Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 1, 2005
Témakörök:
Eagle leírások a neten:
Eagle alkatrész-könyvtárak: http://www.snapeda.com
és a leírás hozzá.- http://www.piclist.com/images/www/hobby_elec/e_eagle.htm - http://pa-elektronika.hu/hu/cikkek/75-eagle.html
Konkrétan ez nem teliföld vagy táp (sehol nem ér hozzá pad) csak egy sima poligon.
Sőt! Ha jobban belegondolok, én arra tippelnék, hogy ez a nyák nyákmarógéppel készült: 1. Precíz, hibátlan vonalak, 2. jobb felső sarokba széttolt text (sajnos ebbe a hibába és is belefutottam). És ha jól tippelek a nyákmarógéppel kapcsolatban, akkor nincs is ott poligon eredetileg. A nyákmarógép (nálunk) alapállapotba nem úgy dolgozik, hogy lemarja az üres rézmentes területeket, hanem a vonalakat csak körbemarja, mintha egy semmihez nem kapcsolódó poligon lenne ott.
Példaként: 1-es kép: Ahogy megtervezzük 2-es kép: Ahogy a gép csinálja meg (alapesetben)
Sziasztok!
Szeretném a kapcs rajzra lerakott IC-k tápvezetékét megjeleníteni és így bekötni őket. Egyszer már megtaláltam, hogyan lehet megcsinálmi, de elfelejtettem. Tud valaki segíteni?
Sziasztok!
Szeretném a kapcs rajzra lerakott IC-k tápvezetékét megjeleníteni és így bekötni őket. Egyszer már megtaláltam, hogyan lehet megcsinálmi, de elfelejtettem. Tud valaki segíteni?
keress rá:
invoke
Név nélküli poligon, és a tulajdonságokban be kell pückölni az orphans meg termal opciókat.
Szia ! Valószínű hogy fotózással készült, de te is tudsz csinálni hasonlót, ami főképp a felirat miatt előnyös.
Nekem még nem sikerült normális feliratot csinálni cnc-vel, mert kihagyja a betűk közepét, nem tudom miért. Ha kicsi a betűméret akkor szinte olvashatatlan. A fehér kép cnc-hez készült, egy próba amivel meg tudom nézni mit művel 0,2 mm maróval, ez a szerszámpálya vonala. A fekete kép az inverze, lehet fotózni, csak a pályavonalat kéne vastagabbra vennem. Talán annyi az előnye hogy jóval kevesebb a lemaratandó felület, és vékonyabb vonalaknál nem világít alá olyan könnyen.
invoke gomb.
Köszönöm a válaszokat!
MolnarG: Lehetséges hogy nyákmarógéppel készült én a képet csak "illusztrációnak" szántam. Rakloo: megpróbáltam polygont de nekem egy ilyen szaggatott vonalas forma jött ki (meléklet) Egyébként fototechnikával csinálnám tehát szó sincs CNC és egyéb nyákmaró gépekről. Lehet a feljebbi hozzászólásom félreérthető volt.
tedd már meg hogy ha poligont megcsináltad megnyomod ratsnets gombot.
Ha a poligont letetted, és adtál neki nevet ha csatolni akarod valamelyik NET-hez utána egy Ratsnest parancsot még ki kell adni, akkor tölti ki a szabályoknak megfelelően a területet.
Gulasoft megelőzött Bari
A probléma megoldását megtaláltam.Kicsit macerás,de megoldható Eagle-ben a sokszorozás.
Köszönöm a segítséget,sokat segített.
Hello!
Most tettem fel én is ezt a tervező progit, hogy próbáljam ki ezt is, de már felidegesített. Láttam, hogy itt már többen panaszkodtak erre a problémára (pl. kaqkk - kíváncsi lennék ő, hogy oldotta meg), de elintézték azzal hogy 5.2 Verzió hibája. Na nekem 5.4 Verzióm van és ugyanaz a hiba. Feltelepítem, elég érdekesen regisztrálok a kóddal, aztán a program el is indul nagyon jól, minden működik, csak épp a mozgatás funkciót ne használjam, mert egyből windows hibaüzenet. Már háromszor telepítettem újra és ugyanez a mese, 5.3-nál dettó. Valaki légyszives adjon vlaami tipet mi lehet. Felinstalálom jól, aztán mikor indítom kéri a kódot, én megcsinálom, akkor kidobja a legelső üzenetet aztán elindul a program és látom, hogy még is regisztráltam, de minden újraindításnál kidobja a második üzenetet és ahogy áthelyezés funkcióra megyek már a windows jön a szokásos utált üzenetével.
Használd a light verziót, az garantáltan működik.
De az mennyivel hiányosabb a teljes verziónál? Mert már jártam meg, hogy light verzióba hiányzott egy zsák alkatrész, vagy nem lehetett menteni, meg fele az opcióknak elérhetetlen volt.
Hát öregem azért reklamálni mert a lopott programod az illegális crack-el nem megy... azért ehhez pofa kell. Tudod mit, írj a fejlesztőknek és add meg a címedet, hátha küldenek egy teljes verziót, vagy valaki mást!
Nem erről van szó, hanem arról, hogy másnak működik, szóval szerintem én nem csinálok valamit jól. Na mindegy, Lucifer ajánlatát kipróbálom.
Amit itt leírtál az nem igaz.
Nézd meg, ki csinálta a crack-et, annál reklamálj.
Én nagyon kezdő vagyok, és egy erősítő áramkört szeretnék tervezni csak az Eagle programba nem találok sehol 15 lábú álló IC-t (TDA7294). Mit kell ilyenkor csinálni?
Szia. Új alkatrész hozzáadása= add ikon, az alján beírod: *7294* , és máris megvan.
Nézz utána! Ugyan azt tudja a light, csak 3 réteg és 10cm*10cm a határa. Ha ennél nagyobb panel kell, akkor van csak gáz.
Pontosítok: 2 réteg és 8 x 10 cm-es panel.
Pedig régen mintha épp azon bosszankodott volna valaki, hogy minek a freebe a 3 réteg, de lehet hogy rosszul emlékszem, vagy azóta változott.
Így volt mindig. Úgy tudom, a gyártási technológia miatt általában páros számú rétegeket szoktak alkalmazni. Furcsának találnám a 3 réteget, ha úgy lenne.
ja a nonprofittal kevertem az 4 réteg 10*16-os, de az már pénzes. Tudtam hogy van valami rétegkorlát is.
Bocsi, egy újabb problémám adódott, méghozzá az hogy az alkatrészeket nem lehet bárhova elhelyezni, valószínűleg olyasmi lehet a hibája hogy a megadott nyák méreten kívül esik, hol lehet beállítani ezeket a méreteket?
A light verzióban csak 8x10cm lehet a nyák mérete. Ennél nagyobb nyákot nem tudsz tervezni vele, mert nem engedi lerakni az alkatrészeket. Javaslom először rajzold meg a nyák körvonalát, és ezután próbáld ésszerűen a rendelkezésre álló helyet kihasználni.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |