Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Labortápegység készítése
Egyéb népszerű labortáp témák:
- SMPS labortáp
- Labortáp javítása
Lapozás: OK   192 / 844
(#) Alkotó válasza Dani0211 hozzászólására (») Okt 31, 2009 /

Én már hosszú évek óta az Elektris2000-nél vásárolok, és eddig még mindig megegyeztünk. Mindig olcsóbbak voltak a többieknél, gyors, precíz munka, minden egyedi igényt figyelembe vesznek, tökéletes minőségben dolgoznak. Viszont nekem közel van, így nem kell postaköltség.
(#) sprofan válasza Alkotó hozzászólására (») Okt 31, 2009 /

Na meg ha már rendeltél tőlük 1-2 trafót, akkor az árlista árak is átrendeződnek kicsit (Csak ha személyesen veszed át mindet, én már 5-öt csináltattam velük, de már a 3. trafóm is jóval olcsóbb volt mint a listán lévő nettó ára)
(#) Alkotó válasza sprofan hozzászólására (») Okt 31, 2009 /

Ez így van, erre utaltam a "megegyeztünk" kifejezéssel.
(#) vbalint válasza AMD hozzászólására (») Okt 31, 2009 /

Azért ahhoz U3-nak is lesz pár szava
(#) Dani0211 hozzászólása Okt 31, 2009 /

Jó nektek!
(#) Dani0211 hozzászólása Nov 2, 2009 /

Megérkezett a 2. árajánlat

egy db esetén rögzítő szettel nettó 11980 Ft. + futár

Toroid-tec kft
(#) FMSound hozzászólása Nov 3, 2009 /

Hali! Szeretnék egy tápot építeni, néztem a kapcsolásokat... olvastam a topik hozzászólásait, de nem tudom eldönteni melyik áramkört építsem meg, olyat szeretnék amely tud áramgenerátoros űzemódot is.
Remélem tudtok segíteni tapasztalatokkal
(#) Alkotó válasza FMSound hozzászólására (») Nov 3, 2009 /

Dönteni neked kell.
Esetleg mi megnézzük, amit választottál, annak van-e áramgenerátoros üzemmódja. Mindenesetre eddig ez a legszokatlanabb szempont, ami alapján labortápot választ magának valaki. Esetleg neked is érdemes lenne átgondolni, jellemzően mire is kívánod használni, és hogy ahhoz milyen határadatok kellenek, illetve milyen műszerezettségre vágysz, mert az akár bonyolultabb is lehet mint maga a tápegység.
Ezen túl, célszerű viszonylag reálisan belőni azt is, mennyire vagy felkészült, beleértve ebbe az elektronikai és a mechanikai kivitelezést is.
(#) FMSound válasza Alkotó hozzászólására (») Nov 3, 2009 /

Az áram generátoros üzemmód fontos a ledes áramkörök (lámpák) tesztelése miatt. Vagy labortápom, de most össze raknék egyet, van egy jó trafóm Felkészülve fel vagyok(persze mindennel tanul az ember) műszerezettség áram és feszültség mérő , led sávos csili vili kijelzés nem szükséges rá.... 30V 3-4A. Gondoltam valaki egyből fog ajánlani egy egy általa megépített bevált kapcsolást.
(#) nagy hoho válasza FMSound hozzászólására (») Nov 3, 2009 /

Helló! Azt írtad, hogy figyelemmel kísérted a fórumot akkor valószínűleg észre vetted, hogy mostanában egy táp körül forgott a világ. Többen is az Alkotó tervei alapján készült tápot építettük meg, Erről mindenki tett fel fotókat mindenki leírta, hogy egyből indult. Ez egy nagyon jó kapcsolás érdemes meg építeni. És áramgenerátoros. Minden amit szeretnél. Akkor miben segítsünk még. Ennél alaposabban kidolgozott, kivesézett kapcsolást nem tudok ajánlani.
(#) Alkotó válasza nagy hoho hozzászólására (») Nov 4, 2009 /

Nagyon jó meglátás, egyetértek, és magam is tudom ajánlani ezt a kapcsolást.
(#) SALáta válasza Alkotó hozzászólására (») Nov 4, 2009 /

Én is csak ajánlani tudom.
FMSound: Ha 30 V ra akarod át kell méretezni a feszültséggenerátoros részt, de ezt van aki tőlem jobban tudja, egy ellenállás csere az egész.
(#) Proci_85 válasza AMD hozzászólására (») Nov 5, 2009 /

Igen, nekem is tranzisztoros. 2db 2N3055 van a végén. Érdemes a belinkelt kapcsolások alapján egy kicsit változtatni a bekötésen. Főleg a kondenzátorok hozzáadásával. Emlékeim szerint nálam is utána simult ki kimenet.
(#) szarka.p hozzászólása Nov 6, 2009 /

Helló mindenkinek. Azt szeretném megkérdezni, hogy mi a jobb szigetelő a csillám vagy a szilikonlap. A választ előre köszönöm.
(#) kaqkk válasza szarka.p hozzászólására (») Nov 6, 2009 /

Elektromos vagy hő szigetelő ?
(#) szarka.p válasza kaqkk hozzászólására (») Nov 6, 2009 /

Elektromos.
(#) kaqkk válasza szarka.p hozzászólására (») Nov 6, 2009 /

tranzisztor és hűtőborda közé leginkább a csillámot használják kétoldalon szilikonzsírral
(#) Alkotó válasza szarka.p hozzászólására (») Nov 6, 2009 /

Mindkettőnek 10 a sokadikon az ellenállása, tehát ebből a szempontból mindegy.
Sokkal bölcsebb lenne a hővezetési készségeiket vizsgálnod, de ott meg nagyon fontos a vastagság.
Ha szavazni kell, akkor egy hajszállal jobbnak vélem a vékony csillámot.
(#) szarka.p válasza Alkotó hozzászólására (») Nov 6, 2009 /

erösitőt épitek számítogép táppal, és a220-as oldal közös bordára kerülne az erősitövel.
(#) SALáta válasza szarka.p hozzászólására (») Nov 6, 2009 /

Szerintem nem jó ötlet, biztosabb a számítógép tápot külön bordára tenni. Én legalábbis nem tenném egy bordára. Egy fázishasító dobozán még én is gondolkozom, földelt fém doboz, de mi van ha nincs földelés az adott konnektorban? Nálam az egész nyák és a borda is hálózati feszültségen van lényegében, a legegyszerűbb hogy ráírom csak földelt konnektorba használható...
(#) kaqkk válasza SALáta hozzászólására (») Nov 6, 2009 /

És mi magyarok egyszer is elgondolkozunk azon mit miért írtak a dobozra ? én a helyedban úgy oldanám meg a dolgot hogy földelés nélkül el se induljon a szerkezet! Egyébbként a hozzászólásod első mondatával abszolút egyetértek .
(#) SALáta válasza kaqkk hozzászólására (») Nov 6, 2009 /

Mivel nem az enyém lesz így marad a durva fadobozos technika. Nem amúgy le van ejtve nagyívbe a használati útmutató. Mind otthon mind munkahelyen...
(#) fater964 hozzászólása Nov 6, 2009 /

Szép jó estét mindenkinek!
Volna egy olyan problémácskám, hogy a táp kijelzője megkergült.Kettős táp az egyik oldali jól működik a másiknál viszont ugrál a fesz mérő része, ha viszont lekötöm az ampermérő bemeneti részét a feszmérő beáll normálisra.Elég vissza tenni az ampermérőbemenetére a pozitív ágat rátenni a feszmérő mindjárt ugrál.Nem tudok rájönni mi a gyíkja.
Segítséget előre is köszönöm.
(#) Alkotó válasza fater964 hozzászólására (») Nov 6, 2009 /

Jó lenne egy rajz arról, mi hová van kötve. A két műszer digitális? A tápfeszültségük galvanikusan független? Korábban már működött helyesen, és csak most romlott el?
(#) fater964 válasza Alkotó hozzászólására (») Nov 6, 2009 /

Helló!
Igen digitális a terved szerinti.Eddig működött a négyből három most is jó ha az ampermérőt lekötöm de csak a bemeneti részt a táp az rajta marad és 00 át mutat.
(#) sector99 válasza mex hozzászólására (») Nov 6, 2009 /

Szia !
Nem régen beszéltünk ERRŐL a tápról. Kezdem most már összerakni. Szerinted a kimeneti fesz. finom állítását 2 pótméterrel hogyan lehetne megoldani ? (helipot nélkül !)

...persze mások is adhatnak ötletet......

Köszönöm !
(#) mex válasza sector99 hozzászólására (») Nov 7, 2009 /

A dolog egyszerű. A 10k potik helyett köss sorba 10k+1k értékűeket. Nálam is igy működik. A táp élesztésekor beállithatod a végfeszültséghez, illetve a végáramhoz tartozó értékeket a trimmerekkel. Ismételten csak ajánlani tudom, kiválóan teszi a dolgát.
(#) sector99 válasza mex hozzászólására (») Nov 7, 2009 /

Köszönöm !
.....hú de korán keltél....
(#) BlackStar hozzászólása Nov 7, 2009 /

Sziasztok!
Szeretném megépíteni Alkotó tervei alapján készült labortápot. Nincs szükségem 50V-ra de 5A-re viszont igen. A kérdésem hogy 25V 250VA toroid van a fiókba. Miben kell módosítanom a kapcsolási rajzot, hogy az említett toroiddal működjön? A válaszokat előre is köszönöm.
(#) Alkotó válasza BlackStar hozzászólására (») Nov 7, 2009 /

30V kijön belőle stabilan. C10, C9-ből elég kisebb feszültségű is, és R4-R5 eredőjét kell beállítani, hogy 30V legyen a beállítható maximum.
Következő: »»   192 / 844
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem