Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Gitárerősítő
 
Témaindító: Stefan, idő: Máj 1, 2006
Lapozás: OK   15 / 55
(#) jampi válasza jakusv hozzászólására (») Nov 30, 2009 /
 
Ha sikerül, felrakhatnád nekem a Solton Craft elöfok rajzot. Éppen egy ilyet probálok rendbeszedni, nem jó az overdriveja és nagyon nagy az alapzaja. CR-50 csöves vég, tranyós-ic-és előfok. A netten nem találtam róla semmit.

solton.jpg
    
(#) dokidoki válasza Bassmester hozzászólására (») Nov 30, 2009 /
 
Igen, könnyen lehet.
Rég olvastam a cikket, mindenesetre gondolkodóba ejtett.
Maga az áramköri megoldás szinte független az erősítőtől, ezért könnyen adaptálható lenne bármelyikhez. Amennyire emlékszem, ki-bekapcsolható volt a működése, ezáltal könnyen ellenőrizhető a hatásossága. Sajnos hosszabb ideje nem foglalkozom ilyesféle témával, pedig ennek a megépítése is tervbe volt véve, persze sok minden mással is egyetembe.
(A kíváncsiságomat legyőzte a lustaság és az időhiány.)
(#) ZSozsóó válasza dokidoki hozzászólására (») Nov 30, 2009 /
 
Szia!

Szerintem is a mvcs-re gondolt karpi, egyébként egyetértek vele, amit írt, teljes mértékben. Az mvcs vel kapcsolatban azonban, szerintem ő a negatív kimeneti impedanciájú erősítőre gondolt. érdekes kapcsolás az biztos, valahol én is láttam idegen nyelvű oldalon.
Visszacsat. kérdése, és egy akármilyen erősítő kimeneti ellenállását meg lehet növelni frekvencia függően (FDD), itt az történik, hogy a rezónál több teljesítményt kap a hsz. A negatívnál akkor ez pont ellenkezőbe megy, frekvenica függően csillapítja a hsz-ra jutó teljesítményt, tehát pl a mélyrezónál kisebb lesz a kilengés. Erre gondoltál a current damping csökkentésnél karpi? Vagy én nem értem jól? érdekes a kérdés, én most kísérletezek a kimeneti ellenállás megnövelésével = áramgenerátoros hajtás, hogy teljesítményben kiegyensúlyozottabb legyen a hangkép. Ha lesz valami eredményem, megosztom veletek, ha érdekli a kollegákat

Zsolti
(#) karpi válasza ZSozsóó hozzászólására (») Dec 1, 2009 /
 
Igen az elektromagneses fekezest allithatova tenni bizonyos hatarokon belul hogy ne fogja le a melyhangoknal a felfutast ( attack)Tulajdonkeppem "infra hangok" mert nem is hang csak a pengetes uteme .Mukodjon ugy mint egy gyenge magnesu hangszoro ami ugrik egy nagyot ahogy a letompitott hurt megmozgatom /utom .Hogy "dohogjon" .
A cikkben a basszus es a szubb-basszus lett volna a problema en meg a gitarra gondoltam , igy lenne nagy hatasfoku hangszoroval is kis eron "dohogas".Valamint a gyors jateknal a hangok osszefolynak ( mintha vajba vagnal egy kesel nincs akadaly csak szepen halad ) aztan az egeszet kezbol , ujhegybol es pengetobol kontrolalod szepen .Pengetes , harmonikusok keltesevel es tompitassal megjon a nagy hires definicio .Aztan ha nagyon szoros kemeny TWANG kell jo lenne atallithatni egy lefogottabb hangszro hangzasra.

(#) karpi válasza Bassmester hozzászólására (») Dec 1, 2009 /
 
A lengo /mozgo resz tomege es a megneses ter erejenek az aranya a fo dolog.Mar irtam valahol itt a forumon a 10"-os Celestion-okrol amit az ocskan vettem.Egysoros magas tekercselesu lapos rezdrot huzallal ( a tekercs "magassaga" tobb mint ketszer akkora minta magneses "polus" felso lapjsanak a hastagsaga mint eggyes szubwofereknel ) .
Kb modjuk dupla magnes-tomeg es nagy csevetestatmero hogy ne veszitsenek az SPL-bol. Hogy megmaradjon az F= B*I*L .

Nagy csevetest atmero=> nagyobb legres => kiseb magneses eroter a legresbe => meg kell novelni a magnes tomeget/erejet .

Meg hat az "L" os rovidebb leven csak egy sor tekercs , magasabb atekercseles de magneses terbe csak kb. a fele lehet allandoan.
Tehat mindent megtettek hogy a BIL megmaradjon a furcsa megoldasnal amit eddig csak csipogo-nal "dom"- sugarzoknal lattam.

A membran plusz a kozepen egy nehez "sztaniol" tulmeretezett porvedo ami inkabb tomeg novellesnek van.
Gondolom a karakterisztika lapositasert van .Ez a kozepso fem "dom" nem sokat sugaros magas reszen .

A tekercshuzal se Alu hanem Cu hogy nehez legyen.
Lapos keresztmetszetu hogy jo kitoltesi tenyezot kapjanak.


Ugyanannal a tomegnel minnel nagyobb a"B" annal nagyobbb lessz a lesugarzott ero ,a hatasfoka illetve az SPL-je.

Kis magneses ero melett ahogy te mondod forditva is igaz levisszuk a tomeget es no a hatasfok.

Ha pedig muszaly egy lapos frekvencia-atvitel erdekebe nagyobb tomeget hasznalni akkor nagyobb magnester kell.
(#) frissadam válasza ZSozsóó hozzászólására (») Dec 1, 2009 /
 
Akár hogy variálom a vezetékelését a kombómnak , nem szűnik meg a búgás. Ha bekötöm a hangszóró negatívját közvetlen a puffrehez , akkor hallom a trafó zúgását. De a gerjedős búgás soha nem szűnik meg. Nincs itt hobbin valami cikk vagy leírás a vezetékelésről?
(#) szergey válasza karpi hozzászólására (») Dec 1, 2009 /
 
Azért ez nem egészen igy van.
nem mindegy, hogy mire használják majd azt a hangszórót... ettől függ, hogy hogyan épitjük fel.
egy szub és egy gitárhszt pl. még csak összehasonlítani sem lehet.
(#) ZSozsóó válasza frissadam hozzászólására (») Dec 1, 2009 /
 
Szia!

Biztos ,hogy van, de én ajánlom figyelmedbe a következőt!
nagyon hasznos olvasmány, van benne minden, mint a búcsúban, azt kell mondjam, alap mű a témában.
Első hozzászólásban letölthető a .pdf csak mentés másképpennel csináld, mert egyébként ha ráklattyolsz ,elkezdi megnyitni. 30-40 mega, nem valami szerencsésen van megoldva.

Bővebben: Link

Ha jól emlékszem van benne szó a földelésről is! De azt hiszem rajzolok neked egy blokkdiagrammot, hogy én hogy csinálnám. Kis türelmedet kérem!
Itt a fórumon is tuti van róla szó, használd a keresőt!

Zsolti
(#) karpi válasza szergey hozzászólására (») Dec 1, 2009 /
 
Nem erted mi kene , egy szubnak valo speci erosito ami "eltuntetheti " az elektromagneses fekezest es ezt nagy SPL-es gitarhangszorohoz hasznalnam.

Ne cipeljek mondjuk ket darab 12"-os "rossz" hangszorot dupla ereju erositovel csak azert hogy a megfelelo dinamika es hangzas meglegyen de emellett azert hallatszodjon is a szinpadon ( leven kis SPL muszaly ket hangszoro es dupla elektromos ero ).

Igy lehetne egyetlenegy nagy hatasfoku hangszoroval kisebb ereju erositovel megoldani .

Kevesebb nagt SPL-es hangszoro kisebb elektromos ero => kicsi konnyen szalithato erosito ami jol is szoljon.

Nem mehetek minden lebujba ket darab 4 x 12"-os hangfallal es 200W erositovel csak hogy hangos de jo hangu is legyen.

Ha en lennek a Clapton es mas cipelne a cuccot OK de altalaban odafele van segitseg de "hazafele" nezhetem magam....hehe.

Egy rendes kisebb szimpadi gitar-cucc az harom erosito mindegyik legalabb 100 W .Az egyik mind hangformalo mukodik ilyen "ugralo" hangszorokkal tejessen kivezerelve .Ebbol vagy muterhelesrol vagy mikrofonossan adnak jelet egy nagyhatasfoku masik 100W-os erositonek , majd a harmnadikba az "ambiental effect" megy .Kb igy all ossze a hangzas egy profi gitaros szimpadi cuccba. Emellett kulombozo csatornak vannak elore beallitva kulombozo torzitasra a "clean"- tol a "high gain"-ig.Ezeket egy kulso pedallal kapcsolhaja a gitaros .
Egy masik kapcsolo -mixer visz a harmadik ersoitobe ahova viszhang, chorus , reverb stb kerul erositesre az elso "formator" erositobol.
Ezeket az "ambiental" efekteket nem lehet a "formator" erosito ele tenni mert az eltorzitja es ossze vissza rontja a processzalt hangot es egy nagy zagyvasag lessz belolle.Ennek a formalo erositonek az anodfesszoltseget leszabalyozzak sot a tapegyseget is csoves egyeniranyitosra csinaljak hogy nagy jelnel komprimaljon rendessen az egesz cucc.
Na szoval ezt kell megcsinalni hogy egyetlenegy "combo"-val igy mukodjon ...hehe

Olyan fabol vaskarika.

Vannak mar a meregdraga 4 csatornas gitarerositok atkacsolhato egyeniranyitassal ( cso <-> felvezeto dioda ) effectloop-al de ha a torzitas hoz nem jarul hozza a vegpentoda valamint a tolvezerelyt kimenotrafo nincs meg a hang .Ha a viszhang/reverb/chorus/flanger- utan torzitunk az nem OK .Igy hiaba a "loop" csak egy szuksegmegoldas ez is.
(#) ZSozsóó válasza karpi hozzászólására (») Dec 1, 2009 /
 
Szia!

Nem állítom , hogy 100% ban értem, hogy mit is akarsz kihozni a dolgoból, de annyi mintha körvonalazódna, hogy bár elektronikailag az erősítőd gyorsan felfut pl a mély hangoknál, de a hangszóró nem tud annyira gyorsan kilendülni, az attack lassabb felfutású lesz. Tehát ezen akarsz gyorsítani/fékezni. Szerintem az áramgenerátoros hajtástól gyorsabban lendül ki, mert nagyobb áramot kap ugyanaz a hangszóró ugyanabban a rendszerben, mintha feszgenerátorosan lenne hajtva. A fékezést meg a negatív kimenő ellenállású erősítő adja szerintem...mindenesetre vad ötlet ezt adjusztálhatóvá tenni, annyi szent. Vannak gondok , főleg az egyszerű megoldásoknál, a valódi mozgással arányos visszacsatolás lenne itt a megoldás. De még az, hogy amiket leírtál egy erősítőbe integrálni, na az aztán a szép feladat
Tehát amit akarsz ,az egy elektromágneses fékezést kiiktató erősítő és azt egy nagy SPL-ű hangszóróra kötni.
Írtad is, hogy kisebb energiájú erősítő + nagy SPL és minden fasza. Dehát innen indult az egész...minek használna a polgár SAL-t, ha Eminenc-et vagy Celestiont is használhat, amik nagy SPL -űek. Mert a SAL dinamikus tulajdonságai mások? Már nagyon eltévedtem a sok hozzászólásban, meg tudnád nekem határozni mi is az, amit el akarsz érni? Mert komolyan mondom, belezavarodtam :no:

Köszi,
Zsolti
(#) Bassmester válasza karpi hozzászólására (») Dec 1, 2009 /
 
Na ez ismét egy fantáziadús eszmefuttatás volt részedről. Úgy érstsük, hogy a bazinagy erősítő+láda hegyekben rejlő hangzásbéli lehetőségeket szeretnéd egy kis kombóba beleintegrálni? Mindezt valamiféle mozgásvisszacsatolásos trükkel? Milyen sound kell neked? Csak akkor "van meg a hang", hogyha egy méregdrága, full-full csöves erősítőt, a tápegységtől a kimenőtrafóig maximálisan túlhajtunk? Brrr...
Szerintem meg az egyszerű dolgok a legjobbak... mit szólsz ehez?
(#) ZSozsóó válasza Bassmester hozzászólására (») Dec 1, 2009 /
 
Hello!

Fantáziadús, ez a jó szó, igazából nem értem a fő csapásirányt, hogy mi az igény? Nem kell egy motyónak full csövesnek lenni, hogy jól szóljon, csövesből is hallottam szar hangú erősítőt ,meg félvezetősből is, tehát a kutya nem az alkatrésznél van elásva. Meg nem is kell atomig hajtani, az is tény...de ha neki épp ez kell, hát istenem. Ez az igénye. Csak én még az igényt sem értem tisztán.
Mozgás visszacsatolás annyira nem is hülyeség a maga nemében, közel van az általam preferált áramgenyás meghajtáshoz, sajnos sok a melóm mostanában, nem jut rá időm kipróbálni, pedig ott az asztalon a fránya végfokozat, tetszőleges kimeneti ellenállással nem téma adjusztálhatóvá tenni, van ötletem a fokozatmentes állításra is...de majd karácsonykor lepróbálom
Az egyszerű dolgok tuti jók, az tény, vegyünk egy fender vagy marshall erősítőt a kezdetekből, kiváló cucc mindegyik a maga nemében. Csak mára elkurvultak a gyártók...

Zsolti
(#) Bassmester válasza ZSozsóó hozzászólására (») Dec 1, 2009 /
 
Hali!
Hát biztos hogy valami nagyon-nagyon jó nagy soundot szeretne Karpi, de nekem szegényes a fantáziám ahhoz hogy mindezt el tudjam képzelni.
Láttam, csináltál már fincsi dolgokat
Én egy könnyű bass kombót szeretnék építeni. Eddig a kapcsolóüzemű 400W-os táp és két db 7294-es modul van készen hozzá, mivel külön végről fog menni a kiegészítő hangfal kimenet. Szeretnék jó ötleteket kérni előfokra és 20e.Ft alatti hangszóróra. Van valami tipped?
(#) ZSozsóó válasza Bassmester hozzászólására (») Dec 1, 2009 /
 
Hello!

Hát a hangszóró kérdés nem egyszerű, az tuti, 20 ezer alatt pláne. Mekkora átmérő kéne? Igazából ahogy néztem értelmes márkákban, újonnan esély nincs szerintem egy ekkora hangszóróra. Eminence, celestion..celestionnak vannak 30körül újonnan. használtban meg az a lutri, ha nincs megbízható forrásod, akkor nagyon zsákba macska
Basszusban sajnos nem vagyok annyira otthon -na, nem mintha szólógitárban igen - de úgy hallottam ,csak a végben nem szeretik a basszus erőlködőkben a csövet. Esetleg egy csöves pre, vagy pl a Tech21 -nek van egy bass D.I. nevű cucca, rajz alapján csak egy előfok, megfejelve egy IC-s di boxxal. Blend, Presence, Drive, Bass, Treble, ez van rajta. Igazából nem tudom, milyen elvárásaid lennének egy előfoktól, de esetleg kiindulásnak, gondolatébresztőnek belefér

Bővebben: Link

Kapcsoló táp, hogy üzemel? Mik a tapasztalataid vele?

Zsolti
(#) Bassmester válasza ZSozsóó hozzászólására (») Dec 1, 2009 /
 
1db 10"-os kéne mindenképpen. Eddig a Celestion BL 10-200 a legszimpatikusabb kb 22e Ft lenne az ára, de problémás a beszerezhetősége. Eminence-ből nagyobb a választék, de ahogy mondtad, zsákbamacska a dolog. Érdekes a rajz, majd még átnézegetem. Hallottál már ilyet szólni? Csöves előfokot mennyire problémás egy icés modulhoz illeszteni?
A kapcsolótápjaim eddig nagyon jól szuperálnak. Ebben a végfokomban is egy 600W-os, Cimó-féle rezonáns táp van.
(#) ZSozsóó válasza Bassmester hozzászólására (») Dec 1, 2009 /
 
Hello!

csupán 10 collos hsz? :eek2: Nem nagyon értek tényleg a basszhoz, úgy tudtam ott a nagyobb hsz -ók az ütősek.

Sajnos még nem hallottam élőben a t21-et, de nem szoktak rosszul szólni, esetleg youtube- on körül lehet nézni...Csöves előt félvezetős véghez szerintem nem téma illeszteni, némi feszültség osztás kellhet, impedancia illesztés, ha éppen úgy adódik, de semmi extra. Legalábbis szerintem.

A rack csinosan néz ki Gratula! Nagyon ízléses. A tápban egy ETD vasmag "muzsikál" ? Ütős kis rezonáns konverter lehet, annyi szent. Erősítő milyen, pár szót mondanál róla?

Zsolti
(#) karpi válasza ZSozsóó hozzászólására (») Dec 1, 2009 /
 
A letompitott hurt utve egy "zajt" produkalsz egy "dohogas" , ugyanolyan mint amikor egy szitetizatornal ket hangbol hozol ossze egy hangzast ( vagy tobb-vol ) ezeket osszekeverve. Ez a hur utes adaja azt a "punch" -ot a maskepp elegge verszegeny gitarhanghoz. A country es kezdeti rock zenebe elegge magas hangszinbe "kattogtak" a hurin ugyan ezert.Most a metal de a bluesrock esetebe az egesz tomor "robbanast" ez a hur kattogtatas adja .ezt kell leadja az erosito es a hangszoro .
Osszehasonlithato egy nagydob utessel , ugyanugy kell ugorjon a hangszoro.Ez az "utes" ratevodik a hosszu bugo hangra es nagy dinamikat ad neki .

Valamint a hang kitartasanal az aszimetrikussan elhajlo membran ( nagy kiteresnel ) frekvenciaosztast muvel ami tomor hangzast ad .Ezt nem lehet "szuboktav " generatorral szimulalni mivel hangero es frekvenciafuggo nem minig egyforma es kezbol jatszasi modtol fugg. A melyhurokon nagy eros dinamikus pengetesnel megjelenik de a vekony hurokanal mar nem ( es nem is kell ) a magas hangoknal.Igy eppen jol szol minden .

Ja es emlitsem meg hogy sokszor a melyhurok nem hallatszanak de ez a "punch" egy "presence" felet ad , a hatso "bugo hangnak " ad egy "elejet" igy tetszes szerint akcentualhato a gitarjatek.valamint ritmust evvel lehet megadni stb...

Ez lenne a legfontosab a tobi mar mas problema.

Jol ertetted .Legyen mindez meg de egy konnyu, kicsi es nagyot szolo erositoben.
(#) szergey válasza karpi hozzászólására (») Dec 1, 2009 /
 
Szerintem a megoldás nem erre keresendő.
de ezt már régebben is leirtam neked.
(#) Bassmester válasza ZSozsóó hozzászólására (») Dec 2, 2009 /
 
Hali!
Igen 10"-os kell, mert kisméretű, könnyű, ugyanakkor erőteljes kombóra van szükségem. A 15"-os Fender rumble 100-asom, nagyon jól dörmög színpadon, nagy termekbe való, de a próbatermünkban (kb.12 m2) csak döng mint egy hordó, mellesleg elég rossz cipelni.
A rekkes végfokomban 2 db TDA 7294-híd van, +/-40V-ról megy, kb 2x200W-ot tud 8 Ohm -ra. Van még benne egy szint emelő, MJE 2068D ícével. PA célra használom, ahol szépen megállja a helyét, de itthoni hangfalakon is jó hangja van. A tápjában pedig ETD 49 -N67 mag van, IRFP 450 kapcsolófetek, BYV 79-200 diódák és IR2153 meghajtó. 67kHz-en megy, úgyhogy semmi brumm
(#) karpi válasza Bassmester hozzászólására (») Dec 2, 2009 /
 
Most aztan nem ertem.Hat mi egyszerubb mint ez,

Nagyjelu gitarhangszedo ,erzekeny eloerosito+savszures, tulvezerelt pentodas vegfok -kimenotrafo es megfelelo hangszoro megfelelo dobozba.Plusz egy jo tapegyseg.
Eddig ez a legegyszerubb ,ez adja a legjobb torzitast ( kis IMD-vel) nagy tartalek ero "headroom" a zenei dinamika valamelyes leadasahoz.

Szoval ez az egyszeru megoldas .Ezt kell boviteni , vagy sokoldalusitanil.

Normalisan minden "combo" tipus egy bizonyos hangzasra van tervezve(specializalva), kezdve az erosito globalis hangsavjatol a doboz rezonanciak es benne levo hangszoro parametereig.
Mint mar emlitettem a gitarosok mindenfele megoldast kerestek ( egyszeru megoldast ) hogy ez a hangzas kis eron is meglegyen pld. leszabalyoztak a 230 V-ot amenyire az erosito nem jutott ki a megfelelo munkapontbol , negy vegcsobol kettot kivettek igy kisebb eronel jelent mag "a hang" .Aztan a kettot kombinaltak ,hangszoro ele "attenuator"-t tettek ezekbe sokban egy izzo is van ami komprimal eleg szepen ...a Kinsk gitarosa annak idejen mikor "feltalaltak a hard-rock"-ot kessel bevagdalta a hangszoro membranjat ...
Azota is mindenki keresi az egyszeru es megfelelo megoldast.

A problema a tovabbi erosites ,efektezes ami tulajdonkeppen mar a szimpadi -kontrol es a PA dolga.
Az a szimpadi gitar-"rack" 3-8 erositovel es hangfalakkal mar a hangosito dolga lenne.A gitaros megmondja mi kell neki a szimpadon es a hangosito ceg hozza a cuccokat.
De egy alap erosito ami a gitarosnak az izlesehez valo es elengedethetetlen egy nivos produkciohoz azt hozza magaval ( ha muszaly es nem bizik a hangositok gitarerositojebe).

Es a legegyszerubb ilyen kis haklik-hoz egy mindent tudo "combo" .

Tulajdonkeppen letezik hasonlo de nagyon draga .havernak volt , 300W-os "combo" ami ket 10"-os hangszoroval volt szerelve(kb 30W )Minden elektronikus szimulalo es szuro meg kompresszor/expandor , efektek volt rajta ami egy gitarosnak kell.Prersze profi cucc volt nem gyerekeknek valo gyakorlo erosito.
Kicsi es aranylag nehez volt ,de kis helyen lehetett szalitani akar az auto hatso ulesen es marad hely melette.Nem olyan nehez mint egy VOX-AC30.

Csunya volt ...hahaha...olyan volt kinezesre mint egy jo nagy hordozhato kazettas-radio.
Ha nagy ero kelett akkor ra lehetett kotni a kulso hangfalakat es akkorat szolt ket Hugs & Kettner hangfallal hogy lesoport a szinpadrol.

Te basszusgitarozol, mit teszel ha halkan kell egy hosszu bugo relativ "vilagos" basszushang ami ki kell tartani tobb akordvaltas alatt mint egy orgona/szintetizator hangot es ami tulajdonkeppen csak az erositod es a hangszoro maximalis kivezerlese korul jelenik meg ?.
En othon a basszusgitart EQ-n es ket kompresszoron, tozriton plusz egy keves reverb -en keresztul veszem fel .Igy szimulalom az emlitett hangzast amibol hianyzik a hangszoro torzitas igy elegge "sotet"..

Hogy oldod meg egyszeruen egy vendeglo a szinpadan ahol nem lehet bombolni mint egy stadioni koncerten ?.
(#) Bassmester válasza karpi hozzászólására (») Dec 2, 2009 /
 
Nekem eddig nem volt gondom a kitartott hangokkal, pedig sem kompresszort, sem torzítót nem használok bassgitárhoz és nem is fogok. 10 másodpercnél tovább ritkán kell egy hangot kitartani. És különben is nálam nem létezik olyan hogy "ki kell tartani", ehelyett az van, hogy játszom ahogy éppen nekem tetszik, alkalmazkodva a lehetőségekhez, nem kapkodok a technikai megoldások után és nem járnak a fejemben a nagyszínpadi hangosítással kapcsolatos misztikumok
(#) Bassmester válasza ZSozsóó hozzászólására (») Dec 2, 2009 /
 
Hali!
Átnéztem a Triangular rajzot. Szerintem túl sok müveleti egység van benne sorbarakva. Ennek elvileg jól hallható alapzajának kell lennie, pláne ha tweetert is kötök a hsz mellé. Most ezzel a Marshallal szemezgetek, megtetszett az egyszerűsége. Csak a preamp érdekes számomra. Nem ismered véletlenül? A presence itt mit állít? Talán a tiszta és a színezett jel között "csúszkál"?
(#) ZSozsóó válasza Bassmester hozzászólására (») Dec 2, 2009 /
 
Hello!

A túl sok műveleti erősítő szerintem nem gáz, pláne, hogy az erősítés nem hatalmas, meg elég jól "alul áteresztőzve" van, szóval nem tudom, hogy lenne-e egyáltalán alapzaj. Szerintem ez nem ezen múlik.
A marshall kapcsolás az tulajdonképpen egy erősítéssel bíró EQ, a presence is magassal operál, ha jól értem a rajzot egyenértékű egy gitárerősítőn levő presence- vel. Szóval nem "blend" poti, hogy a tiszta és a szinezett jel között egyensúlyozzon. Tuti működik, teszi a dolgát. Dinamikailag szerintem sokat nem változtat, csak frekiben.

Zsolti
(#) Bassmester válasza ZSozsóó hozzászólására (») Dec 2, 2009 /
 
Köszi. Még azt hiszem keresgélek. Jó lenne egy parametrikus középszabályzó is a mély-magason kívül. Nézegettem a Fender bassman 60-at is, abban van parametrikus EQ, de az is eléggé túl van bonyolítva.
(#) ZSozsóó válasza Bassmester hozzászólására (») Dec 2, 2009 /
 
Hi!

Nem vagyok Fender fan, sőt, nem igazán szeretem azt a metsző tisztát ,ami egy fendert jellemez, de jó alap kiindulásnak csövesben egy fender bassman. Vagy a marshall JTM45 eleje...igazából minden attól függ, milyen igényeid vannak a szabályzó elemekkel kapcsolatban.

Zsolti
(#) Bassmester válasza ZSozsóó hozzászólására (») Dec 3, 2009 /
 
Úgy döntöttem, hogy nem csinálok csövest. A javítgatásukkal is sok szívás van, és mindegyik csőnek más a hangja, még azonos tipusuaknál is. Ez nem az én világom
Viszont találtam egy Ampeg BA 115/210 rajzot. 115-öst már próbáltam, elég jó cucc. Már csak azt kéne tudni, hogy a 210-esben milyenek a 10"-os hangszórók.
(#) jampi válasza Bassmester hozzászólására (») Dec 3, 2009 /
 
Ne add fel! Engem is csak utolag fertőzőtt meg a csű!
De ez már tart 1-évtizede! 16- éves voltam (zenész) akkor csináltam az elsö SE -erősitomet az ezermester folyoiratbol- sajnos a rajz nem volt jo- de abban az idöben is voltak olyan szakik akik segítettek megoldani a problémát ,de hát sajnos ez már nincs meg.
Nagyon nehéz elöfokot csinálni tr-v.íc-hez a mai napig is nézegetem ,de van olyan dolog ,ami nem igazán jőn őssze. Valahogy kibékültem a csöves technologiával, és megprobálok ebben benne maradni, ha léhet!
(#) csoka69 hozzászólása Dec 3, 2009 /
 
Sziasztok!
A beszélgetés elején volt szó Erről a projektről.
Én megépítettem az előfokot, és végfokot, minkettőjükkel teljes mértékben meg vagyok elégedve.
Kicsit kevesebb fesz.-t adok a végfoknak, így csökkentettem a kimenő teljesítményt, de a hangja ütős

Mindenkinek csak ajánlani tudom!
(#) frissadam válasza ZSozsóó hozzászólására (») Dec 3, 2009 /
 
Hi! Lesz majd 2 perced átdobni a blokkdiagrammot amit rajzoltál nekem?
(#) ZSozsóó válasza frissadam hozzászólására (») Dec 3, 2009 /
 
Hello!

Kövesd ezt kb. Ebből baj nem lehet.
Bővebben: Link csak neked nem kell a 100mÓm, a hangszóró földjét a pufferek lábára.

Hello,
Zsolti
Következő: »»   15 / 55
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem