Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Adott egy Panasonic TV(TX21CK1P) kapcsolója, mely nem kapcsol! Egyik napról a másikra halt meg, kb. 3éve, de most fel szeretném támasztani. A kapcsoló kivülről ilyen: http://n1.vatera.hu/photos/ef/e3/529_1_big.jpg, belülről pedig ilyen: Mi lehet a hiba? Emlékeim szerint elején a LED villogott régen, de most nem teszi(elem fel van töltve!). Van a TVnek egy kis tesója, mely ugyanolyan, csak mono, annak a kapcsolóján(1gomb eltérés) LED sosem villogott emlékeim szerint.
Hello!
Először is kamerával nézd meg (akár web akár telefonkamera) hogy az elején az infraled villog e. Ha igen akkor a benne lévő vezérlő IC típusát írd le akkor hátha tud valaki segíteni. Egyéb ötletem sajna nincs.
Hello!
Többi kapcsolót láttam villogni, ezt nem. Akkor infraLED csere? De emlékeim szerint ezt szabad szemmel is láttam és pirosan -is- villogott.
Szia!
Ha jól látom tiszta ragacs a gumilap rajta. Mosd el az egészet meleg szappanos vízzel. A panelt pedig alkoholos ronggyal, fültisztítóval takarítsd le, de ne dörzsöld. Hagyd megszáradni, rakd össze, valószínűleg működni fog.
Szia!
Lemostam, egyébként mi volt ez!? Gondolom valami gyári cucc, de mi célból!? Ugyanúgy nem működik, de még alkoholozom picit szerintem.
Az belefolyt ragacs, és miatta nem működik a távirányító.
A gumilapnak, és a panelnek is porszáraznak kell lennie, mert minimális átvezetés is megakadályozza a működést. Lényege, hogy a panelt is tisztítsd meg rendesen. Én a panelt is ugyanúgy kimosom, mint a gumilapot, de ezt nem javaslom, csak ha nagygyakorlatod van, mert így tönkre is teheted a panelt. Ha bő alkohollal letisztítod, az is jó lesz, különösen a gombok érintkezőit kell átmosni. Megj.: Vigyázz, ne dörzsöld nagyon a panelt, mert ha a grafitozást leszeded róla, nagyon nehéz lesz rendbehozni.
A tesóTV kapcsolóját annó kimostam, de taposni is kell, h működjön! Bár szerintem már előtte is szarakodott, de lehet akkor a ragacs miatt.
De durva ez a ragacs... Most szétszedtem másikat is, az is tök ragacs, pedig kb 2éve kimostam...
Szia!
Tömörgrafitot találtam itthon, gondolom az jó, de nincs változás! Nem villog, nem működteti a TV-t. És már porszáraz is az összes alkatrésze.
Hát nem nagyon látok hibát, bár egy szaki biztos többet látna rajta...
De eleve alig van rajta valami... 6alkatrész összesen. LED; kondi; mikrovezérlő, meg még 1 ami úgy néz ki, 1ellenállás meg még valami... Tesókapcsolónak a nyákját szétgrafitoztam, tök jó lett!!! Épp, h hozzáérek és kapcsol, pedig már kezdett megnyúvadni az is... Gumi belsejét grafitozva nem sok változást tapasztaltam...
Kapcsoláskor a rossz kapcsoló LEDjén nincs feszültség, a mikrovezérlő egyik lábán se találok tápfeszt, a fix elemes negatívhoz tartva a multi másik tűjét. Viszont a jón igen. Továbbá a kondit megnézve a jó kapcsolón közel tápfeszt mutat rajta, a rosszon pedig 0,09V-ot. Kiszáradt a kondi?
4V, 100µF ha jól látom. Lehet egyáltalán ilyet kapni?
Baxxus! Megvan! Az elem pozitívjat ahol megkapta a nyák volt egy nagy ónpaca, viszont a nyomtatott áramkörre nem ment tovább a feszültség. Megkapirgáltam, kicsit nyomkodtam multi tűhegyével, utána működött is. Most már korrigáltam is forrasztással! Köszönöm szépen mindenkinek újfent!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |