Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csöves erősítő készítése

Témaindító: seedz, idő: Márc 31, 2006
Témakörök:
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   770 / 2208
(#) mayky válasza CHZ hozzászólására (») Nov 6, 2009
Mindegy, a lényeg hogy ennek az ÁK lapos technikának meg vannak a légszerelés előnyei, meg a NYÁK-os előnyei. pl. egyszerre ki tudom kapni az egészet a dobozból. De amint látod törekedtem a lábtól lábig kötésekre.
(#) kocos válasza CHZ hozzászólására (») Nov 6, 2009
(#) ECL82 válasza Doncso hozzászólására (») Nov 6, 2009
Szia, szamold ki! A vorosrez fajsulya 8,85-8,92 g/cm3.A huzal terfogatanak szamitasi keplete V=pi r negyzet szor h, ahol r a sugar es h a huzal hossza.
(#) rhesus23 válasza Doncso hozzászólására (») Nov 6, 2009
Mérd meg a csévéd kerületét, szorozd meg 2*2400-al és adj hozzá mondjuk 15-20%-ot biztos ami biztos alapon. Megvan hány méter kell neked. Annak a csévének a kerületét is mérd le amin haza akarod vinni a drótot és számold ki hány menet jön ki arra.
(#) rhesus23 hozzászólása Nov 7, 2009
Milyen lenne ez fojtónak? 14cm2. Állítólag Videoton Color Star-ban volt.

trafó.jpg

(#) kocos válasza rhesus23 hozzászólására (») Nov 7, 2009
hálózatinak minimum 300 VA
(#) mark.budai válasza kocos hozzászólására (») Nov 7, 2009
Hmm, pont ilyen kell a 6AS7 SRPP/PPP-be.
(#) CIROKL válasza mark.budai hozzászólására (») Nov 7, 2009
Idézet:
„Hmm, pont ilyen kell”
Lene? Ha minden igaz nekem is van ilyen vasam !
(#) kocos válasza mark.budai hozzászólására (») Nov 7, 2009
Jah, ezen könnyű a két elszigetelt szekundert kivitelezni .
Nekem is van egy , de terveim vannak vele. Vaterán szokott előfordulni 500-2000 Ft körül.
"Faluhelyen" sok nyugdíjasnál még ma is megy a colorstar - állítólag - de palláson, kamrába, pincébe is lehet találni - állítólag, én már bontva kaptam az enyémet, egy ismerősömtől
(#) kocos válasza kocos hozzászólására (») Nov 7, 2009
color stra trafó

Action2k kolléga már érdeklődött is felőle
(#) Action2K válasza kocos hozzászólására (») Nov 7, 2009
És le is csaptam rá. :hide:
(#) mark.budai válasza CIROKL hozzászólására (») Nov 7, 2009
Igen Laci, kellene, mert nincs. 250W-ot számoltam, így aztán kellene a 300W közeli...

Kócos, sajnos most volt lomtalanítás, az idősebbeknek meg szerintem fiaik elvitték a suliba, ne foglalja a helyet. Bár megkérdezni semmibe sem kerül, de amikor csöves TV-ket kerestem akkor sem volt már, csak ezek az új TV-k. Jó ár az az 500-3000Ft, ez kimenőnek nem lenne jó? Mert ilyen áron vennék még kettőt a GU50-be is. Laci, ha Te lecsaptál rá, nem veszem meg előled, van még ilyen vas szerintem.. Egyet esetleg megvennék Lacitól, ha adja, ha kimenőnek jó, meg keresnék még 2-t, ha 14, és nem 12cm2.
Primert is mindkét felére, meg szekunder is mindkét felére tekerve..
(#) rhesus23 válasza kocos hozzászólására (») Nov 7, 2009
Na sikerült nekem is kettőt venni- egy kicsit olcsóbban, viszont tekercsek nélkül. Van valakinek jó módszere fojtó méretezésre?
(#) mark.budai válasza rhesus23 hozzászólására (») Nov 7, 2009
Hol vetted?
(#) rhesus23 válasza mark.budai hozzászólására (») Nov 7, 2009
Itt találtam az apróhirdetésben.
Én is néztem, de nem találtam. Vagy nem most vetted?
(#) rhesus23 válasza mark.budai hozzászólására (») Nov 7, 2009
Most egyeztünk meg délután. Pedig ott vannak még.vasak
(#) scooby_ hozzászólása Nov 7, 2009
Sziasztok!
Légszerelve megcsináltam a CIRKOL féle riaa korrektort.
Ráadtam az anódot,mindent bekötötte,de nem csinál mást,csak búg/gerjed. bemeneti 47µF-s pólia/kerámia kondim nem volt,úgyhogy oda is elkó került.
A tápot 12V-os trafó csinálja,a 12V felvan transzformálva egy 9V-os trafóval,utána egyenirányítás+400V 47u-s puffer van rajta. A műszerem nem jó,úgyhogy nem tudtam megmérni a tápfeszt.
Ha az anódot ráadom,naggyon halkan szól csak a lemezjátszó. A korrektorban PCL86 van.
(#) CHZ válasza scooby_ hozzászólására (») Nov 7, 2009
Így nem fog működni .
CIROKL féle riaa -ban szerintem nincs PCL86 .
PCL86 -hoz fentebb mutattam egy kapcsolást , kered vissza

(#) CIROKL válasza scooby_ hozzászólására (») Nov 7, 2009
Nem tudni milyen korrektort építettél ? De annyi biztos hogy én PCL86 -os csövekkel csak erősítőt építettem még ! Ha meg netán erre a Csöves RIAA gondolsz ? akkor elmondanám hogy ezt a CHZ mester tervezte , én csak egy lelkes után építő lennék !
Idézet:
„egyenirányítás+400V 47u-s puffer van rajta”
Ez meg azért nem olyan egyszerű hogy csak van egy 400 voltod aztán ráakasztol egy kondit ! Azzal elvan intézve , nézz körül jobban a foto albumban nem véletlen az a tápegység ! Egy Riaa korrektor /Csövesből / azért nem játék ? Nem fényezni akarom itt magam de itt azért észen kell lenni , a siker érdekében .
(#) Longa György hozzászólása Nov 7, 2009
Üdv.Ma kaptam egy hatalmas orosz adócsövet.5-6kiló lehet a súlya 20cm az átmérője és hütőlemezek vannak a tetején.GMI25 van ráirva ciril betőkkel.Tudok kezdeni vele valamit vagy csak nézegessem mert nagyon szép.Képet majd később tudok feltenni.
(#) CIROKL válasza Longa György hozzászólására (») Nov 7, 2009
Biztos GMI125? Mert a gogiba beirva semmit nem találok róla !
(#) scooby_ válasza CIROKL hozzászólására (») Nov 7, 2009
Nem erre gondoltam!
Ebben a topikban feltettél egy kapcsolást azt hiszem ECL86-al,amire azt mondtad,jó bele a PCL86 is.
az 560R-os ellenállás helyére véletlenül 680K-t tettem,most teszem újra anódra
(#) Longa György hozzászólása Nov 7, 2009
GMI 2b Most hogy jobban megnéztem.
(#) CHZ válasza scooby_ hozzászólására (») Nov 7, 2009
Azt kérdésre én mutattam .
(#) scooby_ válasza scooby_ hozzászólására (») Nov 7, 2009
Háát! ugyan az Se előbbre se előre,se hátra
(#) CIROKL válasza scooby_ hozzászólására (») Nov 7, 2009
Ezt is a CHZ mester tette föl ITT /(#544319) / De ez is egy csöves RIAA korrektor , a szerelési szabályok itt is érvényesek ! Ezt drótkupac formájában nem is gondolhatod hogy jó is lessz ? Ott van hozzá nyák terv az alapján gyönyörű szépen meglehet valósítani . De sajnos a tápról nincs infó azt ? azon azért egy kezdő csövesnek el kell gondolkozni ! Ha viszont én csinálnák ilyen RIAA-át akkor a tápra nagy gondot fordítanék !
(#) scooby_ válasza CIROKL hozzászólására (») Nov 7, 2009
Tyűű! Bocsánat!
Gyanusítgatlak itt... pedig kéne neki elvileg!
(#) scooby_ hozzászólása Nov 7, 2009
Ha több tápot kapmint ami oda van írva,az gond?
12V van feltranszformálva 9V-os trafóval.
Jaa, ezek azok.. Akkor láttam őket..
Következő: »»   770 / 2208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem