Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » PIC égetési hibák, problémák, kérdések
Lapozás: OK   14 / 82
(#) Auf válasza watt hozzászólására (») Nov 2, 2009 /

Akkor azt programozni kell csak, ha jól sejtem. Csak a programozó nem bírja, vagy valami ilyesmi lehet.

Hi!
Próbálgattam a cuccot. Az van, hogy a programozó jó! A PIC is.
Na most akkor mi van?
Azt csinálja, ha a prop b-t rakom bele, azt gond nélkül, ha pedig a prop p-t akarom, akkor az eepromnál irja a hibát a verifynél. Viszont a prop_b-nél utólag tudok eepromot beirni, ha átirom az oshonba. A másiknál pedig már nem másol, ha letörlöm az eepromot. Mármint, ha betöltöm a hex-et, majd egyesével le FF-elem az eepromot, majd irás, akkor se jó.
Szóval rom is eeprom is jó, mert amúgy irja. Pfff, na mi a bizgentyű lehet.
Bocs, ha olyat kérdek ami amúgy tök egyértelmű és csak én vagyok hozzá műveletlen, de hát azért van a fórum, hogy megtudjuk amit amúgy nem tudunk.
Köszi

Ezt elfeledtem csatolni. Erröl beszéltem.
(#) watt válasza Auf hozzászólására (») Nov 2, 2009 /

Mivel fordítottad a hex-eket?

Így töltöttem le.
Innen: Link
(#) watt válasza Auf hozzászólására (») Nov 3, 2009 /

Elképzelhető, hogy hibás a hex. Mert amit leírtál, abból az derül ki, hogy a PIC programozható, ha megfelelő a hex álomány. Próbálj egy másik(bármilyen) hex-et betölteni, ami biztosan jó(formailag), azaz MPLAB-al készült. Ha nem lenne, akkor talán délután tudok küldeni egyet, amiben van eeprom terület is használva és ki tudod próbálni, hogy a hex-el van-e a gond. Ha elfelejteném, kérdezz rá!

Egyébként most is megjegyzem, hogy szerintem a programok nem mindegyik PIC-et kezelik jól. Alig van néhány, ami korrekt, és az sem mindegyik példánnyal. Nagyon a sebességre mennek és ez sokszor nem túl okos döntés a programozótól. Ha lesz egy kis időm, de inkább kedvem, írok az alap 16F-ekre egy normális programot, ami a legegyszerűbb égetőkkel is működik. Az tart vissza csak, hogy mióta PICKit2-t használok, nem vagyok erre rákényszerítve.
(#) Auf válasza watt hozzászólására (») Nov 3, 2009 /

Kérnék egy hex-et akkor. Amiket én irtam eddig, azok még távol álnak az eeprom használatától.
Viszont a 16F-ekhez készítőben lévő progid, nagyon jó ötlet lenne! Segítség lenne sok kezdőnek. A pickit2 én is meg szeretném építeni, viszont, ahoz is kell programozni...
(#) watt válasza Auf hozzászólására (») Nov 3, 2009 /

Idézet:
„A pickit2 én is meg szeretném építeni, viszont, ahoz is kell programozni...”

A 18F2550-hez már most is van programom...

Csatoltam egy hex-et. Nem csinál semmit, csak van néhány sor a flash-ben és tele írja az eepromot. Ha ezt be tudod írni, akkor valami nem stimmel a letöltött hex-eddel.

P628_pro1.HEX

(#) Auf válasza watt hozzászólására (») Nov 4, 2009 /

közben,hogy egy teszt legyen az égetön. Volt itthon egy 18lf452, vadonás új. Még este a miniatü lábaira ráforasztottam az icsp-t. Csak mikor programozás közbe észre vettem,hogy 90 fokban el van forgatva és azért meleg, elkapott az ideg. Tpfp tokos. Igy a vddn volt a vpp, a pgd a vdden, a vss meg pgd.A vddre meg jött a vpp. Pff, a kapkodás...
Kösz a hexet, 5körül jön a proba. Remélem a 452sem adta meg magát. (vagy mit gondolsz?)
(#) potyo válasza Auf hozzászólására (») Nov 4, 2009 /

Idézet:
„(vagy mit gondolsz?)”

Lehet, hogy megmarad, lehet, hogy nem.
(#) Auf válasza potyo hozzászólására (») Nov 4, 2009 /

a 452 meghalt. 1 perc csend...
És a két 628A, amire blank-ot ír, abba nem megy bele a próba hex. A másik 3-ba simán.
A kettő blankos, az még a ponyprogos égető b.szta el.
Viszont hamár itt tartunk, küldhetnél 876-ra is egy próba hex-t.
Köszi, most indulok boltba majd, új 452kell meg egy a pickit2-be 18f2550, kész anyagi csőd.
(#) potyo válasza Auf hozzászólására (») Nov 4, 2009 /

A 628-ba való hexet megpróbálhatod beleírni a 876-ba is. Esetleg a config biteknél problémázhat, de a többinek jónak kellene lennie.
(#) watt válasza Auf hozzászólására (») Nov 5, 2009 /

Idézet:
„A kettő blankos, az még a ponyprogos égető b.szta el.”

Halkan jegyzem meg, hogy a ponyprog egy JDM klón.

Próbáld bele a hex-et, ahogy potyo írta!
(#) kaqkk válasza Auf hozzászólására (») Nov 5, 2009 /

Ezt égesd be a 876 -ba (lcd teszter ) 2x24 es lcd a B portra
(#) watt válasza kaqkk hozzászólására (») Nov 5, 2009 /

Ez szép, de hol van ebben EEPROM terület használva?
Ha olvastad volna az előzményeket tudnád, hogy egy olyan probléma volt, hogy az eeprom területet nem írta rendesen az égető, ha az a hex-ben volt, csak akkor, ha kézzel állította be az értékeket az égető programjában. Ezért gyanakodtunk a hex hibájára...
(#) Auf válasza watt hozzászólására (») Nov 5, 2009 /

A ponyról mär tudom,hogy jdm clone. Viszont amikor ezt anno 5éve kispályás "épitsük meg az égetöt is mert kell az áramkör utánépítéséhez programozott pic is" még nem tudtam. Azóta nem foglalkoztam ezekkel a blank pic-ekkel. Kidobni meg nem dobtam,mert sajnältam az ára miatt. Inkább legyen dísz belölle akkor!
(#) watt válasza Auf hozzászólására (») Nov 5, 2009 /

Igazából ez a JDM megjegyzés nem feléd irányult volna, hanem csak amolyan -lám-lám megint a jó öreg JDM tréfálkozik velünk- megjegyzés akart lenni a JDM-et pártoló, mára már elenyésző kissebbség felé!
(#) Auf válasza watt hozzászólására (») Nov 6, 2009 /

A blankos nem jó. :S A többi megy, viszont az smd 876, egyszeri égetése halálba küldte az örök 3FFF mezőkre.
Mindegy, majd dolgozok azt veszek újat, most már nem röhögnek ki a boltba, hogy csak 1-1 darabot veszek.

Viszont a 18f2550-be mivel tegyem bé a softot?
(#) watt válasza Auf hozzászólására (») Nov 6, 2009 /

Idézet:
„Viszont a 18f2550-be mivel tegyem bé a softot?”

A WPB_F18-al...
(#) kaqkk hozzászólása Nov 8, 2009 /

Volna egy "h..ye kérdésem " Ma véletlenül egy pic 16f876 os -ra írt programot tévedésből 886 -ba égettem be a gyári pickit2 vel és a saját pickit2 égető progival , de semmi hibajelzést nem produkált ! Sikeresen beégette , aztán kiváncsiságból beégettem ugyanezt a progit egy 628 ba , és ott is ezt produkálta !
Nem kéne valami hibajelzést adnia ha nem jó a hex a pichez ?
(#) potyo válasza kaqkk hozzászólására (») Nov 8, 2009 /

A hex nem tartalmaz semmi információt arról, hogy az milyen PIC-be való. Ha a hex nem tartalmaz olyan memóriaterületre való adatot, ami a kiválasztott chipben nem létezik, akkor nincs mi alapján eldöntenie, hogy jó-e bele vagy nem.
(#) kaqkk válasza potyo hozzászólására (») Nov 8, 2009 /

Így már értem, köszönöm a gyors választ
Egyébbként lehetséges hogy működne a 876 os progi a 886 os prociban ?
(#) potyo válasza kaqkk hozzászólására (») Nov 8, 2009 /

Kétlem. Elég sok minden változott a 886-nál a 876-hoz képest. Több A/D csatorna, komparátoroknál is volt valami változás, konfigurációs bitek is változtak...
(#) kaqkk válasza potyo hozzászólására (») Nov 8, 2009 /

Akkor bele se teszem a céláramkörbe
(#) mrbini hozzászólása Nov 9, 2009 /

Hi!

Egy kis segítségre lenne szükségem.
Pic16f628-at szeretnék beégetni de nem igazán megy próbáltam már kétféle égetővel és 4 programmal de egyikkel sem megy.
Pic égetésben kezdő vagyok tudna valaki segíteni?
(#) Auf válasza watt hozzászólására (») Nov 13, 2009 /

Szia!
18lf452 vel probáltam az lpts írót a wp18al. Végmegy, beírja,majd olvassa. Kiírja,hogy oké,majd a config bitek nem egyeznek. De a többi jó. Kimerjem próbálni a céláramkörben?
(#) watt válasza Auf hozzászólására (») Nov 13, 2009 /

Lehet, hogy azért nem jó a konfig, mert a hex állományod nem tartalmazza! Olvasd ki a konfigot, és hasonlítsd össze az általad beállítottal. Ha az egyezik ,akkor nincs gond.

Egyébként meg a forrásban kell beállítani a konfig biteket, bájtokat.

A kérdésedre is felelve, igen, kipróbálhatod nyugodtan. (legfeljebb nem fut a program a konfig beállításának hiánya miatt)
(#) kotla hozzászólása Nov 19, 2009 /

Sziasztok!
Sajnos a PIC égetéséhez (programozásához) teljesen amatőr vagyok. Ennek ellenére elkészítettem egy PIC égetőt a csatolt rajz szerint. Eddig nekem a használatához az IC-prog softvert ajánlották hogy ehez az égetőhöz azt kell használnom de sajnos nem működik Ha netalán valaki igy rajzból tudná a megoldást hogy pl: beálitás hiba vagy tudja milyen softverel fog jól működni akkor kérem ossza meg velem.
Az is lehet hogy csak az Ic prog-ot rosszul álitottam be és azért nem megy de mint mondtam teljesen amtőr szinten űzöm a dolgot...
üdv: kotla

photo.jpg

(#) icserny válasza kotla hozzászólására (») Nov 20, 2009 /

Ebben a topikban találsz olyan kapcsolást és említenek olyan programokat, amelyek egyeseknél már beváltak.

Watt fórumtársunk honlapján
is találsz kipróbált égető kapcsolásokat és hozzávaló szoftvert.

Arra azonban nincs százszázalékos garancia, hogy a te számítógépeden is menni fog, mivel a jelkimenetek és azok időzítése gépenként némileg eltérő lehet.

(#) kotla hozzászólása Nov 20, 2009 /

Köszönöm az információt. Abban a pilllanatban ahogy megbizonyosodtam abban hogy nem működik az égetőm ugy ahogy kellene elkezdtem nézegetni már másfajta égetők kapcsolási rajzát de elsősorban ezt szeretném megjavítani vagy használni mert nem szeretném hogy kárba menjen.
Következő: »»   14 / 82
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem