Fórum témák
» Több friss téma |
Igen, nagyon romolhat, ugyanis az YVO4 mögött lévő KTP is hullámhossz függő. Ha berakod a mélyhűtőbe, és utána kapcsolod be, még csak zöld fényt sem fogsz látni.
ahham értem szóval a kristályok üzemi hőmérséklete 25C fok szobahőmérséklet...
Nem. A KTP-nél általában 30 fok feletti érték a jó. De talán még 0 fokon is működnek.
Itt nincsenek kifogások és kivételezések, és a szemünket sem takarjuk el csak úgy valaki kívánságára.
Igenis van Apróhirdetés rovat, ennyi.
Hali
Nemtudja valaki hol lehet kapni 808nm-es 500mW-os IR lézer diódát? a választ előre is köszönöm
A vaterán láttam 1w-os 10,000ft. De van a srácnak 500-as is ez olcsóbb.Ezek álitólag újak.nézd meg
bezony már gyülik a pénz karácsonyra megajándékozol egy diódával
Mennyi kell? Csak 1? Küldök 5-öt, de mind rossz
Sziasztok!
Még új vagyok,nemrég regisztráltam itt,elsősorban tanácsokat szeretnék tőletek kérni,és segítséget,mellékeltem 2 képet! Zöld lézer vásárlása elött állok,és csak hobby célra kell,semmi másra! Az a kérdésem,hogy ez lehet e megközelítőleg 100mw? Igazság szerint azért kérdőjeles ez nekem,mert nemtudom,mit raknak össze a kínaiak! Szóval a kínaiakba nemnagyon bízok,nem az eladóba. Segítsetek mihamarabb,mert fontos lenne! Olvasgattam itt a hozzászólásokat,hogy toll lézerbe tuti nincs 50mw (ebay),vagy hasonló,de ez nem toll kivitel. Valakinek van ebben tapasztalata?Esetleg kell attol félnem,hogy elromlana? Mert nem akarok pénzt kidobni.. Amit tudok: Class 3b dióda helyett ebbe is 4es kéne. Ezt tőletek hallottam De már nemtudom mi lehet az igazság.. Kristályokrol is olvastam,csak nemsokat értek,mert új nekem ez az egész. Lényeg,nekem olyan lézer kell,ami meggyújtja a gyufát,és jól látszik a zöld csík is,(mint a képen)ne csak füstbe Köszönöm előre is! Zoli
Képek* Az első hozzászólásomban valamiért nem jelentek meg a képek
Minden lézer kínai 99%-ban. (ez már le let írva többször)
Kínaiból is van olcsó bóvli és van több mint 100ezerért is jó. Nekem volt 6-7ezer forintos lézerem mindegyik 1 nap alatt tönkrement most egy Dragon Laserem van. Ez alázza a többi olcsó lézereket, mondjuk árba is. Atoll függ menyi pénzt szánsz rá?
Hát nekem egy 6000 Ft-s kínai lézerem van, Pot moddolva van és tökéletesen megy a mai napig pedig már megvan egy ideje és sok havernak és lányoknak tetszik a zöld lézer sokat játszanak vele néha több percekre be van kapcsolva egyhuzamban szóval az olcsó nem mindíg rossz ki kell tapasztalni.
50mW körüli pointerek vannak, nekem is van 2. Áramfelvételből lehet eldönteni elsősorban, hogy adott lézer valóban lead-e akkora teljesítményt, vagy sem.
1,2A = 1W infra dióda = 100-150mW zöld (Class 4 600mA = 500mW infra dióda = max 75mW zöld (Class 4) <600mA = 250mW körüli dióda = 35mW zöld. Mindig kell félni, hogy elromlik, ezért ha veszel, nézd át a meghajtóját, vagy, cseréld ki. Ez persze Nd:YVO4 és KTP-re vonatkozik, yvo4ből is van különbözően szennyezett típus. Zöldből kell olyan, ami meggyújtja a gyufát? Nekem eddig csak a 125mW-os (nak mondott) kb 60mW-os pointerem volt rá képes, de annak az ára is olyan volt.>
akkor te kifogtál egy jót :yes:
Idézet: „és sok havernak és lányoknak tetszik a zöld lézer sokat játszanak vele” Nem is csodálom, hogy mindenhol kezdik betiltani.. az emberek egyszerűen nem fogják fel, hogy ez nem játékszer.
elnézést átvitt értelembe értem elfelejtettem a cica karmot ...
Most ezt nem csak neked írtam, hanem a saját ismerettségi körömből is hallom, hogy "juj havernak van ződ lézere, és megy a teszkóba lufikat pukkasztani vele", és ehhez hasonlókat, ezek után el lehet gondolkodni rajta, hogy ki lesz biztonságban, ha néhány ezer forintért 50mW körüli 1,2mrad-os zöld lézert lehet venni, és esetleg csak poénból néhány ilyen 'hozzáértő' elkezd össze vissza világítani az utcán este emberekre, kocsikra meg mindenre, mert milyen jó poén.
Tehát konkrétan este mész az utcán, és mondjuk néhány 10 éves gyerek az arcodba világít ilyennel.. majd ilyen esetek után kezd el foglalkozni komolyabban ezzel a hatóság.
Na jó ezt aláírom ez igaz de én tisztába vagyok a veszélyekkel és akinek a kezébe adom felhívom rá a figyelmét de ez én vagyok...
Én 1X szereztem egy 50mW-os zöldet,és kb. fél percig ment,utána halványodott,majd annyi.. És nem az elemmel,/aksikkal volt gond! Lehetséges kristályelmozdulás? Ez a legnagyobb para,h.10pénzbe szerzek 1 lézert,és így szétmegy.. Szerintem gyári hibás is valamelyik,nem létezik,h. az összes ilyen legyen,mert akkor nem rendelnének annyit az emberek..
Ez a hozzászólás kicsit bíztatóbb ) Igen,ki kell tapasztalni,de közbe repül a pénz,ha szétmegy a lézer,és jöhet a következő Remélem én nem így fogok járni az 1ik komolyabb vaterás lézerrel,amibe az a CR2-es elem,/aksi van.
Az a baj, hogy elég egy pillanatra megfogni egy hozzáértő ismerős nem hozzáértő ismerősének egy ilyen 50mW-os lézert és egy pillanatra szemen lőni valakit 10 méteren belül. Nem biztos, hogy egészséges marad...
Én ha csak a kezébe adtam valakinek, külön szóltam, hogy véletlen se mehet szembe vagy visszaverődő felületre... Lehet kellene csinálni egy videót ahol látszik, hogy egy 400mW-os lézer 1 másodperc alatt meggyújtja a gyufát egy méteren belül. Innentől kezdve el lehet képzelni, hogy egy 50-100mW-os mit csinál a szemmel... Nagyon nem játék ez...
Köszönöm a részletes válaszod,ezzel azért sokkal elöbbre jutok A te 50mw-os lézered hogy néz ki? Amit mellékeltem képet korábbi hozzászólásomban,olyat szeretnék,remélem a 100bol nem csak a fele lessz igaz..De majd kiderül,hogy mennyit fogyaszt!
Cseréljem ki? Annyira nem értek a lézer meghajtókhoz! Általánosképp miért mennek tönkre ezek a lézerek? Kristályelmozdulás,vagy a dióda menne szét a meghajtó áramkör miatt,mert nem jól lenne méretezve? Bocsánat ,de nekem kicsit még magas ez a dolog Azt mondják,hogy már egy 50mw-os is meggyújtja a gyufát,meg youtube-on azért vannak videók!
Sziasztok. Nekem van egy zöld laser pointer-em. 50mW-os, és 2db AAA elemmel működik (ami összesen 3V). Régebben volt pirosz laserem is (tudjátok az a műanyag búcsus ) és abban 3db 1.5 V-os gombelem volt, átszerkesztettem egy lapos elemre (az is 4,5 V, és sokkal tovább bírja mint a 3 gombelem). És sajnos nem értek a lézerdiódához, ezért felteszem a kérdést. Mi lenne, ha az én 3V-os lézeremre rákötnék egy 4,5 V-os laposelemet? Csökken az üzemidő? Ami papíron 5000óra. Esetleg egyből elromlana? Előre is köszönöm.
Jobban jársz ha nem kötöd rá! Fölforr a vezérlés és aztán kampec, de a diodához semmi köze (nem közvetlen hajtod) .Tegyél elé egy feszültség stabilizátort és állítsd 3v ra .Lentebb le van írva hogyan kell!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |