Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni Tőletek! A rádióm AM üzemmódban nem szólal meg egy sávon sem. A TCA440 IC lábain mérve: táfesz 10V helyett 2,3V van, MP ponton 0,69 és minden 2V-tal jelölt lábon ugyanezt mérem. Oszcilláció van, frekimérővel néztem minden sávon. Gyanítom, hogy a vevő IC halt meg. Kimeneten, a D7 pontra tapintva erős brumm hallható. Melegedést nem tapasztalok. A D5 ponton 15V feszülség jelen van. Előre is köszi minden ötletet, segítséget.
AM?
Talán ezzel tiltakozol az FM-en történt változások miatt? Minden más rendben működik a vidiben? FM az jó? Nem a kapcsolósor KH-s? Van konkakt spray-d? Ha kell, megmérhetem hogy milyen feszek vannak a lábocskáin üzem közben. Kap antenna jelet hátulról?
Nem tiltakozásul vettem elő, inkább csak nosztalgia
Sajna nincs kontakt tisztítóm. Alkohol van, mindjárt öntök is bele. FM működik rendesen. Csak AM összes sávja néma. Nem lehetséges, hogy a vevő IC hf fokozata szállt el?
Kap antanna jelet természetesen. Sajnos az alkohol nem segített. Nem ismerem a vevő IC-t de csak magasabb feszültségre van szüksége a mért 2,3V helyett.. A rajz szerint itt 10V-nak kellene lenni.
Szerintem ez ugyanaz lehet mint a TDA440, az pedig van régebbi tv-k KF részeiben is(modulokban)
BÚG vagy nem ?
A tápnál mértem a kondikon szkóppal 0,1 V os brummot. az jónak számít vagy nem ? Ha jó akkor hagyom úgy ahogy van. És nekem se megy semmi AM rádió. csak FM Köszi...
Sziasztok!
Az lenne a "szerintem buta " kérdésem,hogy a pl.:szabályzó modult hogyan tudom kivenni? Egyszerűen csak kihúzom? Köszi előre is Peti
Szia!
Az alaplap másik oldalán fogja egy (vagy két) csavar, előbb azt/azokat ki kell csavarni, utána egyszerűen kihúzod. Ahhoz, hogy azt a csavart elérd, le kell szedni a doboz alját. Üdv
Sziasztok!
Ma visszatettem az erősítőbe a szabályzó modult. Ebben még semmi különös nincs de elfelejtettem rádugni a csatlakozót. Viszont nem történt semmi...teljesen jól működik így is. ez normális jelenség??
Szia!
Szerintem normális, mivel maga a szabályzó modul az alaplapi csatlakozóján megkap minden tápfeszt és egyéb jeleket, de némításod valószínűleg nem volt mivel azon a csatlakozón (H csatlakozó) a némító áramkör kap tápfeszeket, meg a vezérléséhez szükséges feszt. Nekem pedig az lenne hozzád a kérdésem, hogy így, hogy le van húzva ez a csatlakozó így is megvan az a kis halk búgás ami sajnos a Vidi erősítőkre jellemző, vagy így megszűnt? Üdv: Laci
Lehúzott csatlakozóval is ugyanolyan szépen szól mint amikor rá van dugva
Lehet én vagyok a kivétel de nekem semmiféle búgás nem hallatszik. Nagyon jó kis erősítő ez! Csak azt sajnálom,hogy anno az előlap nem magyar felirattal készült...még eredetibb lenne!
Nekem sem hallani semmit ,ha már 5 órája be van kapcsolva.Ha bekapcsolom akkor elég jól zúg de utána már megszűnik.
Azt nemírtam ,hogy a végerősítőhöz kéne nyákterv.
Helló!
Apróbb gondom lenne ezzel a rádióserősítővel. A beállított frekvencia szép lassan mindig mászik elfelé. Állandóan állítani kell lentebb. Most épp olyat is produkált, hogy nem lassan, hanem hirtelen ugrott lentebb. Plusz az egész skála lentebb van csúszva kb 2MHz-nyit. Pl a 98,4MHz-en fogató rádió a 96,5MHz körül van skála szerint. Ez az elmászás ami inkább idegesítő. Már megy több órája és még mindig mászkál. Nem tudom mi okozhat ilyen változásokat.
Nekem van kettő végfokom,ha kell privi.Viheted ingyen.
Üdv!
Sziasztok, azt nekem letudjátok rajzolni, vagy eltudjátok mondani, hogy a tape1/2 bemenetnél melyik láb melyik? Mármint, hogy jobb/bal/gnd, mert nincs olyan din csatink, és raknék helyette be rca ajzatokat. Előre is kösz!
Sziasztok,
Van egy 6303-as erősítőm, a gondom az vele hogy letorzít a jobb oldala. ha megcserélem a két erősítőpanelt akkor is ugyanaz az oldal torzít le. tehát a két végpanel biztos jó mert bal oldalon mindegyik tökéletesen szól. Szerintetek hol keressem a hibát? A szabályzóban kicseréltem már minden elkót.
Sziasztok!
Nekem is van egy ilyen csodám és hosszú évek után valami tönkre ment benne a jobb oldali hangfal csak halkan szól, enyhén recseg(mono gomb benyomására monon szól, de úgy elég gagyi a hangja.)Van itt esetleg Pesti szerelő, aki pénzért esetleg megcsinálná nekem?(Én abszolulte nem értek az elektronikához) lajos26@freemail.hu Válaszokat ajánlatokat előre is köszönöm.
Sziasztok.
Most tettem szert egy ilyen (Ra6363) reciverre. Már régóta szerettem volna ilyet a hangja miatt. Sajnos esztétikailag eléggé leharcold darab. Lefújta valaki az előlapot feketére ,és a számlapba 2 ledet próbált meg beszerelni. Megpróbálom lemosni a festéket remélhetőleg a gyári feliratok nem jönnek le. Valakinek nincs ötlete (rajza, sablonja) hogyan tudnám az előlapra a feliratokat visszavarázsolni? Hallottam olyat, hogy lézernyomtatós nyáktechnikával rá lehet vasalni a feliratot aztán lakkozni. Csinált valaki ilyet? No meg kellene sablon. Vagy ha valakinek lenne egy bontott előlap, és skála....feleslegesen.
Nem tudom, mit "esztek" ezen a VT cuccos hangján. Nem kevesen állítjuk, hogy elég vacak hangú készülék ez. Olvasd el a (valamikori) HFM idevonatkozó sorait.
Talán nem halottak még egy jó quad-ot
Nagyon hasznos és érdekes cikk, bizonyítva gondolataimat ezekről az erősítőkről.
Hát ha lesz egy quadom akkor majd azt hallatom. De most ilyenem van és nem szeretném ha kárba veszne. Remélem nem baj. Azért mert nem quad attól még vannak akiknek tetszik.
Az előlapot sikerült helyreállítani, szépen megtisztítottam, a feliratok is megmaradtak Egyetlen hibája számlap sztereo ledje mellett két lyuk. A baromja megpróbált két ledet épiteni oda (de minek??) Jó lenne kicserélni, talán valakinek van.. Azt meg tudjátok mondani hogy a gombokról a vezetékek hova vannak eredetileg kötve, mert levágták a vezetékeket.
Szervusz!
Mely gombokra gondolsz? Különben én is kellemesnek tartom e készülék hangját, eddig még csak a SANSUI 5000 szárnyalta túl (pedig próbáltam néhány modellt ) Nem tudom, sok embernek mi baja van vele.
Ne felejtsd el, hogy ebbe kikapcsolhatatlan a fiziológiai hangerőszabályzás, tehát kis hangerőn folyamatosan "csal". Ez megtévesztő lehet, nagyobb hangerőn aztán már elég gyatrán szól.
Akashi, dehogy baj, hogy ilyet hallgatsz. Nem egyformák az igényeink, a lehetőségeink, de ez így van jól. [/OFF] Idézet: „eddig még csak a SANSUI 5000 szárnyalta túl” Ezt azért nem hiszem. Ha az AET350-eshez hasonlítod, akkor tényleg inkább ez, de azért jó pár jobb hangú készülék létezik. Ettől bármelyik Orion jobban szólt.
A választógombok és a bekapcsológomb foglalatán (a rugók alatt) van egy egy forrfül és onnan megy egy-egy vezeték valahova. De nem tudom hova, mert levágták. Gondolom a némitásban lehet szerepe mert ez nem némit.
Imi65. Amúgy nem azért vettem ezt a készüléket, mert ez az "etalon", hanem azért mert jó vétel volt, (nevetséges áron jutottam hozzá) és mindig is szerettem az ilyen régi készülékeket. Megtartom az utókornak. A hangja is jó szerintem. Otthoni zenehallgatásra meg pláne. A mélyei is nagyon jók szerintem. Szerintem abszolút nem marad el az orionoktól sem. De ha lesz időm akkor egyszer csakazértis össze fogom hasonlitani a kiváncsiság miatt. Ezek a készülékek több mint 25 évesek.. és még mindig egyben vannak.. gombok, krómok, feliratok minden a helyén. Manapság ilyet nem találsz. (legfelejebb ha nagyon de nagyon mélyen a zsebedbe nyúlsz). Könnyen javitható, utánépithető ha baja történik.
Nem csak a Videoton csal kis hangerőn, hanem egy kicsit én is csaltam: nem ugyanolyan körülmények között próbáltam a készülékeket.
A Vidi két kis Jamo dobozt hajt meg, azzal számomra kellemes a hangja kis hangerőn. Szerintem az a szerencsés helyzet áll elő, hogy a Vidi "csalásai" pont kompenzálják a Jamo-k hibáit. A SANSUI egy másik helyszínen megy, sokkal jobb hangsugárzókkal, azt hallgatom többet. Utóbbival nagyon elégedett vagyok, hihetetlen üzembiztos készülék (bár olvastam valami végfok-hibáról az első sorozatnál), eddig csak izzót kellett benne cserélni, még minden csavaron ott van a gyári "festék". De nem szeretnék senkit meggyőzni, vagy a véleményem ráerőltetni bárkire is, ezek nagyon személyfüggő dolgok. |
Bejelentkezés
Hirdetés |