessége?
Nekem is egy ilyenen van. Nem mai darab, de nagyon elégedett vagyok vele, de azt sajnos pontosabb eszközök hiányában nem tudom megállapítani, hogy mennyire pontos. Ha nem túl drága a kalibráció, lehet megcsináltatom. Üdv: Bálint
Tényleg szép rend van! Gratulálok a műhelyedhez!
Pusztuljak el ha nem ilyen lábakon áll a mi ebédlőasztalunk is...
Szia! Nálam!!!
6,5 digit rengeteg tartozék ( Nagyfrekis 750MHz,nagyfesz mérőfej 40KV, négyvezetékes Ohm, + sok tartozék, kezelési angolul, rengeteg szolgáltatás. Típus:Shclumberger Si 7061 üdv.
Sziasztok!
Tapasztalatokra vagyok kíváncsi Extol márkával kapcsolatban. Az árak elég barátiak, ahogy néztem 2-3 év garancia az elektromos kisgépekre.
Sziasztok!
Ismét bővült a műhely egy szerszámmal, egy új akkus fúróval kép link mellékelve véleményeket várok! Bővebben: Link üdv
Hát, öregem... ennyiért inkább szkópot vettem volna!
Gondolom, most a szíved szakad meg, gondolj bele mennyi óra kijött volna ebből
Nem is az, hogy mennyi... hanem MEKKORA!!
Mondjuk egy DCF-es Nixie óra az óriás IN-18 csövekkel
Hogy Te milyen szemét vagy! Most este nem tudok aludni, miattad! (csak viccelek)
De mostmár abbahagyom az offolást, mert akollegám kioszt egy kövér warn-t...
én ennyit ne máldoznék ilyesmire. Kivéve ha gazdag lennék, de akkor meg nem kellene.
In-18? Jó nagy!
Igaz hogy nekem csak In-14 van de az se kicsi és az "5" ös nagyon szép
Nekem van IV-22-es VFD-m is. Szép is meg nagy is
Üdv!
Mivel azt írtad véleményeket vársz, akkor el is mondom. Munkahelyemen egy harmad ennyibe kerülő hitachi gépet használtam, ami minden igényt kielégít. Tehát, ha nem ipari célokra használod a gépet, és 90-ért vetted, akkor feleslegesen dobtál ki 60-t, mivel 30-ért nagyon jó gépet lehet venni. Az pedig már csak egy parasztvakítás, hogy ajándék 7m-es mérőszalagot adnak hozzá Az 54 Nm-es nyomatékot pedig sose fogod kihasználni. Ennyi pénzből már egy komplett hobby szerszámos készletet lehet venni.
Szerintem ennyiből nem de nagyon jól fel lehet ruházni a műhelyt. Bírom azokat a cégeket akik a szerszámaikat kidobják mert rossz. Lett már így pár gépem a minőségiek közül, a vicc hogy egy tekercselést/csapágycserét a gagyi cuccok árában meg lehet úszni és olyan mint az eredeti.
Szép ára van ,az enyém 3ezerbe került és megvagyok vele elégedve.De ahoz nemadtak semmi mást.
Nekem faipari célra egy 40EFt-os kék Bosch van, tökéletes mindenre, a lithium akku miatt ilyen drágák ezek. Sőt vannak Li ionos metabo-k jóval 100 fölött...
A felhasználástól függ megérte-e a gép, ha csak nyákokat fog fúrkálni vele, akkor egyértelműen nem. |
Bejelentkezés
Hirdetés |