Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Muzeális készülékek-alkatrészek restaurálása
Témaindító: Kutyuli, idő: Márc 29, 2008
Témakörök:
Üdv. A regenerálást csak a végső esetben érdemes, mert ott is érhet meglepetés.Primer jó? Az van Orion és VT is.Nagyfesz tekercs is , talán komlett új is.Ha kell valami szólsz. Öreg T
Szintén zenész?
![]()
Igen, azok, mamámnak van mono változat, dörzshajtásos mechanika
![]() ![]()
Csőgyűjteményem új darabjai... Nemrég kaptam innen onnan!
![]()
No, ebből már egy SE monoblock összerakható.
![]()
Úgy néz ki.
![]()
Eredeti benne minden, a dörzshajtás némi görgő-érdesítés után tökéletes. Sajnos a motornál lesz valami baj, mert elég zajos és időnként kivesz 1-2 másodpercnyi szabadságot
![]()
Helló Mindenkinek! Ismét szert tettem egy érdekességre. Ezúttal is egy rádiókittről van szó. Méghozzá Videoton gyártmány
![]()
Szia! Tényleg szép kis rádió.. Működik? Egyébként a Kijev fantázianevű kisrádió nekem is megvan,még anno a debreceni "zsibin" vettük,hihetetlen dolgokat lehetett találni még mikor ott voltak a muszkák! Pl:150X-es csillagászati távcső 5000-ért,természetesen megvettük... rádió,magnó,lemezjátszó erősítő zsír új 3500,éjjel látó távcső pitiáner összegért... fényerősségmérő stb..stb.. sorolhatnám napestig..
![]() ![]()
Üdv! A VT működik. Kossuth rádió bejött rajta. A vásárban igen sok érdekes dolog előfordul, érdemes mindig kinézni rá. A Kiev és az Amatőr is onnan van. A honlappal mostanában nem volt időm foglalkozni, pedig rengeteg készülék vár, hogy végre megmutathassa magát
![]()
Sajnos csak halovány emlékeim vannak róla. Annak idején én is építettem egyet. Csak közben eltelt egy kis idő, a rádió meg átalakult. Mert rádió nem vész el csak átalakul.
![]()
Sziasztok!
Van egy Univekám, ami az első műszerem volt. Szeretném megmenteni. Ezért keresek alapműszert, mert az sajna nem jó. Van vmi tippetek, hogy hol találok működőképest?
A börzén 1750 forintért láttam Univekát az ML-es nyugdíjas úrnál, de lehet hogy árulnak ott alapműszert is magában. Mit értesz azon hogy nem jó az alapműszere? Kézügyességgel és türelemmel alapműszer is javítható (pl. letört mutató csere). Vannak kifejezetten műszerjavító kisiparosok (pl. Henk úr), szerintem érdemes lenne felhívni párat, hátha hajlandó javítani, vagy van elfekvőben műszere (ilyet nem dob ki az ember...).
Vvalahol szakadt a tekercselése.. Külön javítattni valszeg sokkal drágább mulatság, mint venni egyet.
Én is így jártam egy univekával, mindene jó, de a műszere elhalt.
Én valamelyik nap a "lakossági hulladékgyűjtő" telepre fogok kinézni..
![]() ![]() ![]()
Vannak ott más dolgok is tv-ken kívül? Mert ha vannak egyéb cuccok is, akkor engem is érdekelne. Láttam, hogy te is Debrecenben vagy, ugye? Én is itt tanyázok hétköznaponként.
![]()
Hali! Jó, hogy te így is tudod gyarapítani a gyűjteményed és megmenteni a régi készülékeket a bezúzástól. Az én térségem legnagyobb hulladékkezelő cégénél sokáig próbálkoztunk, hátha összejön valami. Volt is siker, nem is egyszer. Aztán bekeményítettek. Kamera ami a tárolót figyeli, lista a készülékekről stb. Most már nincs értelme próbálkozni. Elég szomorú pillanat volt, amikor csak egy rácsos ajtó választott el a 2 méter magasra felpakolt csöves tévéhalomtól. A készülékek egy-két kivételével a 60-as évekből származtak...
Nem sok reményt fűzök ahhoz, hogy bármi is előkerül róla a hirdetésen kívül. Csak kíváncsi voltam, sosem lehet tudni...
![]()
Az UNIVEKA alapműszere -hacsak a lengőtekercs le nem égett- ált. javítható.Ált.ezek tűcsapágyasak.Ha mech. "csúcshibás", az egy kicsit macerás, mert a csapágycsúcsokat esetleg utáncsiszolni kell,egyébként a jellemző, hogy a hozzávezetések nem érintkeznek, ezt könnyű javítani.Érdemes megpróbálni, nekem -régebben- többször sikerült.
Üdv!
Szia!
Ez a kitt egy összeépített darabja. 2 db. ilyen doboz van a kittben (a másik szürke) és egy csomó alkatrész. Nekem egy hiányos doboz van, anno elég régen kaptam használtan és otthon őrizgettem, remélem még megvan. Ha érdekel, előkerítem. Leírásokat sajnos nem kaptam anno hozzá. A nálam lévő fehér (megsárgult) dobozba, valami "morze" készüléket épített régen valaki. A belevaló 3V-os elemet már elég nehéz lesz keríteni ![]() Valahol van két "orionszerű hangdoboz" is, amiből szintén rádiót lehetett anno építeni, de ahhoz sincs meg minden alkatrész és leírás meg végképp semmi. Üdv.
Sziasztok!
Egy olyan nevezetű műszer felől érdeklődök,hogy VARITEST . Magyar gyártmány és a régi gelkások részére készítették. Tud valaki ilyenről? ![]()
sziasztok szép napot mindenkinek.érdeklödni szeretnék hogy megtudná mondani valaki hogy mikor gyárthatták a hitachi da-w650w cd lejátszót?nálam van már tiz éve és még mindig üzemképes.kiváncsi vagyok mikor is gyárthatták.köszi.
Szia! Meg tudná valaki mondani, hogy miért olyan nehéz a Shift gombot lenyomni a klaviatúrán? Hát a Space-t?
![]()
Sziasztok! Van egy Mátra tv-m ami nem indul.. A sormodulon furcsa hibát találtam egyik BC 537-es szakadt volt,nem mértem egyik kivezetésén sem semmit,tettem bele 539-est,most jön ami nekem furcsa az R603-as 10ohmos 1W-os ellenállás-on "rövidzár" van 0,02ohm.. kiforrasztottam rámérek és jó 11ohm,visszateszem "rövidzár." Kerestem egy másik 10ohm-ot ugyanaz.. a BU406,DB136-is cserélve volt,mitől lehet ez? A kis trafó szokott rossz lenni?
Szia gr89! Igen debreceni vagyok és nem jutottam el a telepig,igaz közel voltam,mert a mellette lévő dísznövény kereskedésben dolgoztam a nyáron és volt egy kis elintézni valóm,de holnap megpróbálok belesni,és majd mondom hogy mire jutottam
Gitár erősítőnek használok AE110 est, kifogástalanul bírja a 230V ot! Annyi gondja baja van egyedúl, hogy a földelést be kell kötni, mert gitárnál zajosodik enélkül!
Üdv Urak, én is beléptem a retrózás örömébe, illetve a csövezésbe, Jelenleg a készlet egy működő EAG AE110 ből áll ami szép állapotban van kívűl belül, illetve szereztem be még egy Akai 4000 DS MK-II ő is majdnem hibátlan kicsit leütődött a sarka, fedlapja már nincs illetve motorikusan nem jó, de manuálisan hajtva a szalagot viszi, és hangja is van! Családi örökségem egye Uher RG260 as ős gyakorlatban patika állapotban van! Viszont amiről képet teszek fel, és kérdésem lenne az alábbi csöves rádijó, őt fogom szilveszter utántól restaurálni, és ehhez kérnék némi segítséget mind boritás javításának, mind a beléhez tartozó kapcsolásban! Köszönöm.
U.I.: Orion lesz talán a márkája!
ÉS még pár kép az elejéről.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |