Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
260-270V körüli fesz kell az A-pontra. Mivel a kimenőn és a katódellenálláson is esik feszültség. A végcsőre 250V körül marad. Ez a katalógusadat is. Ekkor már 150ohm-os katódellenállás kell. Előfoknak a C-pontra 250V körül jó lesz. Az előfok és a végcső közé nem szükséges illesztő fokozat. EL84 nem igényel komoly meghajtást. A rácslevezetőket cseréld fel. 510k legyen a végcsőé, 1M legyen az előfoké.
Koszi, a poti sapkak nem veglegesek, cvsupan azok a sapkak amiket vettem az erositohoz, szebbek mint ezek amik a gitaromon voltak, igyhat a szebbnek mentek a gitarra s ezek pedig az erositore!
Gratulálok az erősítőhöz! Én lehet, hogy fából csonánám a poti tekerőket. Illene hozzá.
Koszi szepen. A mellekelt kepen azok a potisapkak vannak amiket eredetileg szantam az erositonek. Lehet, hogy ezek fognak visszakerulni a vegleges kivitelben.
Hirtelen két kérdésem lenne ? ezek a poti tekerők miből vannak , de szerintem a fekete lenne szebb ! A másik kérdésem az hogy ez ami ezen a képen látható cső az milyen, mert ugylátom az üvegbúra az hiányzik róla ?
Igen. A rácson lévő negatív előfeszültség értéke lehet MAX a csúcsértéke a bemenő jelnek. Ennek értéke szinuszos jelnél az effektív érték 1,41-szerese... (De az esetleges korábban beálló rácsáram ezt az értéket-sajnos csökkenti )
Na ezek már illenek hozzá! Szegény csövet meg belefojtottad az oxigénbe.
A potisapkak muanyagbol vannak amin van egy rezreteg, vagy csak siman sargara van festve nem tudom eldonteni, de 100%osan hasonlit egy rezpotira. A kepen lathato cso az egy trioda-pentoda, aminek nem tudom a nevet, mert lekopott rola, a fenykepkedes kedveert volt berakva, s mikor ki akartam huzni finoman dontogetve a csovet a foglalatbol, kezemben maradt a bura, bar meg volt repedve a cso tovenel, kezemben lelte a halal!
mily kegyetlen, ám de gyors halál egy cső számára... Szegény fel se fogta mi történik, s már meg is fulladt az oxigén fojtogató jelenlététől...
Ez egy E/PCL86 cső volt valaha!
Ennek fuggvenyeben 1 perces nema csend en tenyleg nem akartam megolni...
Hát ez van! Megölted, megölted... Sajnos ez ellen nem tudsz mit tenni. Hacsaknem csinálsz neki másik burát.
Nem kell új búra ha csak "leesett" a régi. Én is jártam már úgy, hogy 3 helyen is elrepedt szegény csövecske, pedig éppen hogy csak neki koccant egy hálózati dugó, ami ráadásul gumi volt. Ez van. De legalább ebből még van bőven utánpótlás.
leglaább közelről meglehet nézni az adott cső felépítését dísznek még így is szép
Üdv a fórumon! Végre, hogy regisztráltál.
Én sem tűntem ám el, figyelem a topikot, csak sajnos időm nem nagyon van mostanában építeni. Azért szép lassan készül a PCL86PP meg egy GU50SE. üdv Máté Idézet: Szia Máté ! még nincs kész ? „Azért szép lassan készül a PCL86PP meg egy GU50SE”
Amúgy ha már itt vagyok, akkor kérdeznék. Az EM80-hoz a fet-es meghajtó áramkörbe a 15 megás ellenállás muszáj? Olyanom nincs de hétvégén össze kellene rakni a meghajtást, hogy végre nagyjából egyben legyen az erősítő. Szóval szerintem az már olyan nagy, hogy ha egymás mellett vinnék el két vezetősávot, akkor annak is ekkora lenne az ellenállása.
Mifele burara gondolsz?
Helló
A fotóalbumodban ezt a hibridet néztem: IRFP, E88CC, ECC81 HIBRID 2X 50 WATT Készen van már azóta? Megszólalt már? Kíváncsi lennék rá hogy milyen lett,... Helló
Vagy összerakod 2 - 3 darabból ? én is 10 meg 4,7 megás ellenálásokkal szoktam pótolni ,Bővebben: Link
A PCL86PP még nincs kész, de a doboz nagyon jó lett, az már megvan.
Igazából már csak dobozolni kell. üdv Máté
Nem kell ide új cső. Fogsz egy kevéske celofánt, körbetekered vele a csövet. Rakéta porszívóval kiszívod a levegőt, és íme: a javított cső. Élettartamára nem lesz panasz.Emellett kisebb helyet foglal el, mivel a celofán elasztikusan rásimul a fém alkatrészekre.
Még nincs egészen kész ! gyakorlatilag már nem sok meló ami hiányzik ! De sajnos már az idő ami nem engedi a befejezést . Tudod ITT vidéken a műhely az egy külön álló épitmény és annak a fűtése csak nagyon sürgős esetben van beizzítva ? Ugy hogy a meló oroszlán része az húzódik !
Csak azért kérdeztem, mert ez már olyan nagy érték, hogy nem tudom miért kellhet bele. Jó, hogy visszacsatolás de ekkora értékkel?
Értem!
Megértem én is vidéki vagyok és velem is hasonló helyzetek szoktak lenni,... Ajánlod a megépítését? Köszönöm az infót! Helló
Melyik márkát érdemes megvenni csőből a következők közül? Siemens, Mullard, Tungsram mindegyik új elvileg.
Nem igazán sikerült a trafóáztatásom, valószínűleg türelmesebb embernek való ez a módszer (legalábbis vizes lakkal). Megpróbáltam áram alá helyezni, lecsendesedett (a zaja miatt jó lenne), de aztán egy sercenéssel megszakadt az egyik szekunder (0,54-es, netto 0,5-ös drót). Huzal hiba is kellett hozzá szerintem, egy 25 V-os tekercsrész esett ki (a 180 és a 10 V jó, így ezen az oldalon 190 V maradt). Elvileg, ha más gondom nem lesz már vele, még használható mert 0,5-ös huzal tud fél ampert gond nélkül, csak nem tudok kétutasan egyenirányítani (csak greatz híddal). Jelenleg nincsen zárlat, a másik 215 V látszólag hibátlan, a többi feszültség is.
Éppen csak egy percig akartam kipróbálni a trafózaj miatt, csendes volt és minden fesz. jó volt, örültem neki. Két napot szárítgatom még a sütőajtón, aztán beüzemelem ha ez az állapot megmarad, jó lesz, ha nem akkor egyenlőre a régi trafóval építkezek.
Tungsram, Siemens, Mullard. Ebben a sorrendben. Ha új.
Idézet: Nézd ha egy majdnem csöves erősítőt szeretnél akkor szerintem nyugottan belevághatsz ! Végülis egy kihívás , ugy kezdtem bele hogy nem is tudom a végeredményt ? De ebben ez a jó , a legtöbb erősítőt amit ujdonságként építettem eddig még egyben sem csalódtam ! Annyi biztos hogy ez azért nem egy hétköznapi gép , és kiváncsian várom ám én is hogy megszólaljon ? Ajánlani biztan merem ha vállakozó szeleműnek érzed magad , ez izgalmas s számomra egy nagyon szimpatikus kapcsolás . Ha netán beindítom akkor majd szólok a végeredményről ! „Ajánlod a megépítését?” |
Bejelentkezés
Hirdetés |