Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Nagyon tuti ez a fenyővilágítás!!!!!!!!
92 glimmlámpa? te jó ég micsoda türelmed van.... és hol vetted amúgy? mennyiért darabját?
Az a zavar csak a kusza kábelezés miatt van.
Tudom rá akartalak beszélni a tranzisztoros végfok megépítésére. Most inkább lebeszélnélek róla. Nagyon lusta az áramkör. A tranzisztorok és az ellenállások melegszenek. Talán még a tranzisztorok cseréjével megpróbálkozok. A gyorsnégyszögjeles rész meg egyáltalán nem üzemel. Már a bemeneti tranzisztor után a P21 trimmer kimenetén olyan kicsi a négyszögjelszint hogy a szkópon 0.1V felbontásnál alig látszik valami. Lehet hogy hibás a tranzisztor, bár a multiméteres mérés szerint jó. Ma már nem küzdök vele tovább. Persze zárlat és feszültség szempontából mindent alaposan átnéztem.
Néhány kép mellékelve.
Még a nyáron vettem őket egy rádióamatőr találkozón. Kiszámoltattam vele 300 darabot
4Ft-ért adták darabját. A RET-ben meg vettem hozzá 100 darab 100k-s ellenállást Jövőre a maradékot meg akarom csinálni
Üdv mindenkinek. Annak idején én a T11poziciószámú tranyót a T13-as helyére tettem, a13-as pedig a 11 helyére került. Ugyanigy megcseréltem a T12 ésT14 tranyókat is. Sokkal jobb lett a négyszögátvitel. De tény ,hogy a tranyós fokozat erősitése 1MHz fölött rohamosan csökken ,wobbler üzemmódba szépen látszik.
Megejtettem a módosítást. Most a végfokban csak BC548B és BC558B tranzisztorok vannak. A javulás elég nagy, de én még mindig nem vagyok elégedett. Szeretném ha eltudnám érni hogy még 500Khz-nél is sarkos legyen a négyszög és még 10hz-nél sem legyen lejtése a négyszögjel tetejének. Egyébként elég problémás ebben a végfokban az is hogy az offset és az erősítés egymást befolyásolja. pl. nagyobb frekvencián a négyszög lefutásnál tüske jelenik meg egy bizonyos erősítés felett. Egyszóval nehéz használni.
mex ! Neked sikerült a gyorsnégyszögjeles részt müködésre bírnod? Első nekifutásra nem találtam a hibát. Felteszek néhány képet a módosított végfok mérési eredményeiből.
Nekem megy a gyorsnégyszög. Egyébként a sinus kivételével a többi jelforma katasztrofális-lásd képek.
Itt a többi.
Van még.
Itt az utolja. Remélem a modik nem harapják le a fejemet.
Az enyém is hasonlóképpen viselkedik. Kivéve hogy a négyszögjel az nálam eléggé randa. 1 megánál már nem is négyszögjel....
Köszi a képeket. Mostmár legalább van viszonyítási alapom. A gyorsnégyszöges dolgot még nem sikerült megoldanom idő hiányában. Valószínűleg kipróbálom az LM311-es komparátort is erre a célra.
Viszont kipróbáltam kimeneti erősítőként a TL071-et, LF356-ot, LF357-et. A TL071 elég kellemesen viselkedett , de lassú volt. Az LF357-nél a négyszögjel fel és lefutó éleinél durva tüskék jelentkeztek. Egyébként szép volt még 200khz-nél is a négyszög. Legvégül köztes megoldást választottam egy LF356 személyében. Ez sem tökéletes , de jobb mint az előző megoldások.. Jelenleg még csak próbapanelon van. Néhány kép. GIF-ben kisebb helyet foglalnak el a képek.
Ma megcsináltam a NYÁK-ot, és összeraktam az elektronikus motorgyújtásomat, a rometra
Még nem szereltem be a helyére, de kipróbáltam, és tökéletesen működik
Grat!
Szépp munka!
csini!
Nem melegszik az a cucc amit csak egy csavarral lecsavaroztál? Mondjuk ha nem akkor tényleg nem kell hűtőborda.... milyen progival tervezted a nyákot????
Az egy FET amit lecsavaroztam, épphogycsak langyosodik üzem közben.
Eagle-val terveztem a nyákot
Hali!
Grat szép munka! Egy kicsit bővebb leírást adnál róla (főleg a motorhoz "illesztést", gyújtótekercs, megszakító (?)), és esetleg azt az Eagle-s tervet közzétennéd? Köszi előre is! Krisz
Felrakom a gyújtásos topicba,
az eagle tervek jó lesznek PDFben? Mert ugyanis nem legális verzióm van....
Nem harapjuk le a fejed, de elegánsabb - és főleg tárhelytakarékosabb! - megoldás lett volna, ha egyetlen, zip-be tömörítve teszed fel az összeset. Vagy, ha úgy túl nagy, akkor kettőbe, háromba...
Okulásképp a jövőre!
Klassz munka. Jó sok energiád van hallod. Én meg próbálkozom tovább a hanggenerátor végfokkal. Ha van valami használható eredmény akkor majd felteszem ide, vagy Fvgenerátoros topicba.
Találtam http://www.linear.com/pc/downloadDocument.do?navId=H0,C1,C1154,C100...,D4138 egy nagyon jó olvasmányt a gyors műveleti erősítők helyes alkalmazására.
-- Javítottam a linket: Topi
Köszi!
Ezt majd felhasználom a szkópban
Nálam meg elkészült a Kapcsolásokban közzétett feledékeny ember órája c. project.Idén már nem lesz bedobozolva
Talán jövőre :yes:
engedd meg h elsőként gratuláljak hozzá!
nekem nagyon teccik! grat!!
Kösz
Ez az első, és elsőre működő PIC-es kapcsolás. Én meg köszönöm vicsysnek a kezdeti kiigazítást
Nah, mibül lesz a cserebogár!
Gratula, nagyon ügyes vagy. Első projectnek ezt választani...nem semmi.
Azt nemtudom mibül lesz, de a rossz nyákot már kidobtam.......
Tök jó! Úgy nézki mintha épp az időbe utaznál(2032)
|
Bejelentkezés
Hirdetés |