Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Tényleg nem kötözködés végett, de itt nem kémiailag tiszta H2O-ról beszélünk, hanem csapvízről és csapvízzel higítható lakkról (az is ott kell hogy legyen a dobozán). Ha már Kandó és MAI: a víz elektromos vezetőképességét a víz tisztaságának mérésére is használják...
Ezek a kimenők kisértetiesen hasonlítanak az én Sábáimra (Freiburgokból valók), azok is 50-es áttételűek (ritka), eredetileg 2,5-3 ohm/6,5-7 Kohm formában voltak használva EL 84-hez 300 V-al, alighanem 32,5 mA nyugalmi árammal és nagyon szép hangjuk van. Ezek ohmos ellenállása 750 ohm körül van és van még rajtuk egy visszacsatoló tekercs is. A primer két részre osztott, közöttük a szekunder, 20 Khz-en erősen esik a frekiátvitel, mélyben hibátlan az átvitel (bár egy kis betörés van a színuszon, kicsi lehet a légrés talán). Én a nagyobb teljesítményért párhuzamosan kötöttem a primereket, és ezekkel sorosan a visszacsatoló tekercset (ez lett a primer), így a frekvenciaátvitel kiegyenesedett magasban, a mélyek minősége talán romlott egy kicsit, de összességében igy is nagyon szépen szól. Az eredeti bekötésben csak 2 W körül adott 4 ohmon és sehogy sem lehetett szimmetrikus kimenőjelet beállítani, a gyári adat a freiburgra 5 W (valami más módszerrel mértek), fülre semmivel nem volt halkabb úgy sem, a mély és középtartománya nagyon jó volt, operakedvelőknek való, de sok jazz és rock felvételnél zavaró volt a magasak visszafogottsága.
Ehh! Hát arról nem volt szó, hogy vízzel hígítható, csak az, hogy vízbázisú, ami nem feltétlenül vízzel hígítható De én leírom sokadjára is, hogy sellakkot hazsnálok, és nem volt még vele problémám
De mindjárt előkeresem, hogy a volt munkahelyemen mivel lakkoztunk, mert felírtam ! Na meg is van, bár a volt főnököm biztos nem szeretné, hogy kikotyogom az ő "titkait" ( üldözési mániás, mindig azt hiszi, hogy valaki el akarja lesni az ő "16 év alatt kitapasztalt" valójában másoktól megtudott módszereit ... ), de tojok rá, hál' istennek megszabadultunk egymástól - sajnos így a korlátlan vasforrástól is - nem volt valami egyenes ember ... lakk : Dolph's Z 760 L hígítója: Velopex M-3 Bár a dobozán nem volt feltűntetve a szaga erősen árulkodott a toloulról, viszont műanyagszigetelésű drótot is hazsnált(unk), és nem kezdte meg Idézet: „de sok jazz és rock felvételnél zavaró volt a magasak visszafogottsága. ” Ezt én általánosságban elmondhatom az én általam különböző kimenőkkel hazsnált El84 SE-kről. A(z) P(E)CL86 ilyen szempontból sokkal több magassal, és "melegebb" közepekkel bír. kár hogy kifogytam belőle. Én azt gondolom, hogy rock, és főleg a metál, és ennek alfajai inkább a PP kapcsolástechnika által jól megszólaltatható, főleg mert ott az ember mindig csak venné, venné feljebb, ha elkapja a rákenról Pláne az ilyen süket zenészeket, mint én a "lágyabb" műfajok, és a progresszív rock viszont kiváló az El84 SE-vel, Blues jazz szintén, a komoly zene nagy dinamikája, pedig meglepően nagy hangosságérzetet ad pl egy rockalbum után ! Persze ez csak a SAJÁT szubjektív véleményem, két csővwe 2 féle kapcsolástechnikával megépített (3 db) erősítő után
A sellak természetes gyanta gondolom alkoholban oldod, az biztosan nem vezet és mint írtad is tökéletesen működik.
Pontosítanék a vízbázisú lakk dobozán 5%-os csapvizes higítást írnak...
Gyerekek, ne nézzetek már annyira tehetségtelennnek, hogy egyedül, minenféle segítség nélkül ne tudjak elrontani egy trafót. Nem a lakk, és nem is a módszer bűnös az én problémámban, de nem akarom megmondani mivel sikerült elérnem, hogy megszakadt az egyik szekunderem, azt mindenképpen leszögezhetjük, "amire befizettem azt kaptam", csak magamnak köszönhetem. Ettől persze valószínűleg nem ez a lakk a legalkalmasabb fürdetésre (hanem inkább a két komponensűek), de ez is megfelelt volna. A "hiba nem az ön készülékében van".
persze, denszeszben oldom, pont tegnap oldottam fel egy jó adagot, de még elég kásás
Szia
még csak deszkamodell szinten létezik, de már szól mindkét fele.Nagyon tetszik a hangja,szerintem a sugártetróda felépítés miatt van,teljesítményben is elég már ez a 8-10W amit lead. üdv
Ne csudálkozz, a KT-88 egy "prémium" cső ! elfogadnék egy mosófazikkal belőle ( vagy inkább KT-66-ot )
Na, ezt én is, bár a csöveken lehetne foglalat is.
Szia, melyik kepre gondolsz pontosan, mert 2 fele csorol toltottem fel kepet!
Osszejott bizony! kissebb finomitasok kellenek meg, de mar mukodik! kiprobaltam a basszusgitarommal is, nagyon kellemes a hangja, az emberbol azt valtja ki, hogy le sem akarja tenni a hangszert! ezert hat mar megvan a kovetkezo tervem, egy basszusgitar erosito!
Arra is van sok jó kapcsolás, majd nézünk arra is egyet.
Milyen csöveid vannak? És akkor könnyebben nézhetünk kapcsolást basszusgitárhoz..
Idézet: Mirét a basszus gitárhoz basszus cső kell ? „És akkor könnyebben nézhetünk kapcsolást basszusgitárhoz..”
Mertektelenul jol esik, a segitokesz hozzaallasotok. A terv adott, egy 50W-os erosito, 2 EL34-essel. Egyenlore semmim sincs meg hozza, de csoveket veszek majd, a trafokat pedig en magam tekerem. Ez lesz a legnagyobb projekt amibe belevagok, de az ido velem van.
Na, azért nem erre gondoltam, hanem ha tudjuk, milyen csövei vannak, ahhoz kereshetünk rajzot.
Effektívértéknyi az az egyenfeszültség, amely azonos hőhatást produkál egy ellenálláson, mint a szóbanforgó váltófeszültség...
Ne csudálkozz, a KT-88 egy "prémium" cső ! elfogadnék egy mosófazikkal belőle ( vagy inkább KT-66-ot )
Többnyire a foglalatot mechanikailag összetartó szegecs kivezetése... Földre szokás kötni...
Húúúú, fiúk mennyit termeltetek két nap alatt, nem győzöm elolvasni. Most a pákám parkoló pályán van, mert jogsira készülők, meg nyelvvizsgára, sőt még a Párommal is szeretnék együtt lenni, ezért ritkábban fogok erre járni.
Az erő legyen veletek! Müszi
Remélem azért a Puskás felé járni fogsz 8-án Müszikém!
Az elkok formalasarol: -hogyan kell?;
-milyen pozitiv hatasa van?; -van valamilyen hatasa a kondi elettartamara?
Sziasztok,
Lefújtam a Loctal Project (AZ21-EBL21-ECH21) 2mm-es vas dobozát egy réteg enyhén szemcsés aranymetál festékkel, majd miután átütni látszott rajta az ujlenyomat okozta rozsdakezdeményezés lefújtam egy réteg matt feketével is (egyébként állítólag az arany alá kötelező jelleggel kell egy nálánál sötétebb szín), majd miután ez megfojt és el is barmoltam finoman megcsiszoltam a problémás részeket és lefújtam mégegyszer feketével ott ahol kellett, majd száradás után megkapta a végső arany réteget! Női tulajdonság a szép láttán sírni, én most mégis a határán vagyok Képek szokásomhoz híven csak a legvégső stádiumról lesznek, fotón úgysem érvényesül úgy...!
Egy ellenállások szokták feltölteni és kisütni a kondit. Persze nem egyszer ezt eljátszva..
A kapacitását már egy kicsit vesztette kondikat tudod majdnem újjá varázsolni. Valójában a kondit úrjaéleszted... Barna, képet kérhetné(n)k?
A hogy kell ezt elkepzelni a valosagban? Magat a folyamatot?
4 darab megfelel? :hide:
|
Bejelentkezés
Hirdetés |