Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Lapozás: OK   163 / 443
(#) gydanee válasza Rakloo hozzászólására (») Dec 5, 2009 /

Feltöltöm szívesen, de innen te magad is letudod tölteni.

diode.lbr

(#) edison14 válasza MaTe193 hozzászólására (») Dec 5, 2009 /

Hello !

Nos a kapcsolási rajz készítést még gyakorolnod kell de hidd el belejössz. Nagyon sok hibát csináltál pl: minden alkatrésznél rövidzárt csináltál. Ez nagyon sújos és nagy hiba de kijavítottam. Amúgy ezen az oldalon ha felregisztálsz és rámész a leírásokra és ott a video tutorialokra akkor nagyon könnyen megtanulhatod a tervezést eagleval mivel sok videó van ott az eagleről.

Felteszem a jó terveket. További sok sikert.
(#) MaTe193 hozzászólása Dec 5, 2009 /

Köszönöm szépen a segítséget!
(#) Rakloo válasza gydanee hozzászólására (») Dec 5, 2009 /

Köszönöm.
Amikor kerestem a resistor.lbr-t ,akkor ott néztem,de nem találtam.Úgyhogy azt hittem,hogy ez sem lesz ott

Nagyon szívesen.

Üdv megint!

Lehet,hogy csak én vagyok ennyire értetlen(és akadékoskodó),de nem tudom úgy kell-e kinéznie a kinyomtatott nyáktervnek,hogy rajta vannak az alkatrészek??? (most a letöltött nyak.brd file-ról beszélek)

A másikat a nyak.s#1-et nem tudtam megnyitni.Ha valakinek van valami ötlete,hogyan lehetne ezt kiküszöbölni,tehát,hogy eltűnjenek az alkatrészek és csak a NYÁK-ra ráhelyezendő rész maradjon,kérem írja meg!

Üdvözlettel:máté

A nyak.s#1 fájl egy settings fájl mely tartalmazza az alaktrészek adatait ezt nem kell megynyitni semmivel. Azt, hogy csak a rajzolat maradjon a nyomtatáskor azt az alábbi képen bejelöltem.

ITT Lehet.jpg

KÖSZÖNÖM!
Hogy én mekkora láma vagyok...
(#) MolnarG válasza edison14 hozzászólására (») Dec 5, 2009 /

Ugyan, amiket Te csináltál annyira nem súlyos hibák, de (és ne vedd kioktatásnak):
- Az astabil multivibrátoroknak van egy sokkal átláthatóbb elrendezése mind kapcsolási rajz tekintetnében mind nyák tekintetében.
- A kapcsolás rajzon nem túl szerencsés a -9 V használata GND helyett, lehet, hogy az amúgy az elem negatív sarka, de!! ha ide + és - 9 V-ot kötsz az már 18 V!!
- A nyákon az már csak esztétikai hiba, bár lehet, hogy csak siettél, de egy jobb elrendezéssel sokkal egyszerűbbé válna a rajzolat és az elko lábai között nem feltétlenül lenne szükséges huzalozni.

Csatoltam életem első nyákját, szintén egy multivibrátor, szerintem elég egyszerű lett, bár azért én is átvittem egy vezetéket a LED lábai alatt , de mentségem legyen, hogy tényleg az első nyáktervem volt.
(#) kaqkk hozzászólása Dec 5, 2009 /

Ki tudja milyen néven lehet 7 szegmenses kijelzőket
találni a cadsoft oldalon ? Sajnos olyan kijelzőm van
ami "gyárilag" nem szerepel a sas könyvtárában
(#) edison14 válasza MolnarG hozzászólására (») Dec 6, 2009 /

Hello !

Nem vettem kioktatásnak csak siettem. A kollégának megadtam egy oldalt ahol van sok videó a tervezésről de szerintem nem nagyon nézte meg, pedig mindent elmagyaráznak benne ráadásul MAGYARUL.

Köszönöm a hibák kijavítását a szövegemben
(#) elektrocad válasza edison14 hozzászólására (») Dec 6, 2009 /

Idézet:
„A nyak.s#1 fájl egy settings fájl mely tartalmazza az alaktrészek adatait ezt nem kell megynyitni semmivel.”

Az nem settings fájl, hanem a nyak.sch előző mentése, "magyarul" backup fájl. Az Eagle maximum 9 backup szinttel dolgozik (pl. nyak.s#1 -tól nyak.s#9 -ig), a Backup ablakban kisebbre is állítható. Hasonlót találsz a boardra és libraryra is. Nyugodtan meg lehet nyitni, ha egy korábban mentett állapotra vagy kíváncsi. Ha már tanácsot ad valaki, jót írjon. :nezze:
(#) MolnarG válasza elektrocad hozzászólására (») Dec 6, 2009 /

Mondjuk
Idézet:
„nyak.sch”
-nak nevezni a kapcsolási rajzot sem túl szerencsés.
(#) elektrocad válasza MolnarG hozzászólására (») Dec 6, 2009 /

Elvileg bármilyen nevet meglehet adni.
(#) Frankye válasza elektrocad hozzászólására (») Dec 7, 2009 /

Ez szentigaz, bár egy kicsit beszédesebb név, és később sem jön zavarba a felhasználó, ha keres valamit...
(#) ventura hozzászólása Dec 11, 2009 /

Hogyan lehet egy smd alkatrészt átrakni a top oldalról a bottom-ra? Tudom, hogy ezt már kérdezték, de nem találtam kielégítő választ. Ha tükrözöm akkor nem köti be a gumivezetékeket az autoroute.
(#) MolnarG válasza ventura hozzászólására (») Dec 11, 2009 /

Hmm... próbáltál már logikusan keresni? Pl.: top, bottom, átrak szavakra?
Nekem sikerült: nicsak

Az autoroute meg valószínűleg azért nem köti be, mert nem megfelelően van beállítva, pl. mindkét oldalon van alkatrész, de csak egyik oldalra van beállítva a rout-olás.
(#) ventura válasza MolnarG hozzászólására (») Dec 11, 2009 /

Ezt ezelőtt is olvastam: "Az SMD alkatrészt meg egyszerűen átfordítod a Bottom oldalra, vagy tükrözöd stb.." És igen logikusan kerestem. Konkrétan a top szóra. De még mindig nem derült ki számomra, hogy hogyan fordítom át a bottom oldalra.
(#) bladika válasza ventura hozzászólására (») Dec 11, 2009 /

Pedig úgy ahogy csináltad! Tükrözöd és kész! Az hogy az autorute nem köti be az valami más miatt van. Esteleg rosszúl állítottad be az autoroute-ot?

Na... akkor csak neked mégegyszer:

1. Rámész a mozgatás eszközre, rákattintasz az alkatrészre, aztán a középső egérgombbal/görgő megnyomásával átfordítod az alkatrészt.
vagy
2. Rámész a tükrözés eszközre, majd az alkatrészre kattintasz.
vagy
3. Mielőtt letennéd a board-ra az alkatrészt felül a menüsor alatt rákattintasz a mirrored gombra

Most hirtelen több módszer nem jut eszembe, és ennél jobban nem is áll szándékomban kifejteni, mert már így is elégé szájbarágós. Amikor átraksz egy SMD alkatrészt az ellentétes oldalra látszik, hogy megváltozik a PAD színe kékről-pirosra vagy fordítva.
(#) ventura válasza MolnarG hozzászólására (») Dec 12, 2009 /

Rájöttem miért nem működött az autoroute. A vezetősáv vastagsága amit alapból fölajánlt túl vastag volt az általam használt smd alkatrészhez. Azért erről egy figyelmeztetést dobhatott volna a program. Köszönöm a segítséget!
(#) MolnarG válasza ventura hozzászólására (») Dec 12, 2009 /

Az autoroute-ba a routing grid-del nem a vezetősáv vastagságot lehet állítani, hanem azt, hogy milyen sűrű (négyzetrács) felosztással csinálja a huzalozást. Azaz minél kisebbre állítod ezt a számot annál kisebb helyen fordul meg a vezeték vagy annál szűkebb helyeken tudja elvinni.
(#) Attila86 hozzászólása Dec 12, 2009 /

De rég használtam ezt: Hogyan is lehet az alkatrész-szimbólum szerkesztőben egy láb neve vagy annak pár betűje fölé vonalat húzni? (negált)
(#) gulasoft válasza Attila86 hozzászólására (») Dec 12, 2009 /

Lehet? Én nem is láttam még ilyet, de lehet hogy csak húznak egy vonalat a megfelelő layeren nem?
(#) Attila86 válasza gulasoft hozzászólására (») Dec 12, 2009 /

Nem, erre van valami parancsszerűség. Korábban csináltam már ilyet csak már nem emlékszem rá.
(#) MolnarG válasza Attila86 hozzászólására (») Dec 12, 2009 /

Hmm.... eddig én is csak simán húztam egy vonalat a szó fölé , akkor ezek szerint megoldható másképp is...
(#) Attila86 hozzászólása Dec 12, 2009 /

Buszt még sosem használtam. Hogyan kell?
(#) MolnarG válasza Attila86 hozzászólására (») Dec 12, 2009 / 1

Na ezt viszont tudom:

-Lerakod a buszt és elnevezed pl Y[0..7] -nak, a beelírt számok lesznek a busz csatornái jelene esetben 8 db Y0-tól Y8-ig.

-A sima
Idézet:
„Net”
-et pedig a buszra kötöd vagy pedig a buszról indítod, amikor ráhúzod a net-et a buszra megjelenik egy kis menü amiből kiválasztod melyik csatornájára akarsz kötni
(#) Attila86 válasza MolnarG hozzászólására (») Dec 12, 2009 /

Köszönöm!
Következő: »»   163 / 443
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem