Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Helló!
Kellene még egy kis segítség. A szó amit ledekből szeretnék kirakni 9 betűböl áll. Minden betű kb 8-10 led. Most már abba is kiegyeznék, hogy betünként gyulladjon ki a szó, nem pedig ledenként.(az úgy elég bonyolult) Olyan elektronikát kellene csinálnom, hogy a betük egymás után gyulladjanak ki, és amikor már világít az összes (látszik a teljes szó), kb.3-4 másodpercig, utána újra indul az egész folyamat, és ez addig ismétlődik amig tápot kap. Remélem kapok segítséget, mihamarabb mert kari ajándék lesz. Előre is köszönöm
Sziasztok!
Szeretném az asztali Pc-m, egy autós akkumulátorról működtetni. Mire volna szükségem, hogy a tápegységet és az aksit összekössem? Illetve az aksit egy napelemről szeretném tölteni. Minden információért hálás volnék, Köszi
Üdv az uraknak!
Lehet kinevettek, de nem tudom, ezért megkérdezem... Adott egy zárt elektronika (nem belenyúlható) és ventilátor. A ventibe mindössze két vezeték megy (+-) ez ugye nem is furcsa, ellenben szeretném manuálisan szabályozni a fordulatszámot. Nyilván ha +ra teszek x ellenállást, akkor kapok egy fordulatot... Poti?! Jó dolog, de annak három lába van a piros drótnak meg csak két vége ha elvágom és beletoldanám. Mit javasoltok? Köszi a válaszokat!
Hello!
És mi a gond? A teljes megoldás ott van az orrod előtt. - Mind össze annyi a dolgod, hogy az U2 IC 3-as és 4-es lábára is teszel Led-meghajtó áramkört, Az R4 ellenállás baloldali lábát, pedig az U2 12-es lábára kötöd... - A trafó feszültségét, pedig akkorára választod, hogy 10db led nyitófeszültségénél, kb. 2V-al több legyen a váltó feszültség. (mert ugye, azt Te tudod, milyenek a Led-ek. - Ha 20mA elég, akkor a Led-meghajtónál, Q2 tranyó, akármi is lehet, ami 500mW-ot tud. Hát ez ilyen egyszerű. :yes: üdv! proli007
Hello!
Ahol csak a nap süt, ott szerintem szívd a friss levegőt és élvezd a nyugalmat. Mert az aksiról a PC legfeljebb 3órát menne, a nap meg egy hónap alatt töltené fel. üdv! proli007
sziasztok!
találtam egy olyan érdekes alkatrészt, hogy latch. az angol nyelvű leírását nem teljesen értem, ehhez fűződne a kérdés: lehet-e, és ha igen melyik fajtával, hogy küldök ki több latch-nak )nem egyszerre, multiplexelve) egy-egy impulzust, és azt szeretném hogy egy közös reset jelig az összes latch megtartsa a kiindulási állapotát, ami nem kapott jelet maradjon 0, ami kapott, annnak resetig logikai 1 legyen a kimenetén. (16bites veztió létezik? na nekem egy ilyen kéne...) köszönettel: Tamás
Hello!
Ide azért huzalpoti kellene. Viszont hagyd ki a poti egyik lábát a buliból, csak ne a középső legyen. Aztán had füstöljön.. üdv! proli007
Hello!
Szerintem kissé félre értelmezed a Latch tárat. Ennek van "x" bit bemenete és ugyan annyi kimenete. Az órajel bemenet felfutó élére (vagy lefutóra IC-től függően), bemásolja a bemenetekre adott bitmintát a kimenetere. És ez ott is marad, míg újra be nem írod, vagy nem törlöd az egészet RESET lábbal. Van traszparens Latch is, ahol csak annyi a különbség, hogy nem az órajel felfutó élére, hanem annak magas szintjére másol. Tehát ha az órajel magas szinten van és a bemeneti jelek változnak, akkor a kimeneti jelek ez idő alatt követik a bemenetet. Azaz "átlátszó" a tároló. üdv! proli007
Köszi!
Remélem csak viccezés a "had füstöljön", mert egy elég drága modell szabályzójának a ventije amire kötni kellene és nem a venti a drága...
Szia!
Ezek szerint a napelemes akkumulátor töltő valójában átverés?
sziasztok! szeretnék kérni egy kis segitséget . . .adott egy erösitö amihez szeretnék egy hangszintszabályzot bekötni . .. .az a problémám amikor mindent bekötök és feszültség alá helyezem akkor kellemes zugo hangot add! A potik tekergetésével változik ez a zugás . . .de inkább erösödik mint hogy halkulna . .A trafo 2x35v és 1x20 v-ad le .a hangszintszabályzonak fogalmam sincs mekkora fessz kell .de lehet ez lenne a gond?remélem valaki tud segiteni nagyon hálás lennék !Üdv :roli (kezdö pilota)
Üdv!
Szerintem próbáld meg 12V-ról ha még nem lőtted el! Jah előtte még nézd meg hogy a kondik(elkok) hány voltosak talán abból is lehet következtetni!
Hello!
Egy füstgép vezérlőt szeretnék készíteni. 555 IC-vel megvan az időzítés és van egy 12v-os relém is(lásd kép). Az a baj, hogy az a lába, amin 230V menne elég vékony. Annyira, hogy mire hazaértem vele már el is görbült. El fogja bírni a 230-at? És ha igen NyÁK-ba a "drótja"(a rézfelület amin áramot kap) milyen vastag legyen?
megnéztem 0-35v é 22uf de van 0-10 v 22uf ig is rajta na akkor most hogyan tovább?ill ha 12v kell neki ezt mivel tudom 20v-rol 12-re leredukálni minnél 1szerübben?!
a legegyszerűbben egy Graetz kocka,puffer kondi,stab ic 7812, és egy kerámia szűrő kondi!
ok kösszönöm de ez a 0-35 v kodik vannak benne akkor most kell neki ez a fesz szabájzo vagy nem?!
bocss sokat kérdezösködök de még nem igazán látom át
Sziasztok! Siemens MC2310 tipusú kávédarálónk használat közben leállt. Semmi melegedés, semmi füst... Szeretném szétszedni, hogy megnézzem hátha csak valami kisebb baja van, de nem boldogulok vele. Csavarok nincsenek, valahogy szét kell pattintani (gondolom), de akárhogy próbálom, feszegetem, tekergetem, nem sikerül. Örülnék egy kis segítségnek, hátha valaki találkozott már e tipussal, vagy van valami használható ötlete.
Köszönöm.
Nincsenek esetleg a kések alatt, gumidugó alá eldugva a csavarok?
A kést (balmenetes) sikerült levarázsolnom, alatta egy rozsdamentes betét van, ami már nem jön ki. A ház belső műanyag része peremes, és ez alá van téve a betét pereme. Tehát egy szintben van a műanyag, és a fém.
Sajnos nem, egybe van öntve az egész műanyag.
Én is inkább azt gondolom, hogy a fém betétet kellene valahogy kiszedni, és az alatt lehet a 3 csavar ami a motort felfogatja, és az egész házat összetartja, de az olyan pontosan be van illesztve a műanyag perem alá, hogy nem tudom hogy lehetne kiszedni.
Ott nincs csavar.
Nézd meg:
Sziasztok .
Hogyan érdemes ,illetve kell tölteni a képen látható aksit. Régebb óta nem volt használva ,de 6.12 V -ot mérek rajta. Egyáltalán milyen aksi is ez? Köszi
Egészen biztos ,hogy jó polaritással lett bekötve a táp? Netán ez a nem dupla tápot igényel?
Köszi.
Egy 7.5 V/800mA dugasztáppal óhajtom tölteni,mivel ez van, az kicsit több mint 450mA. Jó lehet ez így? Csak úgy saccra meg tudnád mondani ,hány óra kell neki?
Igen, próbáltam csavarni, nyomni, feszíteni ott ahol a ház össze van illesztve, de semmi.
Talán össze lenne ragasztva? Ezeket már nem szervizelik garanciásan, hanem adnak egy másikat, a rosszat meg bezúzzák. Gar. idő után meg vegyen egy újabbat a kuncsaft, mert így lesz újra potenciális vásárló. Sajna már ez a tendencia.
Sajnos tisztában vagyok a fogyasztói társadalom "előnyeivel". Csak úgy gondolná az ember, hogy egy nagy múltú cég nem áll be a "dobd el, és vegyél másikat" filozófiát képviselő kínai gyártók sorába.
Mondjuk legalább nem 1-2 évig működött a daráló, mert már megvan vagy 8 (ha nem több) éve. Ha nem megy roncsolás nélkül, akkor roncsolásos módszerrel fogom szétbontani. De látnom kell a belsejét... Az a baj, hogy mindjárt itt a bejgli szezon, aztán nem lesz mivel mákot darálni.
Pedig beállt: Fujitsu SIEMENS. Milyen jól jön ez ilyenkor.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |