Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Tükörgömb
Hello szeretnék egy ilyen gömböt venni
ILYET az lenne a kérdésem hogy ehez kell még egy lámpa ami megvilágítja? vagy van egy belő világítása? ![]() illetve megéri-e vagy tudtok-e olcsób helyet illetve megoldást :yes: előre is köszi ![]() Idézet: „Belül üres üvegszálas gömbtest valódi színes tükrökkel borítva.” Ez volt a linkelt oldalon...tehát belül full üres, se lámpa, se bogár, se távirányító nincs benne...semmi. Kívülről egy motor forgatja meg a felfüggesztésénél. Ennél olcsóbb helyet nem fogsz találni...így is 6-7 db Milkacsoki áráért kaphatsz egy ilyet...1300 forintért ez egy kincs! Ja igen...és fog kelleni egy lámpa majd a megvilágításhoz. Ha 3-4 lámpát használsz köré téve (mondhatni 3-4 irányból), sokkal jobb lesz az egész hangulata és sokkal többféle szín jön ki belőle.
Szia!
Ez egy sima "földgömb" teleragasztgatva tükrökkel. Ezt ha megvilágítod -spot lámpákkal-, akkor jön létre a helységben az az érdekes effekt.. De ez az 5cm nem egy nagy valami -szinte semmi-, az 50cm jobban tetszene... ![]() váááááááááá!!! kardomba dőlök, hetek óta nem tudok a conrad honlapján semmit se csinálni " a kategória jelenleg üres " de miért csak az én gépemnél csinálja.... ![]()
olcsóbb van!!
conrad k..va drága ember ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 5 cm es tükörgömb 800 ft bruttó 10 cm es 1200 ft br...... www.zaj.hu !!!!!! üdv
Ha valóban valami diszkófényként akarod használni, és mellette nem korom sötét van, szóval egy nem túl nagy térben ég más lámpa is, akkor ahogy Norberto barátom írta: Kell legalább 2-3, de inkább több, de lehetőleg ne több mint 5 szpotlámpa.
Ez primitíven fogalmazva olyan lámpa ami "egy pontra" világít. Nem nagy a szórása. Ilyen lámpa sok féle van, de ha olcsón akarsz kijönni, legegyszerűbb ha veszel pár darab kisfoglalatos szpotlámpát, lehet színeset is, meg foglalatot hozzá, vezetéket... Esetleg meg lehetne spékelni egy kis relés villogóval (pl. honlapomon) ami felválva villogtatja az égőket, vagy akár bonyolultabb kapcsolásokkal, ami netán Knight-Rider fényeffektet ad (több lámpa esetén) vagy csak rendes futófény.... Sok lehetőség van. Egy biztos: Ha látni akarsz belőle valamit, tapasztalatból mondom, kell oda a WATT! nagyon körül belül: >40Wx2 a legjobbakat.
Ez a gömb mekkora?
csak ezért: TÜKÖRGÖMB 5 CM, PIROS A gömb átméroje 200 mm.
Én régen jártam bulira hangosítani effecteket vinni stb. És én a tökürgömbömet a Pákó-nál vettem Pákó Disco Shop
Nekem van egy 50cm-s tiszta tükör fazettából készült tükörgömböm, van hozzá forgatóm is meg, spot lámpáim is. Mindet a pákónál vettem! Üdv. Topi. Idézet: „A gömb átméroje 200 mm.” Ha 10miliméter = 1centiméterrel, akkor 200miliméter = 20centiméterrel. ![]()
Kicsit régi téma, de szerintem egy hozzászólást megér
![]() Szóval akinek van pár felesleges CD-je, az egyszerűen csinálhat egy nagyon pofás kis disco gömböt. Felvágod a CD-ket kis négyzetekre (sajnos sok fajta bereped, ahogy vágod ![]() Bővebben: Link
Házi tükörgömbot akarok készíteni csak nem tudom h-h ájjak neki valaki segítsen.
Előre is kössz.Hello :help:
Csak írni tudsz ? Olvasni nem ? Épp az előző hsz ben van egy elkészítési mód leírva !
Muszáj hungarocelnek lennie a gömbnek??
![]()
Nem muszáj, de ha üveggel borítod, akkor jó, ha legalább az alapja könnyű. Az enyém üveggömbre épült, s bizony nehéznek találtam.
Nem : Akármiből lehet amit elbír a motorod .
Én régen automata mosógép programkapcsolóból bontott motort használtam hozzá , és egy kidobásra ítélt földgömbből , és üvegesnél vágatott tükörkockákból csináltam a gömböt.
muanyag gömbre csináltam de azér köszi igaz kicsit csúnyácska lett de a fényt azt szórja
![]()
Régen én is csináltam egy ilyen tükörgömböt,30cm-es földgömbre, vágattam üvegessel tükör kockákat (kb:1x1cm),aztán silikon ragasztó és 3-4nap kitartó ragasztgatás...
![]() A lényeg hogy a közepétől kell elindulni egy egyenes csíkkal és utána már könnyű. Az enyém egész jó lett.majd csinálok képet róla..
Na találtam házibulis képekből párat amin rajta van a gömb.
ez faya lett az enyém enél **** :shocking:
Vigyázhatnál a szádra, azaz a kezedre, nem szeretjük a trágár kifejezéseket az oldalon. -- kobold
Sziasztok!
Segítség kéne. Vettem egy tükörgömböt (nagyon pöpec) meg hozzá egy motort ( tudom, nem vagyok jó barkácsember, legtöbbetek összerakta volna házilag ![]() Ha valaki csinált már ilyet, vagy van rá valami ötlete szívesen fogadnám, mert így inkább nem pörgetem, mert bezizizek tőle ![]() Köszi előre is!
Szerezz valahonnan egy bontott automata mosógép programkapcsolót . Abban olyan motor van ami pont megfelel erre a célra .
És arra cseréljem ki a tükörgömb forgatómotorját?
![]() ![]()
Vegyél a göbmöd súlyának megfelelő motort,mert ami most van azt valószínűleg egy nehezebb gömbhöz tervezték,ezért forgatja túl gyorsan.
Létezik több típus ha jól tudom,a külömböző súlyú gömbök miatt.
Az igazság az, hogy a motor 3 kilót bír a gömb pedig 3,5kg. Szóval ez sem lehet az oka. Egyszerűen túl magas az RPM-je. Pedig a dobozra 1-3 van írva, holott nem is állítható. Nem tudom miért így írják. Ez a mérésem szerint 1,8-at forog percenként. Valamit ki kéne találnom, mert emiatt várat magára a szobám további átrendezése egy HETE!
Ezek a motorok olyan mint ami a mikroba van tányérforgatónak. Ha jól emlékszem 50Hz en 5-t ordul, és 60Hz -en 6-ot. Freki függő motorok.
És aki építeni akar gömböt, ajánlani tudom csak én is a földgömböt, és ha azt akarja hogy szép kerek fények legyenek a falon akkor majdnem 1-1cm es legyen egy tükör darab. A spotlámpa fókuszált fényét az dobja körbe szépen. |
Bejelentkezés
Hirdetés |