Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Muzeális készülékek-alkatrészek restaurálása
Témaindító: Kutyuli, idő: Márc 29, 2008
Témakörök:
Ha tud, segítsen valaki:RFT CAPRI hullámváltó lamellái oxidosak, szétszedni borzalom lenne, van-e valami szer, amit érdemes lenne bevetni?
Kösz! Mai szerzemények:Körting Aristos52WR, és Grundig238W/UKW,mindkettő kissé működik.
Nekem a műhelyben ez lesz. Amikor szerelek nézhetem/hallgathatom közben. Az ára a neten 1000Ft-tól indul. De van aki nagyon el van szállva az árakkal.
Nekem is van egy tizsta jó állapotú, de kellene a képvégfokba egy AC187-es tranyó :rinya:
Üdv Müszi. Ha küldök 1db-t ? Persze csak ha címet kapok .Öreg T
Idézet: Csak 1 darab kellene ? lehet van egy marékkal „kellene a képvégfokba egy AC187-es tranyó” ![]()
Esetleg lenne a Minividihez teleszkóp antennád? Sajnos az enyémnek valako jól elintézte.
![]()
Már küldtél párat arany barátom, de mind átvezetett sajnos
![]()
Egy sárga MINIVIDI-m nekem is van,szemre egyben van, nem tudom,hogy működik-e, az antenna utolsó 2 tagja hiányzik, de a maradék kihúzható, szivesen odaadom a társaságból bárkinek, csak el kellene jönni érte:Bp.II.ker. alsó részére.
Üdv mindenkinek!
Üdv. Holnap indul a postán . Öreg T
Üdv. Megnézem. Az alsó része jó?Öreg T
Köszönöm, barátom, egyszer majd meghálálom
![]()
Csak a csonk van meg amit lehet forgatni. Köszi.
Sziasztok!
A mai szerzeményem egy ![]() ![]() Csövek 2 ECL86 1 EZ81 utóbbi kissé kormos. 2 kérdésem is lenne Cseréljem ki ujra az egyenirányitót vagy nem számit sokat? Át lehet -e váltani 220V ról 240 re ? A belsejében sehol nem találtam feszültségváltót, gondolom ennél is a hálózati transzformátoron levő kivezetésekkel lehetett variálni mint az APX100 as ban hátha tudja valaki közületek. Holnap kipróbálom és csinálok róla képeket is. Üdv Mackó
Szerintem AE110-ről van szó, az eredeti trafó csak 110-220V-os, biztos, hogy működik 230V-on is.A fesz. különbség 5%, ez a fűtőfeszeknél inkább lehet érdekes, de ennyi energiát el lehet ellenállásokon is fűteni a korrekt beállítás érdekében.Az egyéb munkaponti elemeket nem hiszem, hogy muszáj változtatni.A kormos EZ81-et én ki sem próbálnám, a korom jól vezeti a váltóáramot is!
Üdv
Nincs szükség a 220->230 voltos átállításra. Csak az elnevezés változott, a fesz nem.
Kormos EZ81? Kivűlröl vagy belűlről? Ha kivül, le kell takarítani és kész. Ha belül, ki kell próbálni, ha stabil (10-15 perc után is), akkor jó.
az orion csövét rátettem egy vidi szuper sztár 24-es-re.. szintén 61LK3B ,szintén modul rendszerű.. szóval nagyon hasonló.. bekapcs és 10 másodperc múlva fűt,így már fűt.. szóval megnyugodtam
Üdv Gergő.Amíg a táp nem jó addig a sorrész nem megy. Amíg a sor nem megy addig nincs fűtés.Mert látod a rajzon a sorkimenő 10-11 lába a fűtés. A BU-t már keresem is. Öreg T
Üdv .Bocsánat. A 10-11 az a VT lábkiosztása. Az Orioné 13-14 De ugyan az és ugyan ott van, és a 8-9 mérőponton viszi tovább.
Szia József! Igen,igen,ez most csak képcső próba volt,mert zavart hogy nem sikerült felfűteni a csövet,pedig azt mértem hogy jó... rátettem egy csöves gépre és nem indult,gondolom azoknál más lábakon van a fűtés... vagy nem tudom,viszont a modulos vidi gépre téve szépen fűt
![]()
Sziasztok!
Gkari és Action2k >> Köszönöm szépen a tanácsaitokat. Az erősitő nevét elbénáztam EAG AE110, utólag javitom Bemértem műszerrel a kapcsolási rajzon jelzett pontokon a feszültségeket, és tényleg csak 3 - 5 % eltérés van közte. Képeket meg majd később készitek róla Az eredeti EZ81 belülről halványan füstös, de már kicseréltem egy vadi ujra ![]() Multkor már mutattam nektek ezt az LB tipusu telefont, de akkor még sajna gyenge minőségben, most viszont már rendes fénykép készült róla. Üdv Mackó
Már betettem őket
Üdv. Ezt nem értem?A képcsövek fűtése mindíg 1-8 lábon van (feket-fehér) .
Idézet: Még egy vekkeróra is megirigyelheti. „Tetszik a csengője.” ![]()
És ha hallanád a hangját
![]()
Irigykedem én is, nekem sajnos csak egy ilyen hallgatóm van, a hajdani készülék eltünt.Szerintem ez a telefon már CB(Central Battery)rendszerű volt.
Üdv
Ez még LB -s volt, Egy lechlanché telep táplálta a mikrofonkőrt, sajna az már nincs meg, eltört :S
Üdv Mackó
Mindegy a lényeg hogy végre megláttam hogy vírít a nyaka.. ettől még lehet gyenge sőt nagyon rossz esetben zárlatos is,meg sok baja lehet amitől nem fog megfelelően működni... "bár nekem egy tv-szerelő azt mondta hogy hogy értem azt hogy zárlatos és hogy láttam-e már zárlatos villanykörtét,egy cső vagy fűt,vagy nemfűt és kész" ..ha nagyon szar legfeljebb meglövetem,de barátnőm azt mondta hogy emlékei szerint egész jó kép volt rajta
![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |