Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Jó rggelt George! Megy gitározás?
Nekünk is van ilyen masinánk, és leggyakrabban a fűtőszál szépen kiég, vagy megszakad a beveztésénél. Mérjél rá műszerrel, bekapcsolt állapotban. Ha nem jut ki a feszültség, lehet visszafelé menni. Ovatosan a 230 -al! Kicseréni nagyon egyszerű. Olyan fűtőbetétet kell venni, amit lehet hajlítani. Méretre hajlítod, arra formára, ahogy a réginél volt, majd az első izzításnál, cemetálódik, és "rögzül" abban a poziciójában. Ehhez egy hajlító profil is kell, kb olyan a metódusa, mint a MŰ III -as cső méretre hajlítása. Ezt csak hallottam, és nem vettem még ilyen furcsaságot.
Akkor másképp irom, a vezetékig megvan a 230V. Megmértem szakadásmérővel a fűtőszálat minden oké, hőfokszabályzó nincs benne, direktbe van kötve a dugóval. (Fotókat most nem tudok mert a telcsim szervízben van)
Ezekre gondoltam, köszi mindenkinek. akkor úgy tűnik nincs semmi spéci neve. (Akkor ezért nem találtam)
Én is ezt a típust szeretem, kellemesen megpörköli a sajtot. Szamóca költött is egy rímet, amikor szóba hoztam: Ez az, innen olvass lefelé.
Szivesen. További -inonnal teli szép napot kivánok.
Nem kizárt.
A gyorsítótáramból kaptam elő az információt.
Szerintem a vasalózsinór csatlakozónál nem érintkezik. Ohmmérővel ok, hálózat is kijut, de valamelyik villa nem csatlakozik a szendvicssütő házánál. Egy kicsit megpróbálhatod össze nyomni a két réz félhengert ami, a vasalózsinór csatlakozóban adja a kontaktot. 30 év után meg van engedve neki, hogy ne érintkezzen.
Nézd meg a dugóban, vagy a sorkapocs lécnél, hogy minden rendben van e.
Szerintem a magas mőmérséklet miatt kilazult a csavar, és egy kicsit elhegesztette magát vezeték. Ekörül általában szép kis koromlerakódás is van.
Na jó a javítást elnapolom, nincs sajt. 17 órája nem gyujtottam rá [OFF]
Akkor hamar füts be mert nincsen meleg.
ÁÁÁ, te a cigire gondolsz. Hogy hogy ilyen gyorsan meggondoltad magad kajaügybe?
Próbálok nem rá gondolni. Nincs pénzem cigire, így azt hiszem eljött az ideje, hogy letegyem, de hogy anyámnak mit mondok, ha előttem rágyújt.
Ha tudja hogy dohányzol, és leakarsz szokni, akkor kérd meg hogy ne abban az éterben dohányozzon, vagy találj olyan elyet ahol tudod mellőzni a látványt.
Biztos meg fog érteni.
Idézet: Ha meglenne a barátnőm... :whistle: „vagy találj olyan elyet ahol tudod mellőzni a látványt.”
Lepsénynél még megvolt! :hehe: (Az öregebbek tudják, mire utalok.)
Az én muterom és élettársa is hajnali 4 kor elkezdenek dohányozni, és este 11 -ig megy a füst parádé.
Erre az a megoldásom született, hogy tömítést szeretem az ajtóra, és kulcsra zártam. Mint a befőttes üveg, úgy szeparálja a füstöt. Éjjel van nyitva az ablak, és jár a ventillátor nyitott ajtó melett, hogy cserélődjön a levegő, mert nappal erre nem sok esély van. Így gyakran megreked a levegő, ezért nyomom intenzíven a szellőzést éjjel.
De akkor hogy mész ki a szobából? (Az ablakon?)
Akkor hol is hagytuk abba.... (?)
Mit mértél ki idáig, és hogyan vizsgázott? Ha már egyszer kérdeztél minket, mi segítünk, nem úgy van ám, hogy félbe hagyuk és jólvan. Ha kajás vagy igyekezned kell, mert akkor a vége cigifüst lessz.
Azért az igazi feelingek hiányozni fognak, főleg amikor megismerkedtem a barátnőmmel, a tóparton éjszaka egy üveg 2002-es Tokaji fehérbor (valami eszméletlen finom volt) csillagos az ég meg rá is gyujtottam, na ilyenkor valamiért jó volt füstölni. Na dehát változnak az idők. Sokat segítettetek . Remélem, hogy összejön
Ott tartottam, hogy a multimba elemet keresek és mérek mégegyszer. A kábelek a helyükön vannak, nincs sehol szakadás. Szóval furcsa. (mondjuk annyira nem lényeg, ha nem működik, van még ilyesmi sütőnk, de ezzel lehet a legjobb melegszendvicset csinálni.
Kitartás George, szerencsés vagy mert nekem egy csaj nem jött össze már jó régóta.
Nekem is a véletlen műve volt . Külön sztori, hogy ismerkedtünk meg Amúgy nekem se volt egy jóideig.
Idézet: „ezzel lehet a legjobb melegszendvicset csinálni” Tudom én azt! A multid amúgy hány ohm -ot mér? Ha szakadás vizsgálatra állítod akkor 90 Ohm alatt kezd el sípolni, afelett csak az értéket mutatja. (Maxwell -nél leglább is) A legegyszerűbb, ha bedugod a 230 -ba, és a kapocslécnél mérsz egyet ki jön a delej, ha igan akkor a fűtőszál a ludas egyértelműen.
Leszokási elfoglaltságként, foglalkozz PIC-el.
Mert PIC ha van a lakásban, jobban lefoglal mint a dohányzás.
Mégis csak a fűtőszál ment szabadságra. Nem mutat semmit a multi, ha be van dugva akkor is max 10 fokot nő a fűtőszál hőmérséklete.
Esetleg tekercselhetnél hipersil tarfót Szamócának (csak javaslat volt).
Mondtam én hogy a betét köszönt el belölle.
Gondolom amikor meglegszik, akkor eldeformálódik, és már nem ér össze. "bimetál effektus". A többi részét eléggé masszívra rakták össze. Nem szokott megijedni egy kis révétől a csatlakozója sem, még a vezeték is UV és hőálló gumiból készült. |
Bejelentkezés
Hirdetés |