Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hangsugárzó építés, javítás - miértek, hogyanok
Lapozás: OK   202 / 730
(#) potenciameter válasza hozzászólására (») Nov 14, 2009 /

Szia, szerinted ha jó minőségű tiszta hangzást akarok elérni, akkor milyen hangfalat építsek?
(#) potenciameter hozzászólása Nov 14, 2009 /

Hello, van 1db 12colos(30cm), 8ohm-os 300 wattos mnc sunflower hangszorom. Milyen dobozt építsek neki, h jol nagy melyet nyomjon. A szobámba szeretném használni.
(#) szergey válasza Solt85 hozzászólására (») Nov 14, 2009 /

Az átlag felhasználó is jobban észreveszi, ha a 20dB-s csendben a szobájában egy 5W-os rendszerben valami nagy hiba van, mint kint a koncerten 95dB fölött. Ez nem árfüggő, mint ahogy a minőség sem, lehet a SAL-tól olcsóbban is olyan hangszórókat venni, amikkel többszörös árúak minősége megcélozható.
Szinte csak akarat kérdése.
(#) szergey válasza highand hozzászólására (») Nov 14, 2009 /

Öööö, ez több ember feladatköre volt régen, ma pedig nem születnek ilyen döntések, többféle okból is, de leginkább azért, mert a technológiák már kötöttek, és változtatásra nincs mód, de igazából nincs is szükség a meglévő ügyfelek és a legfőbb célcsoportok igényeit nézve.
Az évtizedek alatt kialakult minőségi szint, és technológia betartása mindig az adott alkalmazott feladata, aki persze már 20-25 éve legalább (vagy még régebben) végzi az adott munkafolyamatot.

Kivétel, ha valamelyik gyártás fontos, és lényeges a hangszóró használati értéke; akkor viszont én javasolok, a cégvezető dönt (ha nem ezres darabszám, akkor a gyártás lényeges részfolyamatait akár én végzem el). Ugyanez történik, ha valamilyen nagyobb problémára akadok menet közben; a jelenlegi módszerek ismeretében szállítom rá a megoldást.

Selejtet egyébként nem gyártanak, főleg nem sorozatban, mondjuk 10 000-ből 5-10 darab az arány egy-egy típusnál.

A pillék anyaga jelenleg jó, erre a feladatra jobbat nem lehet találni. Ugyanebből dolgozik a SEAS több hangszórónál, régen egyes Vifa darabok is ezzel készültek.
(#) szergey válasza hozzászólására (») Nov 14, 2009 /

Van ami hasonlít, van ami nem, van ami jó a régi dobozokba, épp a 30 évvel ezelőtti rossz doboztervek miatt, van ami nem. Nem lehet egy az egyben rámondani. Annyi biztos, hogy eléggé másfélék mint amik '96 előtt készültek.
(#) szergey válasza potenciameter hozzászólására (») Nov 14, 2009 /

Zárt 60 liter környéke. Abban működik elfogadhatoan, de ha rezonáns kiemelés kell, hogy mozgassa a szoba berendezését, akkor meg b-reflex kb hasonló méretben.
(#) válasza potenciameter hozzászólására (») Nov 14, 2009 /

Szia!

Ebben sajnos nem tudok segíteni, mert 1.:nem értek hozzá, és nem is vagyok otthon a témában; 2.: ahány ember, annyiféle ízlés... Mindenki egy kicsit más hangzást szeret..

szergey:
Értem, köszönöm a választ! Nem tudom hogy honnan vettem hogy H2000=Videoton, de mind ezidáig szentül hittem benne..
(#) ptesza válasza hozzászólására (») Nov 14, 2009 /

Bizonyára innét vetted , és nagyon is igazad van.

De érdemes végig olvasni mit írnak.

videoton.gif

(#) zoly15 hozzászólása Nov 14, 2009 /

Hali mindenkinek!
Van egy hangfal párom. Abban kiment a dom magas (nem én voltam)
Most szeretnék bele venni. De nem tudom hogy mi a jobb, ha a rezonancia frekvencia, több, vagy kevesebb.
Valaki el tudná nekem mondani hogy mi a jobb?
Előre is köszönöm!

Üdv!
(#) szergey válasza zoly15 hozzászólására (») Nov 14, 2009 /

ez attol függ, hogy milyen volt az eredeti, mi illeszkedik joban a rendszerbe.
(#) zoly15 válasza szergey hozzászólására (») Nov 14, 2009 /

Hali!
Ez jó kérdés, sajna ami leégett szinte semmit nem tudok róla
Csak annyi hogy: 4/8 Ohm (mit is jelent ez?) és hogy 25W valamint hogy dom.
Sajna semmi mást nem :no:
Egyébként a hangfalam TelefunkenTL700 Valaki nem ismeri véletlenül a magas paramétereit?

Üdv!
(#) subwoofer220 válasza ptesza hozzászólására (») Nov 14, 2009 /

Massive audiot vettem meg.
(#) Mzolee válasza zoly15 hozzászólására (») Nov 14, 2009 /

Szia

Amit ki tudtam bogarászni:
Ez egy 68-as fejlesztésű Seas H-087 -es dóm amit a külföldön legendás Dynaco A-25-ös hangfalakba is építettek anno.

Erről a hangszóróról semmi infó, de ezt adják meg utódának: Seas Excel T25CF002

Erre már rákereshetsz.
(#) zoly15 válasza Mzolee hozzászólására (») Nov 14, 2009 /

Nagyon szépen köszönöm!
Megtaláltam az adatlapját Bővebben: Link
Szóval a rezonancia frekvenciája 500Hz.
A Hestoreban kapható ez Dom igaz egy 8Ohm-os és a rezonanciája is csak 784Hz :no:
Akkor ez sem a megfelelő :no:
A szóban forgó magas adatlapja Adatlap
Akkor ez a hangfal a 70-es évekből származhat?
(#) Mzolee válasza zoly15 hozzászólására (») Nov 14, 2009 /

Szerintem válassz ezek közül egyet és jólessz: Bővebben: Link
(#) zoly15 válasza Mzolee hozzászólására (») Nov 14, 2009 /

Az a baj hogy ez nagyon-nagyon messze van :no:
Valami más beszerzési út után kell néznem.
De ha én magasabb rezonancia frekvenciájút vennék, mi történne?
Miben nyilvánulna meg hogy nem az eredetihez igazodik?
(#) Kovidivi válasza Mzolee hozzászólására (») Nov 14, 2009 /

Hát ez kicsit túlzás szerintem.
Egyszer vettem hasonló magasat, olcsón gyorsan. Hazahoztam, bekötöttem, és a következő busszal vittem is vissza az eladónak, olyan csúnya volt a hangja. Én ha most magassugárzót vennék, akkor meghallgatnám az üzletben, vagy valami... Vakszerencsére nem bíznám magam, úgyhogy szerintem ez így nehéz ügy lesz
Üdv!
(#) szergey válasza zoly15 hozzászólására (») Nov 14, 2009 /

Álljon meg a menet. Azért nem kell mindent kapásból elhinni, azt se, hogy a DTF12 tényleg 800Hz körül rezonál, meg azt se, hogy a régi szeasz dómnak 500Hz volt az fs-e. Egyébként is, rez. freki alapján nem lehet megtalálni a megfelelő hangszórót. Ez csak egyetlen apró részlet a paraméterek közül, amik fontosak lehetnek.

Annyi biztos, hogy SAL-lal semmiképp nem helyettesíthető, az 10k fölött elfelejt szólni kb, szóval gyakorlatialg nem magashangszóró, és hol islyen, hol olyan, két egyformát is nehéz találni.

A legjobb ötlet a javítás lenne.
(#) szergey válasza Mzolee hozzászólására (») Nov 14, 2009 /

Váltómódosítás nélkül egyik sem lesz jó. Viszont átgondolva a hangváltót, és előtte megmérve a hangsugárzót már esetleg lehet találni valamit az eredeti helyett.
(#) zoly15 válasza szergey hozzászólására (») Nov 14, 2009 /

Ez baj :no:
Akkor egyenlőre magasat nem veszek.
Majd akkor később veszek egy normálisa
(#) Kovidivi válasza zoly15 hozzászólására (») Nov 14, 2009 /

Szia!
Nekem EZ a magas bejött, szép hangja van, szépen cincog, nem sérti a fület, és nekem nagyon tetszik a frekvenciaátmenete is (hallásra). Eléggé érzékeny is számomra, szobában, csak nagyon kell rá vigyázni, mert nem olcsó.
Honlap, és HG2,5-463 - 463-et nézd.
Egyetlen hátrány, hogy ha egyszer veszel egy ilyet, akkor ennél már csak nagyobb magashangszóród lesz a hangfalaban.
Ja, és ez csak egy tapasztalat, azért írtam le, mert benne nem csalódtam, nem jár vásárlási kötelezettséggel
A linkelt oldalon még nyugodtan szétnézhetsz, ha gondolod. A hangváltón meg lehet kicsit alakítani a hangszóróhoz képest.
Üdv!
(#) szergey válasza Kovidivi hozzászólására (») Nov 14, 2009 /

Azért ezt a szintet már nem ütik meg a H2000 magasak. Mostanában a mélyközepeiktől sajnos sokkal gyengébbek használati értéküket nézve.
(#) Kovidivi válasza szergey hozzászólására (») Nov 15, 2009 /

Ez nem jó hír
(#) ptesza válasza subwoofer220 hozzászólására (») Nov 15, 2009 /

Van már valami tapasztalat?
(#) zoly15 válasza Kovidivi hozzászólására (») Nov 15, 2009 /

Hali!
Az a helyzet, hogy ez nekem méretben túl nagy :no:
Eléggé ki van centizve a hangfalban hogy mi fér el.
Most vagy megveszem a HE-storeban, és kérek ról a véleményt, vagy halasztom az ügyet..

Üdv!
(#) szergey válasza Kovidivi hozzászólására (») Nov 15, 2009 /

Ez mindig is így volt, csak voltak olyan évek is, amikor jobban sikerültek a dómok.
(#) szergey válasza zoly15 hozzászólására (») Nov 15, 2009 /

A HE-store-ban jelenleg nem lehet kapni használható magashangszórót. Komolyan azt gondolod, hogy egy 100Ft alatti alkatrészköltségű kínai magas helyettesíthet egy szeasz dómot?
(#) martin96 válasza szergey hozzászólására (») Nov 15, 2009 /

Én onnan vettem magas hangszórórt.De nekem az a baj ,hogy túl sok a magas.
(#) zoly15 válasza szergey hozzászólására (») Nov 15, 2009 /

Csak egy ötlet volt..
Miért? Ez a SEAS magas olyan jó volt? (meg tudnám verni aki leégette )
Akkor mégsem veszek magasat..
De hol lehet beszerezni jó minőségű magasat?

Üdv!
(#) zoly15 válasza martin96 hozzászólására (») Nov 15, 2009 /

Nekem most egy széles sávú van benn mint magas.
Nem az a gond hogy nincs magas. hanem valahogy olyan tompák :no:
Következő: »»   202 / 730
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem