Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DVD-olvasóból lézer?

Témaindító: tillitomi, idő: Júl 31, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   81 / 143
(#) Collector válasza Panhard hozzászólására (») Dec 1, 2009 /

Ennyi erővel közvetlen hálózatba is be lehet dugni, kiszámolsz hozzá egy ellenállást, meg egy egyenirányító diódát raksz be, és megy..
Ha olvastad, amit írok, nem ezzel van a baj, hanem a szabályozással.
Illetve nem értem, minek kellene egy létező, kész, olcsó megoldás helyett egy ilyet használni?
(#) alapp válasza Collector hozzászólására (») Dec 1, 2009 /

Nekem ez az áramgenerátor van, egy hónapja hajtom vele, de eddig semmi gond nem volt vele!
A szigszalagot égeti, a gyufát nem gyújtotta be, de nekem effektekhez kell, nem gyújtogatni.
(#) Collector válasza alapp hozzászólására (») Dec 1, 2009 /

Gondolom a poti nem figyelőellenállásnak van bekötve.
(#) alapp válasza Collector hozzászólására (») Dec 1, 2009 /

Ez a kapcsolás van megépítve:
Kell még esetleg valamit variálni, finomítani rajta?

Áramg....jpg

(#) WaRL0 válasza alapp hozzászólására (») Dec 1, 2009 /

En azt a potit kivennem onnan es ellenallasra cserelnem.
(#) alapp válasza WaRL0 hozzászólására (») Dec 1, 2009 /

És milyen értékre cseréljem?
Mert most ez a poti csutkára van tekerve, tehát olyan mintha ott sem lenne!
(#) WaRL0 válasza alapp hozzászólására (») Dec 1, 2009 /

Hat akkor vedd ki ha teljessen le van tekerve,de inkab merd meg.

De miért jó ha kiveszem?
Van valami jelentősége?
Erősebb lesz a fénye a lézernek, vagy akkor miért?
(#) WaRL0 hozzászólása Dec 1, 2009 /

Mondjuk az csak akkor jo ha nem tekergeted.Mert ha pl.tekersz rajta egyet es zarlatos lessz a poti akar fel masodpercre is lottek a diodad-nak de mivel neked 0ohm-ra van allitva nem lenne semmi baja se meg ha zarlatos is lenne.

Nem tekergetem, mert semmi értelme!
Csak gyengíti a fényerőt.
Az a baj hogy a műszeremben nem bízok, mert amikor őszerinte 200mA volt az áram, a lézer csak pislákolt mint egy LED!
Utána lassan tekertem a potin és úgy erősödött a fénye, de még így is gyenge volt egy darabig amikor kb. már csak negyed fordulat volt hátra, akkor felerősödött hirtelen!
Most csutkára tekerve, összefókuszálva, csak a szigszalagot füstölteti, a gyufát nem gyújtja.
Szerintem a műszerem nem jó!
Ez a műszer:
(#) Collector válasza alapp hozzászólására (») Dec 1, 2009 /

Ha szeretsz sokat forrasztani, használd a potit vezetékként, nincs értelme, hogy benne van.
(#) pipi válasza alapp hozzászólására (») Dec 1, 2009 /

miért nem teszteled meg a műszert? fogsz egy elemet, meg egy ismert ellenállást, majd megméred rajta az áramot, Ohm bácsival meg kiszámoltatod az áramot, mekkorának kellene lenni
(#) frecsko hozzászólása Dec 3, 2009 /

Sziasztok!
Kiszedtem egy 52szeres LG CDrom-ból a lézert. ( 3 lába van és kis fekete lapos téglalap )
A műanyag sínre ez van írva : Sanyo SF-P151.Nem találok róla a neten semmi értékes infót, hogy mekkora fesz ill. áram kell neki, sem a bekötését.
Valahogy szeretném életre kelteni, de nem tudom hogyan kell.
Segítségeteket előre is köszönöm.
(#) DigitalSilence válasza frecsko hozzászólására (») Dec 3, 2009 /

Ha cd-rom, sokra nem mész vele, infralézer 20mW-nál nem tudhat többet.
(#) frecsko válasza DigitalSilence hozzászólására (») Dec 3, 2009 /

Akkor íróból kellene a lézer?
(#) wir12 válasza frecsko hozzászólására (») Dec 3, 2009 /

Igen egy DVD íróból amit egy áramgenerátorral kell meghajtani ezzen a fúromon mindent megtalálsz a kereső használata nem szégyen (ott van fent egy kis négyzet benne egy K betűvel)
(#) frecsko válasza wir12 hozzászólására (») Dec 3, 2009 /

oké.
(#) DigitalSilence válasza frecsko hozzászólására (») Dec 3, 2009 /

DVD-íróból
(#) Brienter hozzászólása Dec 5, 2009 /

Üdv!
Lézer diódához megfelel ha LM317-el csinálok áramgenerátort?
(#) zz0323 válasza Brienter hozzászólására (») Dec 5, 2009 /

Visszaolvasol megtudod
(#) Collector hozzászólása Dec 5, 2009 /

Sikerült lementenem a képet a telefonomról, rossz minőségű, de látszik a lényeg. Majd lesz jobb is ennél, meg bővebb is, egyelőre csak ennyi.
Bővebben: Link
Tehát ez a terheletlen áramgenerátor kimenetén fellépő tranziens, bekapcsoláskor 10V-os tápfesz esetén. 5V/div 1us/div, peak detect üzemmód, felfutóélre triggerelve.
(#) PiperR hozzászólása Dec 7, 2009 /

Hali
Van egy dvd olvasóból kiszedett lézerem. Működik, az biztos mert a multiméteren kipróbáltam, a dióda vizsgálóval. Kb. mekkora áramot adhatok neki?
(#) zz0323 válasza PiperR hozzászólására (») Dec 7, 2009 /

(#571927)
(#) _JANI_ válasza zz0323 hozzászólására (») Dec 7, 2009 /

( Azért 2424 hozzászólást, nem kis meló lesz visszaolvasni! :hehe: ( :hide: )[off] )
(#) dokidoki válasza _JANI_ hozzászólására (») Dec 7, 2009 /

Az az érdekes, mégsem teszik meg többnyire. Én pld. hónapok óta olvasgatok, mert amikor először jártam a HE-n, 2005-ben, még nem volt sok olvasnivaló. Ha végképp ingerel a téma, akkor 100 hozzászólás bontásban, beleolvasok. Ha továbbra is érdekel, akkor megnézem a topik összes képét, fájlmellékletét.
Ha meg "baromira" érdekel, akkor végigolvasom az egész témát.
Ebben az esetben, egy oldallal hátrébb, kettő kép is volt a ominózus témában.
(Rengetegen járnak olvasni tájékozódni a topikokba, és borzaszóan fárasztó olvasni a sok felesleges kérdést, megnyilvánulást, topiknyitást. Akik régóta vannak az oldalon, azokat, és a moderátorokat is szerintem ki idegeli a dolog.)
(#) treibi hozzászólása Dec 7, 2009 /

Üdvözlet mindenkinek
egy olyan lézeregységet szeretnék építeni ami optikai kábelen keresztül juttatja el a lézerfényt egy kisseb ceruza méretü ezközbe ahol fukuszálni szeretném.Kezdésnek egy dvd író infra diódájával kísérleteznék és a dvd író lenycsivel.A lézer diódát fogadó egység rézből lesz esztergálva.A kérdések amik felerültek:
1 ahhoz hogy optikai kábelen továbbítsam a lézerfényt kell e kollimálni?( ugy gondolom igen)
2 a dvd író külső lencséje az kollimálásra jó-e vagy inkább fokuszálásra?(én a fokuszálásra tippelek) és ha fokuszálásra akkor kb milyen messze van a fokuszpontja?
nagyobb teljesítményű infra diódákat hol lehet olcsón venni? ebay?mennyire megbzató?
(#) Collector válasza treibi hozzászólására (») Dec 7, 2009 /

Fókuszálni elég, azonban ebben az esetben a kimeneti fény is összevissza fog kilépni, ezt igazából rendkívül nehéz összehozni, másrészt axiális kollimátor is kéne, amit méretezni is kellene.
Infra ügyben érdeklődj privátban nálam, van egy rakás.
(#) Collector válasza dokidoki hozzászólására (») Dec 7, 2009 /

Igen, ezzel egyetértek, hogy szakszerűen legyen megfogalmazva, ebben a topikban rendkívül nagy a redundancia!
(#) PiperR hozzászólása Dec 7, 2009 /

Hát visszaolvasgattam egy pár oldalt, de mindenhol csak a dvd ÍRÓ-ról van szó. Ha az lenne nekem akkor felsem teszem az előző kérdésem. dvd OLVASÓ-ból való lézerem van, azt azért gondolom hogy nem 120 mA kell neki, ennyi áram kb. a 8x írónak kell megfelelő hűtéssel.
(#) pipi válasza PiperR hozzászólására (») Dec 7, 2009 /

mert az olvasóból kitermelt dióda semmire sem jó .
bonts egy min 4* íróból
Következő: »»   81 / 143
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem