Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok! a fent nevezett készülékhez keresnék kapcsolási rajzot.BU808DFI cserélve lett de egy nap
mulva megint elszállt
Az eurosky ctv51.... azt nem tudom mi de a cím alapján valamiféle TV-készülék lehet ? Akkor viszot ITT kérdezd talán érdemben kapsz rá választ !
bocsánat valóban egy televizió készülék.
a témát azért itt tettem fel hátha valakinek van segítő ötlete
Nem lehet az, hogy nem lett jól visszarögzítve és hővezető pasztázva a tranzisztor a hűtőbordára a csere után? A nem megfelelő rögzítés esetén túlmelegedhet egy idő után és tönkremegy.
A BU báziskörében van egy csatoló elektrolitkondenzátor. Cseréld ki egy nagyobb feszültségű típusra, és utána tartósan jó lesz a készüléked.
Ha cserélsz BU-t érdemes cserélni a kollektorában lévő általában 12N 1200-1500V kondit is.
Az előttem hozzászóló kollegához csatolva még van egy megjegyzésem: meg kellene nézni a sorkimenőről táplákozó egyéb áramköröket is.Az elmult időben több izben volt készülék nálam időszakos rács katód zárlattal! Ez viszont a sorvégtranyó pusztulását idézheti elő. Alattomos szemét hiba ,és akkor jön elő amikor az ember nem is gondol rá. A csatoló kondenzátort igaza van a kollégának érdemesebb kicserélni pl. 47mf helyett 100-ra és feszültségben duplájára. Tapasztalataim szerint semmi gondot nem okoz sőt évek után is hibátlanul működnek az ilyen készülékek.
Szia!
Én tudom mi a hiba de itt a rendes embereket csak kitiltogatják meg beszolnakmert egy modinak valami nem tetszik.... tesssék.... lehet hőzöngeni.... ti nem tudtátok a bajt megoldani, csak a szátok nagy.... nem is értetek a tévé javitáshoz der a szátok az nagy.... tilltsatok ki leszarom.... segiteni akartam de ennyit ér a forumotok.... ennyit tudtok..... értetek a pichez és a többi szarhoz... de az elekktronika nem ebbol all.....
Egyrészről mutatkozzál be mert utálom a mindenféle álnevek mögé bújó partizánokat. Kettő ezt az útszéli mocskos stílust pedig elutasítom. Ha pedig tudod a hibát akkor ne a többieket szemeteld le hanem segíts. Kíváncsi volnék a pl. a nevedre és spec. hány éve vagy a szakmában. Még egy senki nem tévedhetelen ez igaz rám is De ahogy látom a helyesírással sem vagy kibékülve.
BU808Df darlington tranzisztor,rectifier diódával egy tokban.
Miután kicserélted a kollektor körben lévő imp.kondit 8,2-9,1nf/1600V valamint a táp.szekunderben 47uf/250V elkot,továbbá az eltérítő tekercset is kimérted pl.nem menet zárlatos,be tehetsz Bu508DF,vagy S2055,Sd1710,sorvég tr.nak menni fog vele. A sorvég bázisában nincs elko,csak 1R-s és a sor+hajtó trafó vagy 1db.tranzisztor. Tápba +112V részre 100µF/250V is jó,ez később szárad ki. Soreltérítő tekercset műszerrel,vagy lelazítás/lehúzás után szemre vétellel ellenőrizd.
előszöris köszönöm az aktiv részvételt
cseréltem bu808dfi -t bu808dfx-re 10mf is cseréltem most az a hibajelenség hogy bekapcsoláskor a power led zölden világit amugy semmi sem történik.
Szia!
Ha 808 volt benne, akkor kétlem, hogy trafós lenne a tranzisztor meghajtása. BU808 helyett darlingtont érdemes betenni, különben nem hajtja meg rendesen a kis bázisáram.
Valamit akkor elforrasztottál, mert jobbnak kellene így lennie.
Sziasztok!
Nem tudom mennyre él még ez a topic, de gondoltam felteszem a kérdést, és ha 2 héten belül nem jön válasz akkor talán felteszem máshol. Az lenne a problémám, hogy van nekem is egy Eurosky CTV 5186- os készülékem. Anno a nagyinak vettük, tökéletesen üzemelt, és amikor a nagyi elhunyt bekerült a sufniba letakarva.Ott állt kb 3 évet, és most gondoltam beteszem a kisfiam szobájába akkor már nem sikerült működésre bírni. A főkapcsolót bekapcsolva visszajelez a Stand by LED, de amikor bekapcsolnám csak egy pillanatra elalszik a visszajelző, és a készülék úgymond nyikkan egyet, de semmi más nem történik. Találkoztatok már hasonló problémával? Mi lehet a megoldása? A válaszokat megköszönném. Nem hiszem hogy drága az alkatrész hozzá, és kidobni sajnálnám, mert nem sokat működött. Üdv! Inox
Inkább ide kellett volna tenned, de most már itt is jó lesz. Első körben a táp részen ellenőrizném az elkokat. De majd a profik ellátnak ennél több tanáccsal is.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |