Fórum témák
» Több friss téma |
E-mail-ra senki nem fog írni neked, ne is kérd, benne van a szabályzatban.
Szedd szét, nézd meg, valószínűleg két hangszóró van benne, és az egyik leéghetett, vagy beszorult. Cserélni kell, hasonló telefonból kibontottra, vagy fülhallgatóból. Fülhallgatót már szedtem szét, celofán a membránja, nagyon érzékeny. Mobilban se lehet, minőségibb kivitel.
szia! ne haragudj igazad van,ne legyél dühös teljesen kiment a fejemből! és köszike a segitségedet,majd beszerzek mobilokhoz használható csavarhuzókészletet és megprobálom megcsinálni! üdv
Nem haragszom, és dühös se vagyok. Általában azt szoktam ilyenkor csinálni, hogy figyelmen kívül hagyom a hozzászólást. Valószínűleg a többi fórumozó is. Addig nincs gond, még nem a moderátorok szólnak rád, mert akkor Te is megleszel ajándékozva egy időre egy háromszöggel. Megtanulod és legközelebb nem fordul elő
Elég kis csavarok vannak benne, néha rejtve is.
Oké De engem nem hagytál figyelmen kivül......
Na mind1,hát az még jo hogy te szoltál és nem egy moderátor szerencsére Megfogom tanulni :yes:
Helló proli mester, újfent előástam a multitesztert, mert időközben ellőttem a fesz mérőjét is, de ezt megtudtam javítani, és sikerült beállitani is, de a generátor része még mindig halott, viszont új alapokra helyeztem a kérdést, bevittem az egész kapcsolást multisimbe így jobban megértem a működését. Persze nem oszcillál mert szerintem be kellene állítgatni a potijait. Ebben esetleg tudnál segíteni?
Üdv.
Hello!
Nekem nincsen Multiakármim, de szerintem nem szükséges hozzá. Már javasoltam, hogy a komparátort cseréld le, egy HC14-es inverterre. jobban jársz. üdv! proli007
Az eredeti célom az lenne, hogy kiváltsam a CA-t erre a 74HC14-re de mivel te is tudod nem vagyok nagy professzor a témában, szerettem volna elindítani a szimulátorban, majd szépen megtervezni, hogy és mint csináljam meg a kiváltást, majd ha értem a teljes működést, akkor már a gyakorlatban is könyebb lenne, illetve ha valamiért nem működne rendesen, akkor segítene a szimulátor is. Meg persze tanulási szempontból is előnyösebb lenne ha menne a szimulátorban. Egyenlőre ott tartok, hogy a komparálást a CA3127-es tranzisztor mező végzi, ha jól sejtem, sajnos a Multisim-ben nincs ilyen alkatrész ezért betettem 4 NPN-t a helyére, azzal nem működik, de kicsit jobban ráfekszek és elindítom valahogy, csak ez a kiváltás dolgot nem nagyon értem, van HC14-ből 6V-os és 4-es is, illetve van több kapu az IC-ben, mindegyiket használnom kellene? Gondolom a bemenete közvetlen a kapcsoló fetről érkezik és a dióda hídnál lévő tranzisztor bázisára menne.
Hello!
Hát kapásból az lett volna a válaszom, hogy a szimulátorban nincsenek meg az alkalmazott félveztők. De ha jól emlékszem, én ezt leszimuláltam, persze diszkrét elemekkel. De egy a lényeg, hogy a komparátor kimeneti szintjei közé essenek a bemeneti szintek. Akkor recegni fog. A HC-nál ez egyből adott. A gondot a Fet-es követő fokozat szinteltolása okozhatja csak. Ezt kell rendbe hozni. Vagy a bentlévő komparátort kell beállítani erre. De ezt én már kellő alapossággal leírtam, javaslom olvasd vissza az ezzel kapcsolatos beállítási javaslataimat. Mert a méréseket a legvégén már nem hajtottad végre. Így infónk sem volt. (Én, összeraktam egy CA-ból egy komparátor áramkört, de nem voltam beájulva tőle. A bennlévő tranyók valahogy egymásra hatottak. Gondolom a közös szubsztrát miatt. De persze nem az az IC volt ami a generátorodban van.) A HC14-ből tulajdonképpen csak egy inverter kell, a többi bemenetét vagy lekötöd a tápra, vagy párhuzamosítva egy keményebb meghajtót kapsz. Nem mindíg nyerő, mert vannak típusok amik reteszelődnek így. (Tehát a bemenet egy inverter, majd ez után még egy inverter, majd ezt követi az összes többi párhuzamosan. Így az egész is invertálni fog.) A bemenete a Fet Gate-jére menne, mert így a Fet szinteltolása, csak a végfok felé érvényesülne, a komparátorba nem játszana bele. A kimenet, meg a tranyó bázisába. Az IC-nek 5V-ot a -12V-ból kell készíteni, így a "+5V" kerülne a GND-re. (tehát a 14-es láb menne a GND-re, a 7-es meg a -5V-ra) üdv! proli007
Köszönöm az infót, így világos, kisérletezek vele.
Ja egyébként nem olyan rég beszélgettünk a páka trafóról, tudod, hogy egy 12V-os spot előtét trafó + feszkétszerező helyett javasoltad, hogy hagyjam a fenébe a fesz kétszerezőt, inkább az előtét szekunderével babráljak, jelentem letekertem a szekundert, megdupláztam, és gyönyörűen működik a kis 50W-os weller róla, szuper lett, köszi a tippet! Akkora az egész trafó mint egy kis teasüti, kicsit könnyebb mint az előző 300VA-os trafó amin lógott
Hi Mesterek
Kellene egy kis segítség,. Van nekem egy Yamaha aktív subládám, ami nem akar müködni. Ha kézel zárom a relét benne akkor elkezd gerjedni, bug stb. Ezért gondolom hogy maga a végfok jó és valami mással van a vihar. Van valakinek tipje? Bővebben: Link
Én kipróbálnám az STK-t elkő körben, akár egy próba panelon, vagy légszerelve, ha jól emlékszem ehhez van gyári ajánlott rajz, ha kiderülne , hogy rossz és nem találsz hozzá STK-t lehet hogy tudok segíteni.
Üdv.
Sajnos ez pontosan a végfok hibáját jelenti , ha az a relé a hangszórót kapcsolja .
Mivel DC van az IC kimenetén ,azért zúg , búg nem zár a relé , védi a hangszóródat .Ne eröltesd , még hangszórót is vehetsz !Azért zúg , búg IC csere és kész ...
még valami, ilyen Ic-t nem lelek sehol. Milyen árban lehet meg hol lehet ezt egyáltalán kapni?
Vagy mit lehetne helyete bele rakni?
Szívesen .
Láthatod a relé melletti IC pontosan hangszóró védelmére van benne
Megnevezés
Cikkszám Eredetiszám Gyártó Nettó Bruttó (eladási ár bruttója) Raktár Másodlagos raktár Mennyiség Megjegyzés STK404-050 IC 7906644 Szállítási idő 3-4 nap, kivéve, ha a készlet időközben Németországban elfogyna, ilyenkor általában 1-2 hét AAX13490 YAMAHA HUF 14 149,00 HUF 18 766,00 0 1 ASWO árlistájából sajnos csak ezt találtam most , de ez nem éri meg . Probáld meg márkaszervizen keresztül ..
Hát akkor ez felejtős. A mély és az 5 hangszóró, azaz Yamaha 5.1 szet volt 25e Ft.
Azért mégegyszer köszönöm
Helló!! kopp kopp, a legelső hsz-edhez írtam válaszképp, hogy tudok segíteni ha kell ilyen IC!!
Hali!
Nem tudja valaki véletlenül, hogy milyen ragasztóval lehet nyákról felszakadt vezetősávot visszaragasztani? Nem én szakítottam fel, és nem súlyos a helyzet, csak szeretném normálisan megcsinálni. Üdv, Attila
Hi Mesterek.
Megcsináltam a képen látható gyújtás modult, kétütemű motorban megyen tökéletesen már vagy 2 éve , de a kocsi (szamara) már nem indul vele. A rotor hamarabb elforog mint ahogy a szikra oda érne. Gyári Lada gy.modullal pedig megyen/indul. Szóval mi lehet a lassú? Kapcsoló tranyó: BU 2520 AF PNP FET: IRF 9640 Adatlapok alapján nano sec alatt kapcsolnak, tehát az elég gyors szerintem. Ha van ötleteket előre is köszönöm.
Hello!
Volt már itt szó erről a gyújtásról itt a fórumon. Sajnos nem emlékszem hol van. Hasonló probléma volt vele, de valami triviális dolog okozta a hibát. A tranyók sebessége semmi esetre sem lehet gond. üdv! proli007
Hi Mesterek!
Megépítettem ezt az akkuőrt. Viszont nem 12V felett vált pirosról zöldre, hanem 15V-nál. És piros led nem alszik ki csak halványul egy kicsit. Szerintetek mi lehet a gond? Segítséget előre is köszönöm.
Ok, köszi.
Találtam egy két tranzisztoros kapcsolást is, hátha így egyszere csak egy led fog világítani Köszi mégegyszer.
Na megépítettem, és ennél egyszerre csak egy led világít .
Körülbelül 4 db-ot raktam bele ZPD:9V, 9,1V de ahogy tapasztaltam kell bele egy 10V/11V. Nekem olyan sajnos nincs A ZPD 9V/9.1V - nél 10,5V-11V vált a led, plusz 1,5v- 2 V rá kell számolni az értékükre, de lehet hogy azért mert bontott cuccokból vannak. Úgyhogy venni kell.
Hi
Vettem egy kültéri lámpát a piacon(800ft) és nem sima lámpa mint kiderült hanem valamilyen alkony kapcsolós féleség lehet benne. Csak az a baj hogy ha eltakarom a diódát akkor vibrálni kezd a izzó, stroboszkóp jelenséget produkál. A kérdésem az lenne mi lehet a rossz benne, tipp stb? Segítséget előre is köszönöm.
Hello!
Lehet, hogy csak az a hiba, hogy hiába takarod el, a diódát még is látja az izzó fényét. Ezért "villog". Nincs a lámpához és a diódához valami takaró féle, hogy ne lássák egymást? üdv! proli007
Hi
Gondoltam Én is rá, egy spray kupakkal takartam le, és az se segített. Most egyenlőre kiszereltem belőle az elektronikát és felraktam a szánt helyére a lámpát. De majd megnézem még egyszer. A triakot hogy lehet kimérni, hogy jó e? Ugyanúgy mint a tranzisztort?
Sikerült az akku Őrt összerakni, be is raktam a kocsiba, de viszont este nagyon zavaró.
Mivel raktam bele egy tőltés figyelőt is ami 13,5V nál nyít, s így már két led világít. Arra gondoltam hogy a töltés figyelő led kapcsolássa helyet inkább az akku őrt kellene lekapcsolnija ha eléri a töltés a 13,5V-ott. Lassan alakul |
Bejelentkezés
Hirdetés |