Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csöves erősítő készítése

Témaindító: seedz, idő: Márc 31, 2006
Témakörök:
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   766 / 2208
(#) mark.budai válasza Gubán_Gábor hozzászólására (») Nov 5, 2009
Ájjájáá! Nem lett semmi bajod a zsibbadáson kívül? Vagy a kondik sültek "csak" ki, és nem volt bekapcsolva az anódfesz?
(#) Gubán_Gábor válasza mark.budai hozzászólására (») Nov 5, 2009
csak a kondik sültek ki, így csak egy tiszta egyenlökést kaptam

Jössz a vasárnapi Puskás börzére?
Élőben még úgyse találkoztunk.
Ugyan azt tudom mondani, mint Müszikénknek! HA JZoli megy, én is megyek. És az eséj, hogy Zoli menni fog, olyan 10% lehet.. De nem tudom, majd vasárnap kiderül.
Tényleg jó lenne találkozni. Ha a legközelebbi találkozó helyszínét én szervezném, akkor arra elmennék, az 100%!
[off]Msn-en rég voltál, nem jösz fel?
(#) Gubán_Gábor válasza mark.budai hozzászólására (») Nov 5, 2009
Minden nap vagyok fennt MSN-en, de sose látlak
Írd meg priviben a címed, és felveszlek otthon a normális Messengeren, mert itt Szegeden a koliban csak Webmessenger van, és az szokott hülyeségeket csinálni.
Megírtam.
Na, ma is jó nap volt! Láttam a suliban egy csöves TV-t, kikapkodtam belőle a csöveket, egy PCL85-öt odaadtam a havernak, mert akart egyet, mondom ebből úgyis van vagy 50, meg nem is olyan jó HF-re. Így lett 5 csövem. A foglalatokat sajnáltam, meg a sorkimenő a DY-nal, meg a PL500-zal együtt be volt kerítve, nem tudtam őket kivenni. ráadásul a hátuljára volt rakva, a képcső nyaka tartotta, féltem is, hogy letörik a nyaka, robban a képcső, aztán baj lesz. Ma mégegyszer biztos nem megyek be..
(#) rockersrac válasza kocos hozzászólására (») Nov 5, 2009
ECC82 valakit érdekel? mert abból is akad egy darab!
(#) rockersrac válasza Gubán_Gábor hozzászólására (») Nov 5, 2009
2 darabot,mert annyi ép a 4 darabból!(egyiknek az anódsapija hiányzik,másiknak meg a foglalata )
(#) mark.budai válasza rockersrac hozzászólására (») Nov 5, 2009
Anódsapi? A kivezetés, az a fém?
A foglalat alatt meg arra a bakelit részére gondolsz?
(#) rockersrac válasza mark.budai hozzászólására (») Nov 5, 2009
Igen!
És szándékozol velük valamit tenni? Vagy csak nézegeted?
(#) rockersrac válasza mark.budai hozzászólására (») Nov 5, 2009
Nemtudommég mi lesz a sorsa a két csőnek! De az biztos hogy a másik két darab az meg GG-hez tartaléknak az erősítőjébe!
(#) ECL82 hozzászólása Nov 5, 2009
Dontottem, epitek egy szobai sztereo rendszert, tapasztalatgyujtes miatt, mert nem merek belevagni egy 50-100W-os hangszererositobe. Szobai erositonek mit tudtok ajanlani 10W korul?
(#) CIROKL válasza ECL82 hozzászólására (») Nov 5, 2009
Idézet:
„Szobai erositonek mit tudtok ajanlani 10W korul?”
Se , vagy PP - ben gondolkozol ? 10 Watt körül lehetséges több gépezet is ! Azért kéne tudni milyen csövekkel szeretnéd , meg ilyenek ?
Ha esetleg nem tudsz vele mit kezdeni, egy haladó csőmennyiségű csőgyűjtőnek nem küldenéd el?

ECL82: Mint Laci is kérdezte: SE-t, vagy PP-t akarsz? SE-ben GU-50, 6C33C, G807, EL34, esetleg PL509/519 vgay 6P45Sz lenne jó. Ezek tudnak 10W körül. (Jó, a GU-50-nel pont 10W-ot tudsz elég nagy kimenővel csinálni, a 6c33c-el meg 15-18W-ot, a többivel 7-8W-ot.)
PP-ben PCL86, EL84, meg talán a PCL82.
(#) ECL82 válasza CIROKL hozzászólására (») Nov 5, 2009
Minden fele keppen PP-t szeretnek. Sem csoveim sem trafoim nincsenek, ezert nyitott kerdesrol van szo. Tanacstalan vagyok, hiszen annyi jo kapcsolas, annyi jo hangu cso letezik, nem tudok donteni, nincs referenciam. A legszimpatikusabb rajzot fogom valasztani. Nagyon kivancsi vagyok a ti velemenyeitekre, hiszem ti nagyobb tapasztalattal birtok ezen a teren.
(#) mark.budai válasza ECL82 hozzászólására (») Nov 5, 2009
Szerintem PCL86-tal építs, ha 8-9W elég. PCL86PP
Vagy EL84-gyel, ha 10-15W kell. EL84PP A kapcsolási rajzot CIROKL-tól kérdd!
A képek CIROKL gépeiről vannak! Laci, remélem nem baj! :hide:
A csöves talin a PCL86PP vitte a pálmát, olyan szép a hangja! Vélemények
(#) Doncso válasza ECL82 hozzászólására (») Nov 5, 2009
Márk jól beszél, neked PCL86PP vagy EL84PP kellene. Az SE-n már átvittelek, most jöhet a PP ahogy beszéltük.
Üdv.
Idézet:
„A legszimpatikusabb rajzot fogom valasztani”
Hát igen ez sem mellékes ? de azért némi minőségi velejárót is nézz , önállóan a kapcsolás az édes kevés ! Máris ajánlanék neked egy kis PP-ét ezt már többen is megépítettük kisseb -nagyobb sikerrel ! Ami azt illeti nálam ez a kis mű az egy nagyon hallgatható korrekt hangzás világgal rendelkező erősítő .PCL86PP No majd most mondják a többiek hogy elfogult vagyok ? De valljuk be őszintén azért valamilyen szinten mindenki büszkélkedik ön ön magával meg a művileg létrehozott dolgaival . :yes: Itt is hallották egy páran muzsikálni , s szerintem nem vallott szégyent .Vakteszt /Kecskemét / Bocs de a Márk közben már leírt előttem némi infót ?
(#) mark.budai válasza CIROKL hozzászólására (») Nov 5, 2009
Én is meg fogom építeni a PCL86PP-t, szerzek még "egypár" PCL86-ot, és indulhat!
(#) Doncso válasza mark.budai hozzászólására (») Nov 5, 2009
Szerinted én miért megyek most börzére?
(#) ECL82 válasza CIROKL hozzászólására (») Nov 5, 2009
Hat igen, a PCL86PP albumodat mar tobbszor is megneztem! Te a kapcsrajz szerint epitetted meg, vagy hasznaltal valahol valami turpissagot, valtoztatast?
Turpiszság az nincs semmi elkövetve ! Eredeti kapcsolás szerint van minden a CHZ / Zoli / tervei alapján , ugyan is ezt a kapcsolást ő követte el ! Személy szerint csak egy után építő lennék ebben az esetben . mit sok másban is
(#) mark.budai válasza CIROKL hozzászólására (») Nov 5, 2009
Ne is mondd! Vennék én annyit, nem férek be a szobába Csak mennem kéne a Börzére valahogyan!
(#) Gubán_Gábor válasza rockersrac hozzászólására (») Nov 5, 2009
Nembaj, nagyon jó lesz az a 2 db is
Légyeg, hogy az AZ4-esem meglesz, és végre nem félhullámú egyenirányítással fog menni az AV 760/C
(#) sturbi válasza Gubán_Gábor hozzászólására (») Nov 5, 2009
Milyen kimenőtrafóval megy a 760-as, át lett tekerve ?
(#) CHZ hozzászólása Nov 5, 2009
Lassan , de készülnek a nyákok a végfokhoz .
(#) mark.budai válasza CHZ hozzászólására (») Nov 5, 2009
Megkérdezhetem miért van annyi 4µF-os kondi?
(#) CHZ válasza mark.budai hozzászólására (») Nov 5, 2009
Ha SRPP lesz a vége és nem akarok légréses kimenőt akkor 20uf lesz sorosan kötve a primer tekercsel .
(#) mark.budai válasza CHZ hozzászólására (») Nov 5, 2009
Mert SRPP-ben légréses kimenő kellene? Ja igen, a féltápfesz ott van a két cső között.
(#) CHZ válasza mark.budai hozzászólására (») Nov 5, 2009
Így hidalva nem lesz nagy DC különbség , de biztos nem állnak be egyformára ..
Következő: »»   766 / 2208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem