Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Hangsugárzó építés, javítás - miértek, hogyanok
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 10, 2005
Témakörök:
Még lenne egy kérdésem! Melyiket érdemesebb megvásárolni?
-1 db Pioneer TS-W308D2 -1 db Massive Audio PW 12 Pioneer Massive Audio 12
Az íróasztalom kétoldalt laminált, mérve 18,2mm-es.
Az új szabvány szerint, már 19mm, sajna.
Laci! Régen is 19-es volt, csak akkor is (mindig mínuszba) 18-ig eltértek. Ez ugyanaz hogy napjainkban ha megmérsz egy 2mm-esnek árult vas zártszelvényt, akkor az mind 1,8, vagy az alatti.
Nem kötekedésként, de van külön 19mm-es bútorlap is (ez nem a gyártási szórás). MFC bútorlap
Ja igen, a tolómérőm már muzeális darab lassan.
Ebből az a tanulság, hogy érdemes rámérni az anyagra ,mielőtt dobozt terveznénk belőle.
18mm : 69,73L 20mm : 67,9L 1.8L különbség , és ez már számíthat. :yes:
Kérem valaki segítsen kiválasztani ,mert nem tudom hogy melyiket vegyem meg!! :wow3:
Hello! A pájora szavazok!
És még azt akarom kérdezni,hogy 250W 4 ohmos erősítőm van! De melyik pioneert vegyem meg a 2 ohmosat vagy a 4 ohmosat? 400W a pioneer!
Mindkettő jó.
Habár én az MA-ra szavaznék. - Ha jól értelmeztem USA gyártmány , a Pajo könnyen lehet Kinai. -érzékenyebb -A pajot, csak zártba ajánlják, míg az MA- ra láttam utalást reflexes kivitelben. (mélyebbre megy). - A pajo nem biztos ,hogy dupla tekercses. Az MA-ból köthetsz 2 ohm, és 8 ohm , vagy ha kicsit bátrabb vagy akkor 2 végfok 4 ohm-ra ,de azonos fázisban. Mondjuk erről még nem hallottam ,csak egy ötlet. - a 15 mm lineáris kitérés meg eléggé biztató.
Köszönöm a segítségedet!! Jövőhetem rendelem meg,csak még nem tudtam eldönteni hogy melyiket.
Idézet: „vagy ha kicsit bátrabb vagy akkor 2 végfok 4 Ω-ra ,de azonos fázisban. Mondjuk erről még nem hallottam ,csak egy ötlet.” Nekem egyik ismerősöm használt így duplatekercses hangszórót autóban. Négy csatornás végfok volt, két-két csatorna hídba, egyikről az egyik tekercs, másikról a másik. És hosszú időn át jól működött neki.
Sziasztok. Arra gondoltam hogy szeretném kibővíteni a hangtechnikámat. Az én elképzelésem az volt hogy építek egy mély, mélyközép hangfalat. Mivel még teljesen amatőr vagyok ebben a témában ezért szeretnék tőletek segítséget kérni. Az első kérdésem az lenne hogy milyen hangváltóra lenne szükségem ehhez a hangfalhoz? Lenne benne egy 80W 4Ohm mély és 100W 6Ohm mélyközép hangszóró.
Hello!
Azt szeretném megtudni, hogy ha egy autós mélynyomót szobába teszek, akkor annak milyen következményei lesznek a hang visszaadásában. ( 12" negyedrendű bandpass ládáról van szó)
Nem mindig jó, ha azonos magasságúak az impedanciamaximumok.
Sziasztok. Valaki megmondaná hogy, a képen hol találom azt hogy beépítési méret? Gondolom itt írják le a hangszóróról beépítési méretét. És még annyit ha megvan akkor az hány cm? A választ előre is nagyon szépen köszönöm!!
Mounting Hole Diameter. Az inch-et pedig úgy tudod átszámolni centibe, hogy megszorzod 2,54-gyel. Késő van, idáig dolgoztam.. nincs kedvem már számolgatni..
Rendben megértem. Nagyon szépen köszönöm!!
Végülis melyik hsz-t veszed?
Sziasztok. Szerintetek ez a hangszóró mennyire lenne jó 80 literes reflex dobozban? Bővebben: Link Gyártó szerint 70-150 literig reflex dobozba jó, de winisd szerint zártba kéne rakni.
B-reflex, de a 70 liter már elég, talán sok is neki. Viszont olcsóbban is találsz olyan hangszórót, ami kb. ugyanerre képes.
80 litert azért írtam, mert ilyen dobozom van most zártba, ha31-el. Mit ajánlasz esetleg helyette? Sal, mnc kizárva, h2000nél meg nem láttam olyat ami ekkora dobozba jó bass-reflexben, és szeretném ha legalább 30 centis lenne, így nem kéne új lapot vágni, hanem beraknám a másik helyére. Köszi a választ
A mostani HA31-ek csak 64-83 literes b-reflex dobozban működnek jól pl. A zárt nem jó nekik. Honan jött ez a doboz?
Ezt kb 2 éve építettem, akkor azt olvastam hogy a ha31nek 80 literes zárt ok. Azért akarok b-reflex dobozt mert arra számítok hogy jobban szól a mostani zártnál, ez sem rossz csak kevés amit produkál.
Sziasztok!
Na, azon gondolkozok ,hogy szeretnék építeni 2db mélyládát és 2db topot.... mélynek tölcsérest szeretnék.....1850 Horn és Superscooper Horn között gondolkozok....18" PRO szériás RH Sound-al Szerintetek melyik lenne a jo... akinek van ebböl tapasztalata irjon....
Persze, így kb. 60Hz alatt nem szól. Az új adatlap már 3 éves, azóta tudható, hogy a zárt doboz ezeknek a hangszórónak nem jó.
Értem. Egy új HA31-el mekkora reflex csövet rakjak be, és mennyit, milyen hosszúsággal? Eddig a winisdvel és bassbox pro programmal néztem, de irreálisan hosszúnak számolja.. Vagy próbáljam meg előtte a mostani hangszórót reflex dobozban? Esetleg milyen hangszóró lenne még jó ilyen 80 literes dobozba?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |