Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Köbzoli majd elmeséli, Ő jobban tudja, mint én, nem is formáztam még kondit.
Börzére jövöl? Ha igen,akkor odaadom személyesen,mert postára nem szivesen adom!(bár ezt gondolom érted!)
Igen megyek ! akkor ott ugyis találkozunk ? De mondd mit adhatnék érte? Csere - bere !
[OFF]öööö ez egy fogós kérdés! :hide: nemtudom igazából mit kérjek érte cserébe! mert nem akarok pofátlan lenni,főleg hogy nemtudom milyen cső lenne vele egyenértékű!
Konkretan 100 es 50mF-os kondikro van szo, amiknek a hatarfeszultsege 350/385V. Kiprobalom az altalad leirtakat!
A 6.8V-os futofeszultsegemet csokkenteni valo ellenallas kiszamitasi modjara volnek kivancsi.
Szerintem ez a kis túlfűtés még belefér :yes:
[OFF]Majd a börzén lezsírozzuk a boltot.
R=U/I Vagyis a 6,8V-ból kivonod a 6,3V-ot (nekem 0,5V jött ki, majd ezt osztod a fűtőárammal.
Akkor ugye 0,5V-ot kell ejteni, 700mA áramnál.
Ohm törvégy: R=U/I. 0,5/0,7=0,7 ohm. Teljesítmény: P=U*I 0,5*0,7=0,35. 0,7ohm/0,35W-os ellenállás kell Neked! Azért a 0,35W a minimum, 0,5W-osat tehetnél...
Elhiszem, hogy belefer, de en szeretnem pontosan beallitani, de elektro-matematikai ismereteim hianyosak! ezert kerek segitseget. A masik dolog, mi a velemeny a futes egyeniranyitasarol?
Én 1W-ost tennék, mert a keletkező hő jobban megoszlana rajta
jahj te szegény én is akartam ilyet... de még a 15W-s ellenállás is melegedett rendesen (nem értem miért).
Az áramerrősség megvan adva a csőnél. Az ellenállásra 0,5V-nak kell esni ugyebár. Ha a fűtésen 400 mA megy át, akkor R=U/I=0,5/0,4=1,25 Ohm De mire leírtam már válaszoltak töben is XD
Igazad van, csak a szam diktalta a kezemnek
Én is 1W-osat tennék, de laegalább 0,5W-osat, az biztos.
Én két antiparallel kkötött diódát (valami 3A-eseket) kötössem sorba két EL84-el, meg egy ECC85-tel, az nem melegedett, csak egy kicsit.
ECL82 is meg tudná csinálni, biszont akkor 6.2V lenne a fűtőfesz. De ennyi (6.2V) szerintem belefér.
Nekem úgy tanították , hogy a 6,3V azért van megadva az adatlapba, mert annyinak kell lennie.
Amíg beáll a fűtőáram, addig jó lesz. Köbzoli is ezt mondja, mérünk áramot, aztán ha annyi, amennyinek kellenie kell, akkor jó lesz.
[OFF]Akkor viszek 4 ecc85-öt és megeszéljük mi legyen az ellenértéke!
Borzekrol mit lehet tudni? Hataron tuli vagyok, itt nincsenek borzek. Kelet magyarorszagon hol szoktak ilyeneket rendezni?
Márk, örülök, hogy végre számolsz is.
Ráadásul jól.
Kit látnak szemeim! Helló!
Köbzoli, teényleg, a P-seknél kell beaállni az áramnak, itt a fesznek kell, végülis az az állandó az E-s csöveknél.. [off]De ezért bocsi, este van. Meg 2x menni egy nap az iskolába.. Bár a 2. az jó volt! Hoztam egy fekvőházas számítópépet, aminek a tápját bontogatom most. (Valami 10x40cm-s panel) Bocsi az OFFért!
PL500-at Mátéval a katalógusban megadott 27V-tal fűtjük. Csak, hogy ne legyen egyértelmű semmi.
Jó-jó, én is annyit adok a csöveknek, amennyi kell, nem játszok a fűtőfeszültségekkel! A PCL82-imenk is 16V-ot fogok adni, esetleg +1 menet a hálótrafóra, és akkor 16V lesz, ha beterheli egy kicsit a 4 cső a trafót..
Zoli, a katalógus nélkül tényleg nem állunk neki fűteni a csövet! Én egyszer egy DY-nak adtam 6V-t, hát rendesen világított.. Mikor csak 1.5V kell neik..
nem, feltétlenül, de azért mégis vannak kifejezetten basszusra "való" végcsövek, pl a 6550, de használják gitárhoz is. a kapcsolás sem mindegy, de a kimenőtrafó meg pláne !
Na pont az El34-et nem ajánlanám, nem is nagyon találni már jót belőle ( matsushita, RFT, Tesla ) Én a 6L6GC-t ajánlanám, vagy az olcsóbb 6P3Sz-e-t, de PL509-cel is lehet jó eredményt elérni . Ugye a 6550, mega KT-88 az egy vagyon, szóval felejtős ...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |