Fórum témák
» Több friss téma |
Most látom hogy ez nem is ugyanaz az 5.1-es rendszer mint amire én gondoltam, ez megmagyarázza a 40V-tot.
oki extra szuressel rakom(megduplazom a szurest) s kicserelem a leegett cuccokat....(aztan kivancsi vagyok hogy mennyire eri meg megjavitani)
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem. Volt egy hibás genius home Theater 5.1 hangfalam amit félig sikeresen megjavítottam, mivel hibásan szereztem meg. Sőt élesztéskor némi tuningon is átesett.. Az a gondom, hogy eredetileg le volt égve a sub végfok+hangszóró és persze nem ment semmi... Mostmár müködne minden, de valamilyen ismeretlen hiba miatt..? a Sub 50%-tól nagyon torzít és 50% és felette égetné a hangszórót! Minden félvezető cserélve lett és a sub rész nem lett módosítva, szóval furcsálom a dolgot, hogy mi lehet...? Tudna valaki segíteni? Előre is köszönöm! Üdv:Infinity80 Nem szeretjük a vastagon szedett hozzászólásokat, és nem érkezik attól gyorsabban a válasz, hogy a fél képernyő feketéllik a soroktól. Visszaállítottam normálra. -- kobold
üdv,
Piacon van a Genius SW-HF5.1 5005 utodja a Genius SW-HF5.1 6000. Érdeklödni szeretnék, hogy tudtok-e valamit erröl a modelröl? Lehetséges, hogy ennek is hasonló visszatérö problémája van? Ha bárki bármit tud a Genius SW-HF5.1 6000-röl, irjön. Nagyon szépen köszönöm! :yes:
szia most olvastam amit írtál és arra lennék kiváncsi h sikerült e szerezned kapcsolási rajzot mert én is azt keresek mindenhol és mindenkin keresztül de sehol nem lelem ha neked van véletlen megtennéd h elküldöd az e-mail címemre??? ide ne írdd mert épp csak most regisztráltam miattad h ezt megkérdezhessem előre is köszönöm e-mail: Rokker666@vipmail.hu
Üdv! ide is meg kell írnom, mivel ez publikus! Igen meg van a kapcsolási rajz. holnap feltöltöm ide, ha felfér és el is küldöm neked.
Sziasztok.
Nekem van egy genius 5.1 hangrendszerem, müködés közbe kihuztam a hálózatból és most nagyon torzul szól nem tudjátok mi lehet a baja mit nézzek meg elsőnek?
Üdv!
Melyik típus? Mert ha egy újabb akkor valószínű, hogy a hangerőszabályzó IC feküdt meg... Jah és mindegyik hangszóró olyan torzul szól?
Köszi a válaszod, egy régebbi széria nem láttam benne hangszin szabályzó ic-ét csak müveleti erősitőre hasonlitókat hármat aton a részen.amugy megy az összes hangszóró csak erősen zajosan és a fő potméter tekergetésére még zajossabban.
Hmmm... én úgy gondolom, hogy valamelyik táp szállhatott el. Ehhez a típushoz nem találtam meg a kapcsolást, de ott van fentebb az SW-HF5.1-é, az a tied "kistestvére", lehet az is jó hozzá. Ez alapján próbáld majd kimérni.
Szia!
Én is segítséget kérek. Kinéztem Genius SW HF 5.1 -ből az 5005, vagy 5100 -t. A gondom a bekapcsolás után mind a kettő beáll egy gyárilag beállított hangerőre, nem tartja meg a kikapcsoláskori beállítást és arányokat. Lehet -e változtatni rajta? köszi
Sikerült megoldani a problémát az előerősitő részbe volt megváltozva néhány kondi értéke, de köszi a segitséget!!!
Szevasztok! A következőkben kérnék segítséget,tippet.Nálam van javításra egy 1500-ös rendszer.Villámcsapás után némult el,a végfokok jók.A PT-s IC-ket kicseréltem,de azóta sem tudom bemenetről megszólaltatni.A pt2258 bemenetét ha "megfogom"csipesszel,akkor pattanik de nem kezd el búgni,ha hangfrekit teszek rá süket marad.Ja bocs:LED-ek megfelelően működnek távi.-ről és manuálisan is.Szkóp nélkül meg tudnám-e állapítani,hogy a vezérlőről eljut-e a jel a PT-s IC-kre?Köszi!
Ha kell valamely verzió doksija, jelezzétek!
(vagy más Genius cuccé...)
Sziasztok, a fő motoros poti, az 3 kisebb potiból áll, a potiknak 8 kivezetésük van, az oldalán ez áll: "50Kohm B 6X) akkor ez most 6 darab 50k-s logaritmikus poti, igaz? csak azért van 3, mert hogy a potik sztereók, szóval, ha veszek 6 darab sima potit, és csinálok neki nyákot, akkor tökéletesen müködni fog, igaz?. Csak ezt a sztereo potik miatt kicsit, nehéz nekem visszafejteni kicsit, hogy hogyan mit hova, de majd agyalok rajta egy nagy sort, de ha segitetek, azt nagyon megköszönönném.
Elég nehezen kivehető, nemnagyon értem. Az a probléma, hogy ennek még nemjöttem rá a müködési elvére, és emiatt nemnagyon tudom, hogy most mi is van. Ha megkérhetlek, röviden tömondatokban elmondod?
6 csatorna, 6 potméter (3db stereo) egy tengelyen. ...röviden.
na akkor vagy veszek 6 simát, vagy 3 sztereót . Logaritmikus ugye? Azt hiszem a B azt jelenti
Lehet lemaradtam v.miről, de mit is építesz? Minek a potméter? Hol az eredeti? ...vagy mi is van?
sajna kontaktos lett az ezedeti, és cserélem külön panelra.
Valaki esetleg tudna segíteni a #570682 kérdésre???Már nem tudom mit csináljak.Köszi!!!
Sziasztok! Lenne egy problémám van egy genius sw 5.1 5005-ös szettem. Egyszercsak nem szóltak a frontok és a hátsó hangszórók. Kicseréltem a 2db tda 7269a ic-t és a biztiket a trafóban. Működik is csak most meg az lett a problémám,hogy standby módba való kpcsolásnál is tovább szólnak a front hangszórók. Ez szerintetek mitől lehet???
Köszi előre is.
Köszi megvan a probléma!
Hogy kössek két külön potmétert, hogy jó legyen a főpoti helyére? Mert ott ugye 3 sztereo poti van, de egyben vannak a sztereok, közös pályákkal, és nekem csak külön pályásokat adtak. Szóval hogy kéne? Kérlek segitsetek
Szia!
Genius SW HF 5.1 5005 típusú hangfalam van és ugy néz ki hogy nekem is ki kell cserélni azt a két IC-t(PT2323; PT2258).Neked is ilyen típusú hangfalad van/volt.Az lenne a kérdésem,hogy te mire jutottál a témában.Van valami mikrovezérlő ahhoz a két IC-hez és ha van hol van mert a panelon nincs?Meg valami szervízkönyved nincs véletlenül ehhez a típushoz? |
Bejelentkezés
Hirdetés |