Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kapcsolási rajzot keresek

Témaindító: Kallai Csaba, idő: Márc 11, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   95 / 375
(#) 20sz Jófiú válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Nov 5, 2009 /

Szia!

Én ezzel tennék egy próbát, bár a terhelhetősége még kérdéses. Olyan 50-100mA-rel terhelhető.

Pisti
(#) _ampervadasz_ válasza 20sz Jófiú hozzászólására (») Nov 5, 2009 /

Az áramerősség érték bőven megfelelő. Kérdés, hogy az 555 -ön, mivel tudom szbályozni a feszültséget.
(#) kadarist válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Nov 5, 2009 /

Szia!

Az 555 tápfeszültségének változtatásával a kimenő feszültség is változik.
(#) Deta hozzászólása Nov 5, 2009 /

Elekromos kerékpár töltőjének a kapcsolási rajzát keresem, tipusa HP1205B!
(#) _ampervadasz_ válasza kadarist hozzászólására (») Nov 5, 2009 /

Értem. Köszi szépen.
(#) djgabi_8 hozzászólása Nov 5, 2009 /

Helló
Tud valaki küldeni Sony TA-F120A erősítőhöz?
(#) proli007 válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Nov 7, 2009 /

Hello!
Természetesen nem lehet aszimmetrikus tápot használni, mert a CMOS kapcsoló ki és bemenetének feszültsége nem érheti el a tápfeszültséget. Meghaladni, pedig semmi esetre sem haladhatja meg. (Sőt arra is figyelemmel kell lenni adott esetben, hogy a a CMOS bemenet terheli a jelforrását, ha nincs az IC-nek tápfeszültsége.)
Viszont egyszerű megoldás lehet, ha a bemeneteket féltápfeszültségre kapcsoljuk. (pld. egy műveleti erősítővel készített virtuális táppal)
Tehát a bemeneti 100kohm-ok és a kimeneti 470kohm-ok alját, nem a GND-re, hanem a leosztott tápra kapcsolnánk. A zénerek elemaradnak, és a VEE és VSS lábakat a GND-re kötnénk. (Ha esetleg nem elég érthető, átrajzolom..)
Ebben az esetben, a kimeneten is megjelenik a féltápfeszültség, de ott már van leválasztó kondi, ami a bemeneten is szükséges ebben az átalakított esetben.
Természetesen a 4022 is működhetne közvetlenül a 12V-ról.
(Én, kapcsolóüzemű cuccot, nem tennék, kis jelű analóg elektronikához)
üdv! proli007
(#) _ampervadasz_ válasza proli007 hozzászólására (») Nov 9, 2009 /

Üdv. Proli007

Köszönöm szépen, természetesen ha még áll az ajánlatod, meg köszönném, ha átrajloználd a kapcsolást, mert az elvet értem - így ahogy most leírtad - csak azt a gyakorlatba ha átviszem, nehogy egy (számomra) drága füstgépet kreáljak.

Kapcsolóüzemű tápegységre még csak véletlenül sem szeretném kötni, mert a digitális zajt nem nagyon szereti a hallásom. Persze a számítógép is rá lessz kötve, és elsősorban kimenet választóként használnám, hogy az asztali hangszórók és a rendes erősítő között tudjak választani, ill. füllhallgató erősítő között.
Késöbbiekben, bementválasztót is építek majd, de a munkanélküliség miatt, örülök ha ezt is összetudom hozni. Ennek is azért áltam neki, mert a cuccok között találtam az áramkör megépítéséhez szükséges alkatrészeket.

Mégeygszer köszönöm. Üdv. Amper.

(#) proli007 válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Nov 9, 2009 /

Hello!
Ám legyen.
- Kissé megváltoztattam a rajzot, és betettem egy impedancia illesztő fokozatot, mert a kimenet terhelésétől függően kellene a bemenő kondit választani, azt meg nem tudom mekkora lenne. (Hiszen a kimenet terhelése az analóg kapcsolón keresztül visszahat a bemenetre.)
- A két GND jel nem köthető össze, mert a fordított T betű, a virtuális fáltápot jelenti!
- A digitális részt is megváltoztattam, mert találtam benne néhány felesleges dolgot és hibát. Megpróbáltam kiküszöbölni. (pld. bekapcsoláskor, most az első csatornáról indul)
üdv! proli007

Inp-Sel.png

(#) _ampervadasz_ válasza proli007 hozzászólására (») Nov 10, 2009 /

Gratulálok, bár csak én értenék ennyire az elektronikához. Kár hogy anno abbahagytam az elektroniát és átmentem villanyszerelőnek.

Mégegyszer köszönöm, akkor majd így fogom megépíteni, majd valamikor, mert TL072 -őm egy darab nincsen.

Negatív feszültség előállításához is egy pénztárgépből szedtem ki az 555 -ös ic-t.
ÁÁ, mégis találtam TL072 -őt, de csak egy darabaot...
(#) proli007 válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Nov 10, 2009 /

Hello!
Az U4 helyére bármi jó, ami a fiókban van, csak műveleti erősítő legyen..
üdv! proli007
(#) _ampervadasz_ válasza proli007 hozzászólására (») Nov 11, 2009 /

Köszi mégegyszer.
(#) Silious hozzászólása Nov 11, 2009 /

Üdv
Nekem egy egyszerű kapcsolásra lenne szükségem.
Kocsiba kilincsvilágítás, amihez mindenkép szükség van egy zöld ledre, és 1K ellenállásra.
Mivel ha leveszem a gyújtást, kialudna a led, de én azt szeretném, hogy ha megszűnik az áram, akkor még 60 másodpercig világítsn a led, amihez egy megfelelő méretű kondi kellene.
Próbáltam szímulálni kapacsolást, de nemnagyon síkerűlt, pls valaki segítsen.
(#) lapose válasza Silious hozzászólására (») Nov 11, 2009 /

Szia!

Egysoros dióda, utána egy nagyobb puffer kondenzátor, rá az ellenállás a LED-el.
(#) Silious válasza lapose hozzászólására (») Nov 11, 2009 /

Kb. mekkora kondi kellene (zöld led)?
(#) proli007 válasza Silious hozzászólására (») Nov 11, 2009 /

Hello!
20mA Ledáram esetén, kb. 0,1Farádos.
üdv! proli007
(#) lapose válasza Silious hozzászólására (») Nov 11, 2009 /

Szia!

Szerintem 2-3 10000µF 16V-os pufferrel próbáld meg.
Ha kevés az idő, növelni kell a pufferek méretét, vagy bonyolítani kell az áramkört(egy időzítőt kell építeni).
(#) Silious válasza lapose hozzászólására (») Nov 11, 2009 /

Akkor kondival nemvalami jó
Esetleg ilyen időzítős kapcsolást tudsz?
(#) Bonanza02 válasza Silious hozzászólására (») Nov 11, 2009 /

Nem így kell megoldani. Puffer kondiról hülyeség.
Kell egy kis időzítő áramkör, az pedig kapcsoljon egy tranzisztort és kész.Belül el lehet rejteni az áramkört,és csak a led-nek kivezetni a vezetéket.
(#) Silious válasza Bonanza02 hozzászólására (») Nov 11, 2009 /

És erről tudnál nekem egy kapcsolást?
(#) gkari válasza Silious hozzászólására (») Nov 11, 2009 /

555-ös kapcsolások:Itt
Üdv:gkari
(#) Silious válasza gkari hozzászólására (») Nov 11, 2009 /

az a gond, h nics stabil tápom, csak addig amedigg a gyújtás rajta van...
akk csak +elemmel lehetséges?
(#) pivi1 válasza Silious hozzászólására (») Nov 12, 2009 /

Hatalmas pufferek helyett van egy kisebb megoldás is.
Bővebben: Link

DSC00343.JPG

(#) MolnarG válasza pivi1 hozzászólására (») Nov 12, 2009 /

Ezeknek kicsi a fesz. tűrése! (5.5V)
(#) pplaci hozzászólása Nov 12, 2009 /

SZIASZTOK VALAKI TUGYA HOL TUDNÁK RAJZOT SZEREZNI EGY ORION DVD5000HC HEZ MERT ELDURANT A TRANZISZTOR MEG MIEGYMÁS A TÁP PANELON ÉS NEM TUDOM IGY JAVITANI ELÖRE IS EZER THX MINDENKINEK CIMEM :*******@*****.**

Na, vajon miért van kicsillagozva?!
Frankye

szia molnar g te nem tudod véletlen kérdésemre a választ . köszi

SZIApivi1 te tudod hol lehet ehez a döghöz rajzot szerezni?? köszi
(#) Doncso válasza pplaci hozzászólására (») Nov 12, 2009 /

Itt van csak fejezd már be, mert ha mindenkitől megkérded nem tud e segíteni, hamar kellene egy új szerver. Egyébként böngészd át a fórum szabályzatot, nem árt.
(#) pivi1 válasza MolnarG hozzászólására (») Nov 13, 2009 /

Sziasztok.
5.5V-on lehet segíteni.

goldcap.jpg

(#) Silious válasza pivi1 hozzászólására (») Nov 13, 2009 /

Ez a zdp5v6 dióda pontosan mit tud? A diódákban annyira nemvagyok otthon...
A 100Ohmos ellenálás nemkicsi egy kicsit, utáána még bőven több mint 5,5 V van...
Következő: »»   95 / 375
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem