Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csöves erősítő készítése

Témaindító: seedz, idő: Márc 31, 2006
Témakörök:
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   786 / 2208
(#) kocos válasza ECL82 hozzászólására (») Nov 15, 2009
Neekm most 10 db új van itthon Csináltam már vele hifi, és gitárerősítőt is
(#) ECL82 válasza kocos hozzászólására (») Nov 15, 2009
Nekem milyen basszusgitar hattered van?
(#) sturbi válasza Robid hozzászólására (») Nov 15, 2009
Több megoldással próbálkozhatsz. Az egyszerűbb, ha csökkented a 30 Kohm 1 W-os szűrőellenállás értékét mondjuk felére, sőt kell is csökkenteni, ha csak -140 V van a katódellenálláson 190 helyett. Ezzel együtt a fesz kétszerező negatív ágában csökkented a 20 Kohmos ellenállást (párhuzamosan kötsz vele egy 10 Kohm-ost, vagy egyszerűen áthidalod egy darab dróttal), akkor a 12BH7-nek nagyobb negatív rácselőfesz is beállítható lesz, ezáltal kisebb lesz a nyugalmi árama, és egyben nő a 33-as rácselőfesze is (ez utóbbit végülis a 30 Kohm csökkentése nélkül is kipróbálhatod kockázat nélkül).
Másik megoldás, hogy tekersz mégegy tekercset (24-25 V-ot) a trafóra 0,25-ös huzallal és fázishelyesen sorbakötöd a 80 V-os tekercssel.
Harmadik megoldás, hogy beraksz valahova mégegy trafót (24 V-osat, ami nem szór, pl. kazettás deck-ből való) és ezt kötöd sorba fázishelyesen a 80 V-os tekercseddel.
Akármit is csinálsz a kétszerező negatív ágában lévő 20 Kohm-os ellenállást csökkentheted a cél érdekében.
Ezt, hogy érted?
Elirtam, arra voltam kivancsi, hogy neked ilyen bogohattered van, mit hasznalsz?
Jolana D-bass Rickenbacker kópia, immáron 2 db, öreg Hohner precision bass, 5 húros Squier precision Special fretlessé alakítva, És egy Laney R2 kombó + egyéb játékszerek ... De a próbahelyi erősítőt hazsnálom ...
Szep gyujtemeny!
(#) ferencferenc válasza kocos hozzászólására (») Nov 15, 2009
A 6H13C-ből mit lehet kihozni SE-ben? Az elektroncső.hu-n 5W os kapcsolás van 150V-os tápfesznél. Több is kihozható remélem
(#) kocos hozzászólása Nov 15, 2009
csak ellenütemben
(#) Ricsi89 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Nov 15, 2009
Valaki esetleg nekem erre valamit? Bővebben: Link
(#) mark.budai válasza ferencferenc hozzászólására (») Nov 15, 2009
Egy db csővel 2*3W-ot hivehetsz belőle. Többet felesleges lenne szobába. 230V anódfesszel, és kb 2x akkora Ra értékkel, mint az elektroncso.hu-n, Pityu rajzában.
(#) ferencferenc válasza mark.budai hozzászólására (») Nov 15, 2009
...ha párhuzamosan kötöm a két triódát ?
(#) kocos válasza ferencferenc hozzászólására (») Nov 15, 2009
nem, külön külön egyik trioda jobb csatorna, a másik bal. Párhizamosan olyan 7 W körül produkál, viszont ekkor nem lehet triodánkénti 13 W anóddisszipációval számolni, az adatlap szerint csak akkor, ha egy trioda "megy"
(#) mark.budai válasza ferencferenc hozzászólására (») Nov 15, 2009
Ha párhuzamosan kötöd a kér triódát, akkor 5-7W-ot ad, de akkor egy csővel csak egy oldalt lehet "csinálni". Akkor viszont maradhat Pityu rajza. De ha 1 cső/oldal, akkor inkább PP, itt adan olyan 10-12W-ot.
Adatlap

Csak 1000 óra az élettartama?
(#) ferencferenc válasza mark.budai hozzászólására (») Nov 15, 2009
Ez az 1000 óra nem túl szívderítő
Több kapcsolást átnéztem a neten . PP beállításban miért alkalmaznak 10-20W-os katódellenállásokat a munkapontbeállításhoz? Nem egyszerűbb negatív rácselőfesszel belőni?
Csak azért csinálnák, mert így nem kell "alacsony" külön tápfeszről járatni a végét?
A kimenőtrafó is könnyebben elkészíthető volna, ha kisebb impedanciás...nem?
/annyira nem értek hozzá /
(#) ferencferenc válasza ferencferenc hozzászólására (») Nov 15, 2009
Most akadtam rá erre!
...látta/csinálta már valaki?

6N13Spp.gif

jobban szól ...
az, hogy fix, vagy automatikus a bias, ugyanabban a munkapontban nem befolyásolja az optimális illezstő ellenállást
elég érdekes egy rajz, még értelmezem
(#) CHZ válasza kocos hozzászólására (») Nov 15, 2009
Nekem nem tetszik , nyakatekert parafázisú fázisfordító (2db SRPP ), igaz így (majdnem) katódból hajtják a csöveket
(#) ferencferenc válasza CHZ hozzászólására (») Nov 15, 2009
A parafázis nem tetszik vagy a megoldása?
(#) sturbi válasza kocos hozzászólására (») Nov 15, 2009
Ezt hol látod az adatlapon ? Én azt olvasom oroszul is, angolul is, hogy mindegyik trióda 13 W-ot tud disszipálni, az együtt 26 W.
(#) mark.budai válasza sturbi hozzászólására (») Nov 15, 2009
És ennek tényleg csak 1000óra az élettartama? Vagy én látom rosszul?
(#) CHZ válasza ferencferenc hozzászólására (») Nov 15, 2009
A választott cső , más tipussal meg nem jönne össze parafázissal a kellő meghajtó fesz ..
(#) CHZ válasza ferencferenc hozzászólására (») Nov 15, 2009
Az ECC86 nagyon drága és sok áramgenerátort tartalmaz .
(#) kocos válasza sturbi hozzászólására (») Nov 15, 2009
én már nem tudom, de valamelyik adatlapon azt olvastam, hogy együtt 11 W a max... lehet rosszul emlékszem de 2 w ide vagy oda
(#) CHZ válasza kocos hozzászólására (») Nov 15, 2009
Én is láttam ilyesmi utalást valahol .
(#) ferencferenc válasza CHZ hozzászólására (») Nov 15, 2009
az elejét gondolom egészen egyszerűen át lehet variálni, nekem inkább a fet-ek okoznának problémát
(#) kocos válasza CHZ hozzászólására (») Nov 15, 2009
fura ez a táp ...
(#) CHZ hozzászólása Nov 15, 2009
Akkor az egésszel problémád lehet .
Következő: »»   786 / 2208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem