Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Eurosky ctv 5186 txt hiba

Témaindító: vjtata, idő: Dec 2, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 1
(#) vjtata hozzászólása Dec 2, 2009 /

Sziasztok! a fent nevezett készülékhez keresnék kapcsolási rajzot.BU808DFI cserélve lett de egy nap
mulva megint elszállt
(#) CIROKL válasza vjtata hozzászólására (») Dec 2, 2009 /

Az eurosky ctv51.... azt nem tudom mi de a cím alapján valamiféle TV-készülék lehet ? Akkor viszot ITT kérdezd talán érdemben kapsz rá választ !
(#) vjtata hozzászólása Dec 2, 2009 /

bocsánat valóban egy televizió készülék.
a témát azért itt tettem fel hátha valakinek van segítő ötlete
(#) Prinner válasza vjtata hozzászólására (») Dec 2, 2009 /

Nem lehet az, hogy nem lett jól visszarögzítve és hővezető pasztázva a tranzisztor a hűtőbordára a csere után? A nem megfelelő rögzítés esetén túlmelegedhet egy idő után és tönkremegy.
(#) vjtata válasza Prinner hozzászólására (») Dec 3, 2009 /

köszönöm a tippeket probálkozom
(#) kadarist válasza vjtata hozzászólására (») Dec 3, 2009 /

A BU báziskörében van egy csatoló elektrolitkondenzátor. Cseréld ki egy nagyobb feszültségű típusra, és utána tartósan jó lesz a készüléked.
(#) Parázs Gábor hozzászólása Dec 3, 2009 /

Ha cserélsz BU-t érdemes cserélni a kollektorában lévő általában 12N 1200-1500V kondit is.
(#) tungsram hozzászólása Dec 3, 2009 /

Az előttem hozzászóló kollegához csatolva még van egy megjegyzésem: meg kellene nézni a sorkimenőről táplákozó egyéb áramköröket is.Az elmult időben több izben volt készülék nálam időszakos rács katód zárlattal! Ez viszont a sorvégtranyó pusztulását idézheti elő. Alattomos szemét hiba ,és akkor jön elő amikor az ember nem is gondol rá. A csatoló kondenzátort igaza van a kollégának érdemesebb kicserélni pl. 47mf helyett 100-ra és feszültségben duplájára. Tapasztalataim szerint semmi gondot nem okoz sőt évek után is hibátlanul működnek az ilyen készülékek.
(#) djmagoo válasza tungsram hozzászólására (») Dec 5, 2009 /

Szia!

Én tudom mi a hiba de itt a rendes embereket csak kitiltogatják meg beszolnakmert egy modinak valami nem tetszik.... tesssék.... lehet hőzöngeni.... ti nem tudtátok a bajt megoldani, csak a szátok nagy.... nem is értetek a tévé javitáshoz der a szátok az nagy.... tilltsatok ki leszarom.... segiteni akartam de ennyit ér a forumotok.... ennyit tudtok..... értetek a pichez és a többi szarhoz... de az elekktronika nem ebbol all.....
(#) tungsram válasza djmagoo hozzászólására (») Dec 6, 2009 /

Egyrészről mutatkozzál be mert utálom a mindenféle álnevek mögé bújó partizánokat. Kettő ezt az útszéli mocskos stílust pedig elutasítom. Ha pedig tudod a hibát akkor ne a többieket szemeteld le hanem segíts. Kíváncsi volnék a pl. a nevedre és spec. hány éve vagy a szakmában. Még egy senki nem tévedhetelen ez igaz rám is De ahogy látom a helyesírással sem vagy kibékülve.
(#) ferzoo válasza vjtata hozzászólására (») Dec 7, 2009 /

BU808Df darlington tranzisztor,rectifier diódával egy tokban.
Miután kicserélted a kollektor körben lévő imp.kondit 8,2-9,1nf/1600V valamint a táp.szekunderben 47uf/250V elkot,továbbá az eltérítő tekercset is kimérted pl.nem menet zárlatos,be tehetsz Bu508DF,vagy S2055,Sd1710,sorvég tr.nak menni fog vele.
A sorvég bázisában nincs elko,csak 1R-s és a sor+hajtó trafó vagy 1db.tranzisztor.
Tápba +112V részre 100µF/250V is jó,ez később szárad ki.
Soreltérítő tekercset műszerrel,vagy lelazítás/lehúzás után
szemre vétellel ellenőrizd.
(#) vjtata válasza ferzoo hozzászólására (») Dec 7, 2009 /

előszöris köszönöm az aktiv részvételt
cseréltem bu808dfi -t bu808dfx-re 10mf is cseréltem
most az a hibajelenség hogy bekapcsoláskor a power led zölden világit amugy semmi sem történik.
(#) kadarist válasza ferzoo hozzászólására (») Dec 7, 2009 /

Szia!

Ha 808 volt benne, akkor kétlem, hogy trafós lenne a tranzisztor meghajtása. BU808 helyett darlingtont érdemes betenni, különben nem hajtja meg rendesen a kis bázisáram.
(#) kadarist válasza vjtata hozzászólására (») Dec 7, 2009 / 4

Valamit akkor elforrasztottál, mert jobbnak kellene így lennie.
(#) INOX 4 EVER hozzászólása Aug 12, 2013 /

Sziasztok!
Nem tudom mennyre él még ez a topic, de gondoltam felteszem a kérdést, és ha 2 héten belül nem jön válasz akkor talán felteszem máshol.
Az lenne a problémám, hogy van nekem is egy Eurosky CTV 5186- os készülékem.
Anno a nagyinak vettük, tökéletesen üzemelt, és amikor a nagyi elhunyt bekerült a sufniba letakarva.Ott állt kb 3 évet, és most gondoltam beteszem a kisfiam szobájába akkor már nem sikerült működésre bírni.
A főkapcsolót bekapcsolva visszajelez a Stand by LED, de amikor bekapcsolnám csak egy pillanatra elalszik a visszajelző, és a készülék úgymond nyikkan egyet, de semmi más nem történik.
Találkoztatok már hasonló problémával?
Mi lehet a megoldása?
A válaszokat megköszönném.
Nem hiszem hogy drága az alkatrész hozzá, és kidobni sajnálnám, mert nem sokat működött.
Üdv!
Inox
(#) zolika60 válasza INOX 4 EVER hozzászólására (») Aug 12, 2013 /

Inkább ide kellett volna tenned, de most már itt is jó lesz. Első körben a táp részen ellenőrizném az elkokat. De majd a profik ellátnak ennél több tanáccsal is.
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem