Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Mindegy, a lényeg hogy ennek az ÁK lapos technikának meg vannak a légszerelés előnyei, meg a NYÁK-os előnyei. pl. egyszerre ki tudom kapni az egészet a dobozból. De amint látod törekedtem a lábtól lábig kötésekre.
Szia, szamold ki! A vorosrez fajsulya 8,85-8,92 g/cm3.A huzal terfogatanak szamitasi keplete V=pi r negyzet szor h, ahol r a sugar es h a huzal hossza.
Mérd meg a csévéd kerületét, szorozd meg 2*2400-al és adj hozzá mondjuk 15-20%-ot biztos ami biztos alapon. Megvan hány méter kell neked. Annak a csévének a kerületét is mérd le amin haza akarod vinni a drótot és számold ki hány menet jön ki arra.
Milyen lenne ez fojtónak? 14cm2. Állítólag Videoton Color Star-ban volt.
Hmm, pont ilyen kell a 6AS7 SRPP/PPP-be.
Idézet: Lene? Ha minden igaz nekem is van ilyen vasam ! „Hmm, pont ilyen kell”
Jah, ezen könnyű a két elszigetelt szekundert kivitelezni .
Nekem is van egy , de terveim vannak vele. Vaterán szokott előfordulni 500-2000 Ft körül. "Faluhelyen" sok nyugdíjasnál még ma is megy a colorstar - állítólag - de palláson, kamrába, pincébe is lehet találni - állítólag, én már bontva kaptam az enyémet, egy ismerősömtől
Igen Laci, kellene, mert nincs. 250W-ot számoltam, így aztán kellene a 300W közeli...
Kócos, sajnos most volt lomtalanítás, az idősebbeknek meg szerintem fiaik elvitték a suliba, ne foglalja a helyet. Bár megkérdezni semmibe sem kerül, de amikor csöves TV-ket kerestem akkor sem volt már, csak ezek az új TV-k. Jó ár az az 500-3000Ft, ez kimenőnek nem lenne jó? Mert ilyen áron vennék még kettőt a GU50-be is. Laci, ha Te lecsaptál rá, nem veszem meg előled, van még ilyen vas szerintem.. Egyet esetleg megvennék Lacitól, ha adja, ha kimenőnek jó, meg keresnék még 2-t, ha 14, és nem 12cm2. Primert is mindkét felére, meg szekunder is mindkét felére tekerve..
Na sikerült nekem is kettőt venni- egy kicsit olcsóbban, viszont tekercsek nélkül. Van valakinek jó módszere fojtó méretezésre?
Hol vetted?
Itt találtam az apróhirdetésben.
Én is néztem, de nem találtam. Vagy nem most vetted?
Most egyeztünk meg délután. Pedig ott vannak még.vasak
Sziasztok!
Légszerelve megcsináltam a CIRKOL féle riaa korrektort. Ráadtam az anódot,mindent bekötötte,de nem csinál mást,csak búg/gerjed. bemeneti 47µF-s pólia/kerámia kondim nem volt,úgyhogy oda is elkó került. A tápot 12V-os trafó csinálja,a 12V felvan transzformálva egy 9V-os trafóval,utána egyenirányítás+400V 47u-s puffer van rajta. A műszerem nem jó,úgyhogy nem tudtam megmérni a tápfeszt. Ha az anódot ráadom,naggyon halkan szól csak a lemezjátszó. A korrektorban PCL86 van.
Így nem fog működni .
CIROKL féle riaa -ban szerintem nincs PCL86 . PCL86 -hoz fentebb mutattam egy kapcsolást , kered vissza
Nem tudni milyen korrektort építettél ? De annyi biztos hogy én PCL86 -os csövekkel csak erősítőt építettem még ! Ha meg netán erre a Csöves RIAA gondolsz ? akkor elmondanám hogy ezt a CHZ mester tervezte , én csak egy lelkes után építő lennék !
Idézet: Ez meg azért nem olyan egyszerű hogy csak van egy 400 voltod aztán ráakasztol egy kondit ! Azzal elvan intézve , nézz körül jobban a foto albumban nem véletlen az a tápegység ! Egy Riaa korrektor /Csövesből / azért nem játék ? Nem fényezni akarom itt magam de itt azért észen kell lenni , a siker érdekében . „egyenirányítás+400V 47u-s puffer van rajta”
Üdv.Ma kaptam egy hatalmas orosz adócsövet.5-6kiló lehet a súlya 20cm az átmérője és hütőlemezek vannak a tetején.GMI25 van ráirva ciril betőkkel.Tudok kezdeni vele valamit vagy csak nézegessem mert nagyon szép.Képet majd később tudok feltenni.
Biztos GMI125? Mert a gogiba beirva semmit nem találok róla !
Nem erre gondoltam!
Ebben a topikban feltettél egy kapcsolást azt hiszem ECL86-al,amire azt mondtad,jó bele a PCL86 is. az 560R-os ellenállás helyére véletlenül 680K-t tettem,most teszem újra anódra
GMI 2b Most hogy jobban megnéztem.
Háát! ugyan az Se előbbre se előre,se hátra
Ezt is a CHZ mester tette föl ITT /(#544319) / De ez is egy csöves RIAA korrektor , a szerelési szabályok itt is érvényesek ! Ezt drótkupac formájában nem is gondolhatod hogy jó is lessz ? Ott van hozzá nyák terv az alapján gyönyörű szépen meglehet valósítani . De sajnos a tápról nincs infó azt ? azon azért egy kezdő csövesnek el kell gondolkozni ! Ha viszont én csinálnák ilyen RIAA-át akkor a tápra nagy gondot fordítanék !
Tyűű! Bocsánat!
Gyanusítgatlak itt... pedig kéne neki elvileg!
Ha több tápot kapmint ami oda van írva,az gond?
12V van feltranszformálva 9V-os trafóval.
Jaa, ezek azok.. Akkor láttam őket..
|
Bejelentkezés
Hirdetés |