Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csöves erősítő készítése

Témaindító: seedz, idő: Márc 31, 2006
Témakörök:
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   761 / 2208
(#) djhans válasza Gery78 hozzászólására (») Nov 3, 2009
260-270V körüli fesz kell az A-pontra. Mivel a kimenőn és a katódellenálláson is esik feszültség. A végcsőre 250V körül marad. Ez a katalógusadat is. Ekkor már 150ohm-os katódellenállás kell. Előfoknak a C-pontra 250V körül jó lesz. Az előfok és a végcső közé nem szükséges illesztő fokozat. EL84 nem igényel komoly meghajtást. A rácslevezetőket cseréld fel. 510k legyen a végcsőé, 1M legyen az előfoké.
(#) ECL82 válasza kocos hozzászólására (») Nov 3, 2009
Koszi, a poti sapkak nem veglegesek, cvsupan azok a sapkak amiket vettem az erositohoz, szebbek mint ezek amik a gitaromon voltak, igyhat a szebbnek mentek a gitarra s ezek pedig az erositore!
(#) djhans válasza ECL82 hozzászólására (») Nov 3, 2009
Gratulálok az erősítőhöz! Én lehet, hogy fából csonánám a poti tekerőket. Illene hozzá.
(#) ECL82 válasza djhans hozzászólására (») Nov 3, 2009
Koszi szepen. A mellekelt kepen azok a potisapkak vannak amiket eredetileg szantam az erositonek. Lehet, hogy ezek fognak visszakerulni a vegleges kivitelben.

PA280296.JPG

(#) CIROKL válasza ECL82 hozzászólására (») Nov 3, 2009
Hirtelen két kérdésem lenne ? ezek a poti tekerők miből vannak , de szerintem a fekete lenne szebb ! A másik kérdésem az hogy ez ami ezen a képen látható cső az milyen, mert ugylátom az üvegbúra az hiányzik róla ?
(#) 6C4C válasza rhesus23 hozzászólására (») Nov 3, 2009
Igen. A rácson lévő negatív előfeszültség értéke lehet MAX a csúcsértéke a bemenő jelnek. Ennek értéke szinuszos jelnél az effektív érték 1,41-szerese... (De az esetleges korábban beálló rácsáram ezt az értéket-sajnos csökkenti )
(#) djhans válasza ECL82 hozzászólására (») Nov 3, 2009
Na ezek már illenek hozzá! Szegény csövet meg belefojtottad az oxigénbe.
(#) ECL82 válasza CIROKL hozzászólására (») Nov 3, 2009
A potisapkak muanyagbol vannak amin van egy rezreteg, vagy csak siman sargara van festve nem tudom eldonteni, de 100%osan hasonlit egy rezpotira. A kepen lathato cso az egy trioda-pentoda, aminek nem tudom a nevet, mert lekopott rola, a fenykepkedes kedveert volt berakva, s mikor ki akartam huzni finoman dontogetve a csovet a foglalatbol, kezemben maradt a bura, bar meg volt repedve a cso tovenel, kezemben lelte a halal!

PA280300.JPG

(#) MrMarcee válasza ECL82 hozzászólására (») Nov 3, 2009
mily kegyetlen, ám de gyors halál egy cső számára... Szegény fel se fogta mi történik, s már meg is fulladt az oxigén fojtogató jelenlététől...
(#) rockersrac válasza ECL82 hozzászólására (») Nov 3, 2009
Ez egy E/PCL86 cső volt valaha!
(#) ECL82 válasza rockersrac hozzászólására (») Nov 3, 2009
Ennek fuggvenyeben 1 perces nema csend en tenyleg nem akartam megolni...
(#) mark.budai válasza ECL82 hozzászólására (») Nov 3, 2009
Hát ez van! Megölted, megölted... Sajnos ez ellen nem tudsz mit tenni. Hacsaknem csinálsz neki másik burát.
(#) Ricsi89 válasza mark.budai hozzászólására (») Nov 3, 2009
Nem kell új búra ha csak "leesett" a régi. Én is jártam már úgy, hogy 3 helyen is elrepedt szegény csövecske, pedig éppen hogy csak neki koccant egy hálózati dugó, ami ráadásul gumi volt. Ez van. De legalább ebből még van bőven utánpótlás.
(#) MrMarcee válasza Ricsi89 hozzászólására (») Nov 3, 2009
leglaább közelről meglehet nézni az adott cső felépítését dísznek még így is szép
(#) Mate78 válasza Gery78 hozzászólására (») Nov 3, 2009
Üdv a fórumon! Végre, hogy regisztráltál.

Én sem tűntem ám el, figyelem a topikot, csak sajnos időm nem nagyon van mostanában építeni.
Azért szép lassan készül a PCL86PP meg egy GU50SE.

üdv

Máté
(#) magitor válasza ECL82 hozzászólására (») Nov 3, 2009
Hova lett a cső burkolata?
(#) CIROKL válasza Mate78 hozzászólására (») Nov 3, 2009
Idézet:
„Azért szép lassan készül a PCL86PP meg egy GU50SE”
Szia Máté ! még nincs kész ?
(#) Ricsi89 hozzászólása Nov 3, 2009
Amúgy ha már itt vagyok, akkor kérdeznék. Az EM80-hoz a fet-es meghajtó áramkörbe a 15 megás ellenállás muszáj? Olyanom nincs de hétvégén össze kellene rakni a meghajtást, hogy végre nagyjából egyben legyen az erősítő. Szóval szerintem az már olyan nagy, hogy ha egymás mellett vinnék el két vezetősávot, akkor annak is ekkora lenne az ellenállása.
(#) ECL82 válasza mark.budai hozzászólására (») Nov 3, 2009
Mifele burara gondolsz?
(#) csezoli21 válasza CIROKL hozzászólására (») Nov 3, 2009
Helló
A fotóalbumodban ezt a hibridet néztem: IRFP, E88CC, ECC81 HIBRID 2X 50 WATT
Készen van már azóta? Megszólalt már?
Kíváncsi lennék rá hogy milyen lett,...
Helló
(#) CIROKL válasza Ricsi89 hozzászólására (») Nov 3, 2009
Vagy összerakod 2 - 3 darabból ? én is 10 meg 4,7 megás ellenálásokkal szoktam pótolni ,Bővebben: Link
(#) Mate78 válasza CIROKL hozzászólására (») Nov 3, 2009
A PCL86PP még nincs kész, de a doboz nagyon jó lett, az már megvan.
Igazából már csak dobozolni kell.

üdv

Máté
(#) DuMatyi válasza ECL82 hozzászólására (») Nov 3, 2009
Nem kell ide új cső. Fogsz egy kevéske celofánt, körbetekered vele a csövet. Rakéta porszívóval kiszívod a levegőt, és íme: a javított cső. Élettartamára nem lesz panasz.Emellett kisebb helyet foglal el, mivel a celofán elasztikusan rásimul a fém alkatrészekre.
(#) CIROKL válasza csezoli21 hozzászólására (») Nov 3, 2009
Még nincs egészen kész ! gyakorlatilag már nem sok meló ami hiányzik ! De sajnos már az idő ami nem engedi a befejezést . Tudod ITT vidéken a műhely az egy külön álló épitmény és annak a fűtése csak nagyon sürgős esetben van beizzítva ? Ugy hogy a meló oroszlán része az húzódik !
(#) Ricsi89 válasza CIROKL hozzászólására (») Nov 3, 2009
Csak azért kérdeztem, mert ez már olyan nagy érték, hogy nem tudom miért kellhet bele. Jó, hogy visszacsatolás de ekkora értékkel?
(#) csezoli21 válasza CIROKL hozzászólására (») Nov 3, 2009
Értem!
Megértem én is vidéki vagyok és velem is hasonló helyzetek szoktak lenni,...
Ajánlod a megépítését?
Köszönöm az infót!
Helló
(#) hapro hozzászólása Nov 3, 2009
Melyik márkát érdemes megvenni csőből a következők közül? Siemens, Mullard, Tungsram mindegyik új elvileg.
(#) sturbi hozzászólása Nov 3, 2009
Nem igazán sikerült a trafóáztatásom, valószínűleg türelmesebb embernek való ez a módszer (legalábbis vizes lakkal). Megpróbáltam áram alá helyezni, lecsendesedett (a zaja miatt jó lenne), de aztán egy sercenéssel megszakadt az egyik szekunder (0,54-es, netto 0,5-ös drót). Huzal hiba is kellett hozzá szerintem, egy 25 V-os tekercsrész esett ki (a 180 és a 10 V jó, így ezen az oldalon 190 V maradt). Elvileg, ha más gondom nem lesz már vele, még használható mert 0,5-ös huzal tud fél ampert gond nélkül, csak nem tudok kétutasan egyenirányítani (csak greatz híddal). Jelenleg nincsen zárlat, a másik 215 V látszólag hibátlan, a többi feszültség is.
Éppen csak egy percig akartam kipróbálni a trafózaj miatt, csendes volt és minden fesz. jó volt, örültem neki. Két napot szárítgatom még a sütőajtón, aztán beüzemelem ha ez az állapot megmarad, jó lesz, ha nem akkor egyenlőre a régi trafóval építkezek.
(#) DuMatyi válasza hapro hozzászólására (») Nov 3, 2009
Tungsram, Siemens, Mullard. Ebben a sorrendben. Ha új.
(#) CIROKL válasza csezoli21 hozzászólására (») Nov 3, 2009
Idézet:
„Ajánlod a megépítését?”
Nézd ha egy majdnem csöves erősítőt szeretnél akkor szerintem nyugottan belevághatsz ! Végülis egy kihívás , ugy kezdtem bele hogy nem is tudom a végeredményt ? De ebben ez a jó , a legtöbb erősítőt amit ujdonságként építettem eddig még egyben sem csalódtam ! Annyi biztos hogy ez azért nem egy hétköznapi gép , és kiváncsian várom ám én is hogy megszólaljon ? Ajánlani biztan merem ha vállakozó szeleműnek érzed magad , ez izgalmas s számomra egy nagyon szimpatikus kapcsolás . Ha netán beindítom akkor majd szólok a végeredményről !
Következő: »»   761 / 2208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem