Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Hangsugárzó építés, javítás - miértek, hogyanok
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 10, 2005
Témakörök:
Szia, szerinted ha jó minőségű tiszta hangzást akarok elérni, akkor milyen hangfalat építsek?
Hello, van 1db 12colos(30cm), 8ohm-os 300 wattos mnc sunflower hangszorom. Milyen dobozt építsek neki, h jol nagy melyet nyomjon. A szobámba szeretném használni.
Az átlag felhasználó is jobban észreveszi, ha a 20dB-s csendben a szobájában egy 5W-os rendszerben valami nagy hiba van, mint kint a koncerten 95dB fölött. Ez nem árfüggő, mint ahogy a minőség sem, lehet a SAL-tól olcsóbban is olyan hangszórókat venni, amikkel többszörös árúak minősége megcélozható.
Szinte csak akarat kérdése.
Öööö, ez több ember feladatköre volt régen, ma pedig nem születnek ilyen döntések, többféle okból is, de leginkább azért, mert a technológiák már kötöttek, és változtatásra nincs mód, de igazából nincs is szükség a meglévő ügyfelek és a legfőbb célcsoportok igényeit nézve.
Az évtizedek alatt kialakult minőségi szint, és technológia betartása mindig az adott alkalmazott feladata, aki persze már 20-25 éve legalább (vagy még régebben) végzi az adott munkafolyamatot. Kivétel, ha valamelyik gyártás fontos, és lényeges a hangszóró használati értéke; akkor viszont én javasolok, a cégvezető dönt (ha nem ezres darabszám, akkor a gyártás lényeges részfolyamatait akár én végzem el). Ugyanez történik, ha valamilyen nagyobb problémára akadok menet közben; a jelenlegi módszerek ismeretében szállítom rá a megoldást. Selejtet egyébként nem gyártanak, főleg nem sorozatban, mondjuk 10 000-ből 5-10 darab az arány egy-egy típusnál. A pillék anyaga jelenleg jó, erre a feladatra jobbat nem lehet találni. Ugyanebből dolgozik a SEAS több hangszórónál, régen egyes Vifa darabok is ezzel készültek.
Van ami hasonlít, van ami nem, van ami jó a régi dobozokba, épp a 30 évvel ezelőtti rossz doboztervek miatt, van ami nem. Nem lehet egy az egyben rámondani. Annyi biztos, hogy eléggé másfélék mint amik '96 előtt készültek.
Zárt 60 liter környéke. Abban működik elfogadhatoan, de ha rezonáns kiemelés kell, hogy mozgassa a szoba berendezését, akkor meg b-reflex kb hasonló méretben.
Szia!
Ebben sajnos nem tudok segíteni, mert 1.:nem értek hozzá, és nem is vagyok otthon a témában; 2.: ahány ember, annyiféle ízlés... Mindenki egy kicsit más hangzást szeret.. szergey: Értem, köszönöm a választ! Nem tudom hogy honnan vettem hogy H2000=Videoton, de mind ezidáig szentül hittem benne..
Bizonyára innét vetted , és nagyon is igazad van.
De érdemes végig olvasni mit írnak.
Hali mindenkinek!
Van egy hangfal párom. Abban kiment a dom magas (nem én voltam) Most szeretnék bele venni. De nem tudom hogy mi a jobb, ha a rezonancia frekvencia, több, vagy kevesebb. Valaki el tudná nekem mondani hogy mi a jobb? Előre is köszönöm! Üdv!
ez attol függ, hogy milyen volt az eredeti, mi illeszkedik joban a rendszerbe.
Hali!
Ez jó kérdés, sajna ami leégett szinte semmit nem tudok róla Csak annyi hogy: 4/8 Ohm (mit is jelent ez?) és hogy 25W valamint hogy dom. Sajna semmi mást nem :no: Egyébként a hangfalam TelefunkenTL700 Valaki nem ismeri véletlenül a magas paramétereit? Üdv!
Massive audiot vettem meg.
Szia
Amit ki tudtam bogarászni: Ez egy 68-as fejlesztésű Seas H-087 -es dóm amit a külföldön legendás Dynaco A-25-ös hangfalakba is építettek anno. Erről a hangszóróról semmi infó, de ezt adják meg utódának: Seas Excel T25CF002 Erre már rákereshetsz.
Nagyon szépen köszönöm!
Megtaláltam az adatlapját Bővebben: Link Szóval a rezonancia frekvenciája 500Hz. A Hestoreban kapható ez Dom igaz egy 8Ohm-os és a rezonanciája is csak 784Hz :no: Akkor ez sem a megfelelő :no: A szóban forgó magas adatlapja Adatlap Akkor ez a hangfal a 70-es évekből származhat?
Szerintem válassz ezek közül egyet és jólessz: Bővebben: Link
Az a baj hogy ez nagyon-nagyon messze van :no:
Valami más beszerzési út után kell néznem. De ha én magasabb rezonancia frekvenciájút vennék, mi történne? Miben nyilvánulna meg hogy nem az eredetihez igazodik?
Hát ez kicsit túlzás szerintem.
Egyszer vettem hasonló magasat, olcsón gyorsan. Hazahoztam, bekötöttem, és a következő busszal vittem is vissza az eladónak, olyan csúnya volt a hangja. Én ha most magassugárzót vennék, akkor meghallgatnám az üzletben, vagy valami... Vakszerencsére nem bíznám magam, úgyhogy szerintem ez így nehéz ügy lesz Üdv!
Álljon meg a menet. Azért nem kell mindent kapásból elhinni, azt se, hogy a DTF12 tényleg 800Hz körül rezonál, meg azt se, hogy a régi szeasz dómnak 500Hz volt az fs-e. Egyébként is, rez. freki alapján nem lehet megtalálni a megfelelő hangszórót. Ez csak egyetlen apró részlet a paraméterek közül, amik fontosak lehetnek.
Annyi biztos, hogy SAL-lal semmiképp nem helyettesíthető, az 10k fölött elfelejt szólni kb, szóval gyakorlatialg nem magashangszóró, és hol islyen, hol olyan, két egyformát is nehéz találni. A legjobb ötlet a javítás lenne.
Váltómódosítás nélkül egyik sem lesz jó. Viszont átgondolva a hangváltót, és előtte megmérve a hangsugárzót már esetleg lehet találni valamit az eredeti helyett.
Ez baj :no:
Akkor egyenlőre magasat nem veszek. Majd akkor később veszek egy normálisa
Szia!
Nekem EZ a magas bejött, szép hangja van, szépen cincog, nem sérti a fület, és nekem nagyon tetszik a frekvenciaátmenete is (hallásra). Eléggé érzékeny is számomra, szobában, csak nagyon kell rá vigyázni, mert nem olcsó. Honlap, és HG2,5-463 - 463-et nézd. Egyetlen hátrány, hogy ha egyszer veszel egy ilyet, akkor ennél már csak nagyobb magashangszóród lesz a hangfalaban. Ja, és ez csak egy tapasztalat, azért írtam le, mert benne nem csalódtam, nem jár vásárlási kötelezettséggel A linkelt oldalon még nyugodtan szétnézhetsz, ha gondolod. A hangváltón meg lehet kicsit alakítani a hangszóróhoz képest. Üdv!
Azért ezt a szintet már nem ütik meg a H2000 magasak. Mostanában a mélyközepeiktől sajnos sokkal gyengébbek használati értéküket nézve.
Van már valami tapasztalat?
Hali!
Az a helyzet, hogy ez nekem méretben túl nagy :no: Eléggé ki van centizve a hangfalban hogy mi fér el. Most vagy megveszem a HE-storeban, és kérek ról a véleményt, vagy halasztom az ügyet.. Üdv!
Ez mindig is így volt, csak voltak olyan évek is, amikor jobban sikerültek a dómok.
A HE-store-ban jelenleg nem lehet kapni használható magashangszórót. Komolyan azt gondolod, hogy egy 100Ft alatti alkatrészköltségű kínai magas helyettesíthet egy szeasz dómot?
Én onnan vettem magas hangszórórt.De nekem az a baj ,hogy túl sok a magas.
Csak egy ötlet volt..
Miért? Ez a SEAS magas olyan jó volt? (meg tudnám verni aki leégette ) Akkor mégsem veszek magasat.. De hol lehet beszerezni jó minőségű magasat? Üdv! |
Bejelentkezés
Hirdetés |