Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Webes portmeghívás
Lapozás: OK   1 / 1
(#) Chrisman hozzászólása Nov 27, 2009 /
 
Sziasztok!

Azért nyitottam ezt a témát, mert a mostani projektemnél ez a feladat vár rám.
Szóval amire szükségem lenne, hogy weblapról gombokkal különböző adatokat tudjak küldeni a számítógép vagy routerboard vagy céláramkör megadott soros vagy párhuzamos portjára, illetve onnan kitudjam olvasni a választ. Sokféle megoldáson gondolkoztam, többek között, hogy közvetlenül maga az oldal tegye ezt meg, de ugye ez nem túl biztonságos, illetve azon is, hogy egy keret program kommunikálna és töltené fel adatokkal az oldalt. igazán az érdekelne, hogy ti, hogyan oldanátok meg ezt a feladatot. Illetve, hogy melyik webes nyelv tudná a feladatot ellátni, mivel hiába keresgéltem guglin nem találtam semmi anyagot amiből ki lehetne indulni.
Jó lenne egy Magic HowTo de nem vagyok telhetetlen
A válaszokat előre is köszönöm!

Üdv Chrisman
(#) Stadi válasza Chrisman hozzászólására (») Nov 27, 2009 /
 
Milyen oprendszeren szeretnéd mindezt? Milyen programozási nyelv(ek)et ismersz?

Szerintem a "webes nyelvre" a weboldalak megjelenítését kell bízni, arra való. A port kezelését pedig egy külön programmal valósítanám meg, amit POST/GET adatátvitellel közvetlenül (CGI alkalmazás), vagy más módon, közvetetten lehetne paraméterezni.
(#) Chrisman válasza Stadi hozzászólására (») Nov 27, 2009 /
 
Szia!

Valószínűleg minden megoldás linux alatt lenne mivel a routerboard és a céláramkör is azzal van szerelve akkor egyszerűbb egy megoldást fejleszteni és több helyen alkalmazni, nyelvekből én nem sokat kicsit c kicsit python de akivel fejlesztek az kicsit jobban jártas ebben én inkább az elektronika részével fejlesztésével foglalkoztam. Szóval jó lenne egy tömbvázlat, hogy miként lenne ez biztonságos és működőképes illetve, hogy melyik webes nyelvet használjam a keretprogival való kommunikáláshoz
(#) Stadi válasza Chrisman hozzászólására (») Nov 27, 2009 / 4
 
Legegyszerűbb egy CGI alkalmazást írni pl. C-ben. GET módszerrel bármelyik böngészővel lehet paraméterezni, egy megfelelően összeállított URL segítségével. Ha ez nem tetszik, akkor POST módszerrel lehet átadni neki az adatokat, ez annak felel meg, mikor egy weboldalról elküld az ember egy űrlapot (Form; bár azt is lehet GET-tel küldeni). Ehhez már egy ilyen form-ot tartalmazó, statikus vagy generált HTML fájl kell. Hogy maga a CGI alkalmazás mennyire biztonságos, az szerintem elsősorban azon múlik, mennyire hajlamos puffer túlcsordulásnál elszállni, bár talán ezt el is lehet hanyagolni, ha a webszervert úgy állítod be, hogy csak adott felhasználó(k) használhassák ezt a programot. (Erre nyilván amúgyis szükség lesz, különben a világon bárki kapcsolgathatná a hardvered.) Ekkor a webszervert kell tudni úgy beállítani, hogy az a biztonsági igényeknek megfeleljen. CGI alkalmazás írásáról bővebb infókat szerintem tonnaszám ad a Google. Én magam nem írtam ilyet Linux alatt, így konkrétabban nem tudok segíteni.

A CGI alkalmazás (a webszerveren keresztül) közvetlenül kapja a paramétereit a böngészőből, a kimenetét pedig szintén ugyanígy küldi vissza (tehát a válasz HTML oldalt is ő generálja). Elképzelhető olyan megoldás, hogy ezt a közvetlenséget megszakítod úgy, hogy a "webes nyelv" adja át a paramétereket egy programnak, és annak valamilyen formájú visszatérési értékétől függően generáltatod szintén a "webes nyelvvel" a választ. Itt elsősorban a "webes nyelv" dokumentációját kell megnézni, hogy milyen lehetőség van külső programot meghívni belőle, és hogyan lehet annak visszatérési értékét felhasználni. Mivel (ha a fenti gondolatmenetem helyes) a biztonságra elsősorban a webszerver ügyel, nem hiszem, hogy ez a közvetettség sokkal biztonságosabb lenne a CGI alkalmazásnál, viszont valamivel bonyolultabb megírni.
(#) Mate78 hozzászólása Nov 27, 2009 /
 
Microchip-es tcp/ip stack alapján szerintem el lehetne indulni.Ott a hardever rész is igen jól dokumentált.
Stack ingyenes, és van demó alkalamazás hozzá.
Hátha segít.

üdv
(#) Feri007 válasza Chrisman hozzászólására (») Nov 27, 2009 /
 
Szia,

Azt hiszem, ez egy nagyon részetes howto:
http://www.epanorama.net/circuits/parallel_output.html
(#) Chrisman válasza Feri007 hozzászólására (») Nov 27, 2009 /
 
Szia!

Nagyon köszönöm, hogy beraktad a linket, de sajnos két nyertest nem tudok kisorsolni Viszont tényleg nagyon jó a link úgyhogy nagyon szépen köszönöm!
Valamint Stadi köszönöm a korrekt leírást és ebböl már tényleg el lehet indulni!

Üdv Chrisman
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem