Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hibás Panasonic TV(TX21CK1P) kapcsoló
Lapozás: OK   1 / 1
(#) Bandeee hozzászólása Nov 14, 2009 /

Sziasztok!

Adott egy Panasonic TV(TX21CK1P) kapcsolója, mely nem kapcsol! Egyik napról a másikra halt meg, kb. 3éve, de most fel szeretném támasztani. A kapcsoló kivülről ilyen: http://n1.vatera.hu/photos/ef/e3/529_1_big.jpg, belülről pedig ilyen:
Mi lehet a hiba? Emlékeim szerint elején a LED villogott régen, de most nem teszi(elem fel van töltve!). Van a TVnek egy kis tesója, mely ugyanolyan, csak mono, annak a kapcsolóján(1gomb eltérés) LED sosem villogott emlékeim szerint.
(#) borvendeg válasza Bandeee hozzászólására (») Nov 14, 2009 /

Hello!
Először is kamerával nézd meg (akár web akár telefonkamera) hogy az elején az infraled villog e. Ha igen akkor a benne lévő vezérlő IC típusát írd le akkor hátha tud valaki segíteni. Egyéb ötletem sajna nincs.
(#) Bandeee válasza borvendeg hozzászólására (») Nov 14, 2009 /

Hello!

Többi kapcsolót láttam villogni, ezt nem. Akkor infraLED csere? De emlékeim szerint ezt szabad szemmel is láttam és pirosan -is- villogott.
(#) lapose válasza Bandeee hozzászólására (») Nov 14, 2009 /

Szia!

Ha jól látom tiszta ragacs a gumilap rajta. Mosd el az egészet meleg szappanos vízzel. A panelt pedig alkoholos ronggyal, fültisztítóval takarítsd le, de ne dörzsöld. Hagyd megszáradni, rakd össze, valószínűleg működni fog.
(#) Bandeee válasza lapose hozzászólására (») Nov 14, 2009 /

Szia!

Lemostam, egyébként mi volt ez!? Gondolom valami gyári cucc, de mi célból!?
Ugyanúgy nem működik, de még alkoholozom picit szerintem.
(#) lapose válasza Bandeee hozzászólására (») Nov 14, 2009 /

Az belefolyt ragacs, és miatta nem működik a távirányító.
A gumilapnak, és a panelnek is porszáraznak kell lennie, mert minimális átvezetés is megakadályozza a működést. Lényege, hogy a panelt is tisztítsd meg rendesen.
Én a panelt is ugyanúgy kimosom, mint a gumilapot, de ezt nem javaslom, csak ha nagygyakorlatod van, mert így tönkre is teheted a panelt. Ha bő alkohollal letisztítod, az is jó lesz, különösen a gombok érintkezőit kell átmosni.

Megj.: Vigyázz, ne dörzsöld nagyon a panelt, mert ha a grafitozást leszeded róla, nagyon nehéz lesz rendbehozni.
(#) Bandeee válasza lapose hozzászólására (») Nov 14, 2009 /

A tesóTV kapcsolóját annó kimostam, de taposni is kell, h működjön! Bár szerintem már előtte is szarakodott, de lehet akkor a ragacs miatt.
De durva ez a ragacs... Most szétszedtem másikat is, az is tök ragacs, pedig kb 2éve kimostam...
(#) Bandeee válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Nov 15, 2009 /

Szia!
Tömörgrafitot találtam itthon, gondolom az jó, de nincs változás! Nem villog, nem működteti a TV-t.
És már porszáraz is az összes alkatrésze.

Hát nem nagyon látok hibát, bár egy szaki biztos többet látna rajta...
De eleve alig van rajta valami... 6alkatrész összesen. LED; kondi; mikrovezérlő, meg még 1 ami úgy néz ki, 1ellenállás meg még valami...
Tesókapcsolónak a nyákját szétgrafitoztam, tök jó lett!!! Épp, h hozzáérek és kapcsol, pedig már kezdett megnyúvadni az is... Gumi belsejét grafitozva nem sok változást tapasztaltam...
(#) Bandeee válasza Bandeee hozzászólására (») Nov 15, 2009 /

Kapcsoláskor a rossz kapcsoló LEDjén nincs feszültség, a mikrovezérlő egyik lábán se találok tápfeszt, a fix elemes negatívhoz tartva a multi másik tűjét. Viszont a jón igen. Továbbá a kondit megnézve a jó kapcsolón közel tápfeszt mutat rajta, a rosszon pedig 0,09V-ot. Kiszáradt a kondi?
4V, 100µF ha jól látom. Lehet egyáltalán ilyet kapni?

Baxxus! Megvan! Az elem pozitívjat ahol megkapta a nyák volt egy nagy ónpaca, viszont a nyomtatott áramkörre nem ment tovább a feszültség. Megkapirgáltam, kicsit nyomkodtam multi tűhegyével, utána működött is. Most már korrigáltam is forrasztással! Köszönöm szépen mindenkinek újfent!
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem