Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Zöld lézer

Témaindító: Valteri, idő: Márc 25, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   8 / 76
(#) Djatis hozzászólása Dec 23, 2006 /

hát a lencséknek nincs de lehet vigyázni vele .
A kristtály az 8-as réz foglalatban van és nem vészes.
Ha véletlen rácsöppen meg lehet azonnal tötölgetni.
nem könnyen karcolódik de azért érdemes jó törlő anyagot használni ami nem karcol.
Pillanatragasztót semmiképp nem szabad mert az párolog is és kifehéredik a környéke ami pl a szerkezet belsejében nem igazán egészséges mert kimattitja az egészet és el lehet dobni.
Az égetést nem tom de szerintem ez a 20 mw még nem elég hozzá , de próba kérdése.
ezt a krisztályt 60 mW-ig lehet húzni.
én láttam a multkor 1 w zöld lézert is de az sem égette a kezemet viszont egy lufit már lehet hogy szétszedné.
(#) Valteri válasza Djatis hozzászólására (») Dec 23, 2006 /

hi az égetésről volt szó a topic elején is, de csak annyit:
Nekem 200mw-os zöld(532nm)-es lézerem van és 1 méterről 1mp alatt kiyukaszt egy fehér lapot (akkor a feketét még könnyebben) a lufiról meg nem írok semmi)
(#) Djatis válasza Valteri hozzászólására (») Dec 24, 2006 /

Lehetséges bár az egy vattosat amit láttam a dj szervízben az az egy vattjával sem lyukasztotta át a papírt csak kellemesen melegítette a kezemet.
Bár lehet hogy ha 2-3 perc alatt kilyukasztotta volna.
De szerintem ez fókuszálástól is függ.
Ez a lézer meg csak 20 mw és ezzel még nem nagyon lehet égetni.
(#) Djatis válasza Valteri hozzászólására (») Dec 24, 2006 /

A tied mien zöld lézer ?
Tudnál fényképet küldeni róla ?
Az is kristályos ?
(#) Valteri válasza Djatis hozzászólására (») Dec 24, 2006 /

Igen kristályos , 1w az infra dióda
(#) Valteri válasza Valteri hozzászólására (») Dec 24, 2006 /

Ja és nem a hátteret nézni:9
(#) andra_s hozzászólása Dec 24, 2006 /

hy
lenne egy fura kérdésem. A lézernél nem lehet megcsinál azt a rendszert mint a TV nél vagy a szkópoknál az eltérítős módszer a lézerre nem hat?
(#) gulyi88 válasza andra_s hozzászólására (») Dec 24, 2006 /

nem valószinűű mert a lézer az fény (foton)..
(vagy micsoda?? .. most próbáljuk fizikán megfejteni hogy hullám vagy "golyó"...)

a szkóp meg a tv az elektronnal műxik,..hat rá a elektrosztatikus mező, meg a mágneses mezőő is...
viszont a fényre nem.. max a tömegvonzás, meg a tükör
..szerintem..
csá
(#) dbase válasza gulyi88 hozzászólására (») Dec 24, 2006 /

Ha jo emlékszem a fényt el ellehet téríteni vákuumban.Mintha lett volna a tvben egy kísérlet....
(#) andra_s hozzászólása Dec 25, 2006 /

tehát ha jól sejtem akkor nem lehet pedig jó lett volna met akkor könnyebben és pontosabb ábrákat lehettt volna csinálni
De ha vékumban el lehet téríteni akkor még nincs minden veszve...
(#) alienn válasza Valteri hozzászólására (») Dec 25, 2006 /

Nem szeretnék vitatkozni, azért azt megnézném, hogy 200mW zöld kilyukaszt egy fefér papírt...
(lehet feltölteni rövid videót.. :yes: )
Ha esetleg rosszul van megcsinálva és kijön az infra is belőle, és még nagyon jól oda is van fókuszálva...
Akkor sem hiszem...
Láttam több wattos argonlézert annak is néhány másodperc kellett ahhoz, hogy meggyújtsa a fehér papírt.
(#) andra_s válasza alienn hozzászólására (») Dec 25, 2006 /

egyébként én is láttam 200mW körüli zöld lézert lufit lyukasztani és papírt égetni a sötét papírt pillanatok allat lyukasztott szinte egy másodperc se volt. DE szerintem most nem a veszekedés a lényeg, ha valaki annyira égetni akar akkor építsen CO2 lézert www.hobbycnc.hu bal oldalt megtalálod az építést ott van videó róla nagyon brutál amúgy
(#) dbase válasza andra_s hozzászólására (») Dec 25, 2006 /

Van egy filmem a netröl.Ugy írják kevesebb mint 150mw.És a lufikat sorba durrogtatja el.
[link=http://optotronics.com/products.php]http://optotronics.com/products.php[/link]
Erröl az oldalrol való.
(#) Frankye válasza dbase hozzászólására (») Dec 25, 2006 /

Hááát... Én picit kételkedem! Nem a film valóságtartamában, hanem abban, hogy ez "mindössze" 150mW-os lenne...
Ha megnézitek, a lufik durrogtatása után rövid ideig az ajtókeretre világít, és sztem ez több, mint 150mW erejű. De persze lehet, hogy a felvétel csalóka!
(#) andra_s hozzászólása Dec 25, 2006 /

hát..csalóka én is kételkedek de ha viszáb lapozol és megnézed hogy a szupepe által árult lézer fénye mekkora akkor valóban el lehet hinni hogy ez 150mW os.
(#) andra_s hozzászólása Dec 26, 2006 /

na én is megrendeltem a szupepe által árult lézer kitet. Nagyon bízok benne. Márcsak rezet kell beszerezni...
(#) Djatis válasza andra_s hozzászólására (») Dec 26, 2006 /

Hi
örülök neki hogy te is megrendelted nekem már műxik nemsoká felkerül a szupepe oldalára is a művem .
Légy kreatív
Most tervezem hogy a felső két lencsét meg a kristályt egy régi nagyobb méretű cb rádió teleszkópantennájában helyezem el és egymásba tologathatom őket szívem szerint persze közeli méretre vágva.
Mivel a kristály nem melegszik ugymond egyáltalán ezzel a teljesítménnyel így csak leginkább a diódát kell jobban védeni a hőtől.
(#) andra_s válasza Djatis hozzászólására (») Dec 26, 2006 /

én most úgygondoltam hogy ez most legyen igényes veszek rezet vagy brozt és szépen az iskola műszeréz esztergájával és a drága áramával megcsinálom majd ha kész lesz pontosan beállítom akkor majd rendesen hűtés táp neki meg összeragazstom mintálat majd megy az első szkennerembe. majd kideül mit sikerül alkotni vele. Már csak azt nem tom hogy a diódának 3lába van és mindenütt 2emlegetnek +meg test akkor most mit csináljak ha 3 van melyiket hova?
(#) Djatis hozzászólása Dec 30, 2006 /

ímegcsináltam a mellékelt kapcsolást lézermeghajtó modulációs bemenetének hajtására és nagy sikerrel műxik csak a kondit 10 mikrósra kellett kicserélni és így már 1-2 herztől akár 50 -ig lehet szabályozni.
Viszont az a bajom vele hogy a potit feléig tekerem akkor már jó volna csak gyenge a kimeneti áram és a moduláció küszöböt a meghajtóban feljebb kell tekerni.
Namost így az a baj hogy ha jobban rátekerem akkormeg már megugrik a lézer árama.
Tudna nekem vagy ebbe a kapcsolásba valamit vagy egy másik kapcsolást ami egyenletes kimenő áram pl ebben az esetben 5 voltot szaggat szabályozhatóan és nem változik a feszültség ?

555freq.gif

(#) andra_s hozzászólása Dec 30, 2006 /

én TV sorkimenőt hajtok 555el de nekem is ez a bajom. Szerintem valami mással éne astabilt csinálni pl nand kapu asszem 4011 ezzelsokat csináltam már elég jók lettek

Azóta rájöttem ha a pozitívot leveszem a potiról és a potit 1 k ra cserélem akkor végáláson a leggyorsabb de nem változik felfele a fesz és ez így jó csak így ugyebár a lézerre rá kell tekernem a modul küszöböt és ha véletlen leszakad a potiról egy szál akkor annyi a lézernek .

Mondjuk ha a kimenet után beteszek egy két voltos stabot akkor ha meg is szalad nem nyomja el a lézert
(#) andra_s válasza Djatis hozzászólására (») Dec 30, 2006 /

hát ja vagy keresel egy jobb kapcsolást

nekem most egy jó kis kapcsi kellene aminek az elején pl akár 5 voltig nyomom akkoris 2 volt jönki

Jé megoldottam a problemot.
A lézerdióda 300 mA kaphat összesen így beraktam egy 6 ohmos 10 w-os teljesítményellenállást és jé a maxi táp 5 volt lehet tehát ha megugrik is valami a dióda nem kap 2 voltnál és 300 mA-nél többet.
Na okos vagyok
Nem is annyira mert ezt már előbb is kitalálhattam volna.
Egyébként BUÉK minden kedves elektrósnak és családjának !!!
(#) Djatis hozzászólása Jan 1, 2007 /

Ha valakit érdekel 3 e-ért van egy 200 mW -os 808-om
Meg egy 150 mw os 808-nm 1500-ért
Ja és ha valaki tud olcsón 500 mw 808-at az érdekelne.
(#) andra_s hozzászólása Jan 1, 2007 /

Hy
énmég nem vagyok járatos ebben de tudna esetleg valaki adni egy táblázatot hogy melyik hullmhosz melyik szín tartományba esik. És a 808nm az a piros lenne?
(#) Valteri válasza andra_s hozzászólására (») Jan 1, 2007 /

Üdv
Itt a táblázat
(#) andra_s válasza Valteri hozzászólására (») Jan 1, 2007 /

kösz amúgy ez mlyen progiból lett fényképezve?
(#) Norberto válasza andra_s hozzászólására (») Jan 1, 2007 /

Waze...Windows-os ablakban van a program

Az ablak fejlécében olvasható a program neve, meg az is, hogy jelenlegi állapota: regisztrálatlan.
Következő: »»   8 / 76
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem