Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Lapozás: OK   158 / 443
(#) MolnarG válasza Electricboy hozzászólására (») Nov 4, 2009 /

Konkrétan ez nem teliföld vagy táp (sehol nem ér hozzá pad) csak egy sima poligon.
(#) MolnarG válasza MolnarG hozzászólására (») Nov 4, 2009 /

Sőt! Ha jobban belegondolok, én arra tippelnék, hogy ez a nyák nyákmarógéppel készült: 1. Precíz, hibátlan vonalak, 2. jobb felső sarokba széttolt text (sajnos ebbe a hibába és is belefutottam). És ha jól tippelek a nyákmarógéppel kapcsolatban, akkor nincs is ott poligon eredetileg. A nyákmarógép (nálunk) alapállapotba nem úgy dolgozik, hogy lemarja az üres rézmentes területeket, hanem a vonalakat csak körbemarja, mintha egy semmihez nem kapcsolódó poligon lenne ott.

Példaként:
1-es kép: Ahogy megtervezzük
2-es kép: Ahogy a gép csinálja meg (alapesetben)

2.png

1.png

(#) soskajoska hozzászólása Nov 5, 2009 /

Sziasztok!
Szeretném a kapcs rajzra lerakott IC-k tápvezetékét megjeleníteni és így bekötni őket. Egyszer már megtaláltam, hogyan lehet megcsinálmi, de elfelejtettem. Tud valaki segíteni?
(#) soskajoska hozzászólása Nov 5, 2009 /

Sziasztok!
Szeretném a kapcs rajzra lerakott IC-k tápvezetékét megjeleníteni és így bekötni őket. Egyszer már megtaláltam, hogyan lehet megcsinálmi, de elfelejtettem. Tud valaki segíteni?
(#) gulasoft válasza soskajoska hozzászólására (») Nov 5, 2009 /

keress rá:
invoke
(#) gulasoft válasza MolnarG hozzászólására (») Nov 5, 2009 /

Név nélküli poligon, és a tulajdonságokban be kell pückölni az orphans meg termal opciókat.
(#) dinokal válasza Electricboy hozzászólására (») Nov 5, 2009 /

Szia ! Valószínű hogy fotózással készült, de te is tudsz csinálni hasonlót, ami főképp a felirat miatt előnyös.
Nekem még nem sikerült normális feliratot csinálni cnc-vel, mert kihagyja a betűk közepét, nem tudom miért.
Ha kicsi a betűméret akkor szinte olvashatatlan.
A fehér kép cnc-hez készült, egy próba amivel meg tudom nézni mit művel 0,2 mm maróval, ez a szerszámpálya vonala.
A fekete kép az inverze, lehet fotózni, csak a pályavonalat kéne vastagabbra vennem. Talán annyi az előnye hogy jóval kevesebb a lemaratandó felület, és vékonyabb vonalaknál nem világít alá olyan könnyen.
(#) Szamy válasza soskajoska hozzászólására (») Nov 5, 2009 /

invoke gomb.
(#) Electricboy válasza dinokal hozzászólására (») Nov 5, 2009 /

Köszönöm a válaszokat!

MolnarG: Lehetséges hogy nyákmarógéppel készült én a képet csak "illusztrációnak" szántam.
Rakloo: megpróbáltam polygont de nekem egy ilyen szaggatott vonalas forma jött ki (meléklet)
Egyébként fototechnikával csinálnám tehát szó sincs CNC és egyéb nyákmaró gépekről. Lehet a feljebbi hozzászólásom félreérthető volt.

PROba.JPG

(#) gulasoft válasza Electricboy hozzászólására (») Nov 5, 2009 /

tedd már meg hogy ha poligont megcsináltad megnyomod ratsnets gombot.
(#) Bari- válasza Electricboy hozzászólására (») Nov 5, 2009 /

Ha a poligont letetted, és adtál neki nevet ha csatolni akarod valamelyik NET-hez utána egy Ratsnest parancsot még ki kell adni, akkor tölti ki a szabályoknak megfelelően a területet.

Gulasoft megelőzött
Bari
(#) Bonanza02 válasza mex hozzászólására (») Nov 7, 2009 /

A probléma megoldását megtaláltam.Kicsit macerás,de megoldható Eagle-ben a sokszorozás.
Köszönöm a segítséget,sokat segített.

151.JPG

(#) nagy_david1 hozzászólása Nov 8, 2009 /

Hello!
Most tettem fel én is ezt a tervező progit, hogy próbáljam ki ezt is, de már felidegesített. Láttam, hogy itt már többen panaszkodtak erre a problémára (pl. kaqkk - kíváncsi lennék ő, hogy oldotta meg), de elintézték azzal hogy 5.2 Verzió hibája. Na nekem 5.4 Verzióm van és ugyanaz a hiba. Feltelepítem, elég érdekesen regisztrálok a kóddal, aztán a program el is indul nagyon jól, minden működik, csak épp a mozgatás funkciót ne használjam, mert egyből windows hibaüzenet. Már háromszor telepítettem újra és ugyanez a mese, 5.3-nál dettó. Valaki légyszives adjon vlaami tipet mi lehet. Felinstalálom jól, aztán mikor indítom kéri a kódot, én megcsinálom, akkor kidobja a legelső üzenetet aztán elindul a program és látom, hogy még is regisztráltam, de minden újraindításnál kidobja a második üzenetet és ahogy áthelyezés funkcióra megyek már a windows jön a szokásos utált üzenetével.
(#) Lucifer válasza nagy_david1 hozzászólására (») Nov 8, 2009 /

Használd a light verziót, az garantáltan működik.
(#) nagy_david1 válasza Lucifer hozzászólására (») Nov 8, 2009 /

De az mennyivel hiányosabb a teljes verziónál? Mert már jártam meg, hogy light verzióba hiányzott egy zsák alkatrész, vagy nem lehetett menteni, meg fele az opcióknak elérhetetlen volt.
(#) gulasoft válasza nagy_david1 hozzászólására (») Nov 8, 2009 /

Hát öregem azért reklamálni mert a lopott programod az illegális crack-el nem megy... azért ehhez pofa kell. Tudod mit, írj a fejlesztőknek és add meg a címedet, hátha küldenek egy teljes verziót, vagy valaki mást!
(#) nagy_david1 válasza gulasoft hozzászólására (») Nov 8, 2009 /

Nem erről van szó, hanem arról, hogy másnak működik, szóval szerintem én nem csinálok valamit jól. Na mindegy, Lucifer ajánlatát kipróbálom.
(#) Lucifer válasza nagy_david1 hozzászólására (») Nov 8, 2009 /

Amit itt leírtál az nem igaz.
(#) elektrocad válasza nagy_david1 hozzászólására (») Nov 8, 2009 /

Nézd meg, ki csinálta a crack-et, annál reklamálj.
(#) ODU hozzászólása Nov 8, 2009 /

Én nagyon kezdő vagyok, és egy erősítő áramkört szeretnék tervezni csak az Eagle programba nem találok sehol 15 lábú álló IC-t (TDA7294). Mit kell ilyenkor csinálni?
(#) dinokal válasza ODU hozzászólására (») Nov 8, 2009 /

Szia. Új alkatrész hozzáadása= add ikon, az alján beírod: *7294* , és máris megvan.
(#) ODU hozzászólása Nov 8, 2009 /

Na, szupeeeer, kösz!
kezdődhet a tervezés
(#) gulasoft válasza nagy_david1 hozzászólására (») Nov 9, 2009 /

Nézz utána! Ugyan azt tudja a light, csak 3 réteg és 10cm*10cm a határa. Ha ennél nagyobb panel kell, akkor van csak gáz.
(#) elektrocad válasza gulasoft hozzászólására (») Nov 9, 2009 /

Pontosítok: 2 réteg és 8 x 10 cm-es panel.
(#) gulasoft válasza elektrocad hozzászólására (») Nov 9, 2009 /

Pedig régen mintha épp azon bosszankodott volna valaki, hogy minek a freebe a 3 réteg, de lehet hogy rosszul emlékszem, vagy azóta változott.
(#) elektrocad válasza gulasoft hozzászólására (») Nov 9, 2009 /

Így volt mindig. Úgy tudom, a gyártási technológia miatt általában páros számú rétegeket szoktak alkalmazni. Furcsának találnám a 3 réteget, ha úgy lenne.
(#) gulasoft válasza elektrocad hozzászólására (») Nov 9, 2009 /

ja a nonprofittal kevertem az 4 réteg 10*16-os, de az már pénzes. Tudtam hogy van valami rétegkorlát is.
(#) ODU hozzászólása Nov 9, 2009 /

Bocsi, egy újabb problémám adódott, méghozzá az hogy az alkatrészeket nem lehet bárhova elhelyezni, valószínűleg olyasmi lehet a hibája hogy a megadott nyák méreten kívül esik, hol lehet beállítani ezeket a méreteket?

error.JPG

(#) mex válasza ODU hozzászólására (») Nov 9, 2009 /

A light verzióban csak 8x10cm lehet a nyák mérete. Ennél nagyobb nyákot nem tudsz tervezni vele, mert nem engedi lerakni az alkatrészeket. Javaslom először rajzold meg a nyák körvonalát, és ezután próbáld ésszerűen a rendelkezésre álló helyet kihasználni.
Következő: »»   158 / 443
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem