Fórum témák
» Több friss téma |
Üdv. Az lenne a kérdésem hogy lehet e valamit kezdeni a tv kábellel (Koaxiális), hogy ne zavarja a monitort. Tudom ilyenkor az jön hogy legyen leszigetelve normálisan, de az a baj hogy több helyen is el van osztva, és ha mindenhol rendes elosztó van akkor se hiszem hogy teljesen tiszta lenne a jel. Tehát a kérdés hogy lehet e valamit a TV kártya és a vezeték közé, valami zajszűrőre gondoltam. Amúgy a kártya Winfast TV2000 XP Global.
Szia!
Nem a számítógép zavarja a tv-kártya bemenetét?
biztos nem, a monitor rendesen remegett, és már elvittem mellőle mindent. De mindig csak egy idő után kezdte el csinálni, és nem tudtam mi baja, és amint kihúztam a TV kariból a dugót megszűnt. és már régóta semmi gondja.
Rendes földelt dugaljba van csatlakozva a számítógép-monitor?
Kell egy galvanikus leválasztás a gép testpontja és a kábeltv földpontja közé...
Szerintem, ennek nézz utána. valahol egyszer láttam ,hogy házilag hogy lehet megoldani, valahogy két kondival, megpróbálom megkeresni Neked
Talán ezek segítenek Bővebben: Link
Úgy bizony, igazad van! ha csak ennyibe kerül, nem is érdemes vacakolni vele!
Üdv!
Hasonló problémám volt nekem is, csak nekem a TV-t zavarja a gép TV kártyája. Régebben volt galvanikus elválasztás, de sajnos se a TV, se a gép nem adott szép képet, szemcsés volt mind a kettő, de viszont nem zavarták egymást... Most egy osztós antennaerősítő van bekötve a TV és a számítógép elé, így szép a kép csak két csatornán látszik némi zavar. Én most nem raktam be galvanikus elválasztót, és szerintem a jelerősítőben sincs. Lehet még szerintetek azon a két csatornára jobb jelet varázsolni?
köszi a linket, de nem az árral van a gond, csak hogy nehezen tudok hozzájutni ezekhez. Bár itt online de sok a macera, szállítási költség meg befizetni, + itt áfa is van.
Én valami olyanra gondoltam ami itthon összeállítható, pl ez jól hangzik: "valahogy két kondival".
Üdv!
Ha a gép visszarúgott a TV-re akkor gagyi, vagy rossz volt az osztód! Szerintem, egy jó minőségű F-csatis osztót tegyél be, azzal nem csinálhat ilyet! Egy ilyen osztóval nem látja egymást a két kütyü, csak a földjük kerül közös potenciálra.
Keresem már Neked, csak melózok közben de rajta vagyok!
Egyszerű! Szakítsd meg az antennekábelt (vágd el) és a középső érbe tegyél be egy 10nF 1000V-os kerámiakondit és az árnyékokásbe is építs be egy ilyen kondenzátort. Tehát a két kondi kösse össze a két elvágott kábelcsonkot. Ennél jobb a ferritmagra tekert trafó-tekercs , de az bonyolultabb.
bocs, azt elfelejtettem mondani hogy UPS-s kábel, nem pedig antenna, van különbség?
Ha antenna lenne, akkor nem lenne brumm rajta...
kadarist előttem megmondta a megoldást mondtam, két kondi
tehát mindkét kondi egyik lábát össze, másik lábukat pedig a kábelbe?
Köszi bár, itt a melóhelyen csak a Paint van a gépen de megteszi ez is remélem, így sikerülni fog Neki
Igen
Illetve CD esetén Universal Product Code
köszi, szerintem már csak holnap próbálom ki, nem gondoltam hogy ilyen gyorsan meglesz a válasz
Hát, most neharagudjál már...
Félretéve a tréfát! A kondenzátorok értékei csk tájékoztató jellegűek, minél kisebb, annál jobb, de nagyon ki kapacitásnál nagy lesz a jelveszteség (hangyásodik a kép).
Sziasztok!
Pont ma olvastam el egy rakás Ezermestert. Nagyon jó olvasnivaló. Igen szemléletes rajzokkal találkozhatunk a hasábjain. Vettem a bátorságot és megpróbáltam én is olyan módon lerajzolni a leválasztót ahogyan azt eleinktől láttam. Pisti |
Bejelentkezés
Hirdetés |