Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Sziasztok!
LCD monitorral van egy olyan gond, mintha kontakthibás lenne a panelnél. NEC gyártmányú, és a jobb szélső kb. 4cm-es oszlop bemelegedés után elkezd színes hangyaháborúba fogni, egyre erősebben, végül függőleges világos színes csíkokba megy át, képernyő tetejétől aljáig, a határvonal éles, függőleges. Tőle balra kb. 3 azonos szélességű oszlopnyi távolságban hasonló gyakorisággal kéken kezd csíkozni. Szétszedtem totál, kiporoltam, hajszárítóztam. Sajna nem lett változás ugyanúgy döglődik. Az ép területeken nem tapasztaltam hasonlót, ott ugyanúgy szép képe van. Találtam egy nagyon apró potit a belsejében a képernyőpanelhoz tartozó vezérlőn. Azt nem tekergettem, talán vmi frekibeállító lehet? Kuka lesz vagy ki lehet javítani?
Véletlenül nem TDA3653B a típusa?
Még nemvettem le a hátulját...... de ott hol keressek potit?Vagy több is lesz? Vagy mindhez külön van?
Megírtam, hogy mit keress, még linket is mellékeltem Neked a másik tévés topicban.
sziasztok segitséget szeretnék kérni egy samsung tv szervizmenu beállitási ertékeiröl cw28d38n tipusu készűlékérölunoka öcsém belepiszkált és nemtudom visszaállitani szereti az elektronikát mégcsak 10 éves és belepiszkált kérlek segitsetek ha tudtok.tudom hogy rossz ezt hallani de kezdö vagyok énis. neharagudjatok. megértéseteket ,és segitségeteket elöre is köszönöm szépen.udv tibor
tda 3658b jol meg nesztem eszt irja de a datashet -ben sem kaptam meg egy 9 labu jo regi.
Szia!
Mi van elállítva? Hogy bírt a szervízmenübe belépni a srác?A gyári beállításokat vissza lehet hozni, és utána finombeállítást kell végezni. Amúgy jól írtad le a tévé típusát? Nem találok ilyen jelzésűt.
Mi a készülék típusa?
holnap ki cserelem az alkat reszeket amit irtales remelem hogy meg szunik a rebeges eleg regidarab most vol javitva eloszor 14 ev utan ,schneider stv 552.
szia ne keseredj el fel a fejjel ,kadarist ha egy esely van ra o segit nekem is segitett tobbszor is
Igen láttam de előbb szétkéne valahogy szedni a tv-t mert nemigazán akar menni...... és ha ezen állítok akkor tuti jobblesz?
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem. Egy Panasonic TX-29PM1P tvt javítgatok. Faterék úgy adták ide, hogy nem megy, meg talán valami sercegés is volt. Ahogy próbáltam bekapcsolni, nem indult, mindha valami húzná a tápot. Sorvég tranyó mér, gondoltam meg is van a hiba: nem teljesen zárlatos, de jó közel a nullához. Ahogy kiforrasztottam, látszólag beindult a TV, persze minden kép nélkül. Kicseréltem a sorvéget, meg a környékén lévő elkókat. Most újabb jelenség. Bekapcsoláskor sípol a tv, kb. másodpercenként kettőt, és nem indul be. Na ezt mi akozhatja? Mi húzhatja a tápot? Előre is köszönöm az ötleteket.
Ennél, ami most van biztosan jobb lesz. Én azt hittem, hogy mér régen szétktaptad és megismerkedtél, megbarátkoztál az elektronikával. Mindig szét kell szedni, a cuccot, ha javítani akarunk az állapotán.
Megfelelő csavarhúzó kell csak hozzá.
Torxokkal kicsit bajba voltam úgy bevoltak állva.. nah látom a 3 szárnyas anyát.... viszon ahova vetít az nincs rajta így nemlátom merre állítsak és javul-e....... amugy ha bevan kapcsolva és belenézek a képcsövekbe látok benne sok szöszt meg ilyek. a képbe nemlátszik csak így látom.... lehet tényleg jobban szétkéne szedni és új folyadék.... de akkor eltérítőtekercset is újra bekell állítani mert az új folyadék másképp töri a fényt.Jólenen leszedni a lencsék búráját de lehet szétfolyik az egész minden belőle azmeg akkor szívás....
Szia!
Vigyázz, mert a sortranyóban beépített ellenállás és dióda van, úgyhogy csalóka lehet a tranzisztovizsgálat.Bővebben: Link Kezdd feszültségméréssel (tápegység), mielőtt ítéletet hozol. Szervízrajzot innen tudsz letölteni (lap alján download).Bővebben: Link
Szia!
Szétszedtem, kis portalanítás, szembetűnő hibát nem láttam, megnéztem sötétben sehol sem láttam szikrázni, vagyhát áthúzni, ahogy mondtad, persze az nem jelent semmi, mert én néztem. Viszont a fényképezőgép nem érkezett haza, úgyhogy egy-két nap, addig marad a 10 perc bejáratás, mert utána semmi gond. Addig is köszönöm az öteleteket, még jelentkezem
Elképzelhető, hogy ez megvezetett, viszont a cserével a hibajelenség változott. Úgyhogy az már mindegy. Legfeljebb van egy tartalék tranyóm. Igaz ami igaz, én az adatlapot nem néztem.
A szervízdokumentáció nekem is megvan. Az a baj, hogy most úgy tűnik el sem indul úgyhogy valószínüleg nem igazán van mit mérni. De mi lehet a sípolás ami jelenleg van?
Először mérj feszültségeket a tápegységben, a szervíz manuál alapján.
Nah állítottam rajta de sokat nemjavult...... valami poti nincs amivel contrastot lehet állítani?
Ernyővel együtt kell állítani, másként nem látod az eredményt. A linkben szuper leírás van a beállítás témakörében.
Ahham..... amugy az a legangyobb bajom hogy túl piros a kép.... vagyis a a fehér részek is kicsit priosasak..... abból kéne valahogy levenni...
Max. fókuszt lehet belülről állítani, meg konvergenciát. A fókuszt be kell állítani a kis crt-ken és a nagy ernyőn is, de ott az optika állításával.
Akkor mit állítsak?
Valami ilyen ábra jólenne.....Bővebben: Link Én most a csöveken a fókuszt állítottam de az szerintem jóvolt....... viszont valamiért a kép bal oldala "szellemképes" lett... lehet azért mert szétszedtem a plexit elül és csíkos lett mikor megtörültem.... mert csak körbe lehet törülni ahogy csiszolva van.... De a baj főleg azzal van hogy elég piros és a fehér szín az nagyon nem az igazi a többi rendben lenne.....lehet olajcsere is jóttenne de ahoz nincs erőm meg utána szerelő is kéne
Keresd meg a piros katód bias vagy gain állító potiját,vagy valami mást pl. G2 potit.
Hát a feszültségek tényleg nem az igaziak.
A Main V 0 és 4V között ingadozik, a 12V az csak 1,4V, Stand By 0V.
Úgyvan hogy a képcső hátuljára rávan dugva egy panel ami összevan kötve a zöld képcsővel azon nagy panel van potikkal is meg a kék képcső is idevan kötve.... ez mintha valami fő panel lenne....
Közben találtam egy nagy fehér "dobozkát" amin van hat poti...... azzal kéne szórakoznom?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |