Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csöves erősítő készítése

Témaindító: seedz, idő: Márc 31, 2006
Témakörök:
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   779 / 2208
(#) Robid válasza sturbi hozzászólására (») Nov 10, 2009
Megpróbáltam odafigyelve,eredeti értékekkel,potival,220K-val.

6c33c_5.gif

(#) ECL82 hozzászólása Nov 10, 2009
Aha, konkretan erre voltam kivancsi, a bugofeszultsegre. (egy buta kerdes, hogy lehet, hogy a graetz hid 4 diodabol van a cso 2-bol es ugyan annyi a bugofeszultseg arany? akkor meg miert nem 2 diodabol keszul a graetz? mi a szerepe a4 diodanak?)
(#) Müszi válasza ECL82 hozzászólására (») Nov 10, 2009
A Garetz hídnak nem kell középmegcsapolásos trafó
(#) ECL82 válasza Müszi hozzászólására (») Nov 10, 2009
Akkor jo, naDJon jo! Mert papiron nekem is ez jott ki.(nemertettem, ugyhogy lerajzoltam magamnak, vizualis tipus vagyok). Na, most tenleg nagyon orulok! Koszi fiuk!
(#) Ricsi89 válasza Robid hozzászólására (») Nov 10, 2009
Na így már alakul. Igaz az elején "picit" magasabb a fesz, de szerintem nem gond, mert a következő cső katódfeszültsége is magas, bár nem értem miért. De úgy nézem így is működnie kell már. Majd sturbi megmondja úgy is, hogy jó-e így, de szerintem már használható.
Szerk.: Szerintem az a 220K-s ellenállás nem lehet rácslevezető, mert semmi köze a rácshoz. Max keresztezi a rajzon a vezetékét. Én úgy nézem, hogy az a visszacsatolás.
(#) Müszi válasza ECL82 hozzászólására (») Nov 10, 2009
Kérdezz nyugodtan ha valami nem világos, ezért vagyunk itt
(#) Robid válasza Ricsi89 hozzászólására (») Nov 10, 2009
Köszönöm!
(#) sturbi válasza Robid hozzászólására (») Nov 10, 2009
Ez így nem is olyan rossz, ebben az állapotban kellene, csak az SRPP fokozat mindkét katódellenállását csökkenteni (ettől nőni fog az árama) egyszerre annyira, hogy az utána következő fokozatnál csökkenjen az anódáram addig, hogy az anódfesz 280 V legyen (ha mindegyik 1,5 K-val párhuzamosan kötsz 1-1 10K-s ellenállást az 1,3 K lesz, vagy tegyél helyettük 1,2 K, aztán nézzük meg úgy a feszültségek alakulását). Ha vannak másik ECC 83-aid, akkor változtatás nélkül válogatni kéne olyat ami ebben a beállításban nem 0,66 mA-t enged, hanem 1 mA körül, ezesetben nem kellene a katódellenállásokkal bíbelődni.
A brumm amúgy, hogy áll így. Igazából használhatónak kéne lenni így is az erősítőnek szerintem.
(#) sturbi válasza Ricsi89 hozzászólására (») Nov 10, 2009
A rajzon lévő 220 K a visszacsatolásé, bekötött az alsó csőfél rácsáról a testre is egyet (remélem), csak nem rajzolta be a kapcsolásra, mert a kapcsoláson be van rajzolva a poti rácslevezetőnek.
(#) klemo86 válasza ECL82 hozzászólására (») Nov 10, 2009
Nem tudom, de én mégegyszer nem hiszem, hogy full csövest építek (abszolút félvezető-mentest), de lehet hogy csak kezdetnek van ennyi problémám vele Első csöves erősítőm, de azért kell bele minden shit…
Na, majd a fojtókkal már közelebb kerül a tökéleteshez
Akkor aztán lesz benne anyag… (majd aki tud segíteni, írjon, hogy jók-e bele a 10H-sok, persze nem sürgős, csak érdekelne a nagyok véleménye - köszi)
(#) Ricsi89 válasza sturbi hozzászólására (») Nov 10, 2009
na igen a rajzon rácslevezető nincs feltüntetve. Bár érdemes rakni ilyen helyre, mert a poti is lehet hibás, vagy bármi közbejöhet és akkor ott elszabadul a pokol.
(#) sturbi válasza ECL82 hozzászólására (») Nov 10, 2009
Félvezető diódával is lehet kétutas egyenirányítást csinálni, akkor csak két dióda kell oda is, de akkor ugyanúgy középleágazásos trafó kell, mint a csöves kétutasnál. A greatz híd egyszerűbb trafókivitelezést tesz lehetővé. Középleágazásos trafónál is lehet jelentősége, mert csekély méretekkel plusz-minuszos tápot ad (egy pozitív kétutas és egy negatív kétutas egyenirányítás).
A macskám Al Di Meolától próbál tanulni gitározni.
(#) ECL82 válasza sturbi hozzászólására (») Nov 10, 2009
Igen, igen, ertem, mostmar minden vilagos.Koszi
(#) sturbi válasza Ricsi89 hozzászólására (») Nov 10, 2009
SRPP-nél olyan nagyon nem szabadul el a pokol, mert az alsó cső árama nem tud kritikusan növekedni a felső cső lezáródása miatt, de működni nemigen tud.
(#) Robid válasza sturbi hozzászólására (») Nov 10, 2009
Sajnos nincs több csövem.Akkor holnap kicserélem 1,2K-ra és újra végigmérem. Brummal még nem volt időm foglalkozni,próbához azért jó volt.Csövest nem hallotam még szólni,de megdöbbentett a középtartomány természetessége,akusztikus hangszereken,énekhangon.És nincs hiány magasban, mélyben,és térben sem, pedig a dobozok és a DVD elég komolytalan kategória.
(#) rgzoli751 hozzászólása Nov 11, 2009
Hali mindenkinek.Akit érdekel lakkozott huzal,és lakk-selyem , 1.5-2.5kg van egy dobon írjon.Erősítő építéshez pont jól jöhet,meg van csövem is meg trafóm is,igaz ezt tekercselni kell.Nekem is pont erősítő építéshez voltak.Ja a csöves technikától nem kell félni,csak a macerás tekercselésektől,hogy az biztos pontos és egyforma legyen.
(#) Doncso válasza klemo86 hozzászólására (») Nov 11, 2009
Nálam se fojtó, se félvezető se brumm se zaj a felállás, és az első csövesem. Egy full csöves EL84 se, és semmi baja.
(#) kocos válasza rgzoli751 hozzászólására (») Nov 11, 2009
Szia! 0,25 , 1 kg érdekelne !
(#) CHZ válasza sturbi hozzászólására (») Nov 11, 2009
Sajnos ezt már én is megállapítottam . Gyárilag tekert , szétszedésre váró SM55 trafón kipróbálva , meggyőződtem ártalmasságáról . Ott nem lehetett sérülés a vezetéken , mégis beégette ...

Ez lenne a kimenőm terve , kicsit bonyolultabb változatot csinálnék , hogy PP-re is simán beköthető legyen .
(#) ticseboy hozzászólása Nov 11, 2009
Sziasztok. lehet hogy én vagyok az ostoba , de nem látom át az ecc85 bekötését, az adatlap, és ez a rajz nem egyforma. Hogy tiszta legyen számomra valaki le tudná egyszerüen irni, hogy:
1es láb- anód 250V
2es-???
3...
(bocs az egyszerü kérdésekért de még csak egy hete érdekel a dolog, mármint az csöves végek, de tetszik és csak töletek tudok tanulni és okulni)
elöre is köszi
(#) klemo86 válasza Doncso hozzászólására (») Nov 11, 2009
Az enyémnek sincs, csak marha sok kraftot kap az anódkör - még
(#) klemo86 válasza klemo86 hozzászólására (») Nov 11, 2009
Mate78 javaslatára van a trafón 2×400V, csak ez sok lett egy kicsit, viszont aminek nagyon örülök, hogy jó sok tapasztalatot sikerült szereznem a csöves erősítők terén Ja, és köszi mindenkinek, aki eddig is segített benne!
(#) rhesus23 hozzászólása Nov 11, 2009
Van valakinek ilyen vasa? 6P3S-hez akarok fojtót tekerni és kellene még egy darab. Orion képkimenő volt, ha jól sejtem.

trafó.jpg

(#) rgzoli751 válasza rhesus23 hozzászólására (») Nov 11, 2009
Szia.Az valószinu szputnyik tv-é,volt 2 db -om kidobtam sajna.Szia
(#) mark.budai válasza CHZ hozzászólására (») Nov 11, 2009
Ez a bonyolultabb változat? Párhuzamos PP-re át lehet majd alakítani, ha nekem mondjuk SRPP-ben "nem tetszik"?
(#) rgzoli751 válasza rhesus23 hozzászólására (») Nov 11, 2009
Hali ismét.Viszont tudnék neked adni két tök egyforma szintén szputnyikba való kétszer 110V-os trafót folytónak tök jó.Hálózati trafója volt.Na hali
(#) rhesus23 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Nov 11, 2009
Ha nem Orion akkor nem tudom, de ugyanaz a belső felépítése, még a kimenőtrafó is mint az Orioné. 50*50*25-ös méret, 3,75-ös maggal.
(#) lacake274 hozzászólása Nov 11, 2009
Üdv. A nyugalmi áram beállítás megegyezik a munkapont beállítással? Egy multiméterrel be lehet állítani? Konkrétan az echolette fejről lenne szó.
(#) CHZ válasza mark.budai hozzászólására (») Nov 11, 2009
Használható hozzá így ahogy van , de más vasmaghoz át kell méretezni .
(#) kocos válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Nov 11, 2009
Kisebb, és nekem is van kettő, és orionban volt (szerintem helyettesítő darab), de nekem is fojtó lesz belőle, így nem tudom Rhesus23-at kisegíteni ...
Következő: »»   779 / 2208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem