Fórum témák
» Több friss téma |
100-200 közötti fordulaton is műkönek? Mibe fájna egy ilyen motor.
Nekem is van 1:4-hez számoltam az nekem nagyon kevés volt.
Igen 100-300 közötti fordulaton szoktam probálni,mert a szélböl sem hozol ki többet.
Mekkora motort tudnál adni és milyen áron?
A fordító program szerint a FOB cselez, átver.
http://en.wikipedia.org/wiki/FOB_(shipping)
Arrol irnak, ott, hogy az FOB rovidites utani szo/szavak adjak meg, ki fizeti a szallitast/biztositast egy adott pontig, az elado, vagy a vevo...
Ez mi?
Úgy néz ki, mint valami tantermi oktatóeszköz. De hogy motorként vagy generátorként semmire nem használható, az biztos.
Ebben én nem lennék olyan biztos.
Könnyen lehet, hogy azonos fordulaton teljesítményben simán lealázná a légmagos (azonos árú) társait.
"lealázná a légmagos (azonos árú) társait."
Ebben megegyezhetünk. ![]()
Egy amcsi oldalon találtam .Othertower ha jól irom az oldal tulajának fejlesztése .Szerintem ez a légmagos-vasmaggal?Nézzétek meg nekem a fordítás se mondott sokat ,lehet azért mert nem értek hozzá.
"Otherpower" Értelme: "Másfajta erő(teljesítmény)." "Energia másképpen."
Otherpower.com Sok érdekes dolog, de sok primitívség is található rajta. Legfőbb előnye, hogy a sok linken sok ötletet is adhat. De tudni kell szelektálni. Akad itt egy-két villanyszerelő és más szakember, próbáljuk megmutatni a használhatóbb irányt. Nem véletlenül nem "Helyes irányt" írok, mert arra nagyon sértődősen reagálnak egyesek.
http://www.otherpower.com/learningcurve.html
Aki tud angolul, az nézze át.
Szia!
Nem nem ilyenre gondoltam mert itt ha jól látom a forgórész mágnes és kívül a rudak pedig a tekercsek. Én a lentire gondoltam és ennek a közepébe valami vas darab vagy ferit és úgy kiönteni gyantával. Szerintetek mennyivel fogná ez vissza a generátort? De ebben az esetben több lenne a mert termelt fesz de mennyit számítani? Érdemes vele foglalkozni? Ha fordítani szeretnétek néha nem szöveg hű de megközelítőleg jó: Google fordító
Ahol ezt találtad, ott olvasgassál kicsit!
Mondjuk az elejétől a végéig. Minden kérdésedre találsz választ. Vasmag nélküli tekercs nagy frekvenciára való. A szélkerék a 200 fordulatával ad 10-20 Hertzet. ???
Sziasztok!
Lassan de biztosan elérkezett az idő ( az idő pénz ![]() üdv.: kla
Ne aggódj nem igen lesz ilyen problémád. Ha mégis egy egyszerű fűtőbetéttel leterheled és máris megszűnt a gond.
NA igen, de akkor elfűti a fölös teljesítményt... nincsen olyan okos töltésvezérlő, ami jó hatásfokkal alakítja át a kellő feszre a betápot? Én indítottam it egy ilyen topicot, abban volt sok ötlet, de végül ez nem tisztázódott még, hogy ez csak napelemre jó (arra biztosan) vagy generátoros üzemre is... ?! Itt ugyanis nem elfűtésről van szó hanem gyakorlatilag egy step-up/step-down konverter egybeépítve, 90% feletti hatásfokú átalakítással... Persze a legegyszerűbb ha elfűti az ember, de azért csak lenne annak az áramnak helye...
![]()
Nagyon szélsőséges teljesítmények között kéne szabályozni. Hiszen kis szélben is töltést szeretnél. Nem a feszültséggel csak a töltőárammal kell foglalkozni.Természetesen csak a teljes feltöltés állapotáig. Az elfűtött teljesítmény pedig a bojlerben is lehet és így nem vész kárba.
(vagy elektromos fűtőventilátor mint nálam és akkor a lakás fűtési költségeit csökkenti. Nálam ez vált be, érzésre több hasznát láttam mint a vízmelegítésnek, de ízlések és pofonok.....)
Ha jól értem, akkor ha fér az akkukba (amíg fér) had menjen. Függetlenül attól mekkora a feszültség.
Ha megteltek és még mindig jön, akkor fűtsem el a pluszt vagy a bojleren, vagy egy hősugárzón?
Üsdbe a keresőbe vasmagos tekercs önindukciója.
Így van. Egyébként sem tudsz mást csnálni vele, ha tele az akupakk. (vagy elhasználod azonnal, vagy "üresen" forog a kerék és megfut a feszültsége (kérdés, hogy a töltőelektronika kibírja-e?))
Ha jól emléxem nálad nincs töltésvezérlés. Nem voltak a viharos szelek idején gondok? Vagy az A-t azért figyeli valami elektronika? (az amper mérőn kívül
![]()
A vízmelegítés nyáron is hasznos lehet. Ezért ezt többen használják.
Amíg az akkuk eltudják nyelni az áramot nem fog felmenni a feszültség. Ha felmegy tele vannak és jöhet a fűtés.
![]()
Ha az akkupakkod elég nagy akkor semmiképpen nem lehet gond. (Pl. nálam 4000Ah akku van és hozzá szélviharban a legtöbb amit mértem az 250A. Ha jól tudom akkor a 100Ah-at 10A nél többel nem kéne tölteni, tehát a fenti példa szerint ezen belül vagyok.) Ha már nem képes felvenni az akkupakk a töltést akkor felmegy a pakk 13,5V felé. (ebben a tartományban már nagyon hamar "megszaladhat") 13,6V-ra van bekötve egy kapcsoló és az bekapcsolja a fűtést és egész addig megy amíg a pakk 12,8-ig visszaesik, akkor lekapcsol. Ez a 12,8V, ahogy lekapcsol a venti azonnal visszaugrik13V-ra ennyit számít neki hogy lecsökken a terhelése. Most már jó ideje ez a felállás üzemel, úgy nézem maradhat így mert ez működik.
Ez jól hangzik a számomra. Nem szeretnék (nem is tudok) bonyolult elektronikai dolgokkal kínlódni, mert nem értek hozzá. Az az átkapcsolós dolog viszont jóóóó. Majd erről még szeretnék veled beszélni. Mivel az én rendszerem 48V-os lesz, arra kell majd egy olyat összehoznom. Persze el kél minden segítség. Köszönöm előre is.
Én immár 1 éve szórakozok a 100 Ah-s hagyományos ólomakkuval, a teljes töltöttségre C/1000 körüli az önkisülés.
Nálad ez 4 A lenne... Nem kispálya... ![]()
Itt ugyanis nem elfűtésről van szó hanem gyakorlatilag egy step-up/step-down konverter egybeépítve, 90% feletti hatásfokú átalakítással..
Nyilván ez a teendő, de ha megteltek az akkuk, akkor valami hasznot kellene hajtani -> el kell fűteni. Vagy csak úgy, vagy HMV, vagy hőtárolós kályha. |
Bejelentkezés
Hirdetés |