Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Muzeális készülékek-alkatrészek restaurálása
Lapozás: OK   83 / 582
(#) gkari hozzászólása Nov 14, 2009 /

Ha tud, segítsen valaki:RFT CAPRI hullámváltó lamellái oxidosak, szétszedni borzalom lenne, van-e valami szer, amit érdemes lenne bevetni?
Kösz!
Mai szerzemények:Körting Aristos52WR, és Grundig238W/UKW,mindkettő kissé működik.
(#) djhans hozzászólása Nov 15, 2009 /

Működik a Minividi! Itt egy kép róla.
(#) kocos válasza djhans hozzászólására (») Nov 16, 2009 /

De jó! Kell egy nekem is
(#) djhans válasza kocos hozzászólására (») Nov 16, 2009 /

Nekem a műhelyben ez lesz. Amikor szerelek nézhetem/hallgathatom közben. Az ára a neten 1000Ft-tól indul. De van aki nagyon el van szállva az árakkal.
(#) Müszi válasza djhans hozzászólására (») Nov 16, 2009 /

Nekem is van egy tizsta jó állapotú, de kellene a képvégfokba egy AC187-es tranyó :rinya:
(#) oregtamas0202 válasza Müszi hozzászólására (») Nov 16, 2009 /

Üdv Müszi. Ha küldök 1db-t ? Persze csak ha címet kapok .Öreg T
(#) CIROKL válasza Müszi hozzászólására (») Nov 16, 2009 /

Idézet:
„kellene a képvégfokba egy AC187-es tranyó”
Csak 1 darab kellene ? lehet van egy marékkal
(#) djhans válasza oregtamas0202 hozzászólására (») Nov 16, 2009 /

Esetleg lenne a Minividihez teleszkóp antennád? Sajnos az enyémnek valako jól elintézte.
(#) Müszi válasza oregtamas0202 hozzászólására (») Nov 16, 2009 /

Már küldtél párat arany barátom, de mind átvezetett sajnos
(#) gkari hozzászólása Nov 16, 2009 /

Egy sárga MINIVIDI-m nekem is van,szemre egyben van, nem tudom,hogy működik-e, az antenna utolsó 2 tagja hiányzik, de a maradék kihúzható, szivesen odaadom a társaságból bárkinek, csak el kellene jönni érte:Bp.II.ker. alsó részére.
Üdv mindenkinek!
(#) djhans válasza gkari hozzászólására (») Nov 16, 2009 /

Írtam privit.
(#) oregtamas0202 válasza Müszi hozzászólására (») Nov 16, 2009 /

Üdv. Holnap indul a postán . Öreg T
(#) oregtamas0202 válasza djhans hozzászólására (») Nov 16, 2009 /

Üdv. Megnézem. Az alsó része jó?Öreg T
(#) Müszi válasza oregtamas0202 hozzászólására (») Nov 16, 2009 /

Köszönöm, barátom, egyszer majd meghálálom
(#) djhans válasza oregtamas0202 hozzászólására (») Nov 16, 2009 /

Csak a csonk van meg amit lehet forgatni. Köszi.
(#) mackopajtas hozzászólása Nov 16, 2009 /

Sziasztok!

A mai szerzeményem egy AEG EA110 es erősitőt.
Csövek 2 ECL86 1 EZ81 utóbbi kissé kormos.

2 kérdésem is lenne
Cseréljem ki ujra az egyenirányitót vagy nem számit sokat?

Át lehet -e váltani 220V ról 240 re ?
A belsejében sehol nem találtam feszültségváltót, gondolom ennél is a hálózati transzformátoron levő kivezetésekkel lehetett variálni mint az APX100 as ban
hátha tudja valaki közületek.

Holnap kipróbálom és csinálok róla képeket is.

Üdv Mackó
(#) gkari válasza mackopajtas hozzászólására (») Nov 17, 2009 / 1

Szerintem AE110-ről van szó, az eredeti trafó csak 110-220V-os, biztos, hogy működik 230V-on is.A fesz. különbség 5%, ez a fűtőfeszeknél inkább lehet érdekes, de ennyi energiát el lehet ellenállásokon is fűteni a korrekt beállítás érdekében.Az egyéb munkaponti elemeket nem hiszem, hogy muszáj változtatni.A kormos EZ81-et én ki sem próbálnám, a korom jól vezeti a váltóáramot is!
Üdv
(#) Action2K válasza gkari hozzászólására (») Nov 17, 2009 / 1

Nincs szükség a 220->230 voltos átállításra. Csak az elnevezés változott, a fesz nem.
Kormos EZ81? Kivűlröl vagy belűlről? Ha kivül, le kell takarítani és kész. Ha belül, ki kell próbálni, ha stabil (10-15 perc után is), akkor jó.
(#) küzmös Gergely hozzászólása Nov 17, 2009 /

az orion csövét rátettem egy vidi szuper sztár 24-es-re.. szintén 61LK3B ,szintén modul rendszerű.. szóval nagyon hasonló.. bekapcs és 10 másodperc múlva fűt,így már fűt.. szóval megnyugodtam
(#) oregtamas0202 válasza küzmös Gergely hozzászólására (») Nov 17, 2009 /

Üdv Gergő.Amíg a táp nem jó addig a sorrész nem megy. Amíg a sor nem megy addig nincs fűtés.Mert látod a rajzon a sorkimenő 10-11 lába a fűtés. A BU-t már keresem is. Öreg T

Üdv .Bocsánat. A 10-11 az a VT lábkiosztása. Az Orioné 13-14 De ugyan az és ugyan ott van, és a 8-9 mérőponton viszi tovább.
(#) küzmös Gergely válasza oregtamas0202 hozzászólására (») Nov 17, 2009 /

Szia József! Igen,igen,ez most csak képcső próba volt,mert zavart hogy nem sikerült felfűteni a csövet,pedig azt mértem hogy jó... rátettem egy csöves gépre és nem indult,gondolom azoknál más lábakon van a fűtés... vagy nem tudom,viszont a modulos vidi gépre téve szépen fűt
(#) mackopajtas hozzászólása Nov 17, 2009 /

Sziasztok!

Gkari és Action2k >> Köszönöm szépen a tanácsaitokat.

Az erősitő nevét elbénáztam EAG AE110, utólag javitom

Bemértem műszerrel a kapcsolási rajzon jelzett pontokon a feszültségeket, és tényleg csak 3 - 5 % eltérés van közte.
Képeket meg majd később készitek róla
Az eredeti EZ81 belülről halványan füstös, de már kicseréltem egy vadi ujra , és nagyon jó hangja van a cuccnak.

Multkor már mutattam nektek ezt az LB tipusu telefont, de akkor még sajna gyenge minőségben, most viszont már rendes fénykép készült róla.

Üdv Mackó
(#) mackopajtas válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Nov 17, 2009 /

Már betettem őket

Üdv. Ezt nem értem?A képcsövek fűtése mindíg 1-8 lábon van (feket-fehér) .
(#) Action2K válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Nov 17, 2009 /

Idézet:
„Tetszik a csengője.”
Még egy vekkeróra is megirigyelheti.
(#) mackopajtas válasza Action2K hozzászólására (») Nov 18, 2009 /

És ha hallanád a hangját
(#) gkari válasza mackopajtas hozzászólására (») Nov 18, 2009 /

Irigykedem én is, nekem sajnos csak egy ilyen hallgatóm van, a hajdani készülék eltünt.Szerintem ez a telefon már CB(Central Battery)rendszerű volt.
Üdv
(#) mackopajtas válasza gkari hozzászólására (») Nov 18, 2009 /

Ez még LB -s volt, Egy lechlanché telep táplálta a mikrofonkőrt, sajna az már nincs meg, eltört :S

Üdv Mackó
(#) küzmös Gergely válasza oregtamas0202 hozzászólására (») Nov 18, 2009 /

Mindegy a lényeg hogy végre megláttam hogy vírít a nyaka.. ettől még lehet gyenge sőt nagyon rossz esetben zárlatos is,meg sok baja lehet amitől nem fog megfelelően működni... "bár nekem egy tv-szerelő azt mondta hogy hogy értem azt hogy zárlatos és hogy láttam-e már zárlatos villanykörtét,egy cső vagy fűt,vagy nemfűt és kész" ..ha nagyon szar legfeljebb meglövetem,de barátnőm azt mondta hogy emlékei szerint egész jó kép volt rajta
Következő: »»   83 / 582
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem