Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » A műhely (bemutató topik, ahol az alkotások készülnek)
Ez a műhelyünkről készült képek, leírások, mi miért oda került, hogy lehetne még jobb hozzászólások témája.
Lapozás: OK   75 / 308
(#) hapro válasza zenetom hozzászólására (») Nov 16, 2009 /
 
Nekem ennek a nagytesója van, használtam olyan fél órát eddig összesen. Szerintem ne vedd meg!
Ha megfelelő ponton szorítom össze a burkolatot izomból, akkor hajlandó fölpörögni, ha nem szorítom össze eléggé vagy egyáltalán, akkor kb fél sebességgel pörög (persze a maxhoz képest) és izomból szikrázik belül a szénkeféknél. olyan hangja van olyankor mint a leégett kávédarálónak, és elég büdös is lesz egy idő után ha így macerálom. A lényeg, a burkolat nem elég merev, és a motor tengelye berezonál, és az egész gép is, de még alacsony fordulaton is. Persze ott nem annyira. Nincs a megfelelő pontokon összefogatás, pedig talán úgy még működhetne is előírásszerűen.
Ezt nem javaslom megvételre. Szerintem nem is gondolkozz rajta, persze lehet, hogy ez más, mivel rövidebb, és itt már elég merev lenne a burkolat így az egész gép. Ha megér neked X forintot próbaképp akkor vágjál bele.
(#) mex válasza zenetom hozzászólására (») Nov 16, 2009 /
 
Fúráshoz kiváló lehet.
(#) zenetom válasza hapro hozzászólására (») Nov 16, 2009 /
 
Mármint a sárgára mondtad?
(#) hapro válasza zenetom hozzászólására (») Nov 16, 2009 /
 
Ilyen a gépem. Ezzel még véletlenül se kezdj.

kicsi.JPG
    
(#) zenetom válasza hapro hozzászólására (») Nov 16, 2009 /
 
Ahogy nézem ez más márka, a dobozolása is más, de attól még bennevan a pakliban a dolog... Viszont boltból venném (nem a netről..) és rendesek, ha baj van biztos kártérítik.
(#) zenetom válasza zenetom hozzászólására (») Nov 16, 2009 /
 
Meggyőztetek
Valószínűleg ezt a HE-store-osat veszem Bővebben: Link Esetleg valakinek pont ez megvan?
(#) bankimajki válasza zenetom hozzászólására (») Nov 16, 2009 /
 
Javaslat, amikor megveszed fogd meg és vizsgáld meg rendesen. Ha nehéz, akkor én nem javaslom, mert nagyon kényelmetlen hosszú távon furkálni egy nehéz géppel. (Kombitool-lal nem ajánlom, mert olyan csuklód lesz, mint a bicepszed ). Minél könnyebb szerintem annál jobb. (De azért anyag is legyen benne.)
(#) nagy hoho válasza zenetom hozzászólására (») Nov 16, 2009 /
 
Szia! A B tervet azért javaslom mert lesz egy géped ami tokmányos. Ha tönkre megy akkor még mindig van egy tokmányod ami kb annyiba kerül mint ez az egész gép.
Én a Vaterán vettem egyet nagyon finoman fut van öt patron hozzá és fúrók is. Erről mellékelve kép. A 3 mm-est már nem csipi de csak azért mert nagy a fordulat és nagyot harap a fúró.A másik ötletem a csavar behajtó motorja. Manapság már lehet szerezni használt vagy kidobott csavar behajtót ( pl: MÉH telep) aminek a motorja még műkődik. Nekem egy 12 voltost sikerült szerezni hát mit mondjak, brutális.
Amikor rátettem egy akksira kiugrott a kezemből. Indulásnál a 4 ampert simán felveszi aztán terheléstől függően 1,5 - 3 A. Csináltam hozzá egy PWM szabályzást és meg szelidült. Erre kell egy kis tokmány és meg van a legolcsóbb erős fúrógép. Ezt a fúrót kis fűrésztárcsához, marószárhoz, csiszoló koronghoz stb. használom majd.
(#) newman92 hozzászólása Nov 23, 2009 /
 
Itt az én kis sarkom is a garázsban!

DSC00168.JPG
    
(#) Action2K válasza newman92 hozzászólására (») Nov 23, 2009 /
 
Csinos, könnyű rendet rakni. Fiatal kezdő létedre szépen megvannak az alap dolgok. A szkóp hab a tortán!
Az a kupac mi az asztal közepén? Csaknem csokit ettél nélkülünk?
Ja, fűtés van a kuckódban?
(#) bbb válasza hapro hozzászólására (») Nov 23, 2009 /
 
Érdekes, én ugyan ilyet vettem ~2000Ft körül (csak fekete) és semmi bajom nincs vele, sőt igencsak megérte az árát! Nem lehet, hogy a tied van csak igazán pocsék módon összerakva?
Mondjuk nagyon nagy hátrány, hogy a dremel multitokmányt nem lehet belefogni, de nem adom fel a harcot, szerzek valakit, aki képes nekem finommenetet vágni egy adapterhez!
(#) SzervízMacska válasza bbb hozzászólására (») Nov 24, 2009 /
 
Az én kis gépem kísértetiesen hasonlít az általatok tárgyalt fúrókhoz ( képmelléklet ). A tengelyen lévő menet átm.: 7mm. A hozzávaló hárompofás tokmányt a Conrad budapesti üzletében vettem. Kb. 10 éve hibátlanul üzemel.
(#) newman92 válasza Action2K hozzászólására (») Nov 24, 2009 /
 
A karnyi vastag központi fűtés csövek a lábamnál kanyarognak. Pulcsiba már nem fázom! Fagyit ettem!
(#) bankimajki válasza newman92 hozzászólására (») Nov 24, 2009 /
 
Akkor én csinálnék a helyedben padlófűtést egy hűtőszekrény rácsából. Szerintem elég durva lenne. Egy kis szivattyúval pár percenként átforgatni a vizet a rendszerben. Ha esetleg nem érted az ötletemet, de látsz benne fantáziát akkor szívesen segítek.
(#) peterpan válasza bankimajki hozzászólására (») Nov 25, 2009 /
 
Kalapot le! én eddig csak barbecue- rácsként találkoztam vele, ötletes vagy!
(#) bankimajki válasza peterpan hozzászólására (») Nov 25, 2009 /
 
Köszi, van elég sok fejlesztésem (inkább ötletem), ebben még a kutyaház fűtése is szerepel, a konvektor szellőzőjének a fűtéséből
(#) patexati hozzászólása Nov 25, 2009 /
 
Elkészült a drillhez az állványom nem kotyog semmit! A képen lehet nehezen látszik de a három alulap közt egy persely is van mindkét oldalon végig (valami ruszki tv antenna volt és egyik eleme teljesen illeszkedett rá) sőt még "járatni" kell mert kicsit szorul! Aki esetleg a vasúton dolgozik vagy dolgozott tudja az alja miből van
(#) mex válasza patexati hozzászólására (») Nov 25, 2009 /
 
Kreativ!
Bár nincs közöm a vasúthoz, de nem jelzőtárcsa?
(#) patexati válasza mex hozzászólására (») Nov 25, 2009 /
 
De az! Nem loptam nehogy valaki félreértsen ez kopott leselejtezett darab! Egy órát csiszoltam mire alu lett
(#) Doncso válasza patexati hozzászólására (») Nov 25, 2009 /
 
Hűű, nagyon szuper lett, én is agyaltam egy ilyenen, de bevallom férfiasan, én a kúszó mechanikát sehogyse tudtam megoldani, így vettem egyet a lidl-be pár ezerért, de az sajnos csak a sima fúrót fogadja, a minidrillt nem, illetve túl nagy, de ez nagyon tetszik.
(#) patexati válasza Doncso hozzászólására (») Nov 25, 2009 /
 
Az alja meg Technics Hogy elfér a Junoszty meg Videoton cuccal (a Videoton a húzókar mi egy vidi rádiós erőlködőben volt valami merevítő az alján ,jó a sok szemét ) Most veszek megint rendes fúrókat méregdrágán mert mi volt kettő eltört a többezer lyuk fúrásakor
(#) SALáta válasza patexati hozzászólására (») Nov 25, 2009 /
 
80-100 ft ért nagyon jó hss-t vettem, 10 darabot mindegyikből, 0.8 és egyeset csak. A kobaltos nekem nem jött be, ahhoz képest drága hogy nálam könnyebben tört mint a sima hss.
(#) patexati válasza SALáta hozzászólására (») Nov 25, 2009 /
 
Azért csináltam az állványt,hogy ne törjön! Amúgy lehet,hogy igazad van majd kiderül most csak egyet rendelek a kobaltosból ha nem feszül nem törik el amúgy olyan mint a ropi! Aki simán fúr kézből nehogy vegyen!! Kétoldalas smd-nél szinte elengedhetetlen a jó fúró!
(#) nagy hoho válasza bankimajki hozzászólására (») Nov 25, 2009 /
 
Szevasz! Az én műhelyem 3,2 m2-es: szeretnék valami fűtést bele ami gazdaságosabb mint a 2 kW-os villany hősugárzó. Az ötleted jól hangzik fejtsd ki bővebben légyszíves!
(#) SALáta válasza patexati hozzászólására (») Nov 26, 2009 /
 
Nekem a hss bevált nagyon. Én is csak próba idejére rendeltem a kobaltosból. Szerintem jó a kétoldalashoz a hss is, egy hátránya hogy hamar kopik, de olcsó és ha ügyes az ember lehet élezni, én le szoktam törni az 1 mm és kisebb fúró végét hogy ütközésnél még picit a szár kilógjonm ne a csigára fogjon, van olyan 0.8 as fúróm aminél a csiga a sok élezés miatt már csak 3 mm, azzal tudok a legjobban fúrni. Nekem a kobalto csak azért nem tetszik mert nagyobb fordulatnál nálam jobban hajlott mint a hss. Ez a régi és az új gépre is igaz volt, az új gép picit jobb mint a régi. Állvány nekem is van de a legfontosabb szerintem a pontozás, ha meg van pontozva ezerszer könnyebb fúrni. Ha az állványod bírja akár azzal is pontozhatod, én kézzel szoktam, néha félreugrik. Inkább minden forrszemet picit nagyobbra csinálok, érdekes az Alkotós tápnál a forrszemekkel nem volt gondom, pedig 1 mm fúróval csináltam mindet.
(#) patexati válasza SALáta hozzászólására (») Nov 26, 2009 /
 
Én a forrszemeket lyukasra szokom csinálni így nem kell pontozni!
(#) bankimajki válasza nagy hoho hozzászólására (») Nov 26, 2009 /
 
Helló, az én ötletem az lett volna, hogy a fűtéscsőre valamilyen fém csövet ráteker (pl. alumínium) És azzal együtt egy zárt rendszert készít a hűtőgép rácsával. (Tehát összeköti, fontos hogy hagyni kell egy magasabban fekvő helyen egy pici lukat a szuszogáshoz. És ebben a rendszerben egy olyan kis szivattyúval átkeringetni a vizet, ami csak lassan forgatja. (Egy 555-össel, meg egy kis aszinkron motorral meglehet építeni a keringetőt és a vezérlést.) Én valami ilyesmire gondoltam. Csatoltam egy képet is.

névtelen.JPG
    
(#) Action2K válasza bankimajki hozzászólására (») Nov 26, 2009 /
 
Szerintem, ha a csövet (a kép szerint) lamellákkal látja el, sokkal jobb a hatásfok. Tudom... ebben nincs elektronika.
(#) Gafly válasza Doncso hozzászólására (») Nov 26, 2009 /
 
Én meg ingyen kínálgattam a panelfúró szetteket az EHET-en, de alig akart gazda lenni rájuk. Motorból pl. van még még...
Hiába, ami ingyen van az a kutyának sem kell
(#) Gafly válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Nov 26, 2009 /
 
Pedig a sarkon lévő asztalt nagyrészt az én ingyen vihető cuccaim foglalták el
Persze annyiban jogos a két pont hogy mi ott főztünk öten, a többiek meg honnan tudták volna hogy azok azért vannak ott hogy aki kapja marja
Jövőre viszek egy nagy táblát hogy "Ingyen viheted, esetleges kérdésekkel fordulj a második bográcshoz."
Következő: »»   75 / 308
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem